Comandant de câine maghiar, trăsăturile sale

Comandant de câine în volierCâinii comandanți sunt păstori destul de mari și puternici, inspiră încredere încă de la prima întâlnire cu ei. Câinii au un aspect destul de interesant, care poate părea chiar amuzant pentru cineva, dar în ciuda acestui fapt, ei sunt mari luptători

și sunt chiar folosiți ca paznici. Merită, de asemenea, să scriem despre faptul că au fost folosite ca paznic aproape de la bun început. Ce trebuie să știți despre acești câini ciobani?

Comandant de câine

Istorie

Caracteristicile rasei de câini CommanderComandantul câinilor de oaie s-a întâlnit în urmă cu mai bine de o mie de ani, au fost întâmpinați de triburile maghiare, luând cu ei mai mulți indivizi pentru a le găsi un folos. Ei și-au găsit propria utilizare pentru câinii ciobănești, folosindu-i ca gardieni pentru animalele de la diverse animale prădătoare.

În mod neașteptat pentru toată lumea, acești câini s-au dovedit a fi excelenți paznici pentru animale și după aceea tribul i-a folosit în mod constant ca paznic pentru animale. A ajuns la punctul că tribul a folosit această rasă doar, deoarece fac tot ce este mai bun cu datoria de a proteja teritoriul. Nu au primit nicio îngrijire pentru ei înșiși, iar tribul avea și o regulă care interzicea reproducerea acestor câini. cu indivizi de altă rasă, au urmărit cu atenție acest lucru pentru a preveni acest lucru, deoarece au apreciat foarte mult câinii ciobănesc maghiari.

Ciobanesc maghiar folosit ca escortă, când mergeau la vânătoare, erau întotdeauna aproape de oameni pentru a-i proteja în orice moment. După cum sa menționat anterior, în ciuda aspectului lor, au o forță extraordinară și sunt gata să lupte pentru stăpânul lor până la capăt, această trăsătură de caracter a fost, de asemenea, foarte apreciată. Un mare plus de câini se află în haina lor, el le-a protejat constant pe vreme rea și a fost foarte util în lupte datorită protecției sale împotriva loviturilor periculoase..

Firește, viața în astfel de condiții a influențat felul de comandant pe care îl avem acum. Datorită trecutului lor, câinii tratează adulții destul de rău și văd aproape fiecare persoană ca un dușman, dacă nu socializat. Bineînțeles, ea își va trata stăpânul ca pe un prieten adevărat și îl va proteja. Rasa acestor câini are o inteligență foarte dezvoltată, datorită căreia pot face întotdeauna cea mai bună alegere în situații dificile, fie că este vorba de o luptă cu un alt animal sau doar de protecția proprietarului..

Descrierea rasei

Puii câinelui Comandant ComandantDe fapt, este destul de dificil să găsești un câine mai memorabil în aparență, câinii ciobănesc maghiari au un aspect foarte uimitor și frumos, datorită blănurilor care formează corzi ca dreadlocks. Mulți crescători spun că un astfel de câine ar trebui să fie destul de mare, altfel nu este o rasă reală, fii atent. Ce alte caracteristici mai au ciobanii maghiari??

 1. Înălțimea comandanților variază de la 65 la 80 cm, un fapt destul de interesant este că cu cât este mai înalt câinele ciobanesc maghiar, cu atât va costa mai scump, aceasta este considerată o nuanță foarte semnificativă la vânzare sau cumpărare. Și, de asemenea, este demn de remarcat faptul că câinii pentru înălțimea lor nu au atât de multă greutate, sunt mult mai subțiri decât arată.
 2. Greutate. Greutatea lor variază de la 50 la 60 kg, femelele cântăresc de obicei mai puțin, deci poate fi chiar 40. Dacă credeți că este o greutate mare pentru un astfel de câine, atunci pentru comparație, nu uitați că unii câini cântăresc până la 100 kg cu această înălțime ... Arată destul de masiv pentru o persoană care îi vede pentru prima dată în viața lor, dar asta este doar din blana lor, care este foarte grasă.
 3. De obicei, capul câinilor ciobănesc unguri este acoperit cu lână., note speciale în zona capului fără câini, dar trebuie remarcat faptul că au o maxilară foarte puternică.
 4. Ochii sunt, de asemenea, acoperiți cu păr, iar privirea comandanților este întotdeauna atentă și alertă din cauza trecutului lor. Mărimea ochilor lor este mică, iar ochii înșiși sunt de obicei maro închis, cu un frumos iris de migdale..
 5. Urechile nu au note, cu excepția faptului că sunt de dimensiuni medii și triunghiulare.

Merită să vorbim despre principalul avantaj al comandanților, haina lor, deoarece tocmai din acest motiv majoritatea oamenilor își amintesc de această frumoasă rasă de câini.

Aproape toți comandanții au lână albă, în mod natural, va deveni murdar în timp și va deveni negru datorită faptului că comandanții nu se pot îngriji independent de el. Prin urmare, dacă urmează să achiziționați un comandant, asigurați-vă că sunteți și gata să petreceți timp îngrijindu-i blana, deoarece acest lucru este departe de a fi cel mai ușor de făcut. Lana comandanților ajunge de obicei la 25 cm, de asemenea, este de remarcat faptul că la început lâna crește foarte repede, după care începe să încetinească din ce în ce mai mult. Uneori haina lor poate avea o culoare crem, dar această culoare are un număr destul de mic de comandanți, culoarea predominantă a hainei este albă.

Câinii ciobănești maghiari au o coadă, pe care mulți oameni nu o observă de obicei imediat, iar acest lucru nu este surprinzător, deoarece coada lor este ascunsă sub haina. Coada comandanților este întotdeauna menținută în jos, deci este imposibil să se determine reacția lor prin coadă..

Caracter

Personajul câinelui Poda CommanderÎn ciuda faptului că câinii ciobănești maghiari sunt păzitori excelenți și câini independenți care se pot îngriji cu calm, ei încă adoră să fie aproape de oameni apropiați și mai ales cu proprietarul. Dar, de asemenea, este demn de remarcat faptul că câinii tratează oamenii noi cu mare prudență, probabil din această cauză lor și apreciat ca excelenți paznici. Pentru ca câinele ciobănesc să înceapă să primească și să se bucure de sosirea prietenului tău sau a oricărei alte persoane apropiate, câinelui îi va lua o anumită perioadă de timp să se obișnuiască cu această persoană, dar apoi îl va întâlni cu bucurie și își va aminti persoana de mult.

Ce alte trăsături de caracter sunt prezente la câinii ciobănești maghiari??

 1. Agresiune. Merită să scrieți imediat despre faptul că este posibil să nu fie ușor de observat îndeaproape pe străini, dar și tratează-i agresiv. Din momentul în care cumpărați un câine, va trebui să-l socializați mai întâi, astfel încât să nu mai suspecteze fiecare persoană în ceva. Trebuie să înțelegeți că câinele a fost cumpărat toată viața tocmai pentru a proteja proprietatea, așa că nu există niciun motiv să fiți surprinși dacă îi este frică de alți necunoscuți..
 2. Instinct de securitate. Faptul este că, chiar dacă îl cumperi pe Comandant ca animal de companie, el va avea tot timpul un instinct de pază, din cauza căruia păstorul îți va apăra teritoriul cu orice ocazie. Este aproape imposibil să înțărcați un câine pentru a nu vă mai apăra teritoriul, motiv pentru care este unul dintre cei mai buni paznici. Particularitatea comandanților constă și în faptul că pot lua o persoană apropiată pentru un obiect de protecție și o pot păzi, chiar dacă nu este nevoie de ea.
 3. Câinele va trebui să meargă în permanență pe lesă, și acest lucru trebuie avut în vedere. Faptul este că ei pot considera orice trecător vinovat de ceva și pot începe să-l intimideze, astfel încât acest lucru să nu se întâmple, vor trebui să folosească o lesă. Câinele poate crede că un trecător este un membru al haitei sale și protejează această persoană atacând alte persoane care ar putea părea periculoase pentru ea..
 4. Gelozie. Dacă aveți un comandant, atunci nu ar trebui să cumpărați alt câine sau orice alt animal. Faptul este că dacă dobândești un alt câine, comandantul va începe să fie gelos pe tine și să alunge acest animal de pe teritoriul casei, arătându-i astfel celuilalt câine toată superioritatea sa. Și, de asemenea, câinele ciobănesc maghiar poate răni grav un alt animal pur și simplu pentru că va fi geloasă pe tine. Dacă aveți deja un câine și urmează să cumpărați un comandant, acesta va face față geloziei sale, deoarece a venit pe teritoriu mai târziu decât primul câine, dar în niciun caz nu încercați să dobândiți un alt câine după ce l-ați cumpărat pe comandant.

Instruire

Antrenamentul rasei CommanderAntrenamentul trebuie efectuat aproape de la naștere, astfel încât ciobanul să știe întotdeauna cine este șeful casei. Comandanții sunt foarte individuali, așa că uneori nu te vor asculta pentru a-ți arăta individualitatea, acest lucru se întâmplă chiar și cu câinii ciobănești instruiți, deci nu ar trebui să fii supărat pe câinele tău, deoarece uneori ea te va asculta.

Dacă nu vă antrenați în mod constant și nu îi arătați câinelui că voi și nu altcineva este liderul, atunci acesta va prelua cu ușurință controlul și se va considera liderul, și nu dvs. Acest lucru se datorează faptului că rasa comandanților este dominantă, de aceea, ori de câte ori este posibil, o vor arăta prin toate acțiunile posibile. Dar, de regulă, o arată de obicei în fața altor animale, dar nu în fața oamenilor..

Așa cum am spus mai devreme, câinii au o inteligență excelentă, motiv pentru care vor învăța întotdeauna noi comenzi foarte repede, dar în ciuda acestui fapt, socializarea lor nu este la fel de ușoară ca învățarea comenzilor. Dacă doriți să socializați un câine, atunci va trebui să-l antrenați pentru a trata bine alte persoane pentru tot restul vieții sale, deoarece din cauza instinctelor lor, este destul de dificil pentru ei să ia doar și să nu mai fie suspicioși față de toți străinii..

Nu vă arătați slăbiciunea în fața acestui câine, dacă există. Câinele este departe de a fi cel mai prost și, cu orice slăbiciune, îl va observa și îl va folosi la maximum, nerespectând comenzile tale. Trebuie să fii întotdeauna un lider în fața câinelui fără nicio îngăduință în legătură cu acesta, pentru a câștiga respect în ochii lui..

În ciuda aspectului lor, sunt foarte activ și energic, motiv pentru care va trebui să plimbați în mod constant acești câini câteva ore pe zi sau să vă antrenați puternic, astfel încât să poată pierde energie. Nu uitați, strămoșii lor ar putea merge o zi fără cel mai mic răgaz, în mod firesc, rezistența trecută a ajuns la actualii comandanți, care sunt, de asemenea, gata să-și cheltuiască energia pentru orice. Dacă mergeți sau petreceți o cantitate insuficientă de timp cu câinele, atunci acest lucru îl poate afecta foarte grav, va începe să caute o modalitate de a-și cheltui energia în casa dvs. și, având în vedere dimensiunea sa, cel mai probabil nu vă va plăcea.

Un factor foarte important este faptul că câinele ciobănesc maghiar este departe de cea mai liniștită rasă de câine, ei latră foarte puternic, speriind astfel oaspeții neinvitați. Prin urmare, acest câine este perfect pentru tine ca paznic, dar nu uita de vecini, care pot fi foarte deranjați de acest lătrat. Dacă vrei să ai acest câine ca un animal de companie, atunci trebuie să o înveți să nu latre constant, mai ales noaptea.

Ingrijirea cainelui

Ingrijirea caineluiCel mai greu de îngrijit pentru Ciobanescul maghiar este îngrijirea hainei ei, mulți oameni cred chiar că din acest motiv nu au devenit câini populari în întreaga lume. Va trebui să aveți grijă de haina câinelui aproape în fiecare săptămână, acordând atenție constantă dacă este murdar și totul este normal. Mulți oameni care au acest câine acasă sunt sfătuiți să-și tundă pur și simplu haina pentru a nu pierde o cantitate imensă din timpul lor îngrijindu-l..

Puricii și căpușele adoră să se târască în blana comandantului, deci fie trebuie să-l speli în mod constant, fie pur și simplu să-l tai pentru a evita acest lucru. Curățați-vă regulat câinele de murdărie și curățați-i urechile, unde se poate așeza și o insectă.

Cost și mâncare

Costul comandantului este destul de mare, de la 50 mii la 70 mii ruble, acest lucru se datorează nu atât unicității rasei, cât și faptului că este foarte dificil să găsești această rasă pe teritoriul Rusiei. Dar, dacă găsiți un vânzător de încredere, atunci puteți cumpăra în siguranță acest câine, având în vedere că oamenii nu încearcă vinde câini de alte rase, depunând pentru comandant.

Hrana comandanților nu este diferită de ceilalți câini. Dieta include:

 • Carne.
 • Peşte.
 • Lactat.

Comandanților le place foarte mult apa potabilă, așa că încercați să vă asigurați că apa este întotdeauna la dispoziția lor, adăugați constant apă nouă. Mâncarea pentru câini este potrivită și pentru câini, pe care îi mănâncă și ei cu bucurie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Comandant de câine maghiar, trăsăturile sale