Cocker spaniel englez: caracteristici și descriere a rasei

Cocker Spaniel englez este un câine frumos plin de viață, jucăuș și vesel. „Cocker” este în concordanță cu conceptul de „cocoș”. Spanielii erau folosiți în principal pentru a vâna aceste păsări sălbatice, precum și rațe, potârnici, alte vânate și animale mici..

În plus, animalele inteligente și amabile sunt considerate însoțitoare excelente, dar înainte de a face o achiziție, trebuie să vă familiarizați cu toate caracteristicile acestei rase..

Istoria rasei

Strămoșii spanielilor sunt „câini de cenușă”, ale căror rămășițe au fost găsite în timpul săpăturilor în șeminee care datează din epoca bronzului. După examinarea oaselor descoperite, oamenii de știință au stabilit relația câinilor antici cu câinii spaniel.

Potrivit unei teorii, spanielii au venit în Anglia de pe teritoriul Spaniei, o altă versiune definește patria strămoșilor lor din Africa de Nord. În orice caz, la începutul secolului al XIX-lea în Anglia existau mulți crescători de spanieli, ceea ce a devenit o condiție prealabilă pentru începerea lucrărilor de reproducere pentru consolidarea rasei și recunoașterea oficială a acesteia, care s-a întâmplat în 1902..

Vânător
Vânător

Sunt identificate două varietăți de spanieli:

 • vânătoare - muncitor tradițional;
 • expoziţie.

Există peste 20 de specii de spanieli care variază în mărime:

 1. Spanieli mari. Înălțime 41-59 cm, greutate 20-24 kg. Reprezentanți: English Springer, Irish Water, American Water, Welsh Springer, Clumber, Field, German Wachtelhund.
 2. In medie. Înălțime până la 40cm, greutate 10-15 kg. Reprezentanți: Cocker englez, Sussex, Cocker american, Kooikerhondje olandez.
 3. Decorativ. Înălțime de până la 33 cm, greutate de până la 10 kg. Reprezentanți: regele Charles, regele Cavalier Charles.
 4. Pitic. Înălțime de până la 28 cm, greutate de până la 5 kg. Reprezentanți: tibetan, jucărie continentală.

Descriere și standard de rasă

Cocker Spaniel englez este un câine atrăgător. Are mușchi bine dezvoltați. Mișcările ei sunt energice, pasul ei este larg și ferm. Creșterea unui adult este de 39-41 cm, greutatea - 13-15 kg.

 1. Capul este mare, regulat, masiv.
 2. Botul dreptunghiular.
 3. Urechile sunt așezate jos și cad. Auriculele sunt lungi, aproape de cap la bază.
 4. Ochii sunt mari, rotunzi, neconveși, de culoarea diferitelor nuanțe de maro.
 5. Mușcătură de foarfecă.
 6. Nasul și nările sunt largi.
 7. Gâtul este puternic.
 8. Pieptul este moderat lat, bine dezvoltat..
 9. Coada este situată sub linia din spate.
 10. Picioarele sunt puternice, de lungime medie. Există franjuri lungi. Labele sunt rotunde, late, dens acoperite cu păr.
 11. Stratul este dens, de lungime medie, moale, matasos la atingere, usor ondulat, acoperind bine substratul. Părul de pe cap este mai scurt și mai subțire decât pe corp, dar acest lucru nu interferează cu câinele în timpul vânătorii.
 12. Cea mai variată culoare este permisă - de la monofonică la pătată. Cel mai comun Cocker Spaniel englezesc este negru, roșu, castaniu. De multe ori culoarea hainei se schimbă ușor de la o nuanță la alta. Cele mai valoroase exemplare sunt câinii cu o culoare tricolor. Standardul nu permite culorile maro-alb, tufiș și oțel.
Rasa standard
Rasa standard

Conceptul unui mini cocker spaniel englezesc nu există, poate fi un fel de respingere pe care vânzătorii fără scrupule o dau ca o rasă separată.

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Cocker Spaniel englez este prietenos și sociabil. Câinele este foarte devotat proprietarului, tânjește în absența sa, știe să prindă sensibil și să se adapteze la starea lui de spirit. Împreună cu aceasta, câinele este neîncrezător față de străini, dar nu este absolut agresiv și este gata să-și demonstreze foarte curând prietenia cu oaspeții.

Spanielul englez nu este un bun paznic. Este mai degrabă un excelent tovarăș și prieten care preferă un stil de viață activ: joacă cu copii, alergare, înot. Câinele este rezistent, foarte curios, energic, agil. Are un simț excelent al mirosului și o vedere acerbă - calități indispensabile ale unui adevărat vânător.

Fapt interesant. Toți spanielii sunt sensibili. Câinilor nu le place să fie pedepsiți, certați. Nu se grăbesc să fie primii care merg la reconciliere, dar nu sunt deloc ciudați.

Unii spanieli sunt încăpățânați, gelosi și posesivi atunci când vine vorba de cineva care intră în atenția proprietarului..

Spanielul englez adoră să latre, dar poate fi înțărcat din acest obicei..

Îngrijire și

Este mai bine să vă pregătiți din timp pentru apariția unui cățeluș în casă: cumpărați jucării, amenajați un loc unde să dormiți și să vă odihniți, departe de curenți. Ai nevoie de vase înguste pentru a mânca și a bea, astfel încât urechile să nu se murdărească sau să se ude. Îmbrăcăminte caldă pentru câini este necesară pentru plimbări iarna..

plimbare
plimbare

Cocker Spaniels se înțelege bine într-un apartament și într-o casă privată. Principala cerință pentru îngrijirea acestor câini este plimbările lungi zilnice (cel puțin 2-3 ore pe zi), timp în care aceștia ar avea ocazia să se miște activ, să se joace.

Introducerea în agilitate, câine-frisbee, flyball va fi foarte utilă și interesantă. După fiecare plimbare, animalul de companie trebuie examinat cu atenție, curățat de resturi și spălat.

Lana necesită o atenție specială. Spanielul trebuie periat de 2-3 ori pe săptămână și zilnic în timpul năpârlirii. Este necesar să faceți baie câinelui o dată la 2 luni folosind un șampon special. După scăldat, câinele trebuie uscat cu un prosop, apoi cu un uscător de păr și pieptănat bine.

Important! Trebuie avut grijă să nu se pătrundă apă în urechile câinelui.

O dată la 6 luni cockerul este tuns și îngrijit. El este învățat despre aceste proceduri încă din copilărie, iar implementarea lor este încredințată unui specialist.

Orice câine are nevoie de igienă regulată, iar cocker spaniel nu face excepție:

 1. Spălarea dinților de 1-2 ori pe săptămână.
 2. Examinarea și curățarea urechilor cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen, după cum este necesar. Dacă apare un miros neplăcut, este necesară o vizită urgentă la medicul veterinar.
 3. Curățarea ochilor după cum este necesar cu un bandaj sau burete de bumbac înmuiat în apă caldă fiartă sau bulion de mușețel.
 4. Tunderea ghearelor o dată pe lună.

Spanielul este predispus la supraalimentare și nu este pretențios la mâncare. Dimensiunea de servire trebuie să fie strict reglementată. Adesea, proprietarii își transferă secțiile în alimente gata preparate, uscate sau umede. Această dietă este hrănitoare și complet echilibrată. Este convenabil să luați saci cu mâncare la dacha sau într-o călătorie.

- Delicios! ..
- Delicios!..

Susținătorii hranei naturale ar trebui să ofere animalului de companie cantitatea necesară de nutrienți, vitamine și minerale într-o singură porție.

Coș organic Spaniel:

 • soiuri slabe de carne proaspătă;
 • măruntaie;
 • pește de mare fiert, dezosat;
 • terci de cereale;
 • produse lactate fermentate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • legume proaspete sau fierte, ierburi (cu excepția cartofilor, leguminoaselor);
 • ouă de pui;
 • suplimente nutritive de vitamine și minerale.

Alimentele sau furajele noi trebuie introduse în dietă cu atenție și treptat..

educatie si antrenament

Cocker Spaniel este un câine capabil și inteligent, bine dresat și supus antrenamentului. Câinele are o memorie bună și recunoaște cu ușurință comenzile. Recenziile despre vânători ne permit să concluzionăm că femelele trec mai repede prin procesul de creștere și de formare.

Din momentul în care catelul apare în casă, trebuie să desemnați imediat că proprietarul este persoana principală din viața sa. Nu poți permite copilului să obțină rapid ceea ce vrea, să urmeze exemplul capriciilor sale. El recunoaște rapid slăbiciunea unei persoane și în viitor nu va fi ușor să faci față animalului încăpățânat.

Cea mai bună opțiune este de a combina rigoarea și afecțiunea în proporții rezonabile, iar pentru sarcinile îndeplinite corect, asigurați-vă că vă încurajați animalul de companie cu un tratament.

Socializarea este importantă
Socializarea este importantă

Este necesară și socializarea timpurie. Câinele trebuie să învețe să-și controleze instinctele, să nu se grăbească în căutarea porumbeilor sau a păsărilor de curte, să reacționeze calm la trecătorii și vehiculele care trec.

Dacă proprietarul iubește vânatul și și-a cumpărat un câine pentru acest hobby, este mai bine să încredințați antrenamentul unui manipulator de câini cu experiență. El va învăța un câine să ia o pistă, să sperie o pasăre, să o aducă sub lovitură, să găsească prada și să o aducă proprietarului său.

Cât timp trăiește un Cocker Spaniel englez??

Odată cu înaintarea în vârstă, spanielii au adesea o stare de sănătate precară și apar următoarele boli:

 1. Boli oculare.
 2. Alergie.
 3. Obezitatea.
 4. Boli ale urechii.
 5. Oncologie.
 6. Boli ale coloanei vertebrale.

Animalul de companie trebuie să fie supus în mod regulat la examinări preventive, conform programului, să vaccineze, să efectueze în mod regulat tratamente antiparazitare.

Sub rezerva regulilor de întreținere și nutriție, speranța de viață a Cocker Spanielului englez va ajunge la 13-16 ani.

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Pentru a cumpăra un cățeluș Cocker Spaniel englezesc, trebuie să contactați o creșă specializată. Crescătorul va oferi informații despre părinți, va spune despre caracteristicile rasei. Cumpărătorul se va putea asigura că puiul a crescut și s-a dezvoltat în bune condiții, va primi un pedigree, un pașaport medical pentru câine.

Copii
Copii

Atunci când alegeți un animal de companie, ar trebui să se acorde preferință puii activi, jucăuși, care nu prezintă manifestări de răutate sau apatie excesivă..

Puii Cocker Spaniel englezi fără pedigree sunt estimate la 10 mii de ruble. Costul unui câine de rasă este de 15-25 de mii de ruble.

Concluzie

Cocker Spanielul englez este sigur că va deveni un favorit al familiei. Are nevoie de afecțiune și dragoste de la o persoană. Acesta este cel mai necesar lucru de care are nevoie pentru o fericire completă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cocker spaniel englez: caracteristici și descriere a rasei