Affenpinscher: o revizuire detaliată a rasei (+ fotografie)

Este greu să ne dăm seama că toate animalele cu patru picioare, chiar și cele care poartă cămăși colorate și stau în genți, sunt descendenți de la câini de serviciu capricioși. Affenpinscher este un exemplu de câine în miniatură cu calități de lucru extrem de dezvoltate. Carismaticul Affenpinscher este câinele la care se va uita orice fan al tetrapodelor..

Referință istorică

Câinele Affenpinscher este considerat „creierul” Germaniei. Primele mențiuni despre câinii pitici datează din secolele XVI-XVII, în mod firesc, nu vorbim despre Affenpinscher în forma sa pură, ci mai degrabă despre strămoșii săi, vânători mici și deștepți. Odată cu dezvoltarea agriculturii, creșterii animalelor, a industriei și a comerțului, omenirea s-a confruntat în mod constant cu un „contrabalans natural” - rozătoare.

Șobolani, șoareci și animale mici au devastat literalmente hambarele. Rozătoarele care au rămas flămând au atacat vitele tinere și locuințele oamenilor. De fapt, pagubele au atins proporții colosale, animalele mici aparent inofensive i-au distrus pe fermieri. Și să adăugăm la toate adversitățile amenințarea mereu iminentă a epidemiilor. Apropo, tratamentul eficient pentru ciumă a apărut abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, ceea ce nu imploră faptul deceselor anuale cauzate de infecția de la rozătoare. Rabia, un virus mai universal și, de asemenea, un „tenace”, pentru care nu există nicio vindecare garantată până în prezent.

Ce legătură are cu câinii, zici, pentru că, de dragul protecției împotriva rozătoarelor, este mult mai ușor să obții o pisică, dar nici aici nu este atât de simplu. Germanii sunt oameni superstițioși, iar sursele istorice descriu colorat ceea ce s-a întâmplat în Germania în secolele XVII - XVIII. Pisica neagră, născută în Germania, s-a confruntat cu o moarte rapidă și nemiloasă. Mai mult, patrupedele de toate culorile au fost botezate ca slujitori ai lui Iuda. Murok a fost aruncat din clopotnițe, ars în focuri, în general, au fost uciși prin toate mijloacele disponibile. Oameni destoinici, au executat soții infidele și trădători cu ajutorul pisicilor. Germanii au pus un animal și o persoană într-un sac, apoi au bătut „experimentul” cu bețe și i-au ars într-un foc de curățare. Patrupedele erau considerate o „coajă” de vrăjitoare, cu toate circumstanțele care au urmat, iar persoanele care au încercat să protejeze pisicile au fost executate public.

Frica umană este mai puternică decât logica sau bunul simț, motiv pentru care populația Germaniei a suferit. Disperați de protecție împotriva rozătoarelor, fermierii au traversat câini mici și i-au „dresat” pe șobolani capturați. În acele zile, nu existau cerințe speciale pentru apariția lui Affenpinscher, câinii puteau avea roșu sau maro cu nuanțe de culoare, cu toate acestea, toate animalele cu patru picioare aveau caracteristici similare - dimensiuni mici, agilitate, viteză și un bot scurt cu ochi mari.

Este interesant! Affenpinscher se traduce literalmente ca Pied Monkey Dog.

În multe surse, se exprimă versiunea conform căreia Affenpinscher este strămoșul câinilor de tip și rasă Terrier Bruxelles Griffon. Presupunerea este exact 50% logică, deoarece Griffonul de la Bruxelles are doar 400-500 de ani, iar Terrierii au servit oamenii în secolele XIII-XIV. Relația dintre Affenpinscher și Bruxelles Griffon nu a fost confirmată științific. Da, uitându-vă la fotografiile câinilor, puteți găsi o mulțime de asemănări, dar acest lucru nu indică o legătură genetică. Mușcătura caracteristică a buldogului ar putea apărea la câini datorită încrucișării vânătorilor și a cărămizilor asiatici. Cel puțin amândouă au fost garantate să existe în secolul al XVII-lea..

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, Affenpinscher a rămas o rasă pur germană, s-ar putea spune München. Abia în 1902 experții de la Berlin Kennel Club (BLC) au început să lucreze la un standard de rasă. Datorită incestului prelungit și dezordonat, manipulatorii de câini nu au putut stabiliza rasa; puii cu labele albe sau cu o culoare diferită de negru apăreau din când în când în puiet. Lucrarea a fost încununată cu succes 11 ani mai târziu, după care o descriere a rasei și o petiție de recunoaștere au fost depuse la Kennel Union of America (AKC). Așa cum era de așteptat, americanii au perceput rasa cu părtinire, câinii au fost expuși în afara concurenței, iar experții au urmărit îndeaproape dezvoltarea Affenpinscher. Până în 1936, rasa a fost recunoscută în Statele Unite..

Populația deja mică de câini unici abia a supraviețuit celui de-al doilea război mondial. Unitățile Affenpinscher au supraviețuit până în anii 1950 printr-un miracol. Astăzi, rasa este considerată rară, doar un număr mic de temerari mici trăiesc în Statele Unite, Germania și Austria..

Aspect

Un câine pitic mic, s-ar putea spune, cu blană grosieră neagră, ochi mari și rotunzi și o față amuzantă. Beligeranța și seriozitatea celor patru picioare sunt accentuate de coama expresivă, mustața și sprâncenele. Dacă îl vedeți pe Affenpinscher la locul de muncă, nu veți avea în sfârșit nicio îndoială cu privire la performanța acestui câine. Alergarea și mersul lui Affen evocă un zâmbet involuntar, smucituri rapide și o expresie serioasă pe față și spun: "Ei bine, unde sunt dușmanii aici, cine este acolo pentru a da cu piciorul?".

Rasa standard

Affenpinscher este un câine de tip terrier cu caracteristici sexuale caracteristice. Bărbații sunt cățele mai mari, mai ascuțite și mai demonstrative, în timp ce fetele sunt mai agreabile, condescendente, rafinate. Asemănător exterior cu cățelele, masculii lui Affen sunt eliminați din activitatea de reproducere. Caracteristicile rasei asigură game de dimensiuni, cu toate acestea, cadrele nu sunt rigide, câinele poate fi mai mare sau mai mic (în limita a 2 cm), cu condiția să se păstreze proporțiile și calitățile de lucru:

 • Creştere: 24-27 cm.
 • Greutate: 3-6 kg.

Notă! Datorită dimensiunilor mici, rasa este percepută ca decorativă, dar Affenpinscher este un câine de lucru cu drepturi depline, cu un fizic adecvat..

 • Cap - medie, proporțională. Craniul este rotunjit, dar fără umflături vizibile. Fruntea este largă, înclinată, îmbinându-se lin în partea din spate a capului. Podul nasului cu o oprire ascuțită, scurt. Pomeții și zona de sub ochi sunt „uscate”, orificiile pentru ochi sunt expresive, sprâncenele sunt mobile. Botul este mai scurt decât regiunea craniană atunci când este privit de deasupra capului câinelui. Podul podului se îngustează spre nas. Obrajii sunt ascunși, plini, acoperă maxilarul inferior, dar nu se lasă. Ochii și nasul formează un triunghi inversat, isoscel.
 • Dinții și mușcăturile - maxilarul inferior este mai lung decât cel superior, tipul mușcăturii este o lovitură inferioară strânsă (este permis un mic spațiu între incisivi). Dinții sunt mici, dar ascuțiți și puternici. Incisivii inferiori trebuie să fie drepți și complet ascunși de buza superioară..
 • Nas - Relativ la bot, larg, deprimat. Nări medii, bine deschise.
 • Ochi - mare, rotund, convex vizibil, cu o strălucire vie. Scăzut și lat. Pleoapele sunt dense, a treia pleoapa este complet ascunsă. Aspectul este plin de viață, alert, interesat.
 • Urechi - așezare înaltă și largă. Cartilajul urechii este triunghiular cu curbe îngrijite, elastic, de grosime medie. Sunt permise atât urechile erecte, cât și cele semi-erecte. În a doua versiune, vârful urechii trebuie să fie întors înainte. În țările în care tăierea urechii nu este interzisă, la cererea crescătorului, urechile lui Affen sunt tăiate în formă de triunghi cu unghi acut..
 • Corp - slab, cu osul bine dezvoltat și mușchii densi. Gâtul este de lungime medie, uscat, puternic, lărgindu-se spre brâul umărului. Omoplații sunt strânși, înclinați înainte cu mușchii dezvoltați. Spatele este drept, proporțional lat, cu mușchii dens bine dezvoltați, fără îndoituri ascuțite, ușor înclinate în tranziția de la crupă la picioarele din spate. Pieptul este moderat lat și profund. Coaste sunt alungite, bine rotunjite și alungite, vizual, cușca toracică este plană pe laturi. Linia inghinală este ascunsă, dar nu „uscată”.
 • Membre - netedă, cu mușchi pronunțați. Toate articulațiile sunt puternice, paralele între ele. Coatele sunt lipite de coaste, nu „copleșite”. Structura membrelor este foarte proporțională, părțile picioarelor nu par alungite sau scurtate. Mâinile arcuite, tricotate strâns, degetele de lungime proporțională, pielea de pe tampoane este fermă, dar nu aspră.
 • Coadă - lungime naturală sau decupate până la 3 vertebre. Așezat și dus sus, în timp ce lucrează, este în poziție verticală și ținut în picioare la sol. În lungime naturală, coada este acoperită cu păr gros, atunci când este tăiată, arată ca un „ciot” mic, fără ciucuri sau „decorațiuni” similare..

Tipul și culoarea stratului

Părul de gardă al lui Affen este destul de rigid, ca o sârmă, în timp ce picioarele inferioare sunt moi și dense. Fruntea și partea superioară a capului sunt acoperite cu un fir de protecție vertical. Sprâncenele, mustața și greabanul sunt mai lungi decât stratul de bază. La câinii adulți, mai des la bărbați, se poate forma un guler decorativ. Pe corp, haina este de lungime medie, pe partea inferioară a picioarelor, puțin mai scurtă. Abdomenul și inghinele sunt complet acoperite cu păr.

Notă! Pentru a înmuia haina lui Affenpinscher, este suficient să tăiați regulat câinele. Nu se recomandă modificarea artificială a structurii lânii (șampoane, clătiri, coafare).

Pigmentarea hainei este neagră (în conformitate cu standardul rasei), totuși, este permis un mic bronz de argint, gri, roșu. Tanatorul poate fi localizat haotic. Sunt permise pete albe nedorite, dar mici (și anume pete, nu dungi sau față de cămașă pe piept). Este permisă și o mască. Pigmentarea unghiilor, pleoapelor și nasului corespunde culorii, este preferată o culoare neagră intensă. Culoarea ochilor maro închis sau negru, pigmentarea ușoară contrastantă a irisului este considerată un defect descalificator.

Caracter și antrenament

Locuiești într-un apartament și vrei să-ți faci un mic prieten? Nu vă lăsați tentați de câinii cărora le place să se lase pe canapea și sunt îngroziți la vederea unui gândac? Locuiți într-o casă privată și sunteți îngrijorat de rozătoare? Este posibil să căutați Affenpinscher. Francezii îl numesc pe Affena un diabolic sau un diavol. În principiu, pentru cei care au întâlnit natura dificilă a maimuțelor pe o parte a cuștii, o astfel de poreclă va fi mai mult decât de înțeles. Un cățeluș rapid, curajos, autoadmirat se transformă într-o „fiară” neînfricată la cea mai mică amenințare îndreptată către proprietar sau proprietatea acestuia.

Rasa Affenpinscher este versatilă din punct de vedere al conținutului, câinele se adaptează perfect vieții dintr-un apartament sau o casă privată. Patrupedele adoră copiii și toți membrii familiei, dar sunt foarte precauți și uneori agresivi față de străini. Împărtășirea cu alți câini și pisici este posibilă, ceea ce nu se poate spune despre chinchilla, hamster, dihor și alte animale de companie decorative.

Affens știe să urce garduri! Aveți grijă când vă eliberați patrupedele în teritoriul casei, un gard de scândură sau o plasă cu lanț - aceasta este o provocare pe care patrupedul dvs. o va accepta împreună cu un cuplu.

Formarea și socializarea lui Affen de la o vârstă fragedă sunt extrem de importante. Bebelușii maimuță sunt destul de deștepți în apărarea drepturilor lor, ceea ce a dus la o opinie larg răspândită despre dificultatea antrenării rasei. De fapt, câinele adoră să-i placă proprietarului, face progrese atât în ​​cursul general de antrenament, cât și în agilitate, face plimbări lungi lângă bicicletă cu plăcere, principalul lucru este motivația corectă. Affenpinscher este neobosit în joc și muncă, dar leneș și morocănos când vine vorba de a cunoaște alți câini, darămite de a construi prietenii. Diavolul shaggy pur și simplu nu are nevoie de noi cunoscuți, are deja un prieten și un aliat - proprietarul.

Important! Rasa tinde să alerge pisici sau animale mici, înainte de a stăpâni apelul, se recomandă să umblați animalul de companie exclusiv pe lesă.

Asigurați-vă că furnizați suficiente jucării pentru secția dvs. Afenny, mai ales în copilărie, sunt în continuă căutare de divertisment. Creșterea dinților și temperamentul neobosit le vor spune celor patru picioare cât de gustoasă este o pernă sau o canapea, prevenirea sau rezolvarea problemelor este de fapt alegerea ta..

Întreținere și îngrijire

Affenpinscher nu are nevoie de îngrijire minuțioasă, dar controalele zilnice sunt o garanție a sănătății animalului de companie. Lana este periată o dată pe săptămână, în timpul năpârlirii, după cum este necesar, în mod optim - în fiecare zi. Frecvența scăldatului depinde de stilul de viață al animalului de companie, este mai bine să cumpărați haine pentru câine și să reduceți nevoia de igienă la minimum. În cazul în care secția dvs. este murdară dincolo de recunoaștere, utilizați doar un șampon specializat. Ochii și urechile sunt examinate în fiecare zi, dacă este necesar, șterse cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă curată. Unghiile sunt tăiate la fiecare 1-2 săptămâni. Pentru a simplifica îngrijirea, o dată la șase luni nu va strica să vizitați salonul de îngrijire..

Notă! În îngrijirea unui câine, nu utilizați decocturi din plante dacă nu sunteți sigur cu privire la absența alergiilor într-un patruped.

Tipul de mâncare nu este deosebit de important, Affens se adaptează bine atât la „uscare”, cât și la „natural”. Este important să calculați corect mărimea porțiilor și saturația dietei, rasa este foarte activă și necesită o nutriție de calitate, cu toate acestea, Affenpinschers sunt predispuși la supraalimentare, iar excesul de greutate pentru animalele cu patru picioare este comparabil cu o boală gravă.

Sănătate

Din păcate, un mic muncitor are o tendință spre aceleași boli ca și rudele sale mai mari. Sforăitul nu este o boală, ci o caracteristică a tuturor raselor cu nas. Toți câinii cu o punte nazală scurtată sunt mai greu de tolerat răcelile elementare, rinita sau alte afecțiuni asociate cu deteriorarea membranelor mucoase. Evident, această caracteristică nu poate fi corectată, așa că proprietarii de la Affen trebuie să fie mereu în gardă. O problemă estetică la prima vedere poate avea consecințe foarte specifice - perturbarea sistemului cardiovascular, din cauza circulației inadecvate a oxigenului. Mai jos sunt câteva alte afecțiuni, pentru a căror dezvoltare posibilă trebuie să monitorizați îndeaproape:

 • Affenpinschers sunt în mare parte negri și tind să se supraîncălzească în timpul sezoanelor fierbinți.
 • Probleme oculare, mai des de natură inflamatorie. Cu o îngrijire completă și la timp, riscul de boli scade.
 • Fracturi și membrele dislocate (rar) - câinele este foarte activ și se poate dăuna fără să știe.
 • Tulburările hormonale, care sunt rareori prezise și detectate într-un stadiu incipient, afectează cel mai adesea glanda tiroida.
 • Încălcarea dezvoltării sistemului musculo-scheletic și a mușchilor. Boala se transmite genetic, prin urmare, înainte de vânzare și mutare într-o casă nouă, puii Affenpinscher trebuie examinați de un medic veterinar..
 • Boli ale dinților - din cauza unei gustări, dentiția poate să nu se închidă suficient de bine. Dinții care nu participă la mestecat se deteriorează mult mai repede. Dacă găsiți că câinele este anxios sau miroase urât din gură, consultați medicul veterinar.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Affenpinscher: o revizuire detaliată a rasei (+ fotografie)