Basset hound: istorie, standard de rasă, caracter și caracteristici ale conținutului

Poate fi greu de crezut, dar oamenii numesc Basset Hound un clovn. Începătorii vor fi confuzi cum acest câine cu dor infinit și tristețe în ochi poate fi asociat cu un artist de circ. Urechile târându-se de-a lungul podelei, sprâncenele ridicate de „casă”, o privire grea și tristă - toate acestea sunt recuzită, un adevărat indicator al stării de spirit a lui Basset este coada lui. Orice proprietar al Basset Hound va confirma că animalul său de companie este activ, mobil și vesel non-stop. De ce aspectul unui câine se opune temperamentului său este un mister care nu poate fi rezolvat decât parțial..

Referință istorică

Înainte de a pătrunde în istorie, există câteva lucruri de reținut cu privire la numele Basset-Hound. Toți câinii de talie mică care trăiau în Franța în secolele XVII-XVIII au fost numiți „Bas” - scăzut, o parte din cuvântul „Set” este tradus ca plantat. Câinii englezi s-au numit Hound. Prin urmare, Basset-Hound se traduce prin câinele jos. Mai mult, termenul "Hound" este de obicei asociat cu competiții în viteza de alergare. În cazul lui Bassett, termenul se referă la capacitatea câinelui de a conduce și a alerga prada. Se știe că tetrapodele au fost folosite pentru a căuta trufe, pentru a hrăni vânatul mare și mic, iar dacă Bassett este antrenat să vâneze un lup, atunci el va trece calm pe lângă un iepure..

Este interesant! În ciuda faptului că Basset Hounds a vânat în grupuri, fiecare câine a urmat traseul ales și nu a cedat "entuziasmului haitei".

Primii progenitori ai Bassetilor sunt considerați a fi Saint Huberts - câini dispăruți care au trăit în Franța. Teoria a fost contestată după descoperirea înregistrărilor rasei strămoșilor. Surse au mărturisit că Saint Huberts erau exclusiv de culoare albă. Cu toate acestea, înregistrările și operele de artă care au supraviețuit confirmă faptul că în rasa existau reprezentanți negri și tricolori. În cărțile dedicate cinologiei, s-au păstrat și descrierile a două tipuri de Bassetts - artezian și flamand. Modernii Basset Hounds au provenit din linia arteziană. Specia flamandă a fost cel mai probabil amestecată cu terrierii, drept urmare s-au obținut dachshunds.

Este interesant! Basset Hound nu este doar cel mai lent câine din lume, ci are și cele mai lungi urechi. Dacă trageți urechile câinelui înainte, acestea acoperă întregul bot cu o suprapunere..

În timpul Revoluției Franceze (1789-1799) și înainte de aceasta, una dintre meseriile principale de oameni a fost vânătoarea. Păstrarea cailor era insuportabilă pentru oamenii obișnuiți, așa că vânătoarea pe jos câștiga constant popularitate. Bassettii au fost crescuți special pentru vânătoare pe jos, motiv pentru care s-a popularizat pe scară largă..

Este interesant! Louis-Napoleon Bonaparte - Președintele Republicii Franceze, mai târziu împărat, a fost un admirator înfocat al tipului artezian Basset.

Aduși în Marea Britanie în 1876, câinii au căzut în mâinile îngrijitoare ale lui Everett Milles, care nu a scutit niciun efort, timp și bani pentru a recunoaște și populariza Bassets în Anglia. Apropo, primii reprezentanți ai rasei au venit în Marea Britanie cu 10 ani mai devreme, dar au fost pe mâini greșite și au trecut neobservați. Ser Everett era un vânător pasionat și era interesat de urmărire, nu de pradă, iar omul se întorcea adesea „de pe câmp” cu mâinile goale.

Calitățile de lucru apreciate ale câinilor au dat naștere unei cereri tot mai mari pentru rasă. Sir Everett, la sfatul crescătorilor experimentați, a încrucișat câini subdimensionați cu Beagle de tip vechi, aceasta a fost nașterea rasei moderne Basset Hound. Munca activă din fabrică, care a fost luată de toți și de toți, a dus la apariția a peste 1500 de Basset Hounds în 6 ani. A existat deja un standard preliminar de rasă, dar descrierea a fost atât de vagă încât orice câine care seamănă de la distanță cu Bassetts a participat la lucrările de reproducere..

Este interesant! Primul club oficial de rasă a fost înregistrat în Anglia în 1928.

Curând rasa a fost amestecată cu Bloodhounds - câini de vânătoare de dimensiuni mai mari. Munca de fierbere a crescătorilor a dat naștere la un tip complet nou de câine, care era foarte diferit de tipul artesian Bassetts. Câinii Sulfur Everett sunt încă considerați progenitori ai celor mai buni reprezentanți ai Basset Hounds..

În anii 1880, rasa a început să fie înregistrată în Statele Unite, câinii au fost înregistrați în registrul Kennel Union of America (AKC). Confuzia cu formarea liniei americane a fost nu mai puțin decât în ​​Anglia. Putem spune cu încredere că americanii au traversat Bassets și Beagles, care i-au stricat pe cei din urmă.

În ciuda faptului că printre primii Bassets americani sunt faimoșii strămoși ai rasei, precum Nemours și Fleur de Lis, evenimente decisive au avut loc după primul război mondial. Apreciați pentru aspectul frumos, abilitățile de engleză și vânătoare ale liniei franceze au fost amestecate, dând naștere unui nou tip american de Basset Hound. Rasa s-a înrădăcinat cu încredere printre liderii câinilor de vânătoare după înființarea Clubului American Basset Hound și înregistrarea descrierii rasei de tip american (1933).

Aspect

Modernul Basset Hound îndeplinește caracteristicile rasei aprobate de Federația Cinologică Internațională (FCI) în 1988. Trebuie spus că câinii moderni diferă semnificativ de strămoșii lor. Baschetele franceze erau apreciate pentru picioarele din față strâmbe. Da, ai înțeles totul corect, cu cât membrele câinelui erau mai îndoite, cu atât mai mult sânge era considerat. Basset-ul ideal era atât de jos încât cutia toracică atingea literalmente pământul..

Încrucișarea cu Bloodhound și Beagle, inițiată de crescătorii englezi, a permis alinierea picioarelor anterioare ale câinelui, dar întrebarea cauzei principale a patologiei rămâne deschisă. Modernii Basset Hounds sunt predispuși la curbarea membrelor anterioare. Experții iau în considerare următoarele cauze principale:

 • Nutriția necorespunzătoare a cățelei în timpul gestației sau în perioada postpartum timpurie.
 • Încrucișarea persoanelor care suferă de rahitism în stadiul formării rasei.
 • Defecte genetice asociate cu dezvoltarea aparatului locomotor.

Dacă vă întrebați de ce crescătorii au făcut astfel de sacrificii, de ce nu a fost crescut un câine mai înalt și mai lipsit de probleme, atunci răspunsurile sunt destul de simple. A existat un câine mai înalt - Beagle, dar rasa nu a diferit în ceea ce privește rezistența. Un fan al Basset Hounds, Fred Blaine a comparat rasa cu un cal de tracțiune, Beagle cu un cal, diferența este evidentă.

Rasa standard

Basset Hound este considerat cel mai mare și mai greu dintre Basset hound. Dimensiunea unui câine adult este destul de impresionantă, înălțimea este de 33-38 cm, greutatea depinde de sex - standardul pentru un câine este de la 23 la 29, pentru o cățea este de la 20 la 27 kg.

 • Cap - masiv, dreptunghiular. Fruntea este înaltă, plată, trece în partea din spate a capului cu un tubercul vizibil. Trecerea la bot este înclinată. Craniul este mai lat și mai scurt decât botul, pomeții sunt înalți, orificiile ochiului sunt pronunțate. Puntea nasului și a frunții este pe linii paralele. Pielea care acoperă botul este slăbită, dacă se dorește, poate fi trasă înapoi.
 • Dinții - gura netedă, mare, puternică, profundă. Mușcătură de foarfecă.
 • Nas - pigmentat în paleta neagră sau maro, în funcție de tonul culorii. Nările sunt largi și deschise. Mărimea nasului este medie spre mare și iese dincolo de linia maxilarului inferior.
 • Bot adânc și uniform lat. Buza superioară este liberă, se suprapune complet peste maxilarul inferior și atârnă în jos.
 • Ochi - datorită pleoapelor libere, forma ochilor este percepută ca în formă de diamant. Trebuie remarcat faptul că forma ochilor este evaluată atunci când câinele stă într-o poziție naturală. Culoarea irisului, de preferință întunecată, dar aproape toate culorile dintr-o paletă maro sunt permise, ochii luminoși sunt considerați un dezavantaj.
 • Urechi - agățat și aproape de obraji, uniform îngust, subțire, moale, flexibil, jos.
 • Corp - puternic, alungit. Gâtul este lat și puternic, arcuit grațios când este relaxat. Spatele este larg și drept. Cușca toracică este îngrijită, joasă, largă și arcuită. Coaste sunt rotunde, alungite. Pielea slăbită, inclusiv pe abdomen, împodobind falduri pe gât.
 • Membre - puternic, acoperit cu o cantitate mare de piele adunată în pliuri. Labele din față se îndoaie în jurul pieptului, în partea inferioară se apropie ușor (în niciun caz nu se ating). Greierele și umerii sunt proporționale. Picioarele din spate sunt foarte musculare și puternice, mușchii crupului sunt alungiți. Picioarele din spate sunt, de asemenea, acoperite cu piele lăsată, dar pliurile nu sunt masive. Periile sunt foarte mari și puternice, cele anterioare sunt așezate drept sau ușor depărtate, cele posterioare sunt extrem de drepte. Amprenta câinelui trebuie să fie completă. Tampoane masive, separate.
 • Coadă - puternic, ridicat, înclinat spre vârf, ridicat în timpul lucrului.

Tipul și culoarea stratului

Părul exterior este scurt și dens. Există o mulțime de controverse cu privire la duritatea lânii. Inițial, Basset Hound a fost creditat cu o haină tare, dar chiar și printre primii reprezentanți ai rasei au existat mulți campioni eminenți cu un păr moale de gardă. Culorile clasice ale Basset Hound includ:

 • alb negru.
 • alb roșu.
 • Alb / maro.
 • Alb / Negru / Roșu.
 • Alb / negru / maro.
 • Lămâie - alb / maro deschis (aproape de galben).

Notă! Standardul rasei are variații nelimitate de culoare, dar există o avertizare - culoarea și modelul trebuie să se încadreze în „cadrele clasice” ale câinilor beagle.

Caracter și antrenament

Adorabilul cățeluș din fotografie, de fapt, se dovedește a fi încăpățânat, sensibil și foarte independent. Caracteristicile clasice ale rasei corespund mai mult decât realității - Basset Hounds este mândru, calm, curat, puțin detașat. Mulți proprietari sunt de acord cu fraza „Dacă aveți nevoie de un maestru, obțineți un Basset Hound”..

Iubitorii de Bassetts remarcă moliciunea, calmul și lipsa completă de agresivitate ca trăsături cheie ale rasei. Firește, dacă un copil se agață de urechile unui câine sau rănește în mod deliberat un animal, atunci natura docilă se va evapora. Basset Hound nu este o bonă, el este un membru al familiei cu aceleași drepturi ca și oamenii. De asemenea, merită să înțelegem că un câine cu ochi triști este un paznic mediocru. Fără îndoială, un animal de companie cu patru picioare va lătră la prag, dar grăbirea în luptă pentru salvarea proprietății este apanajul câinilor de pază, nu al câinilor..

Câinele se înțelege bine cu alte animale de companie. Pe fondul dorinței instinctive de a forma o turmă, Bassett poate fi agresiv față de rudele mai slabe, cel mai adesea masculii tineri tind să domine. În raport cu străinii, Bassett este precaut, dar se înmoaie rapid cu o atitudine pozitivă a proprietarului. Principalul indicator al stării de spirit a animalului de companie este coada, dacă este ridicată și nu se mișcă - câinele este alert.

La cățeluș, secția ar trebui să fie condusă exclusiv pe lesă, în primul rând, micul Bassett este destul de timid și, în al doilea rând, câinele are obiceiul de a-l ignora pe proprietar, fiind dus de joc. Dacă doriți să mergeți la plimbare cu o lesă în viitor, socializarea ar trebui să fie pe primul loc. Patru picioare crescute vor avea dorința de a conduce tot ceea ce seamănă cu prada, fie că este o pisică, un șoarece sau un dihor. Cățelușul ar trebui să contacteze pisicile cât mai des posibil, în mod natural sub controlul tău. Pisica nu este în pericol, Bassettii sunt conduși, dar nu mușcă prada, dar pisica poate să nu fie atât de tolerantă.

Notă! Houndii pot auzi perfect, dar ignoră comanda dacă sunt dornici să pradă.

Mulți proprietari, după ce au auzit despre dificultatea antrenării lui Bassetts, cresc inițial un câine cu patru picioare ca un câine de canapea. Acest lucru este fundamental greșit! Un Basset Hound adult este puternic, încăpățânat și cântărește foarte mult. Dacă patrupedul nu se supune, mersul obișnuit se poate termina în dezastru. Antrenarea unui câine este întotdeauna mai dificilă decât antrenarea unei rase de serviciu. Veți avea nevoie de mult mai mult timp și răbdare, va trebui să mergeți după trucuri și să găsiți motivație. Dacă nu sunteți pregătit pentru antrenamentul provocator al câinilor, Basset Hound nu este pentru dvs. Trebuie remarcat faptul că patrupedul va ignora cu încăpățânare, în opinia sa, ordinele care sunt inutile, astfel încât sarcina dvs. este să învățați secțiile comenzi de bază și apeluri.

Basset Hound are avantajele și dezavantajele sale, dar acești câini sunt cei mai buni în afacerea lor - pot urma traseul ore întregi, fără oboseală sau opriri. În caz contrar, capacitatea secției va depinde de timpul investit de proprietar în instruire. Rasa este predispusă la un comportament calm, chiar apatic la domiciliu, dar ca orice patruped are nevoie de încărcături - plimbări și, dacă este posibil, cursă.

Notă! Bassetts nu se poate lăuda cu agilitate sau viteză, dar câinii sunt foarte buni la săpat, așa că dacă animalul dvs. de companie se plimba în zona locală, merită să-l urmăriți.

Întreținere și îngrijire

Basset Hound se adaptează la fel de bine pentru a locui într-un apartament sau casă cu o zonă împrejmuită. Câinilor le place să exploreze terenuri noi, așa că, chiar dacă animalul de companie merge în mod regulat în curte, acesta trebuie dus în parc sau în zona de mers pe jos..

Durata de viață a Basset Hounds variază de la 10 la 12 ani. Cu o îngrijire adecvată, câinii trăiesc mai mult, dar va trebui să participați zilnic la viața secției:

 • Examinarea ochilor și a pleoapelor.
 • Examinarea urechilor, curățare o dată pe săptămână. Vă recomandăm să achiziționați o soluție specială pentru curățarea urechilor (mai curată) pentru a reduce riscul de piele uscată.
 • Periați haina o dată pe săptămână cu o mănușă de masaj. Pieptănare zilnică în perioadele de vărsare. Scăldatul de 2-3 ori pe an.
 • Examinarea labelor și degetelor de la picioare pentru chisturi.
 • Nutriție echilibrată completă. Mulți proprietari, realizând riscurile patologiilor sistemului musculo-scheletic, încep să hrănească activ Basset Hound cu suplimente alimentare cu calciu și furaje specializate. Suprasaturarea calciului are ca rezultat o altă afecțiune - nisip și pietre la rinichi. Există un singur sfat - totul ar trebui să fie moderat.

Notă! Rasa Basset Hound este rezistentă la frig, dar pentru a menține animalul curat în timpul plimbărilor, merită să cumpărați o salopetă impermeabilă.

Sănătate

Câinele Basset Hound este caracterizat ca un animal sănătos, cu imunitate puternică. De fapt, rasa are tendința de a moșteni defecte genetice și de a dezvolta patologii legate de vârstă. Primul lucru la care trebuie să fim atenți este structura corpului Basset Hound. O coloană vertebrală alungită și picioarele scurte prezintă întotdeauna riscuri asociate cu afectarea dezvoltării sau funcționării sistemului musculo-scheletic. Tulburările articulației umărului, curbura oaselor radiale, dezvoltarea anormală a coloanei cervicale, leziunile rotunjurilor sunt boli care, din punct de vedere ipotetic, pot fi deșurubate. Cele mai frecvente afecțiuni sunt:

 • Displazia articulația șoldului și cotului - dezvoltarea în secret a patologiei, însoțită de durere, constrânge mișcarea, perturbă ritmul normal al vieții. În stadiile incipiente, este rar detectat, într-o stare acută necesită tratament serios, până la intervenția chirurgicală. Boala nu este complet vindecată, dar este oprită cu succes.
 • Panostita Este o afecțiune rară de care suferă puii Basset Hound. Un risc special cade pe perioada de creștere activă, amenințarea ipotetică de manifestare persistă până la vârsta de 2 ani. Boala se manifestă ca o șchiopătură nerezonabilă la orice labă. Boala este de natură inflamatorie, este diagnosticată pe baza rezultatelor radiografiei și este tratată într-un mod complex. Motivele dezvoltării panostitei nu au fost identificate.

Notă! Houndii Basset sunt predispuși la formarea chisturilor interdigitale. Nu este nimic în neregulă cu patologia, cu o vizită la timp la medicul veterinar.

 • Boli oculare - pielea pleoapelor largi poate provoca o serie de afecțiuni, cel mai adesea se constată glaucom, cataractă, deformări ale pleoapelor, conjunctivite de severitate variabilă. Când se detectează o boală a ochilor în Basset Hound, participarea câinelui la activitatea de reproducere este pusă la îndoială, deoarece multe încălcări sunt moștenite.
 • Volvulusul stomacului sau intestinelor - o patologie comună a câinilor de serviciu cu piept larg. Încălcarea are loc din cauza slăbirii ligamentelor care susțin organele interne. Este arestat prin operație de urgență.
 • Alergie - este posibilă o reacție, atât la produsele alimentare, cât și la plante.
 • Boli de piele - cel mai adesea, dermatită și seboree. Disfuncția glandelor sebacee duce la blocarea porilor pielii, ca urmare a căderii părului și a proceselor inflamatorii. Seboreea este vindecabilă, dar controlul asupra purității pielii este relevant pe tot parcursul vieții.
 • Boli ale sistemului genito-urinar - cel mai adesea, formarea de nisip și pietre la rinichi. Cu o hrănire adecvată, șansele de a dezvolta boala sunt minime..
 • Otită Este o afecțiune frecventă pentru câinii cu urechi mari, căzute. Curățarea regulată a urechilor reduce riscul de îmbolnăvire.
 • Boala von von Willebrand - patologie care reduce coagularea sângelui. Boala este genetică și este moștenită. La confirmarea diagnosticului, câinele este scos din programul de reproducere.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Basset hound: istorie, standard de rasă, caracter și caracteristici ale conținutului