Cardigan welsh corgi

Cardiganele Welsh Corgi sunt reprezentanți remarcabili ai familiei de păstori. Acești câini mici cu un caracter plictisitor și aspect neobișnuit s-au dovedit, de asemenea, a fi tovarăși excelenți..

diferențe de cardigan și pembroke

Formarea intenționată a rasei a început la sfârșitul secolului al XIX-lea. În această perioadă, utilizarea multor rase în rolul lor istoric a început să scadă. Corgis a încetat să mai fie păstori, dar datorită temperamentului lor plictisitor, jucăușului și naturii bune, au devenit tovarăși excelenți..

În 1925, corgis au fost înregistrate la Kennel Club din Marea Britanie. La început, asociația nu a împărtășit pembrokes și cardigane, acest lucru le-a permis să se suprapună și a provocat o mulțime de controverse. Ambele rase, deși au un aspect similar, s-au format independent una de cealaltă. Cardigane în comitatul izolat Carmanthenshire și Pembrokes în Pembrokeshire. În 1934, clubul a corectat în cele din urmă greșeala și a împărțit rasele..

În 1931, primele cardigane din Anglia au fost importate în state. Cinci ani mai târziu, rasa a fost recunoscută în American Kennel Club și standardul a fost aprobat. Cardigan Corgi ca o mașină sport mică, rapidă, agilă, slabă.

Revizuire video a rasei de câini Welsh Corgi Cardigan:

Aspect și standarde

Un câine lung de curte este o glumă amabilă engleză despre corgi. Și cu mult timp în urmă, chiar înainte ca curtea să fie de un metru, lungimea Welsh Corgi de la vârful nasului la vârful cozii era de 36 de centimetri..

S-ar părea că ciobanii cu picioarele lungi ar trebui să fie mai potriviți pentru o astfel de muncă decât cele scurte, dar această afirmație este foarte controversată. Nu întâmplător cardiganele nu au ieșit în înălțime. Fermierii galezi au observat că câinii cu picioare scurte evitau ușor loviturile copitelor de vaci, care erau înnebunite de lătrat puternic și mușcând pe tocuri. Și astfel, vitele își vor flutura picioarele peste cap și nu vor face rău piticului. În plus, multe ferme erau situate pe câmpiile mlăștinoase și la munte, iar picioarele puternice de înălțime mică, cu smocuri dezvoltate, se potriveau perfect vieții și muncii pe terenuri aspre. Lana dublă corectă a făcut cardiganul rezistent la orice vreme și a ușurat suflarea murdăriei și a apei.

Cardiganele Welsh Corgi sunt câini mici și robuste, cu un corp lung, picioare scurte și o coadă pufoasă, de tip vulpe. Înălțimea ideală la greabăn 30 cm și greutatea 10-14 kg.

Cap și bot

În formă și aspect, capul seamănă cu o vulpe. Craniul este larg, plat între urechi, înclinându-se spre ochi. Oprirea este moderată. Botul se înclină ușor spre nasul negru, dar nu trebuie să fie contondent. Maxilarul inferior este bine definit. Completați dinții cu mușcătură de foarfecă. Ochii sunt de dimensiuni medii, cu o expresie atentă și binevoitoare, așezați destul de larg. Pleoapele trebuie să fie bine pigmentate, iar irisul să fie de culoare închisă. Doar cu o culoare marmorată, sunt permise unul sau doi ochi luminoși. Urechile în raport cu corpul sunt suficient de mari, erecte, largi la bază, distanța dintre ele este de aproximativ 9 cm. Auriculul este așezat ușor înapoi și ar trebui așezat de-a lungul gâtului.

Locuințe

Gâtul este puternic și muscular, proporțional cu dimensiunea corpului. Corpul este masiv, alungit, cu coaste bine aruncate și o îngustare distinctă în abdomen. Linia de sus este dreaptă. Labe sunt bine rotunjite, cu tampoane bine dezvoltate. Membrele sunt scurte, cu oase masive, dar cu lungimea lor corpul ar trebui să fie clar îndepărtat de sol.

Lână și culoare

Paltonul este scurt sau mediu în lungime, greu la atingere. Substratul este bine dezvoltat, dens și dens. Stratul superior este de preferință drept. O caracteristică distinctivă a hainei este rezistența la intemperii. Aproape orice culoare este permisă de standard, pot exista marcaje albe, dar albul nu ar trebui să prevaleze.

rasa cardigan

Personaj și portret psihologic

Aspectul desenat al acestui câine ascunde caracterul puternic și independent al ciobanului. Cardiganele sunt bune, alerte, inteligente și energice. Sunt foarte orientați spre om, dar nu uită de demnitatea lor. Ei tratează bine bebelușii, arată atenție și toleranță. Cu copiii mai mari vor fi fericiți să se joace și să se joace.

Nu ar trebui să încurajați corgiul să fie excesiv de independenți, deoarece în viitor câinele poate respecta doar propriile reguli. Cealaltă caracteristică a lor este atenția. Corgis sunt capabili să recunoască chiar și modificări mici în mediul lor normal și, prin urmare, sunt predispuși la lătrat excesiv. Corgi sunt întotdeauna veseli, jucăuși și bucuroși de orice muncă. Singurătatea este foarte proastă. Unii câini sunt foarte neliniștiți atunci când membrii familiei sunt „împrăștiați” prin casă, corgi, ca un adevărat păstor, iubește când toată lumea este într-un singur loc.

De obicei, se înțeleg foarte bine cu alte animale. Corgis nu sunt absolut agresivi și nu sunt conflictuali. Doar animalele mici și păsările pot fi vânate.

câine Welsh Corgi Cardigan

Antrenament și activitate fizică

Corgis sunt câini foarte independenți care au nevoie de un conducător. Sunt ușor de antrenat, dar pot rezista cerințelor antrenorului. Pregătirea acestei rase va necesita mult timp, răbdare și delicatețe. După ce fundația a fost trecută, cardiganul va trebui să stabilească noi sarcini și să dea constant o sarcină mentală..

Corgis sunt foarte rezistenți și activi, prin urmare, au nevoie de activitate fizică regulată pentru a rămâne în formă bună și a elibera energia acumulată în timpul zilei..

Plimbările zilnice trebuie combinate cu jocuri active, exerciții și antrenament. Exercițiul regulat este, de asemenea, necesar pentru a menține o greutate sănătoasă. Corgis tind să fie supraponderali și, atunci când sunt combinați cu un spate lung, acest lucru poate duce la probleme de sănătate. Când ridicați câinele în brațe, trebuie să-l țineți bine cu labele din față cu o mână și partea din spate cu cealaltă. Nu lăsați corgiul să sară sau să alerge pe scări. Este mai bine să folosiți un ham în loc de guler la plimbări..

Puteți juca sport cu un câine sportiv energic. Cardiganele arată rezultate bune în agilitate și stil liber. Frisbeele nu sunt recomandate pentru ei din cauza încărcării grele pe spate, deși uneori acest joc poate diversifica destul de mult plimbările.

Welsh Corgi Cardigan Sport

Întreținere și îngrijire

Acești câini sunt ușor de adaptat la diferite condiții de întreținere, fie că este vorba de o casă privată sau de o fermă. Chiar și într-un apartament mic, supus mersului obișnuit, câinele se va simți grozav. Corgis sunt foarte compacte și curate, singurul dezavantaj este îmbrăcarea constantă a hainei, dar această problemă poate fi redusă la minimum prin pieptănarea regulată.

Corgis sunt destul de curate, iar blana lor este de tip sălbatic, ceea ce implică o bună rezistență la murdărie și autocurățare. Corgi a vărsat aproape tot timpul anului, mai ales în sezonul schimbării blănii. Periați câinele o dată pe săptămână suficient pentru a îndepărta firele moarte și zilnic în timpul năpârlirii. Acest lucru nu se aplică câinilor pufoși. care au o haină mai moale și mai lungă, acestea necesită îngrijire specială, iar părul lor este predispus la covor. Trebuie să spălați pufosul mult mai des, iar în sezonul rece, după plimbare, trebuie adesea să înmuiați bulgări de zăpadă care aderă la piept și stomac.

Grija pentru ochi și urechi se reduce la examinări regulate, menținându-le curate și uscate. Dacă un secret se acumulează în colțurile ochilor, acesta trebuie eliminat. Auriculul este curățat după cum este necesar. La puii corgi, urechile cu vârsta de până la 3-4 luni pot fi agățate. De obicei se ridică singuri, dar uneori este necesară o fixare temporară, precum și suplimente alimentare recomandate de un medic veterinar.

cardigan merle corgi

Dietă

Majoritatea crescătorilor recomandă hrănirea cardiganelor cu alimente de calitate superioară și holistică. Alegerea hranei este influențată de vârstă (cățeluș, adult, câine vârstnic), de starea fiziologică (sarcină, alăptare), de activitatea și de preferințele gustului animalului de companie. Rata zilnică este calculată în funcție de greutate și împărțită în 2-3 doze. Întotdeauna ar trebui să existe apă potabilă curată disponibilă gratuit. La cel mai mic indiciu de creștere în greutate în exces, ar trebui să reduceți cantitatea de alimente și să creșteți activitatea fizică. De asemenea, este logic să luați în considerare opțiunea cu furaje cu conținut scăzut de calorii..

Desigur, proprietarii pot hrăni câinele cu produse naturale dacă doresc, dar asigurarea unei diete corecte și echilibrate va fi puțin mai dificilă. De asemenea, veți avea nevoie de o introducere suplimentară de complexe de vitamine și minerale..

Welsh Corgi Cardigan Care

Sănătate și longevitate

Cardiganele sunt puternice și rezistente, rezistă bine la vreme rea și se adaptează cu ușurință la diferite condiții de viață, cu toate acestea, sunt predispuse la o serie de boli. Unele boli ale Welsh Corgi sunt de natură genetică și sunt rezultatul selecției analfabeți. Altele pot fi cauzate de îngrijire necorespunzătoare, întreținere sau nutriție, lipsa măsurilor preventive de bază (vaccinare, deparazitare etc.). Speranța de viață 10-14 ani.

Boli ereditare frecvente:

  • Boli ale ochilor. Una dintre cele mai grave este atrofia progresivă a retinei, care duce la orbire la vârsta de 3-5 ani. De asemenea, în rasă există cataractă, luxația cristalinului, glaucom, anomalii ale creșterii genelor;
  • Boli ortopedice (deformarea discului intervertebral, luxarea rotulei, displazia articulației șoldului);
  • Epilepsie;
  • Încălcarea proceselor de coagulare a sângelui (boala von Willebrand);
  • Alergii;
  • Deficitul de imunoglobulină (boală ereditară rară a sistemului imunitar).

cățeluș cardigan Welsh Corgi

Alegerea unui cățeluș și prețul rasei de cardigan Welsh Corgi

Oricine dorește să cumpere un cățeluș sănătos de foarte bună calitate va trebui să petreacă ceva timp căutându-l și să ia alegerea foarte în serios. Câinele trebuie achiziționat doar de la un crescător cu reputație, de preferință dacă se va ocupa doar de o singură rasă. Acordați atenție părinților, aspectului, meritelor, condițiilor de detenție. Participarea la o expoziție de câini de reproducție implică în sine caracterul bun, aspectul corect și sănătatea, altfel nu vor primi titluri mari.

Este mai bine să decideți în avans în ce scopuri aveți nevoie de un câine: pentru expoziții, reproducere sau ca animal de companie. Poate că câinele va participa la un fel de sport, atunci este mai bine să luați copilul de la părinți care au obținut succes în acest domeniu.

Dacă nu este timp să mergi la expoziții și să mergi la canise, este logic să vorbești cu proprietarii și crescătorii pe forumul rasei. Gândiți-vă și la preferințele de gen. Crescătorului i se permite să înceapă să vândă pui la vârsta de 45 de zile. Bebelușii cu pedigree au întotdeauna un card de cățeluș, este de latitudinea viitorului proprietar să decidă dacă să facă un pedigree din acesta sau nu. Crescătorul trebuie să hrănească bebelușii cu furaje de înaltă calitate, nu cu cereale..

Pregătește-te pentru costul ridicat al cățelușului. Dacă un bebeluș este oferit mai ieftin decât costul mediu, este mai bine să vă gândiți la motivele „generozității” fără precedent..

Costul mediu al unui cățeluș cardigan Welsh Corgi este de 1.000 de euro. Cei care doresc totuși un câine de rasă (cu pedigree), dar mai ieftin, puteți încerca să căutați pui cu un fel de căsătorie. Acesta poate fi un mic defect care nu afectează sănătatea, dar nu permite reproducerea. La corgi, cel mai frecvent defect este pufos. Astfel de pui se disting prin părul lung și moale, care necesită mai multă îngrijire la orice vârstă. Un alt defect comun este criptorhidia (care nu coboară unul sau două testicule în scrot). Există, de asemenea, o mușcătură neregulată sau o formulă dentară incompletă, dar deficiența se manifestă după schimbarea dinților.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cardigan welsh corgi