Welsh springer spaniel

Welsh Springer Spaniel este considerat una dintre cele mai vechi rase din Țara Galilor. Un bun câine de vânătoare, de familie și însoțitor pentru oameni activi. Welsh Springer este inteligent, ascultător, energic și prietenos. Rasa se caracterizează printr-o culoare roșie și albă..

În secolul al XIX-lea, spanielii galezi erau deseori numiți Welsh Cocker. Au rămas puțin cunoscute până la începutul secolului al XX-lea. Totul s-a schimbat când domnul A.T. Williams (domnul A.T. Williams) a câștigat concursul de vânătoare organizat de clubul spaniel. La scurt timp după aceea, rasa a fost recunoscută de Clubul Kennel Englez numit Welsh Springer Spaniel. Clubul raselor din Marea Britanie a fost fondat în 1923. În anii 20-30 ai secolului XX, crescătorii au dezvoltat tipul de câine care există până în prezent..

Rasa rămâne mică și nepopulară. În 2000, doar 424 de pui erau înregistrați de Kennel Clubul englez. Pentru comparație: Springer Spaniels englezi sunt aproximativ 12.000, Cocker englez - 13.500. În 2009 rasa a fost recunoscută în cele din urmă de Asociația Internațională Cinologică, dar acest lucru nu a afectat prevalența într-un mod pozitiv. În 2016, numărul puiilor nou-născuți a scăzut la 300 pe an, de atunci Welsh Springer Spaniel a fost inclus de Kennel Club pe lista raselor native vulnerabile..

Aspect

Welsh Springer Spaniel este un spaniel tipic de lucru, simetric, moderat greu, compact, energic și rapid. Înălțimea la greabăn la bărbați - 46-48 cm - cățea - 43-46 cm.

Craniul este ușor cupolat, bine alungit sub ochi. Stop este definit. Botul este de lungime medie, cu o punte dreaptă a nasului. Lob cu nări bine dezvoltate, de culoare închisă. Fălci puternice, mușcături de foarfecă. Ochii sunt de dimensiuni medii, de culoare deschisă până la maro închis. Aruncați urechile, așezate jos, aproape de obraji, relativ mici, cu vârfurile rotunjite.

Gâtul este lung. Corpul este ușor întins, musculos, puternic, iar lungimea sa este proporțională cu lungimea picioarelor. Lomul este ușor arcuit. Pieptul este adânc. Coada este o continuare naturală a liniei de sus, în formă de sabie. Coada timpurie a fost tradițional andocată. Picioare de lungime medie, bine dezosate, drepte. Picioare cu tampoane groase, feline, rotunjite.

rasa de câine Welsh Springer Spaniel

Blana este dreaptă, textură mătăsoasă, densă. Urechile și coada sunt bine crescute, partea din spate a membrelor este decorată cu pene. Culoare: albă cu pete de culoare roșu aprins (roșu).

Caracter și comportament

Welsh Springer Spaniel are un temperament docil, prietenos. În cea mai mare parte, aceștia sunt câini echilibrați, pasionați de vânătoare. Cu un parfum bun, o dorință puternică de a urmări pasărea și un talent pentru hrănire. La locul de muncă sunt foarte nesăbuite și vâscoase, rezistente și energice. Moderat calm în viața de zi cu zi, jucăuș și curios la plimbări. Foarte atașat de proprietar, foarte afectuos cu toți membrii familiei. Ei tratează bine copiii, mai ales dacă au crescut în compania copiilor și au fost socializați în mod competent.

Welsh Springer Spaniel nu este la fel de credul ca Springer-ul englezesc sau Cocker. Se comportă oarecum reținut cu străini. El întâmpină oaspeți neinvitați pe teritoriul său cu lătrat, dar nu merge mai departe. Cu o presiune puternică, câinele se va retrage.

Welsh Springer Spaniel va fi un bun tovarăș pentru un vânător sau o persoană activă care alege o rasă pentru sport, dar nu este potrivit pentru rolul unui câine de familie calm și cu atât mai mult ca paznic..

Welsh Springer Spaniel este orientat spre om, vrea să fie în societate și iubește atenția. Are multă dragoste de viață, optimism și entuziasm. Uneori câinele poate fi impulsiv sau chiar încăpățânat, dar mult mai puțin independent decât alte rase de vânătoare.

educatie si antrenament

Socializarea timpurie și un curs general de ascultare sunt obligatorii pentru un Welsh Springer. Majoritatea puii memorează rapid comenzile, învață regulile de acasă fără probleme, învață să respecte animalele care locuiesc cu el sub același acoperiș, dar dorința de a urmări păsările și animalele mici în plimbări este ineradicabilă. Springer are o personalitate moale, nu răspunde bine la metodele de predare dure. La o vârstă fragedă, nu se grăbește să se supună, așa că pregătirea sa va necesita răbdare și persistență blândă.

Welsh Springer Spaniel este considerat unul dintre cele mai ușor de antrenat spaniel. Cu o creștere adecvată, câinele devine ascultător și se străduiește să-i facă pe plac proprietarului.

câine Welsh Springer Spaniel

Caracteristicile conținutului

Welsh Springer Spaniel este potrivit pentru locuințe, cu condiția să aibă o plimbare bună. Cea mai bună opțiune ar fi să locuiți într-o casă privată, alături de familia dvs. cu ocazia de a petrece mult timp în curte. Un al doilea câine cu un caracter adecvat pentru a juca împreună este încurajat. Este posibilă întreținerea în aer liber într-o curte bine împrejmuită, dar nu cu lesa. Nu este recomandat să îl închideți într-o volieră mult timp..

Welsh Springer Spaniel este un câine foarte rezistent și energic care a fost crescut pentru a lucra pe teren de mult timp..

Fără un stres fizic și mental bun, el poate deveni nervos și distructiv. La plimbările în oraș, este mai bine să țineți elasticul în lesă; în natură, eliberează numai cu încredere că câinele se va întoarce la comandă.

Îngrijire

Pentru a menține un aspect îngrijit al galezei, este suficient să vă pieptănați o dată pe săptămână. O perie moale cu peri naturali funcționează cel mai bine în acest sens. Folosiți un pieptene metalic pentru a descurca ușor încurcături dacă încep să se formeze. Ghearele sunt tăiate la fiecare 3-4 săptămâni. O baie plină este prezentată o dată pe lună. Folosiți un șampon moale pentru pH neutru. Ei examinează în mod regulat urechile și, dacă este necesar, curăță auriculele, se usucă bine după scăldat. Se recomandă periajul regulat pentru a preveni calculul și alte probleme dentare.

Cățeluși Welsh Springer Spaniel

Sănătate și longevitate

Welsh Springer Spaniels sunt în general câini sănătoși. Crescătorii responsabili verifică efectivul de reproducere pentru a detecta boli genetice majore și nu permit reproducerea câinilor bolnavi. Bolile ereditare raportate la rasă includ:

  • Displazia articulației cotului și șoldului;
  • Tiroidita autoimună;
  • Boli oculare.

O atenție deosebită trebuie acordată urechilor câinelui, care sunt predispuse la apariția otitei medii din cauza ventilației slabe. Vaccinarea regulată și tratamentul împotriva paraziților vor păstra sănătatea izvorului timp de mulți ani. Speranța de viață 12-13 ani.

De unde să cumpărați un cățel Welsh Springer Spaniel

Există relativ puțini galezi chiar și în patria lor, dar nivelul general al animalelor rămâne mai mult sau mai puțin stabil. Există iubitori de rase care se ocupă cu reproducerea în majoritatea țărilor europene, în SUA și Canada. Există creșe mari în Finlanda și Letonia. În Rusia nu există mai mult de o duzină de primăveri galezi. Puii sunt rare și au adesea o coadă lungă.

Cei care au nevoie de un Welsh Springer Spaniel care să funcționeze bine, care să îndeplinească cerințele standardului în aspect, caracter și sănătate, este mai bine să vă gândiți să cumpărați un cățeluș în străinătate..

Preț

În Europa, prețul unui Welsh Springer Spaniel variază de obicei între 1200 și 3500 de euro. Nu există date disponibile pentru Rusia și țările CSI.

Fotografii și videoclipuri

Galeria prezintă fotografii ale câinilor din rasa Welsh Springer Spaniel (Welsh Cocker).

Video despre rasa Welsh Springer Spaniel


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Welsh springer spaniel