Welsh terrier (welsh terrier)

Welsh Terrier este un câine de armă mic care nu și-a pierdut calitățile de lucru până în prezent și este folosit în mod activ de vânătoare. Caracterul galezilor nu este simplu, dar cu o educație adecvată, el va deveni un prieten și un tovarăș fidel.

Participanți la formarea fenotipului terrierului Welsh vulpieri, Terrierii irlandezi și Lakendterriers. La rândul lor, terrierii galezi au fost folosiți de crescătorii germani la reproducerea jagdterrierilor.

Terrierii galezi moderni sunt împărțiți în două tipuri: de lucru și de expoziție. În unele țări, reproducerea lor se desfășoară separat, în altele liniile se intersectează constant. Tipul de lucru se distinge printr-un os mai puternic și o haină mai rigidă; este folosit ca câine de ajutor la vânătoarea animalelor de vizuină. Uneori, galeza poate fi găsită la vamă. Un simț al mirosului intens ajută câinii de serviciu să caute droguri și explozivi. Arată caracteristicile tipului haina mai moale, dezosată ușor și potrivirea capului.

Recenzie video despre rasa câinelui Welsh Terrier

Cum ar trebui să arate un terrier galeză standard

Welsh Terrier este un câine mic, compact, bine construit, al cărui aspect subliniază calitățile bune de lucru și temperamentul vioi. Înălțimea la greabăn nu trebuie să depășească 39,5 cm, greutatea variază de la 9 la 9,5 kg.

Craniul este plat, moderat larg între urechi. Oprirea este slab definită. Botul este de lungime medie, cu fălci puternice, bine definite, care se întâlnesc într-o mușcătură strânsă de foarfecă. Nasul este negru. Ochii sunt mici, întunecați, ușor adânciți. Urechile atârnate pe cartilaj, de formă triunghiulară, mici, nu prea subțiri, așezate suficient de sus și aproape de pomeți, îndreptate înainte.

Gâtul este de lungime medie, moderat gros, ușor arcuit, pătrunzând ușor pe umeri. Spatele este scurt. Loinul este puternic. Pieptul este moderat lat, de adâncime bună. Coaste bine răsărite. Coada poate fi andocată. În mod natural moderat de lung, gros, înclinat spre vârf. Picioarele anterioare sunt drepte, cu mușchi bine dezvoltați și oase masive. Picioarele din spate sunt puternice, musculare, de lungime bună, cu metatarsiene scurte și cârlige bine arcuite. Labe sunt rotunde, mici.

Culoarea câinelui își va schimba în cele din urmă culoarea până la vârsta de 2 ani, sub rezerva unei tăieri competente.

Stratul este foarte grosier, dens și dens. Sârmă la atingere. O singură cămașă nu este de dorit. Culoarea poate fi maro-roșcat cu negru sau cu negru și gri. Culoarea neagră nu trebuie să cadă sub cârlige..

Caracter

Welsh Terrier este un companion vesel, ușor excentric, energic. Foarte inteligent și ascultător, ușor de manipulat în viața de zi cu zi. Fierbinte și neînfricat, dar în niciun caz agresiv. Încearcă să evite conflictele, dar, dacă este necesar, va putea să se ridice pentru el însuși.

Terrierii galezi sunt amabili, vicleni, încăpățânați și ingenioși. În toate modurile posibile și imposibile, vor încerca să realizeze ceea ce vor..

Împărtășirea cu alte animale este dificil de prezis. Rareori găsesc un limbaj comun la câinii de alte rase. Se înțeleg prost cu pisicile, iar animalele mici și păsările sunt considerate de galezi ca fiind o pradă potențială.

Welsh Terrier este sincer devotat proprietarului, adoră toți membrii familiei. El îi tratează pe străini cu prudență sau indiferență. Are curaj remarcabil, este capabil să apere proprietarul și proprietatea.

educatie si antrenament

Terrierii galezi se împrumută bine la antrenament, sunt curioși și activi. Orice atenție din partea proprietarului este considerată de către copii ca o chemare la joacă, așa că cursurile ar trebui jucate într-un mod jucăuș. Dacă vă păstrați catelul interesat de antrenament, veți putea obține rezultate bune. De obicei, galezul ascultă numai pe cei care sunt recunoscuți ca proprietari.

Terrierul galez nu trebuie lăsat să crească ca un câine capricios și răsfățat.

În procesul de educație, este important să fii autoritatea câinelui, dar în același timp să nu pierzi încrederea. Utilizarea forței fizice și gestionarea neloială și dură pot ameți și întări câinele, transformându-l într-un monstru interior incontrolabil.

Întreținere și îngrijire

O cușcă în aer liber va fi optimă pentru terrierul galeză, cu condiția ca câinele să primească o bună activitate fizică și practici în ambarcațiunile de vânătoare. Dacă Welsh Terrier este crescut ca însoțitor, va fi mai acceptabil să aveți un apartament. Acasă, galezii se comportă calm, curat și discret, preferând locurile izolate. Când apare o lesă la orizont, toată energia lor irepresibilă plutește la suprafață, care se manifestă prin sărituri, țipete și lătrături vesele. Welsh nu se teme de înghețurile severe, tolerează căldura în mod normal.

Puteți hrăni terrierul cu hrană gata preparată sau naturală. Cu efort fizic ridicat, volumul și conținutul de calorii al porțiilor cresc. Apa potabilă curată trebuie să fie întotdeauna disponibilă gratuit.

Îngrijire

Welsh Terrier, la fel ca mulți alți câini cu păr de sârmă, ar trebui să fie tăiat, smuls haina maturată manual sau folosind un instrument. Cățelușul începe să se tundă la 2,5-3 luni. La această vârstă, blana este smulsă pe tot corpul, cu excepția mustății și a bărbii. Modelul de tundere se schimbă pe măsură ce îmbătrânești. Expoziția de câini este pregătită conform schemei expoziționale. Animalele de companie sunt tăiate de 2-4 ori pe an. Dacă terrierul este muncitor, atunci smulgeți lâna la un astfel de interval, astfel încât să aibă timp să crească din nou pentru momeli, competiții sau vânătoare. Timpul de creștere excesivă este de 1,5-2,5 luni

Câinele este scăldat la fiecare 3-4 săptămâni. Folosiți un șampon și un balsam adecvat tipului de strat. Câinii care trăiesc în cuști în aer liber picură doar vara, iarna este util să curățați o haină de blană cu zăpadă. Alte practici de igienă includ spălarea urechilor săptămânal, tăierea unghiilor pe măsură ce cresc și spălarea dinților în mod regulat..

Sănătate și longevitate

Terrierii galezi sunt câini rezistenți, cu o sănătate bună și o genetică bună. Doar câteva boli ereditare se disting în rasă:

  • Boli oftalmice (cataractă, luxația cristalinului, glaucom);
  • Alergie;
  • Disfuncția glandei tiroide (hipo- sau hipertiroidie);
  • Boli dermatologice;
  • Epilepsie.

Un punct important în conservarea sănătății Welsh Terrier este alimentația corectă, echilibrată și măsurile preventive veterinare în timp util: vaccinarea anuală, tratamentul regulat împotriva paraziților externi și interni, examinarea medicală programată. Speranța de viață este de 14-16 ani.

Alegerea unui catelus

Înainte de a alege un cățeluș, trebuie să decideți: în ce scop aveți nevoie de un terrier galez. Fie că va fi asistent de vânătoare, sportiv sau însoțitor. Dacă cunoașterea rasei se limitează la articole de pe internet și fotografii, va fi util să comunicați cu câinele în direct. Este treaba personală a tuturor să luați un cățeluș în canis sau din mâini, dar merită să luați în considerare faptul că un câine fără documente nu va construi niciodată o carieră expozițională și nu ar trebui să participe la reproducere. Este de dorit să vezi părinții, să le evaluezi inteligența, caracterul, sănătatea și aspectul. Crescătorii care se respectă nu folosesc la câinii de reproducție cu dizabilități mintale, boli care pot fi ereditare și conformație proastă, dar nimic nu împiedică astfel de câini să se reproducă în mâinile iubitorilor.

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să acordați atenție adecvării acestuia. Copilul ar trebui să fie activ, curios, nu agresiv, sănătos în exterior și bine hrănit. Până la vârsta de 2-3 luni, viermii trebuie alungați și se vor face primele vaccinări, despre care se fac note în pașaportul veterinar. Câinii genealogici au o valoare metrică (document de cățeluș), care este schimbată cu pedigree.

Preț

Puii cățeluși Welsh Terrier Clasa de companie costă 10.000-20.000 ruble. Prețul bebelușilor promițători este de la 25.000 de ruble. Puii terrier galezi din mână vor costa 5.000-1.000.000 de ruble. Câinii care lucrează pot costa mai mult.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Welsh terrier (welsh terrier)