Cardigan welsh corgi: descrierea rasei și caracteristici de îngrijire

Welsh Corgi Cardigan sunt câini mici, care sunt, de asemenea, numiți câini mici de păstor pentru aspectul lor pătrunzător. Reprezentanții acestei rase sunt sociabili, ascultători, energici și duri, adoră divertismentul și au nevoie de atenție. Welsh Corgi se adaptează rapid noilor condiții de detenție și sunt amabili cu proprietarii lor. Cu îngrijirea adecvată, pot trăi aproximativ șaisprezece ani..

1 Istoricul originii rasei

Rasa Welsh Corgi a fost crescută în vestul Marii Britanii, în Țara Galilor, pentru lucrări de păstorire. Înțelesul cuvântului "corgi" nu se știe exact, unele surse susțin că se traduce prin „pitic”, în timp ce altele cred că înseamnă „paznic”. Walhund suedez și câinii ciobănești islandezi au participat la crearea rasei.

Pentru o lungă perioadă de timp, Welsh Corgi au fost cunoscuți numai în patria lor. Cu toate acestea, în 1982, reprezentanții rasei au participat la expoziție și au câștigat recunoașterea cuvenită..

Acești câini au câștigat popularitate în secolul al XX-lea, după ce George al VI-lea le-a dat fiicelor sale un animal de companie corgi galez. În 1934, Cardiganele și Pembroke-urile au fost recunoscute de Kennel Club-ul britanic și au fost separate în rase separate..

2 Exterior

Welsh Corgi are un aspect interesant și memorabil. Aceștia sunt câini ghemuit. Cântăresc aproximativ cincisprezece kilograme, iar înălțimea lor este de maximum treizeci de centimetri. Lungimea corpului lor nu este determinată de standard, cu toate acestea, proporția ideală este luată în considerare dacă spatele (de la greabăn la crupă) este de două ori mai lung decât coada.

Descrierea rasei:

 • capul ca o vulpe, craniul larg;
 • dinti mari, uniformi, muscatura corecta;
 • nasul pătrat negru;
 • ochii apropiați, incizia ovală, irisele maro închis, cu culoarea albastră merle pot avea o nuanță albastră;
 • urechi mari, triunghiulare;
 • fizic alungit, partea din spate se reduce de la greabăn până la crestă;
 • pieptul oval este coborât până la coate;
 • gât lat, muscular;
 • membre scurte puternice.

Există două soiuri ale rasei:

Numele și fotografiaScurte caracteristici și diferențe între cardigan și pembroke
Cardigan Welsh Corgi Această rasă provine din teritoriul autonom al Cardiganshire. Membrii acestei specii au capul greu și pieptul bombat, membrele curbate și coada curbată.
Welsh corgi pembroke Această rasă își are originea în Pembrokeshire. Acești câini au capul mai mic și pieptul mai puțin rotunjit decât cardiganele. Le lipsește coada, iar picioarele drepte sunt mai scurte decât soiul anterior.

Haina lui Welsh Corgi este strânsă pe corp, grea, semilungă. Substratul este dens, coada are pene.

Următoarele culori sunt permise de standard:

CuloareFotografie cu animale
Tigru
Sable
Negru cu dungi
Merle albastru

Culoarea Welsh Corgi nu ar trebui să fie dominată de alb.

3 trăsături de caracter

Welsh Corgi sunt devotați proprietarilor lor, au un caracter prietenos și vesel. Ele se disting prin curaj și dăruire. Sunt câini activi și amuzanți, adoră să se jefuiască, dar în același timp se disting prin delicatețe, iar dacă proprietarul este ocupat, nu se vor apropia de el. Sunt dependenți de cei dragi și tânjesc în absența lor..

Reprezentanții acestei rase iubesc copiii, nu numai că îi îngrijesc și îi protejează, dar îi pot ține și companie în jocuri. În ciuda dimensiunilor mici, acești câini nu se tem de farsele copiilor, la fel ca alți câini mici. Ei tratează animalele de companie fără superioritate și se înțeleg ușor cu ele. Animalele se feresc de străini și, dacă simt o amenințare, pot manifesta agresivitate.

Indiferent de specie, acești câini tac și nu vor latra fără niciun motiv. Animalele de companie au un caracter echilibrat, cu toate acestea, există încă o diferență între reprezentanții rasei, cardiganii Welsh Corgi sunt calmi și precauți, iar pembrokes sunt mai nesăbuite.

4 Întreținere și îngrijire

Cardiganele Welsh Corgi au dimensiuni compacte și sunt potrivite pentru păstrarea într-un apartament de oraș. Au nevoie de plimbări zilnice și de activitate fizică. Îngrijirea Welsh Corgs include următoarele proceduri:

 1. 1. Canalele urechii se curăță o dată pe săptămână cu tampoane de bumbac. Dacă acest lucru nu se face, atunci procesele inflamatorii pot începe în urechi..
 2. 2. Ghearele sunt tăiate cu un tăietor de gheare pe măsură ce cresc din nou. Cu plimbări lungi zilnice, se răsucesc singuri.
 3. 3. Spală-te pe dinți de două ori pe săptămână cu pastă de dinți pentru câini. Tartrul este îndepărtat în clinica veterinară.
 4. 4. Îți scaldă animalul de companie de mai multe ori pe an cu șampoane speciale care pot fi achiziționate de la magazinul pentru animale de companie.
 5. 5. Lâna este pieptănată în mod regulat cu o vopsea. Periați o dată pe săptămână cu un pieptene cu dinți de metal pentru a îndepărta părul mort.

O dată la trei luni, câinilor li se împiedică viermii cu medicamente antihelmintice precum Prazicide sau Drontal. Din primăvară până la sfârșitul toamnei, animalele de companie sunt tratate lunar pentru purici și căpușe cu agenți precum Dana sau Front Line.

4.1 Nutriție

Reprezentanții rasei sunt predispuși să câștige excesul de greutate, astfel încât dieta lor ar trebui să fie echilibrată. Pot fi hrăniți cu alimente uscate de înaltă calitate (de exemplu, "Dealuri" sau "Royal Canin"), care au deja toate mineralele și vitaminele necesare pentru creșterea și dezvoltarea câinelui.

Dacă animalul de companie este ținut pe hrană naturală, atunci următoarele alimente ar trebui să fie prezente în dieta sa:

 • carne slaba (pui, vita);
 • pește de mare;
 • legume (morcovi, dovlecei);
 • cereale (orez, hrișcă);
 • produse lactate fermentate (brânză de vaci, chefir).

Este interzisă hrănirea animalelor cu alimente afumate, grase, sărate și dulci. Animalele de companie trebuie să aibă întotdeauna apă potabilă curată disponibilă gratuit..

4.2 Formare și educație

Este necesar să crești un cățeluș din momentul în care apare în casă. Câinele ar trebui să explice regulile de comportament și să prezinte domeniul de aplicare a ceea ce este permis. De la o vârstă fragedă, animalul de companie trebuie socializat, nu trebuie să se teamă de zgomotul mașinilor, al oamenilor și al rudelor sale..

Welsh Corgis sunt inteligenți și ușor de antrenat, trei repetări sunt suficiente pentru ca aceștia să-și amintească comanda. În timpul antrenamentului, nu trebuie să ridicați vocea, comenzile ar trebui să fie date pe un ton uniform.

Este necesar să începeți antrenamentul într-un mediu calm, astfel încât câinele să nu fie distras de nimic. După fiecare comandă executată corect, animalul de companie trebuie lăudat și încurajat cu un tratament. Puteți consolida materialul învățat deja pe străzi zgomotoase.

5 Alegerea unui catelus

Se recomandă cumpărarea unui câine în canise, deoarece puii cumpărați din mâini pot avea probleme de sănătate. Crescătorii cu experiență trebuie să elibereze noilor proprietari un card de cățeluș și un pașaport veterinar.

Atunci când cumpărați un copil, ar trebui să acordați atenție aspectului și comportamentului acestuia. Câinele trebuie să fie activ, răutăcios și să aibă un apetit bun, haina să fie moale și ochii să fie strălucitori.

Show-class Welsh Corgi, care are perspective de expoziție, costă de la șaizeci la o sută cincizeci de mii de ruble. Cardiganele pentru animale de companie pot fi cumpărate pentru douăzeci de mii de ruble, iar pentru rasele - pentru cincizeci de mii de ruble.

6 Porecle potrivite

De îndată ce un cățeluș apare pe pragul unei case noi, ar trebui să i se dea o poreclă, nu ar trebui să fie în concordanță cu numele membrilor familiei. Este recomandat să alegeți porecle scurte, este mai convenabil să le pronunțați. Puteți lua partea de nume care este înregistrată în pedigree sau puteți denumi animalul de companie în cinstea eroului dvs. preferat de film.

Pentru băieții din Welsh Corgi, sunt potrivite următoarele nume:

 • Archie;
 • Chucky;
 • Luca;
 • Eric;
 • Amur;
 • Legătură;
 • Messi.

Fetelor li se pot da următoarele porecle:

 • Cher;
 • Lucy;
 • Vesta;
 • Nika;
 • Chita;
 • Leela.

7 Sănătate

Welsh Corgi se află într-o stare bună de sănătate, dar pentru a proteja animalele de companie împotriva rabiei și a patologiilor infecțioase, acestea ar trebui vaccinate în timp util. Următoarele boli sunt inerente reprezentanților acestei rase:

 1. unu. Obezitatea. Câinii supraponderali au dificultăți de respirație și oboseală. Pentru a rezolva această problemă, proprietarul trebuie să stabilească o dietă pentru animalul de companie și să crească activitatea fizică..
 2. 2. Epilepsie. Această boală este incurabilă, se manifestă în convulsii și convulsii. Astfel de animale nu sunt permise pentru reproducere ulterioară, stresul și o mare activitate fizică sunt contraindicate pentru ele..
 3. 3. Glaucom. Boala se caracterizează printr-o creștere a presiunii oculare, în urma căreia nervul optic se atrofiază și câinele devine orb. Este aproape imposibil să oprești acest proces. Diureticul osmotic Manitol este administrat intravenos pentru a reduce tensiunea arterială..
 4. 4. Eczeme crude. Ca urmare a acestei boli, părul cade la locul inflamației și apar bule pe piele, care în cele din urmă se sparg și lasă cicatrici. Pentru tratamentul rănilor, acestea sunt tratate cu Levomekol și Streptocid.

Dacă apar semne de boală, ar trebui să solicitați imediat ajutorul unei clinici veterinare. Nu este recomandat să tratați singur câinele.

8 Avantaje și dezavantaje

Plusurile rasei includ:

 • prietenie și lipsă de agresivitate;
 • înclinația de a învăța;
 • imunitate puternică;
 • capacitatea de a se adapta rapid la orice climat.

Dezavantajele rasei sunt:

 • neascultare - dacă vă răsfățați prea mult animalele de companie;
 • nerăbdare abundentă;
 • posibile dificultăți în timpul nașterii.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cardigan welsh corgi: descrierea rasei și caracteristici de îngrijire