Câinii au dureri de cap? Cum să nu ratați simptomele periculoase

Ne gândim puțin la modul în care se simt prietenii noștri cu patru picioare, fiind mulțumiți de devotamentul și afecțiunea lor sinceră pentru oameni. În ciuda tendinței de a umaniza câinii, pe care aproape toți crescătorii o manifestă într-un anumit grad sau altul, din anumite motive rareori credem că câinii, ca și oamenii, pot suferi de patologii complet banale. Un exemplu izbitor în acest sens este întrebarea: "Câinii au dureri de cap?"?

Doare?

Desigur ca da! Din pacate. Dacă o persoană poate lua o pastilă sau două de aspirină în orice moment, atunci câinele este lipsit de această oportunitate. Nici măcar nu poate spune medicului ce anume îl îngrijorează. Prin urmare, atât proprietarii, cât și medicii veterinari trebuie să ghicească acest lucru. În primul rând, să ne dăm seama de ce (capul, adică) poate răni în general. Deci, principalele motive sunt următoarele:

  • Dinti rai. Fluxul nu este doar pentru oameni! Și aproape fiecare al doilea adult știe cum un dinte putrezit „se răzbună” pe cap.
  • Mult mai periculoase și înfricoșătoare sunt și tumorile din creier encefalită.
  • Multe boli infecțioase de natură virală și bacteriană. De exemplu, ciuma carnivorelor. În același timp, câinele are o durere de cap foarte gravă, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere cât de mult poate crește temperatura corpului în timpul infecțiilor..
  • În mod ciudat, helmintiaza. Dacă un vierme deosebit de mare stă în intestinele câinelui, el nu se zgârie la toxine. Și aceasta este o otrăvire constantă, cronică, însoțită de aceeași durere de cap prelungită și „mâncărime”.
  • Abcese, abcese în zona capului. Sunt pline nu numai de sepsis și de moarte, ci și de mari „dăruiri” craniului îndelung suferind.
  • Bolile parazitare ale sângelui sunt foarte periculoase în acest sens..
  • Alveococ și echinococ. Mai precis, stadiile lor larvare. Dacă în creier se dezvoltă o bulă cu un stadiu larvar de paraziți, atunci ... Nimic bun nu așteaptă câinele..

După cum puteți vedea, pot exista multe motive. Fiecare dintre ele este potențial periculos nu numai pentru sănătate, ci și pentru viața propriului animal de companie. Și, prin urmare, la cea mai mică suspiciune de ceva rău, duceți-vă imediat câinele la o întâlnire cu un medic veterinar! În acest fel puteți preveni probleme majore din timp. Dar, suficient de versuri. Ce simptome ar putea indica o migrenă canină??

Manifestari clinice

În primul rând, ar trebui să fii alertat de orice modificare a comportamentului câinelui tău. Dacă a devenit agresiv, retras și pur și simplu ciudat, este timpul să trageți alarma. Câinii care suferă de dureri de cap au adesea o fotofobie pronunțată: încearcă să se ascundă într-un colț, evitând să iasă din casă într-o zi însorită. În plus, câinele pare să aibă grijă de capul său: mersul este din lemn, nu face mișcări bruște. Desigur, animalele cu această patologie nu suferă de apetit crescut, astfel încât alimentele din castron rămân cel mai adesea intacte.. Sete persista (mai ales).

Un câine (în special un cățeluș) cu o migrenă severă poate să se plângă în mod constant, subtil și persistent. Ochii sunt tulburi, urme de hemoragie se văd pe globul ocular, toate vasele de sânge „se umflă” și ies în evidență clar pe cornee. Acestea din urmă, apropo, pot fi foarte bine semne de glaucom. Cu această boală oftalmică, presiunea intraoculară crește brusc și, prin urmare, durerile de cap la câini nu sunt deloc excluse. În cazul în care migrena este un simptom al unor leziuni cerebrale grave, este posibilă mersul constant în cercuri. Este foarte rău dacă câinele își sprijină capul de un stâlp sau de orice alt obstacol. Cu o migrenă, animalele pot suspina, respira des și greu. Unii medici veterinari cred că lătratul de dureri de cap este destul de frecvent. Este posibil ca un mârâit constant, suprimat, câinele să-și frece chiar capul cu labele, ca și cum ar încerca să scape de sursa suferinței sale.

Deci, ce se întâmplă dacă observi așa ceva la animalul tău de companie? Desigur, contactați imediat cea mai apropiată clinică veterinară! Nu vă recomandăm să dați câinelui medicamente pentru durere pe cont propriu, deoarece acest lucru poate duce la consecințe foarte neplăcute și triste..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câinii au dureri de cap? Cum să nu ratați simptomele periculoase