Rase de câini de luptă: listă

Rasele de câini de luptă nu mai sunt folosite astăzi în scopul propus, ci servesc drept paznici și însoțitori, surprinzător prin loialitate și prietenie față de stăpânii lor. Există câteva zeci de rase care se potrivesc perfect societății moderne și sunt în mod constant populare printre crescători..

Lupte de câini

Cu o pregătire și o socializare adecvate, Câinele Ciobănesc din Asia Centrală devine un prieten și ajutor credincios nu numai în mediul urban, ci poate fi folosit și ca pază a terenurilor private / agricole. Trăsăturile principale ale caracterului: persistență, independență, atenție și prudență. Alabai poate manifesta agresivitate față de alte animale, dar în cercurile familiale este un generator de iubire, afecțiune și tandrețe.

Alabai

Buldog american

Câini puternici, cu mușchi bine dezvoltați și un psihic echilibrat. Ei sunt capabili să evalueze rapid situația în care apare o amenințare și să reacționeze cu fulger la ceea ce se întâmplă. Parametrii caracteristici ai rasei: greutate - 25-53 kg, înălțime - 50-65 cm. Vârsta medie - 10-12 ani. Ele sunt adesea utilizate pentru a lucra în agențiile de aplicare a legii, precum și în bodyguarzi și paznici. Lideri născuți natural.

Bulldogii americani au o dispoziție calmă, dar sunt atenți la străini. Ele domină în mod obișnuit în lumea animală, prin urmare, nu sunt excluse biciurile la plimbările cu alți câini. Copiii sunt tratați cu amabilitate și atenție. Ele se disting prin loialitate și dedicație de invidiat față de membrii familiei sau de muncă „colectivă”. Soldați universali puternici, deștepți și curajoși, care nu știu ce sunt lenea și melancolia.

Buldog american

American Pit Bull Terrier

Contrar opiniei stereotipice despre agresivitatea rasei, pit-bullii se disting printr-un caracter prietenos, deși încăpățânat. Se înțeleg bine cu oamenii, servind ca tovarăși de familie. Datorită condiției lor fizice excelente, câinii fac față cu ușurință chiar și celor mai dificile „teste” de agilitate și rezistență. Sportivi născuți în mod natural. Vârsta medie este de 10-15 ani. Caracteristici standard: greutate - 15-32 kg, înălțime - 45-55 cm.

În mod natural inteligent, americanii Pit Bull Terrier sunt foarte antrenabili. Le place să fie centrul atenției, participă activ la toate activitățile familiale și prietenoase și chiar și la vârsta adultă se pot comporta ca niște pui. Se plictisesc când sunt singuri și deseori se uită la proprietar la ușă. Se comportă cu bunătate și răbdare cu copiii.

American Pit Bull Terrier

Terrier american Staffordshire

Câini puternici, musculoși, cu rezistență și capacitate fizică. Inteligenți și curajoși, cu o pregătire adecvată, devin apărători loiali și prieteni pe viață. Greutatea medie a unui animal adult este de 20-30 kg, înălțimea este de 40-52 cm. Personalul se înțelege bine cu copiii, dar amintiți-vă că nu puteți mânia în mod deliberat câinele și să creați situații care să provoace un focar de furie. Au un caracter ferm și decisiv, dar în același timp sunt destul de vulnerabili și își amintesc de mult timp infracțiunile.

Datorită tendinței sale naturale de a domina, nu este recomandat să aveți un Staffordshire Terrier american în familiile care au deja pisici sau câini. În astfel de cazuri, ciocnirile dintre animale sunt inevitabile. Staffords nu sunt înclinați să latre fără motiv, atașați de proprietari, dar fără obsesie excesivă. Preferă să nu gândească mult timp, ci să acționeze imediat. Au o viteză de reacție rapidă. Ușor de îngrijit, dar necesită plimbări frecvente și lungi.

Terrier american Staffordshire

Dogo argentino

Principalele caracteristici sunt curajul și rezistența. Rasa nu este orientată genetic spre manifestarea furiei și a agresivității față de oameni. Mari danezi, în primul rând - câini de vânătoare, paznici și câini călăuze. Activ și mobil, au nevoie de mers regulat de cel puțin 2 ori pe zi. Având un fizic muscular puternic, animalele se disting printr-o rezistență excelentă și sunt întotdeauna gata să dea respingerea „inamicului”, chiar dacă îl depășește în mărime sau greutate..

Câinii aparțin categoriei de rase mari, ajungând la vârsta adultă până la 65-68 cm și greutatea 60-65 kg. Speranța medie de viață este de 11-14 ani. Întotdeauna prietenos cu oamenii, dar poate fi nerăbdător și nemulțumit de alte animale de companie. Este recomandabil să nu aveți un astfel de câine dacă alte animale trăiesc deja pe spațiul de locuit. Ele pot fi păstrate atât în ​​apartamentele orașului, cât și în case private în voliere special echipate. Cu condiția să nu existe înghețuri severe afară.

Dogo argentino

Mastin englezesc

Un „colos” uriaș cu patru picioare, care, cu toate aspectele sale înspăimântătoare, are un caracter destul de flegmatic și prietenos. Greutatea mastinilor englezi depășește adesea marca de 100 kg, iar înălțimea lor poate ajunge la 70-75 cm. Câinii fac o treabă excelentă cu rolul de paznici și însoțitori, servindu-i fidel stăpânilor și înțelegându-se bine cu copiii. Au un fler natural, recunoscând instantaneu cu ce intenții a ajuns o persoană pe teritoriul său și apoi acționează în funcție de situație.

Sunt indiferenți față de câinii din alte rase și nu hărțuiesc pisicile. Ei preferă să nu irosească energia degeaba și fac o alegere, mai degrabă, spre lene decât pe o activitate excesivă. Nu sunt zdrobitoare sau intruzive, dar, prin natura lor, sunt încăpățânați și fac întotdeauna doar ceea ce le interesează sincer. Strâns atașat de proprietari, păstrându-i fideli pe tot parcursul vieții. Poate fi inconfortabil pentru sforăit și salivare frecventă.

Mastin englezesc

Bull terrier

Rasa a apărut ca urmare a traversării unui terrier și a unui buldog. Principala parte a muncii de reproducere este de a obține un câine înzestrat cu puterea și rezistența unui bulldog în paralel cu agilitatea și inteligența rapidă a unui terrier. Este dificil să confundați un Bull Terrier cu altcineva datorită formei specifice a capului. Nu diferă în ceea ce privește dimensiunile remarcabile, ajungând la 44-50 cm la vârsta adultă cu o greutate de 25-35 kg. Trăsături distinctive ale rasei - voința, energia și dragostea de viață.

Câinele are nevoie de socializare timpurie pentru a evita să dea semne de agresivitate. Cu o pregătire adecvată, bull terrierii devin prieteni loiali, susținându-și proprietarii în toate eforturile. Mai ales când vine vorba de distracții active. Fără teamă și încăpățânați în caracter, sunt capabili să reziste activității fizice serioase fără a-și pierde curiozitatea și entuziasmul natural. Iubesc copiii și, în general, sunt printre oameni.

Bull terrier

Ca de bou

O rasă în care curge sângele Buldogilor și Mastinilor. Câini îndesați și musculoși, nu puternic asociați cu bunătatea în aparență, dar de fapt - un exemplu de loialitate și dragoste pentru proprietarii lor. Greutatea unui animal adult variază de la 30-40 kg, înălțimea - 53-58 cm. Trăsături caracteristice ale rasei: rezistență, rezistență, loialitate, neînfricare.

Ca de Bou are o intuiție extrem de dezvoltată, care îi ajută să înțeleagă în mod inconfundabil oamenii și energia pe care o poartă. Ei preferă o strategie de apărare în locul atacului. Ei pot încredința fără teamă nu numai protecția casei, ci și viața ta. Ieșire, dar nu intruzivă. Echilibrat și inteligent, plin de stimă de sine și condescendent față de alte animale de companie din câmpul lor vizual. Câinii activi, necesită mers frecvent.

Ca de bou

Cane Corso

Mastiff-ul italian, un exemplu de câine de pază ideal. Un adevărat atlet este un depozit de energie inepuizabilă. În ciuda activității sale, animalul de companie poate sta ore în șir la picioarele proprietarului său, demonstrând astfel devotament și loialitate. Datorită dimensiunilor sale mari (înălțime - 65-70 cm, greutate - 50-90 kg), câinelui nu îi plac animalele mici, arătând dispreț deschis pentru ele. Nu are nevoie de mângâieri și tandrețe inutile, dar în același timp adoră să fie în centrul atenției.

Antrenamentul cățelușului trebuie efectuat de la o vârstă fragedă și destul de activ. Este recomandabil să folosiți serviciile manipulatorilor de câini profesioniști. Mastiff-ul italian nu necesită activitate fizică activă și mersul pe lesă sau jogging-ul de dimineață este suficient pentru el. Potrivit pentru păstrarea atât într-un apartament de oraș, cât și într-o casă privată. Nu este recomandat să puneți un lanț pentru a evita manifestarea agresiunii forțate a animalului.

Cane Corso

Ce rasă să alegeți în cele din urmă este o decizie pur individuală. Principalul lucru de reținut este că câinii de luptă necesită o responsabilitate maximă în ceea ce privește întreținerea lor și nu ar trebui perceput ca o „jucărie” internă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini de luptă: listă