Welsh terrier sau welsh terrier: caracteristici ale întreținerii și îngrijirii

Terrier galezFiecare își are propriul scop când începe câine: cineva vrea să aibă un prieten, cineva adoră să vâneze și caută un asistent fidel, cineva dobândește un animal pentru a păzi casa și curtea. Indiferent de scop, ar trebui să ne amintim întotdeauna că aceste creaturi sunt capabile să aducă bucurie și fericire în viața noastră, iar multe dintre ele pot deveni chiar membri egali ai familiei. Vă sugerăm să vă familiarizați cu descrierea rasei Welsh Terrier, să înțelegeți complexitatea întreținerii și îngrijirii, precum și a nutriției, Instruire și posibilele dificultăți care pot apărea. Toate acestea trebuie să le cunoașteți pentru a vă asigura confortul atât al câinelui, cât și al stăpânului..

Aspect și standard de rasă

Este foarte important să vă familiarizați cu descrierea și caracteristicile oricărei rase înainte de a cumpăra, Welsh Terrier nu face excepție. În primul rând, acest lucru este necesar pentru a evita înșelarea la cumpărarea de la crescători fără scrupule. De asemenea, este necesar să cunoașteți în prealabil parametrii și scopul câinelui pentru a înțelege clar că este potrivit pentru dvs. și, la rândul său, puteți crea condiții favorabile pentru acesta..Terrier galez

Important! Foarte des terrierii galezi se confundă cu terrierii airedale, există cu siguranță unele asemănări între aceste două rase, dar totuși acestea sunt două complet diferite câini, care diferă atât extern cât și prin caracter.

Descriere și fotografie

  • Origine: Marea Britanie.
  • Creştere: 35-40 cm.
  • Greutate: 8-10 kg.
  • Durata de viata: 10-14 ani.
  • Lână: gros, sârmă.
  • Culoare: Capul și picioarele sunt maro deschis, spatele și gâtul sunt maro închis sau gri.

La prima cunoștință cu reprezentanții acestei rase, se pare că ar purta o jachetă gri sau neagră. Capul dreptunghiular, alungit, de asemenea, arată destul de neobișnuit, are ochi mici, în formă de migdale, adânci, unul departe de altul.Terrier galezUrechile au o formă triunghiulară, sunt suficient de înalte și, în ciuda faptului că sunt deja destul de miniaturale, par chiar mai mici datorită aterizării înalte. O mustață groasă și o barbă dintr-o sârmă lână.

O caracteristică distinctivă a acestor terieri este, de asemenea, fălcile puternice și puternice de dimensiuni impresionante. Nasul este negru, lucios. În ciuda dimensiunilor sale compacte, această rasă se caracterizează printr-o construcție atletică. Picioarele anterioare sunt drepte și bine musculate, în timp ce picioarele din spate sunt arcuite și puternice. Spatele, deși scurt, dar puternic, mai ales în regiunea lombară. Terrierii galezi sunt câini cu viață lungă, deoarece speranța lor de viață este de 10-14 ani.Terrier galez

Trăsături de caracter

Caracterul acestor animale este principalul lor atu. Sunt foarte amabili, jucăuși, veseli, activi și curioși. În același timp, ei simt subtil starea de spirit a proprietarului și sunt capabili să se adapteze la aceasta. Inițial, rasa câinilor a fost crescută ca vânătoare, similar cu Airedale Terrier, dar cu mai multe forme miniaturale. Un terrier galeză este un partener excelent, de exemplu, când vânătoare pe o vulpe, precum și alte animale și păsări care îngroapă. Cu toate acestea, pot fi doar buni paznici sau prieteni..

Aflați mai multe despre alte rase de câini de vânătoare: spaniel, Vyzhloi maghiară, Hound afgan, basset hound, hound eston, drathaare, Câine lătrat african, Setter irlandez, terrier cairn, jagdterrier, Fox Terrier, teckel, Jack Russell terrier.

În ciuda loialității față de alți câini și a capacității de a se înțelege cu ușurință, la pisici totul este puțin mai complicat, aici instinctele preiau, deci păstrarea cu pisicile este destul de problematică. Terrierii galezi iubesc foarte mult copiii, iar copiii lor, prin urmare, dacă sunteți în căutarea unui prieten fidel pentru bebelușul dvs., această rasă este exact ceea ce aveți nevoie. Terrier galezJocurile active și plimbările lungi în aer curat vor deveni pentru ei un interes comun și o distracție minunată.

Important! Dacă terrierul galeză este singur mult timp și nu i se acordă o atenție adecvată, câini poate începe depresia.

Istoria apariției rasei

Istoria originii acestei rase se întoarce la mijlocul secolului al XIX-lea, iar standardele sale au fost în cele din urmă aprobate în 1886. Există foarte puține informații fiabile despre cum a apărut exact. Se știe doar că un terrier negru și bronz englezesc vechi a participat la selecție, precum și că rasa a fost crescută în Țara Galilor..Istoria originii raseiLa fel ca majoritatea terrierilor mici, terrierul Welsh a fost inițial destinat vânătoare. Câinii mici, puternici, neînfrici, au exterminat cu ușurință diverși prădători care duc un stil de viață. Treptat, reproducerea acestei rase a câștigat popularitate în toată Europa și America, iar acum poate fi găsită aproape în fiecare colț al planetei noastre..

Reguli de selecție și prețul cățelului

Atunci când alegeți un cățeluș terrier galez, ar trebui să decideți inițial ce obiectiv vă propuneți, adică va fi doar un animal de companie sau, printre altele, un participant la expoziții și concursuri. În cel de-al doilea caz, ar trebui să studiați în detaliu pedigree-ul bebelușului, să vă familiarizați cu părinții săi pentru a primi confirmarea că câinele este cu adevărat de rasă.

Puii ar trebui să fie plini și activi. Ar trebui să acordați atenție maxilarului și mușcăturii copiilor, precum și numărului de incisivi, ar trebui să existe 12, iar mușcătura să fie corectă. Costul unui astfel de animal de companie poate varia de la 100 $ la 800 $, în funcție de pedigree.Cățeluș terrier galez

Este posibil să țineți un animal de companie în apartament

Datorită dimensiunilor reduse și caracterului excelent, terrierii galezi pot începe chiar și într-un mic apartament, dar cu o singură condiție: animalul de companie trebuie să aibă la dispoziție plimbări lungi și chiar jogging în aer curat, precum și o activitate fizică suficientă. Dacă nu este posibil să organizați un stil de viață activ pentru un animal, atunci nu ar trebui să vă îndreptați asupra acestei rase, deoarece din cauza stilului de viață sedentar, câinii încep să mopească și să se îmbolnăvească.

Știați? Când câinii beau apă, își ondulează limba sub formă de lingură, dar nu în sus, ci în jos din cer..
Terrier galez

Caracteristici de întreținere și îngrijire

Pentru ca un animal de companie să trăiască mult timp și să nu se îmbolnăvească, trebuie să fie îngrijit în mod corespunzător și în timp util. Dacă efectuați proceduri de igienă și asigurați câinelui activitatea fizică necesară, nu vor exista probleme cu întreținerea acestuia..

Îngrijirea părului

De la vârsta de două luni, câinii din această rasă sunt supuși unei astfel de proceduri precum „dezbrăcarea” sau „tunderea”, care constă în smulgerea și formarea corectă a hainei dure a cățelușului. Dacă câinele intenționează să participe la expoziții, atunci procedura se efectuează la fiecare 20-30 de zile, dar dacă nu, atunci este suficient să efectuați o astfel de îngrijire a părului o dată la șase luni..

Îngrijirea câini - o condiție importantă în păstrarea unei rase de câini, indiferent dacă participă sau nu la expoziții.

Pentru a face acest lucru, utilizați un pieptene de oțel și un pieptene cu fire de sârmă, acest lucru vă permite să pieptănați părul în exces și să masați pielea animalului.TundereaÎncepătorii sunt sfătuiți să efectueze prima procedură în saloane specializate, iar apoi puteți face același lucru acasă sau contactați un specialist. Totul depinde de capacitățile financiare, dorința și timpul liber, deoarece tăierea poate dura de la 1 la 6 ore, în funcție de starea hainei animalului..

Important!
În afară de funcția estetică, tăierea este necesară și pentru a împiedica supraîncălzirea animalului vara..

Ochii, urechile, dinții, ghearele

Ochii sunt considerați un punct slab al galezei, de aceea se recomandă curățarea regulată de praf și lână cu tampoane de bumbac. Nici dinții nu trebuie ignorați; trebuie curățați în mod regulat cu pastă de dinți pentru câini sau bicarbonat de sodiu pentru a evita formarea plăcii și, ca urmare, a tartrului. Unghiile trebuie tăiate periodic: chiar dacă câinele este foarte activ și aleargă mult, nu se vor epuiza.Terrier galez

Spălați-vă animalul

Terrierii galezi sunt scăldați o dată sau de două ori pe săptămână, după scăldat, este imperativ să pieptănăm bine lâna.

Mersul pe jos și activitatea fizică

Deoarece animalul este foarte activ și curios, plimbările lungi în aer curat fac parte integrantă din viața sa.. Desigur, este mult mai ușor să oferiți un astfel de timp liber câinelui dacă locuiți într-o casă privată..

Dar trebuie avut în vedere faptul că acești terieri sunt foarte săritori, astfel încât gardul ar trebui să fie suficient de înalt, astfel încât animalul să nu-l poată depăși și, din curiozitate, să nu meargă să exploreze teritoriul altcuiva.Activitate fizica

Alimente

Terrierii galezi nu sunt absolut capricioși în materie de nutriție, există o singură condiție prealabilă: trebuie să fie echilibrată. Dieta animalului de companie poate consta atât din alimente naturale, cât și mâncare uscată. Acești câini au dinți puternici și pofta de mâncare bună, astfel încât hrănirea nu ar trebui să fie o problemă..

Cățeluș

Dacă ați optat pentru o nutriție naturală, atunci ar trebui să vă gândiți la dieta bebelușului până în cele mai mici detalii. Cu alimente, el ar trebui să primească o cantitate suficientă de proteine, carbohidrați și grăsimi, precum și vitamine și minerale suplimentare. În fiecare zi, meniul unui câine tânăr trebuie să conțină produse lactate fermentate, carne (fiartă), pește de mare, terci, legume și fructe. Tăiați alimentele în bucăți mici înainte de a le hrăni. Terrier galezZahărul, sarea, diverse condimente nu sunt recomandate. Pâinea și cartofii trebuie limitați sau eliminați. Puii sunt hrăniți de 5-6 ori pe zi, în porții mici.

Câine adult

Dieta unui câine adult diferă puțin de cea a unui cățeluș, ar trebui, de asemenea, să fie echilibrată și variată. Animalele mai în vârstă nu pot fierbe pește și carne, ci toarnă doar apă clocotită peste ele. De asemenea, animalelor de companie crescute li se pot da oase mici, non-tubulare. Asigurați-vă că hrăniți câinii cu complexe de vitamine și suplimente minerale. Câinii adulți, de regulă, mănâncă de 2 ori pe zi, porția este crescută în funcție de vârstă și de activitatea fizică.

Știați? Nivelul intelectual al câinilor poate fi comparat cu copiii de doi ani. Ei percep și înțeleg peste 250 de cuvinte și gesturi și pot număra până la 5 și pot rezolva probleme simple de matematică.

După masă, bolul trebuie să fie gol, dar în același timp câinele trebuie să se îndepărteze calm de el, fără să-l lingă sau să-l alerge în jurul apartamentului, deoarece acest lucru poate indica faptul că animalul nu este plin.

Instruire

InstruireConform caracteristicilor acestei rase, Welsh Terrier-ul este foarte antrenabil. Cel mai bine este să începeți să vă învățați animalul de companie încă din copilărie și să recompensați toate succesele cu o recompensă sub forma tratamentului preferat. Inițial, puteți avea impresia că câinii sunt prea încăpățânați și este imposibil să-i învățați ceva, dar acest lucru este complet greșit: dacă manifestați perseverență și aveți o cantitate bună de răbdare, foarte curând terrierul dvs. va începe să execute comenzile necesare.

Sănătate și posibile boli

Terrierii galezi nu sunt absolut dureroși dacă sunt îngrijiți corespunzător și bine hrăniți. Dacă câinele se îmbolnăvește, este mai frecvent să aveți probleme oculare, cum ar fi glaucomul și cataracta. Foarte rar, persoanele galeze sunt susceptibile la boli precum epilepsia și atopia, care sunt cel mai adesea moștenite. Prin urmare, înainte de a cumpăra un cățeluș, asigurați-vă că studiați genealogia acestuia și să vă interesați de sănătatea părinților săi..Terrierii galezi jucăuși, activi, veseli pot deveni cei mai buni și mai devotați prieteni. Cu un astfel de câine, ar trebui să fii pregătit pentru faptul că vei visa doar la pace, dar distracția și divertismentul vor fi concentrate în casa ta..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Welsh terrier sau welsh terrier: caracteristici ale întreținerii și îngrijirii