American staffordshire terrier: totul despre rasă

Terrier american StaffordshireRasa câinelui American Staffordshire Terrier este un exemplu excelent de caz de dezmembrare. La menționarea acestor câini, mulți îi asociază cu animale foarte agresive, aproape ucigași. De fapt, ei sunt excelenți paznici, prieteni grijulii și tovarăși. Crescătorii sunt nebuni după animalele lor de companie și îi compară cu cei mari pisici. Dacă crești un terrier de la o vârstă fragedă, atunci un adult câine te va intelege fara cuvinte. Fără îndoială, este foarte interesant să cunoști mai bine această rasă..

Ce este această rasă?

O privire asupra acestui câine este suficientă pentru a înțelege că este foarte puternic din punct de vedere fizic. Începem cu descrierea rasei Staffordshire Terrier cu faptul că acest câine de dimensiuni medii pare să fie format doar din mușchi. Este îndesat, cu picioarele larg depărtate și un piept masiv.

Capul mare și fălcile puternice indică calități de luptă din această rasă. Deși, de fapt, personalul american nu este folosit în luptă, spre deosebire de vărul lor pitbull.Terrier american StaffordshireEste pornit ca paznic, joacă minunat cu copiii, iubește oaspeții și compania. Există o părere despre agresivitatea rasei, dar crescătorii, dimpotrivă, spun că Amstaff are un prag foarte ridicat de iritabilitate - este destul de dificil să-l scoți din echilibru. Și tocmai de aceea este recomandat să existe rasa American Staffordshire Terrier pentru copii. Pot face literalmente totul cu câinele, cum ar fi interesat de starea dinților, dând comenzi și cerând îndeplinirea lor, urcând de sus, iar ea răspunde în mod adecvat. Proprietarii notează că aduce bucurie animalului de companie..

Un fizic muscular armonios indică faptul că câinele iubește activitatea fizică, adică atunci când alegeți această rasă, trebuie să înțelegeți că necesită o plimbare bună cu alergatul și jocul. Rasa este excelentă pentru păzire, dar în același timp, păstrarea ei pe un lanț este complet inacceptabilă. Trebuie remarcat curajul absolut al acestui câine, ea va proteja stăpânul până la ultimul timp, în timp ce practic nu simte durere. Instruire este recomandat să începeți de la o vârstă fragedă, rasa se împrumută bine.

Important! Amstaff este considerat un câine adult după vârsta de doi ani și jumătate. După acest timp, schimbarea caracterului câinelui este nerealistă în principiu..
Terrier american Staffordshire

Descriere și fotografie

Pentru prima dată, W. Brandon, un mare fan și primul șef al Staffordshire Terrier Club of America (STCA), a standardizat și a descris câinele Stafford în 1936. Și abia în mai 1971, standardul rasei a primit numărul 286 în registrul Federației Cinologice Internaționale (FCI).

 • Tara de origine - America.
 • Durata de viata reprezentanți ai rasei de câini American Staffordshire Terrier - 9-15 ani.
 • Recunoscut după: FCI, AKC, STCA, RKF.
Să începem cu caracteristicile rasei American Staffordshire Terrier. drăguț - construcția musculară vorbește despre forță versus înălțime, jucăuș, agil. Labe nu sunt lungi, ca cele ale ogarilor, îndesate. Excepțional de îndrăzneț.
Rase comune de câini - Cane Corso, bigley, terieri jucărie, ciobanii germani, pomeranian, bull terrier, rottweilers, dobermanii, terrierii din Yorkshire, alabai, carlige, jack russell terriers, chihuahua.
Terrier american Staffordshire
 • Cap de lungime medie, moderat largă, există o tranziție vizibilă între frunte și bot.
 • Urechi stai sus, este obișnuit să te oprești. Dacă nu, atunci ar trebui să fie în poziție verticală. Urechi agățate - căsătorie.
 • Set profund Ochi rotunzi întunecat, așezat larg. Pleoapele roz - căsătorie.
 • Bot nu coborât în ​​jos, tranziția către craniu este clar vizibilă, dorsul nazal este rotunjit.
 • Fălci puternic și clar. Dinții superiori și inferiori sunt închiși împreună.
 • Buze nu vă lăsați, densitate normală.
 • Nas numai negru.
 • Gât masiv musculos, mai îngust de umeri, fără pălărie.
 • Umeri cu omoplați musculari oblici, așezați pe scară largă.
 • Stomac bine desenat.
 • Locuințe cu coastele ușor proeminente și sternul dezvoltat datorită distanței mari dintre picioarele anterioare.
 • Coadă scurt, necircumcis, stă jos și îngust, nu se agață, nu cade peste spate.
 • Membre - sunt vizibili mușchii solizi, erecți, articulații și pastele pure. Picioarele posterioare cu metatarsiene scurte. Labe nu sunt lungi, se reunesc bine. Funcționează rapid cu încărcare cu arc. Abaterile în mers sunt considerate respingeri..
 • Culoare solid sau patat. Maro închis, negru și cafeniu și alb peste 80% sunt nedorite.
 • Creştere la cățelele de la 44 la 47 cm, la masculi - 46-48 centimetri la greabăn.
 • Greutate - de la 25 la 40 kg, mai mare decât masculii.
 • Litter - 5-6 indivizi.
Terrier american Staffordshire

Amstaff și pitbull (diferențe)

American Staff Terrier și pit bull terrier - descendenți ai speciei de buldog, care inițial erau folosiți pentru persecutarea animalelor. La sfârșitul secolului al XIX-lea în America, rasa a fost numită doar Pit Bull Terrier. Dar, deoarece există diferențe între amstaff și pitbull, acestea au fost împărțite oficial în anii 70 ai secolului trecut. Atunci cuvântul „american” a fost adăugat rasei și a câștigat recunoașterea de la FCI. Pitbul nu este recunoscut de Asociația Internațională Cinologică până în prezent..

Câinii au un aspect excelent - terrierul personalului este mai mare, are obraji mai largi și un craniu. Pitbull, spre deosebire de amstaff, și este folosit acum ca unul de luptă, prin urmare este mai periculos și mai puțin controlabil. American Staffordshire Terrier este mai docil, bine antrenat, dar rudele sale cu pit bull-ul îl servesc prost. Din această cauză este considerat și agresiv și incontrolabil, deși acest lucru nu este adevărat. La reproducerea American Staff Terriers, accentul a fost pus pe cea mai bună conformație și caracterul câinilor și pe pitbull - doar pe calitățile de luptă..

Istoria rasei

De la formarea rasei, Amstaff a avut multe nume. Această diversitate de la câinele pit, buldogul-brind, terrierul yankee, pitbul, care a format, de asemenea, multe puncte de vedere despre utilizarea și pedigree-ul lui Stafford.

De la începutul secolului al XIX-lea, Bulldogii au fost menționați în Staffordshire în Marea Britanie, care erau folosiți acolo pentru a momi tauri și vite. Ei sunt progenitori ai lui Stafford. Ulterior, bulldogii grei sunt încrucișați cu un terrier și se obține un aspect cu caracter bulldog, dar de dimensiuni mai mici.

Faimosul crescător Clifford Ormsby, care și-a dedicat mai mult de 50 de ani din viață studiului personalului terrier, de exemplu, a crezut că Fox Terrierul a fost folosit pentru traversare, deși nu este încă stabilit dacă acest lucru este adevărat sau nu..

De-a lungul timpului, agresiunea ca atare este descurajată de societate, astfel încât câinii sunt mai puțin utilizați în acest scop. Rasa vine în America după Războiul Civil din 1861-1865. Atunci mulți oameni din Anglia s-au mutat acolo și au adus câini cu ei. Sunt folosite pentru a proteja fermele, animalele, pentru a distruge coioții și, în mod ciudat, rozătoare. Personalul participă adesea la lupte, în ciuda interdicției oficiale de la începutul secolului trecut.. DiferențeÎn 1936, AKC Kennel Club of America a înregistrat oficial Staffordshire Terrier ca rasă. A apărut prima caracteristică a rasei Amstaff. În același timp, se creează STCA - Staffordshire Terrier Club of America, care devine membru al AKC și înregistrează câini acolo.

La acea vreme, Staffordshire Terrier și Pit Bull erau considerate o specie, iar United Kennel Club o reproduce pe aceasta din urmă, acordând atenție nu rasei ca atare, ci calităților sale de luptă. Și AKC, dimpotrivă, a avut grijă de caracterul și exteriorul personalului pentru a deveni mai buni. S-a întâmplat că, datorită selecției în diferite cluburi și cu un accent diferit, rasa a trebuit să fie împărțită.

La 26 mai 1971, standardul rasei American Staffordshire Terrier a primit numărul 286, iar în 1972 AKC a adăugat cuvântul „american” la nume, schimbându-l astfel.

Important! Rasa Amstaff în forma sa actuală este de aproape 3 ori mai mică decât strămoșii săi Bulldog.
Diferențe

Cum să alegi un cățeluș?

Atunci când alegeți un cățeluș, trebuie să decideți imediat în ce scop este luat - deoarece un animal de companie sau câinele ar trebui să participe la expoziții. Deși în primul și al doilea caz există recomandări stabilite pentru alegere.

Majoritatea persoanelor cu câini din această rasă descurajează puternic să cumpere pui pe piețe. Șansele sunt să fie bolnavi. Prin urmare, este recomandat să căutați pepiniere specializate și crescători buni..

Dacă sunteți buni părinți, atunci mai târziu cățelul dvs. va avea și calități excelente ale rasei, pe care vă concentrați atunci când o alegeți. Trebuie să acordați o mare atenție cățelei, aspectului ei. La urma urmei, puii Amstaff iau multe de la mama lor. Trebuie să aibă o haină bună, este jucăușă. Dacă ți-a plăcut mama ta, acesta este primul pas către succes..

Fiți atenți la modul în care sunteți întâmpinați când veniți să priviți așternutul. Cu siguranță ar trebui să vi se ofere să vă spălați mâinile cel puțin, deoarece sănătatea cățelușilor depinde direct de curățenia proprietarilor. Nu ar trebui să existe miros neplăcut în casă. Părul mamelor și al copiilor ar trebui să strălucească, să fie îngrijit, fără reziduuri de excremente, fără mătreață și paraziți.Terrier american StaffordshireÎnainte de a ajunge, trebuie să vă întrebați despre ora de hrănire și să respectați acest proces. Dacă descendenții mănâncă bine, acesta este un semn bun al sănătății lor, iar mama nu trebuie epuizată. Desigur, trebuie să fii atent la cât de jucăuși sunt puii și să-l alegi pe cel care îți place..

De obicei, catelul trebuie ridicat după vârsta de 2 luni. În acest moment, primele vaccinări ar fi trebuit să i se facă deja și să fie notate în cardul cățelușului, care este apoi schimbat cu un pedigree. Întrebați crescătorul despre pui, puneți câte întrebări este necesar. În conversație veți avea impresia sincerității și veridicității cuvintelor vânzătorului..

Știați? Există părerea că nu ar trebui să iei un cățeluș care a alergat mai întâi la tine. Poate că se va comporta așa cu toată lumea și îl va asculta prost pe proprietar..
Dacă vă concentrați asupra faptului că puiul va participa activ la expoziții, trebuie doar să vizitați mai mulți dintre ei înainte de a cumpăra pentru a vă familiariza cu toți reprezentanții rasei din regiunea dvs. și, eventual, să luați în considerare opțiunile pentru importul din alte locuri.

Este destul de înțeles că prețurile pentru cățelușii American Staffordshire Terrier variază. Prețul pentru un câine bun de la un crescător începe de la 250 USD. Mai mult, prețurile cresc de 2 ori. Catelus de clasă pentru animale de companie - 500, clasa de rasă - până la 1000, și clasa de spectacol - de la 1000 și peste.Terrier american Staffordshire

Cele mai bune condiții pentru păstrarea personalului amstaff

Cunoscătorii rasei au ajuns la o părere că Amstaff este cel mai bine păstrat în apartament sau acasă. El este social și are nevoie de atenție. Acești câini nu-și plac condițiile voliera, deoarece se simt singuri acolo și devin mai agresivi. Puteți lăsa personalul în volieră câteva ore, dar în același timp trebuie să fie suficient de înalt, deoarece personalul este săritor excelent.

Animalul de companie trebuie să aibă locul său. Acesta ar putea fi un covor sau așternut într-un loc cald. Puii trebuie învățați să fie curăți imediat. De regulă, dacă le scoți cel puțin o dată la 4 ore, se obișnuiesc rapid să nu-și facă afacerea în casă. De asemenea, este important ca pe teritoriul unde se află cățelușul să nu existe obiecte mici sau de genul acesta care să-i poată răni gura..

Îngrijirea animalelor de companie

Terrierii americani Staffordshire sunt ereditari, sănătoși și necesită puțină întreținere. Desigur, trebuie să respectați igiena, să aveți grijă de el ca orice alt câine..

Lână

În ciuda faptului că amstaff lână pe scurt, trebuie pieptănat în mod regulat. De asemenea, puteți șterge ocazional haina cu un prosop umed. Acest lucru îi va oferi strălucire și va elimina bucățile de piele moartă.. Terrier american Staffordshire

Baie

Se recomandă să faceți baie Staff Terrier nu mai mult de două ori pe an. După cum sa menționat anterior, este suficient să curățați lâna pur și simplu ștergând-o cu un prosop umed. Scăldatul trebuie făcut cu utilizarea șampoanelor speciale pentru câini; este absolut imposibil să folosiți produse pentru oameni. Ele pot provoca alergii pe pielea sensibilă a animalului de companie..

Dacă după scăldat câinele simțiți un miros neplăcut de pe piele, vedeți nereguli sau roșeață, ar trebui să-i arătați medicului să excludă bolile de piele.

Urechi, ochi, dinți, gheare

După cum sa menționat deja, câinele este nepretențios în îngrijirea sa. Trebuie doar să urmezi igiena de bază. Trebuie avut grijă să nu se acumuleze murdărie în urechi. Pentru a-l îndepărta, folosiți un burete ușor umezit cu apă sau, mai bine, cu apă oxigenată. Dacă câinele clătină din cap, își zgârie urechile cu labele, arătați-l medicului veterinar.

Vă puteți tăia unghiile dacă lungimea lor se împiedică. Nu interferează cu câinele și mănâncă, de regulă, în mod natural în timpul plimbărilor..Terrier american StaffordshireDacă câinele este sănătos, ochii pot fi uneori șterși cu o cârpă umedă pentru a îndepărta așa-numitul acru. Dacă starea ochilor sau a pleoapelor se schimbă din anumite motive, trebuie să îi arătați câinele medicului veterinar. În niciun caz nu trebuie să vă auto-medicați.

Nu este necesară o îngrijire specială pentru dinții tăi. Cu o alimentație bună, ei rămân sănătoși pentru tot restul vieții. Dar, uneori, poți pur și simplu să le speli cu o periuță de dinți fără un instrument pentru a îndepărta placa. Dar acest lucru este, mai degrabă, pentru calmarea acestuia, deoarece este îndepărtat cu mâncare și „gustări” pe care le oferiți animalului dvs. de companie.

Exercițiu fizic

În descrierea rasei de câini Stafford, am spus că este un animal bine construit, musculos. Prin urmare, activitatea fizică pentru câine este pur și simplu necesară pentru o sănătate bună și menținerea în formă. Tolerează alergările lungi și ciclismul bine.

În timp ce merge, personalul trebuie să arunce mingi și bețe sau să se joace cu el în alt mod, astfel încât să poată alerga mai mult. Atunci când alegeți această rasă pentru dvs., trebuie să țineți cont de faptul că trebuie să o plimbați în timpul zilei și seara de la o oră și jumătate la două ore..Terrier american Staffordshire

Ce să hrănească rasa?

Amstaffs este recomandat să fie hrănit mâncare uscată pentru câinii în mișcare. Atunci când îl alegeți, este recomandat să utilizați mărci dovedite. Desigur, ar trebui să existe apă lângă mâncare. Este necesar să respectați cu strictețe normele indicate pe ambalaj pentru a nu supraalimenta.

Puteți adăuga până la jumătate de kilogram de carne crudă pe zi și conserve de hrană pentru câini în dietă, dar, de regulă, există suficiente furaje pentru o dietă completă. Această rasă are fălci puternice, așa că puteți oferi așa-numitelor "moslee" pentru distracție..

Puteți, desigur, dacă starea dvs. financiară nu vă permite, să vă hrăniți cu terci pe bază de vițel, dar s-a dovedit că animalul de companie nu va primi de la ei o cantitate suficientă de nutrienți și vitamine necesare. Dacă adăugați legume în dietă, acestea trebuie mai întâi fierte..

Important! Carnea de porc și oasele tubulare de pui sunt contraindicate la câinii din această rasă. Pancreasul lor nu tolerează grăsimea și carnea de porc, în principiu, iar oasele de pui pot deteriora intestinele și stomacul.
Terrier american Staffordshire

Instruire și educație

Educația personalului ar trebui să înceapă cât mai curând posibil. Ammstaff este bine instruit în curățenie. Literal încă din copilărie, se recomandă să-l ducă în zona de antrenament, astfel încât să cunoască diferiți câini. Când educați, trebuie să vă amintiți că acesta este un câine de joacă și, de multe ori, în timpul jocului, acesta învață mai ușor.

Rasa are un caracter capricios, dar Instruire se împrumută bine. Nu trebuie să vă răsfățați încăpățânarea, ci să vă mențineți în mod intenționat, astfel încât animalul să vă simtă superioritatea. Amstaff trebuie să meargă cu o lesă fără să o tragă, să vină la proprietar la primul apel.

Puteți citi despre metodele de antrenament, dar este mai bine să urmați câteva antrenamente în adolescență cu un instructor care cunoaște mai bine caracterul câinilor și va indica posibilele dezavantaje. Repet, dacă ești foarte atent la amstaff, la maturitate te va înțelege fără cuvinte.

Cel mai potrivit pentru această rasă este sportul și modul de educație agilitate - sub îndrumarea câinelui, este necesar să treci prin multe obstacole. Acest lucru, fără îndoială, se potrivește unui câine activ precum amstaff și, într-un astfel de joc, antrenamentul este mult mai bun..

Știați? În timpul operațiunii de eliberare a ostaticilor din „Nord-Ost”, câinii din această rasă au dezvăluit unde se află militanții cu explozivi.

Sănătatea animalelor de companie

În general, terrierii americani Staffordshire se simt bine. Dacă îngrijire și alimente corect, rareori se îmbolnăvesc. Ar trebui să ne amintim despre părul scurt, deci nu este nevoie să vă răcoriți animalul de companie și să puneți mai mult stres fizic pe animale de companie pe timp rece.

Acești câini nu au alergii, dacă respectați regulile de bază ale îngrijirii. Dacă este hrănit corect și complet, nu vor exista probleme cu stomacul și intestinele. Datorită mobilității lor sau datorită absenței acesteia, amstaffs pot suferi de boli precum displazia oaselor, pot rupe ligamentele sub stres, uneori poate exista artroză.

Cu o îngrijire și o nutriție adecvate, această rasă este mai puțin susceptibilă decât altele la diferite tipuri de boli.

Câinele trebuie protejat de paraziți - căpușe, puricii, viermi, - efectuarea măsurilor preventive.
Mitul despre răutatea și incontrolabilitatea amstaff-ului va deveni un mit. Ne-am asigurat că rasa este minunat de potrivită pentru păstrarea într-un apartament și o casă, staffords sunt paznici minunați și pot ajuta la creșterea copiilor jucându-se cu ei.

Rasa se pretează bine antrenamentului, fără conținut pretențios. Sunt relativ mici, dar foarte puternici și agili. Dacă mergeți la sport, cum ar fi jogging, ciclism, personalul va fi foarte încântat să vă țină companie. Se va potrivi ca un bun prieten și ca paznic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American staffordshire terrier: totul despre rasă