Câinii au dureri de stomac în timpul estului?

Unii crescători tind să-și umanizeze animalele de companie. Ele le atribuie trăsături de caracter și trăsături caracteristice oamenilor. Din acest motiv, crescătorii de câini începători se întreabă dacă câinii au dureri de stomac în timpul estului..

Sindromul durerii în timpul estului la câini: normă sau patologie

Deci te doare sau nu? Medicii veterinari și biologii cred că este normal la câini în timpul vânătoare nimic nu ar trebui să doară.

Cu toate acestea, unii experți spun că cățelele care, dintr-un motiv sau altul, au ratat mai mult de 3 fluxuri (adică nu au existat împerechere și sarcină), dezvoltarea unui sindrom de durere ușoară este posibilă, dar acest lucru nu se întâmplă adesea.

Semne de căldură dureroasă de origine patologică

Dacă animalul are vreo senzație neplăcută în timpul vânătorii sexuale, aceasta se va manifesta sub forma următoarelor semne:

 • Căţea neliniştit, nervos și iritabil. Când încercați să mângâiați sau să simțiți burta, aceasta poate fi agresivă, mârâie și plânge.
 • Animalul de companie încearcă să evite mersul, săriturile, urcarea scărilor și alte activități fizice..
 • Animal des refuză mâncarea.
 • Creșterea setei. Dacă animalul refuză, de asemenea, apa, trebuie dus imediat la medicul veterinar.
 • Animalul devine adesea apatic, refuză jucăriile preferate, merge puțin, încercând să petreacă cât mai mult timp, culcat într-un colț îndepărtat și întunecat.

Patologii care cauzează durere în timpul estului la câini

Medicii veterinari practicanți consideră că sindromul durerii severe în timpul estului la câini este posibil în prezența următoarelor patologii ale sistemului reproductiv:

 • Endometrita acută. Ocazional, dar se întâmplă că, chiar și cu inflamația uterului la un câine, sunt posibile manifestări ale dorinței sexuale. Dar luând în considerare leziunile endometrului uterului care însoțesc această patologie, iritarea acesteia în timpul vânătorii sexuale duce inevitabil la dureri severe și la alte senzații neplăcute la animal.
 • Pyometra. Aceasta este o boală extrem de periculoasă, potențial fatală. Se caracterizează prin acumularea de puroi în cavitatea uterină. Exsudatul mănâncă pereții organului, provocând o reacție dureroasă puternică.
 • Oncologie. Dacă uterul este afectat de unele forme agresive de tumori, chiar și în stadiul inițial, atunci animalul va avea dureri foarte severe în timpul estului. În afara perioadei de activitate sexuală (la început) câinele se va simți normal, dar mai târziu starea animalului se va agrava constant.
 • Consecința celor puternici cistita, adică inflamația vezicii urinare. Dacă organul este puternic inflamat și debordează de urină, atunci pe fundalul unui val hormonal, senzațiile de durere din acesta pot crește semnificativ. Cistita este indicată prin împingere constantă, mormăit și împingere ineficientă la urinare.

Când este necesar să contactați medicul veterinar

Astfel, durerea în timpul estului nu este un fenomen foarte normal și, prin urmare, animalul de companie trebuie arătat unui specialist în orice caz. Dar, în unele cazuri, este necesară o vizită la clinică imediat:

 • Durerile se potrivesc, câinele scârțâie, scâncete în această perioadă, se rostogolește literalmente pe podea de durere.
 • Exudatul (purulent, maro) curge din organele genitale externe. Este și mai rău când toate acestea sunt însoțite de apariția unui miros neplăcut sau complet dezgustător..
 • Este urgent să îi arăți animalului de companie medicului dacă refuză mâncarea și apa mai mult de două ore pe fondul unei reacții dureroase crescânde.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câinii au dureri de stomac în timpul estului?