Basenji este o rasă de câine

Poate suna surprinzător, dar există o rasă de câini care pur și simplu nu știe să latre. Și numele acestei rase este Basenji. Este vorba despre rasa de câine Basenji care va fi discutată în acest articol..

Un fapt interesant este că această rasă nu a fost creată de om, deoarece chiar și astăzi, în jungla africană, puteți găsi reprezentanți ai acestei rase mergând liber. Sunt câini pe jumătate sălbatici, care sunt destul de capabili să se hrănească și să vâneze independent. Mai mult, pigmeii africani încă folosesc Basenji pentru vânătoare, inclusiv leii..

Acești câini africani sunt considerați animale sociale care se adună în turme mici pe continentul lor african nativ. De asemenea, se înțeleg bine cu o persoană, deoarece istoria relației lor se întoarce cu câteva milenii în urmă. Basenji este numit și un câine de pădure din Congo, terrier bongo, terrier Congo sau câine Zande..

Standarde de rasă

Basenji sunt câini ușori și grațioși, a căror înălțime variază de la 40 la 43 cm la greabăn. Reprezentantul mediu al unui câine de pădure cântărește 9,5-11 kg. Principala caracteristică a unui astfel de animal de companie este fizicul său armonios. Forma corpului are un format scurtat, iar scheletul se caracterizează prin ușurință. Un Basenji de rasă pură are un nas negru. Culoarea stratului poate varia de la roșu, negru și cafeniu la negru.

În patria Basenji, se pot găsi culori de marmură și maro. Pieptul, labele și vârful cozii Basenji sunt întotdeauna vopsite în alb. Haina este destul de netedă și scurtă și, de asemenea, lipită de corp. Urechile sunt caracterizate de un set înalt și vârfuri ascuțite. Coada câinelui de pădure este strâns răsucită într-o gogoașă și apăsată pe coapsă, este ridicată. Câinele se caracterizează printr-o postură aristocratică și picioare lungi. Botul este destul de ascuțit, cu o tranziție lină de la frunte la nas.

Caracter

Poate că cea mai distinctivă trăsătură de caracter a acestei rase de câini este incapacitatea sa de a latra. Basenji poate mârâi sau țipa puternic, gemând, pufnind sau urlând, dar nu latrând. Se crede că Basenji au știut cândva să latre, dar un bărbat i-a învățat să „liniștească” vânătoarea, unde lătratul câinelui era de prisos. Acest câine se înțelege bine cu copiii, dar datorită naturii sale jucăușe poate intra într-o „luptă” cu semenii săi. De aceea merită să țineți câinele în lesă în timp ce mergeți..Fotografie Basenji

În casă, Basenji se consideră un membru cu drepturi depline al familiei, ceea ce necesită multă atenție și timp. Acești câini se pot înțelege bine cu pisicile, mai ales atunci când cresc împreună. Cu toate acestea, evitați introducerea unor animale de companie mai mici, cum ar fi păsări, dihori, hamsteri, cobai sau șobolani, deoarece instinctul de vânătoare poate prelua. Acești câini au o personalitate foarte interesantă. Mulți chiar le compară cu pisicile datorită comportamentului lor „manierat”, curiozității, minții dornice și încăpățânării. Basenji sunt foarte reținuți și independenți. Un animal de companie din această rasă are nevoie de stimul fizic și emoțional, fără de care poate dezvolta un comportament distructiv.

Cu proprietarul său și cu oamenii apropiați, Basenji dă întotdeauna afecțiune și tandrețe. Câinele pădurii se pricepe să învețe noi comenzi, dar natura lor independentă îi face uneori obraznici. Acești câini sunt foarte atașați de proprietarul lor..

De asemenea, este demn de remarcat faptul că un astfel de animal de companie este recomandat persoanelor care au un stil de viață destul de activ, deoarece Basenji sunt foarte jucăuși și iubesc doar jocurile și plimbările în aer curat. De asemenea, trebuie menționat faptul că acești câini pur și simplu nu suportă ploaia, frigul și căldura. Putem spune că Basenji sunt un fel de „leac” pentru stres, singurătate și plictiseală și, prin urmare, sunt minunați pentru persoanele singure.

Îngrijire

Această rasă de câine este excelentă pentru păstrarea nu numai într-o casă privată, ci și într-un apartament. Haina lor scurtă nu necesită îngrijire specială, deoarece câinii sunt în mod natural foarte curați. Lucrul amuzant este că câinii din pădure chiar se spală ca pisicile. Nu se aude niciodată miros străin de la ei. Mai mult, mulți proprietari Basenji susțin că sunt cele mai curate rase de câini. Blana trebuie periată maxim o dată pe săptămână folosind o perie cu dinți groși. Practic fără vărsare.

Basenji sunt considerați adevărați iubitori de călătorii, deoarece se simt minunat într-o mașină sau în orice alt transport. Durata de viață a unui astfel de animal de companie este de 10-12 ani..

Caracteristici de putere

Desigur, o dietă Basenji ar trebui să includă o listă completă de vitamine, proteine, carbohidrați și minerale care sunt esențiale pentru sănătatea sa. Un astfel de animal de companie trebuie hrănit de 2 ori pe zi. Dieta basenji ar trebui să se bazeze pe carne și organe. Cu toate acestea, nu trebuie să vă hrăniți animalul de companie numai cu carne; este necesar să includeți în dietă cereale, legume și fructe..

Basenji pur și simplu adoră verdele proaspăt. Meniul lor trebuie să conțină, de asemenea, produse lactate fermentate de înaltă calitate, cu conținut mediu de grăsimi. În ceea ce privește carnea, este mai bine să preferați carnea de vită slabă, carnea de porc și puiul. De asemenea, ar trebui să monitorizați cu atenție calitatea alimentelor, astfel încât animalul de companie să nu fie otrăvit. De asemenea, nu merită supraalimentarea, nu va fi bine pentru el și poate duce la obezitate. Acești câini adoră să ceară mâncare de la masă, dar proprietarul nu ar trebui să continue lucrurile de acest gen. Animalul de companie trebuie să aibă propriul castron pentru hrană și apă proaspătă.

Este interzis să hrăniți Basenjis cu diverse dulciuri, deoarece acest lucru poate duce la dezvoltarea diabetului zaharat.. De asemenea, ar trebui să excludeți din dietă oasele tubulare și de pește, deoarece acestea pot fi periculoase pentru un astfel de câine. Alimentele și cârnații condimentați, afumați și grași sunt contraindicați pentru ei. Dacă, din cauza lipsei de timp pentru prepararea alimentelor naturale pentru animalul dvs. de companie, decideți să acordați preferință mâncării uscate, atunci trebuie să alegeți dintre opțiunile profesionale.

Puii

Acești câini sunt destul de scumpi, deoarece sunt o rasă rară de câine. Deci, un cățeluș Basenji poate fi achiziționat cu 700-1500 USD..

Fotografii

agilitate basenji

basenji la soare

Basenji

basenji pe lesa

Basenji pe nisip

basenji în câmp

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Basenji este o rasă de câine