Great vendée basset griffon

Big Vendée Basset Griffon nu este atât de mare precum sugerează și numele. Aceasta este o rasă franceză de câini de dimensiuni medii, care au fost inițial crescuți exclusiv pentru vânătoare, astăzi s-au dovedit, de asemenea, însoțitori de oameni activi..

Great Vendée Basset Griffon

Numele rasei reflectă trăsăturile caracteristice aspectului și originii câinelui: „mare” - indică dimensiunea, dar numai în comparație cu micul basset-grifon, „vendee” - până la locul de origine - „basset” - înseamnă un câine scurt și „grifon” - că De la mijlocul secolului al XX-lea, cei mai mici câini au fost selectați din Basset Vendées. Așa că s-a format un tip separat - Lesser Vendée Basset Griffon. Pentru basetele mari, în același timp, au fost introduse restricții la înălțime (până la 44 cm), din care cauză populația a fost mult redusă. În 1970, cele două soiuri au fost în cele din urmă împărțite ca mărime în două rase: Marele Vendée Basset Griffon și Mici Vendée Basset Griffon.

Există patru soiuri de Vendée în total: Great Vendée Hound, Briquette, Large și Small Basset Griffon.

Folosind

Big Vendée Basset Griffon este un excelent tovarăș de vânătoare cu pistol. Potrivit pentru suprafețe mici, fără teamă de desi și tufișuri. Dintre toți baschetele, el este cel mai rapid, foarte curajos, tenace și nesăbuit. În timpul urmăririi, nu acordă atenție vremii sau obstacolelor acvatice.

Basset Griffoni Vendée preferă să vâneze cu un pachet de alți câini. Urmărirea prăzii cu miros. Ei vânează animale mici care poartă blană, uneori o pasăre. Cu o pregătire adecvată, ei se pot arăta bine în diverse sporturi: ajiditi, freestyle, trekking.

Basset Griffon Great Vendéan Standard

Aspect

Griffon-ul mare Vendée Basset este un câine alungit, cu picioare drepte, scurte, coadă lungă și palton rigid. Spre deosebire de numele său, BVBG nu este mare, se referă la câini de talie medie, de aceeași înălțime ca Cocker Spaniel sau Beagle, doar vizibil mai lungi, mai puternici și mai grei decât acești câini. Se exprimă dimorfismul sexual.

 • Înălțime: 39-44 cm.
 • Greutate: 15-20 kg.

Marea Basset Griffon Vendée este foarte asemănătoare cu Lesset Basset Griffon Vendée. Principala diferență este în dimensiune, dar are și botul, urechile și coada mai lungi..

Craniul este alungit, rotunjit, nu foarte larg. Oprirea se observă. Botul este pătrat. Nasul este proeminent, negru (maroniu numai la câinii alb-roșii). Buzele sunt pendulare, cea superioară o acoperă pe cea inferioară. Ochii sunt ovali, mari, de culoare închisă, conjunctiva nu este vizibilă. Urechile sunt înguste, subțiri, se termină într-un oval, ondulate spre interior, așezate sub nivelul ochilor. Gâtul fără pălărie.

Corpul nu este excesiv de lung. Spatele este drept, coapsul este ferm, ușor arcuit. Pieptul este lat, coborât până la coate. Inghinala umplută. Coada este în formă de sabie, destul de lungă. Picioare cu oase și mușchi dezvoltați, puternici. Picioare puternice, strânse, cu unghii ferme și tampoane rezistente.

Paltonul este grosier, grosier, nu foarte lung, drept. Substratul este bine dezvoltat. Sprâncenele nu închid ochii. Culori:

 • Bicolor (alb cu pete negre, alb cu pete roșii, negru și cafeniu, cerb sau cerb cu floare neagră).
 • Tricolor (Alb și negru cu bronz, căprioară sau cerb cu floare neagră și pete albe).

trei grifoni de basset Vendée

Caracter și comportament

Big Vendée Basset Griffon este un câine echilibrat, încrezător în sine și sociabil. De la o vârstă fragedă, el trebuie învățat să se supună. Instruirea se bazează pe laude, dar nu exclude pedeapsa. Prin natură, „Venditul” nu este prea sensibil și nu este răzbunător. El este deștept, inteligent, joc de noroc, destul de energic și jucăuș. Iubește să vâneze, să exploreze și să sapă. Foarte atașat de toți membrii familiei, se înțelege bine cu copiii cu o educație adecvată. Preferă să nu rămână singur mult timp.

Există încăpățânare și independență în natura Vendéanilor, dar, în general, câinele este prietenos și ascultător, încercând să-i facă pe plac proprietarului. Mai potrivit pentru crescătorii de câini cu experiență, singuri activi sau familii.

Se adaptează cu ușurință mediului și sunt loiali celor din jur. Se adaptează rapid la ritmul vieții de familie. Poate fi un pic răutăcios, dar nu din răutate, ci din joc. Se însoțește bine cu alte animale de companie. În relațiile cu străinii, el nu este agresiv, curajos și deschis comunicării. Unii câini îndeplinesc funcții de pază bine, nu sunt capabili să păzească. Grifonii mari Vendée Basset au un puternic instinct de vânătoare. Proprietarii ar trebui să ia în considerare activitățile cu câinele care îl vor ajuta să-și dezvolte potențialul natural, cum ar fi urmele de sânge.

Caracteristicile conținutului

Marele Vendée Basset Griffon este un câine însoțitor și extrem de social care ar putea trăi teoretic pe stradă tot timpul anului, dar nu singur, poate în compania altor câini. O opțiune mai potrivită pentru ea ar fi păstrarea într-o casă privată, ca membru al familiei. BVBG se adaptează la viața dintr-un apartament, în acest caz, mersul pe jos ar trebui să fie zilnic și durează cel puțin 1,5-2 ore. Câinii slab antrenați și nesupuși nu trebuie lăsați din lesă.

Marele Vendée Basset Griffon este un câine jucăuș și energic. Menținerea bunăstării și a condiției fizice necesită plimbări lungi, excursii regulate la pădure și abilitatea de a vă exercita instinctul de vânătoare.

Grifonul mare Basset Vendian necesită îngrijire regulată. Dacă se respectă toate recomandările, proprietarul va putea evita problemele asociate cu năpârlirea, iar câinele va părea întotdeauna îngrijit și îngrijit.

 • Se recomandă pieptănarea de 2-3 ori pe săptămână..
 • Tunderea este indicată la fiecare 2-3 luni.
 • Spălați cu șampoane adecvate pentru strat, după cum este necesar.
 • Ghearele sunt tăiate la fiecare 3-4 săptămâni.
 • Auriculul este curățat, părul este îndepărtat în interior.
 • Lana dintre tampoanele labelor este tăiată.
 • Dinții periați săptămânal.

catedră de vânzări mari basset grifoni

Sănătate și longevitate

Durata medie de viață a unui Griffon Bass Vendée este de 12 ani. Cel mai bătrân câine înregistrat a murit la vârsta de 17 ani. Principalele cauze ale decesului sunt cancerul, bolile de inimă, bătrânețea. Genetic, rasa are succes. Printre cele mai frecvente boli sunt:

 • Boli dermatologice;
 • Probleme ale sistemului reproductiv;
 • Boli ale urechii.

De unde să cumperi un cățeluș

Cea mai comună Basset Griffon Vendée în Franța și Marea Britanie, dar întâlnită și în alte țări europene: Germania, Republica Cehă, Suedia, Polonia. A fost adus în SUA la sfârșitul anilor `90. În Rusia, până de curând, existau reprezentanți unici ai rasei, astăzi putem vorbi deja despre câinii de reproducție locală și prezența creșelor.

Preț

În Rusia, prețul unui cățeluș de rasă rară poate ajunge la 80.000 de ruble.

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea mai multe fotografii ale câinilor din rasa Marelui Vendian Basset Griffon.

Video despre rasa Great Vendée Basset Griffon


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Great vendée basset griffon