Akita inu: caracteristici și descrierea rasei

Ce rasă era Hachiko? După lansarea filmului, această întrebare îi interesează pe toți cei care au fost atinși de loialitatea câinelui, care, chiar și după moartea proprietarului, îl aștepta la gară.

Un aspect inteligent, o față zâmbitoare, un devotament fără margini sunt trăsături caracteristice rasei Akita Inu, iar celebrul câine Hachiko este un reprezentant tipic al acesteia..

Istoria rasei

Inu - în japoneză înseamnă „câine”, Akita - numele prefecturii de pe insula Honshu. Strămoșii acestui japonez au apărut cu mult timp în urmă. Înapoi în mileniul II î.Hr., ei trăiau lângă oameni, erau folosiți de populația locală pentru vânătoare. Au cerut putere, rezistență, devotament față de proprietar.

Mai târziu au devenit interesați de aristocrați. Se credea că aceste animale de companie aduc noroc, în acele zile oricine le ofensa era pedepsit.. 

Facut in Japonia
Facut in Japonia

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, multe Akita au fost distruse de dragul blănii calde, din care au fost cusute haine pentru militari. După război, japonezii au început să refacă rasa.

La începutul secolului al XX-lea, câinele Acta Inu a primit statutul de proprietate protejată a țării. Apropo, câinele Hachiko este real. Acasă i s-a ridicat un monument, iar moartea sa a fost jelită de toată țara, declarând o zi generală de doliu..

Akitas a venit în Rusia în anii 90 ai secolului trecut, dar pentru o lungă perioadă de timp nu au fost populari.

Soiuri și descrierea rasei

Rasa Akita Inu aparține rasei de tip Spitz, domeniul de aplicare al standardului este un câine însoțitor. Sunt construite armonios, cu un corp puternic și membre bine dezvoltate. Bărbații ating 70 cm la greabăn și cântăresc până la 45 kg. Cățelele sunt ușor mai mici în înălțime (58-64 cm), dar nu sunt mai mici în ceea ce privește musculatura față de sexul opus.

Capul pe un gât puternic este proporțional cu corpul. Frunte largă cu o scobitură în mijloc, botul conic spre nas, dar nu ascuțit, cu fălci puternice.

Micii ochi întunecați sunt ridicați spre temple, ceea ce le conferă o formă aproape triunghiulară. Urechi groase - erecte, triunghiulare, ușor înclinate înainte. Coada de lungime medie este răsucită într-o gogoșă, așezată pe spate, ceea ce dă o oarecare asemănare cu un husky. 

Proceduri de apă
Proceduri de apă

Coat cu un strat gros gros, drept și sub moale de pluș moale. Culoare:

 • alb-roșu - de la roșu deschis la roșu aprins;
 • susan (stratul superior alb pe spate cu vârfuri negre) - rar, acceptabil de standard, dar considerat nedorit;
 • brindle (brindle) - ușor, negru, argintiu. Se crede că câinii cu această culoare au calități pronunțate de pază;
 • alb - principala cerință este un nas negru și o haină albă, fără stropi.

Pentru toate tipurile de culoare (cu excepția albului), părul de pe față, pomeți, maxilarul inferior, gâtul, pieptul, coada și partea interioară a labelor ar trebui să fie albicioase (urazhiro).

Pe greaban și în zona cozii, haina este puțin mai lungă decât pe tot corpul. Haina lungă pe tot corpul - o abatere de la standard, care se găsește cel mai adesea în Akita Inu alb.

Este cauzată de prezența unei gene cu părul lung (pufos). Astfel de câini nu au voie să se reproducă. Coada și urechile atârnate, marcajele pe un fundal alb, botul cu o mască neagră sunt, de asemenea, considerate defecte descalificatoare..

După război, Akita Inu a venit în America, unde manipulatorii de câini au început să se reproducă. Dar Akita crescut în SUA a diferit semnificativ de cele japoneze. Drept urmare, la sfârșitul secolului al XX-lea, Federația Cinologică Internațională a aprobat 2 standarde - pentru Akita Inu și pentru Akita americană.

American akita
American akita

Un câine japonez mare, așa cum s-a numit reprezentantul american al rasei, este obținut din amestecarea sângelui japonezilor Akuta Inu, mastiferi, păstori germani.

Americanul Akita este un grup de molosieni. Dacă îl puneți lângă un japonez, atunci acesta din urmă va arăta ca un mini Akita Inu. Deși diferența de înălțime este de numai 2-3 cm, Akita americană mare are un cap puternic, un corp mai mare și un os mai larg (un os mai ușor este considerat un semn descalificator).

Standardul rasei nu impune restricții de culoare. Există indivizi care sunt monocromatici, de la lumină la negru, cu un amestec de nuanțe diferite. Părul lung, la fel ca japonezii, este considerat un viciu. Experții spun că rasa americană este mai prietenoasă și ascultătoare decât japoneza.

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Câinele japonez Akita Inu este întruchiparea independenței estice, a mândriei și a autosuficienței. Este un animal inteligent și gânditor.

Important! Nu trebuie să luați această rasă dacă nu aveți experiență în creșterea câinilor. Akita nu te va asculta doar pentru că te pui la conducere. Ierarhia și principiul dominației nu funcționează cu aceasta. Proprietarul acestuia va fi cel care își dovedește dragostea. Și atunci ea va reciprociza și vă va fi devotată pentru tot restul vieții ei..

Pentru toată stăpânirea Akita:

 • echilibrat;
 • prietenos;
 • amuzant;
 • jucăuş;
 • neînfricat.

În ele nu există agresiune față de o persoană, dar sunt precauți față de un străin. Schimbările de dispoziție, activitatea excesivă și excitabilitatea nu sunt caracteristice pentru Akita. Animalul tău de companie te va proteja cu siguranță, dar evaluează mai întâi situația și consecințele..

Înțelegeți-vă bine cu copiii
Înțelegeți-vă bine cu copiii

Câinii japonezi sunt foarte iubitori de copii și sunt renumiți pentru atitudinea lor atentă față de ei. Sunt prietenoși cu animalele de companie.

Îngrijire, întreținere și hrănire

Rasa de câine japoneză Akita poate locui într-un apartament din oraș sau într-o casă privată cu un teren. Are nevoie de plimbări lungi cu activitate fizică. Dacă petrece cel puțin 4 ore pe zi afară, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la animalul dvs. de companie. Cu suficient exercițiu, animalul dvs. de companie va fi liniștit și supus. În caz contrar, el își va găsi acasă o activitate mai interesantă de care este puțin probabil să vă bucurați..

Atenţie! Când este ținut într-o cușcă în aer liber, câinele trebuie să aibă un contact constant cu familia în care trăiește.

Activitatea fizică, pe lângă eliberarea de energie, previne apariția kilogramelor în plus, ceea ce se întâmplă cu animalele de companie care locuiesc într-un apartament. 

Datorită hainei groase, Akita nu se teme de îngheț, dar dacă locuiește pe stradă, trebuie să pui un stand cald.

Îngrijire:

 1. Lână - pieptănarea o dată pe săptămână cu un lucios, o perie, un pieptene rar. În timpul perioadei de năpârlire, pieptănați-vă cu o mănuță sau cu o perie la fiecare două zile. Nu este nevoie de tunsoare.
 2. Baie - de 2-3 ori pe an cu șampoane speciale. Procedurile de scăldat prea frecvente slăbesc proprietățile de izolare termică a lânii și duc la boli. Nu vă uscați câinele cu un uscător de păr fierbinte, care usucă pielea.
 3. Igienă - examinarea dinților și curățarea o dată pe săptămână, ștergeți-vă ochii, curățați urechile de 3-4 ori pe lună.

Atenţie! Cel mai bun dintre toate, japonezul Akita este potrivit pentru alimentele industriale din clasa super premium cu o compoziție echilibrată, conținut de proteine ​​de până la 26%, fără grâu și porumb. Alegeți-l în funcție de vârsta câinelui dvs. Pe pachete există tabele cu un calcul aproximativ al cantității de rație în funcție de greutate și înălțime.

- Să ne jucăm? ..
- Să ne jucăm?..

Cu nutriție naturală, un câine adult mănâncă până la 2 kg de alimente pe zi. Nu trebuie să i se dea mâncare de la masă, carne grasă, dulciuri, murături afumate, oase lungi de păsări.

educatie si antrenament

În ciuda faptului că Akitas crește târziu - la 2 - 2,5 ani, trebuie să fie crescuți de la apariția lor în familie. Pentru această rasă este importantă socializarea timpurie, comunicarea cu copiii, oamenii, alte animale, astfel încât câinele să se poată comporta corect în societate.

În decurs de 3-4 zile, cățelușul își amintește porecla. După aceea, el poate fi învățat comanda „către mine” și alte comenzi de bază.

Atenţie! Akita nu tolerează presiunea, așa că trebuie să ai răbdare pentru a scoate ceva din ea. Rudenness duce la rezultatul opus - animalul tău de companie se va retrage în sine și nu va mai reacționa la tine. Recompensați-vă câinele cu bunătăți și cuvinte dulci.

Elevul dvs. nu suportă exerciții, 2-3 abordări sunt suficiente pentru o echipă. Activitățile ar trebui să-i trezească interesul, trebuie să folosească elementul surpriză, astfel încât animalul să fie interesat de ceea ce se va întâmpla în continuare.

Atenţie! Fii consecvent și exigent în acțiunile tale. Este important să înțelegeți clar ce doriți de la animalul dvs. de companie, să creați condiții pentru acest lucru și să vă realizați metodic.

Cursuri recomandate pentru japoneză Akita Inu - OKD, ascultare, activități sportive. Dacă nu există experiență de formare, este mai bine să contactați un formator profesionist..

Câți ani trăiesc japonezii?

Rasa are o imunitate puternică. Un câine vaccinat în timp util este bine protejat. Cu o îngrijire adecvată, bolile ereditare sunt rare.

Copii
Copii

Boli de rasă - displazie a articulațiilor, disfuncție tiroidiană (cauzează adesea probleme de comportament), atrofie retiniană, cataractă, volvulus și eversie a pleoapei.

Pe o notă. Se recomandă ca Akta Inu să fie examinat anual de către un oftalmolog.

Durata medie de viață a câinilor din această rasă este de 12 ani..

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Costul unei rase Akita începe de la 70 de mii de ruble. Este mai bine să alegeți o rasă exotică pentru Rusia într-o canisă, unde puteți vedea condițiile în care este ținut așternutul și câinii adulți. Un crescător conștiincios vă va spune în detaliu cum să aveți grijă de un câine, ce să hrăniți. El va fi întotdeauna în legătură cu tine.

Acordați atenție aspectului cățelușului, un copil sănătos ar trebui să fie:

 • adecvat rasei;
 • bine hrănit;
 • cu haina lucioasă;
 • indiscret;
 • activ;
 • bine dispus.

El trebuie să stea ferm în picioare, să nu se teamă de sunete puternice.

Concluzie

Akita Inu este un câine calm și însoțitor care se înțelege bine într-o familie numeroasă și cu persoane singure. Se va potrivi proprietarilor activi și energici. Rasa nu necesită îngrijire complexă, dar hrana trebuie selectată cu atenție. Învățarea ei poate fi o provocare, necesitând rezistență și răbdare. Una peste alta, acesta este tovarășul perfect.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Akita inu: caracteristici și descrierea rasei