5 Motive pentru a nu avea un husky, chiar dacă ai avut câini înainte

Huskii sunt câini frumoși și puternici. Este imposibil să le rezisti. Minunat, jucăuș și foarte fermecător. Mulți oameni visează să aibă un astfel de animal de companie. Copiii își imaginează cum se vor juca cu acest lup de companie, iar iarna îi va călări pe sanie. Totuși, este totul într-adevăr atât de roz? Există o serie de motive despre care este important să știți înainte să aveți un astfel de animal de companie..

Câinele este pretențios în alegerea mâncării

Toată lumea știe sigur despre activitatea husky-ului. Nu pot sta într-un singur loc, trebuie să alerge, de preferință în echipă. Este nevoie de multă energie. S-ar părea că, cu activitate fizică activă, câinele ar trebui să aibă un apetit adecvat. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Mai ales dacă este ținută într-un apartament.

Deoarece nu există spirit competitiv, un câine adult poate chiar să refuze mâncarea pentru câteva zile. Dacă este încă activă și veselă, atunci nu ar trebui să trageți alarma. Dacă husky a devenit exigent în ceea ce privește mâncarea, atunci ar trebui să încercați să schimbați atât dieta, cât și modul de mers pe jos. Astfel, trebuie să mergi cu ea des, dar nu pentru mult timp. Hrăniți-vă de trei ori pe zi în porții mici.

Pentru a păstra un câine din această rasă, are nevoie de activitate fizică și de o nutriție adecvată, echilibrată..

Animalul de companie te va trezi devreme

Huskii sunt ceasuri de alarmă grozave dimineața. Indiferent dacă proprietarul are o zi liberă și ce vreme este în afara ferestrei, cu siguranță va veni alergând dimineața devreme și va cere o plimbare. Nu sunt gata să rateze mult așteptatele jocuri în aer liber sau micul dejun delicios de după aceea..

Mai mult decât atât, cu un câine din această rasă nu trebuie doar să mergi cu lesa, ci să îi oferi o activitate fizică. Și dacă activitatea câinilor de sanie continuă pe tot parcursul anului, atunci într-un oraș va fi destul de problematic să faceți acest lucru. Exercițiile de soare, ploaie sau zăpadă sunt esențiale pentru ca animalul dvs. de companie să-și mențină starea de bine..

În plus, crescătorii cu experiență recomandă:

  • în sezonul estival, mergeți în acele ore în care soarele nu este activ;
  • plimbați-vă animalul de companie cel puțin o oră pe zi, deși husky este capabil de mai mult. Mult mai mult.

Va fi minunat dacă în weekend câinele merge până la trei ore pe zi..

Acestea sunt încă viclene

Huskii sunt câini foarte inteligenți, care sunt destul de ușor de dresat. Dar sunt și vicleni.

Ei execută cu ușurință comenzi, mai ales dacă înțeleg că vor fi recompensați cu un tratament pentru acest lucru. Dacă nu există delicioase, atunci pot fi leneși.

Pentru ca câinele să înțeleagă cine este șeful în casă, acesta trebuie să fie instruit în mod corespunzător și în timp util. Cel mai bun dintre toate, dacă acest lucru se întâmplă într-un club special. Deoarece aceasta este, de asemenea, o oportunitate suplimentară pentru comunicare.

Un alt truc pe care îl au huskii este abilitatea de a pretinde că nu înțeleg ce vrea proprietarul de la ei. Îți poți chema animalul la tine, iar el se va juca, va fugi și îl va ignora complet.

Câștigătorul este cel care are răbdarea să crească un animal atât de obstinat. Dacă persistați în executarea comenzii și consolidați rezultatul pozitiv cu o delectare, victoria va fi a voastră. Husky are nevoie de un proprietar și mai viclean, cu o voință puternică și multă răbdare.

Poate distruge cu ușurință reparațiile

Dacă câinele este plictisit, lipsit de activitate, atunci poate distruge reparația. În plus, mai ales la pui, este nevoie să înveți. Ceva de roșit și rupt este nevoia lor. Prin urmare, următoarele ar trebui să fie eliminate de la îndemâna cățelușului:

  • încălţăminte;
  • lucruri;
  • Jucarii pentru copii.

Ar trebui să vă feriți de deteriorarea bunurilor și în momentul în care dinții animalului sunt tăiați. Apoi va încerca să-și zgârie gingiile despre tot ce-i intră în gură. Sau după ochi. În acest caz, crescătorii de câini recomandă să se asigure că este înconjurat de lucruri adecvate. Mai bine să le cumpărați la magazinul de animale de companie.

Nu vor lăsa un câine adult să se plictisească în timpul unei lungi așteptări pentru proprietar și o plimbare. Aceasta este o activitate absolut normală pentru un husky..

Dacă nu găsește o alternativă, fii pregătit ca atunci când te întorci să nu recunoști apartamentul. Nu numai pantofii pot fi deteriorați, ci și tapetul, mobilierul și tot ceea ce atrage atenția.

Această rasă de câini varsă foarte mult

Huskii arată ca niște jucării de pluș, în special pui. Blana este frumoasă, moale, are un strat gros și dens. Cu toate acestea, această rasă se caracterizează prin năvală constantă. Adică, haina necesită o îngrijire atentă. Câinele trebuie spălat și scăldat de cel puțin trei ori pe an. În caz contrar, bucățile vor fi peste tot și chiar miros neplăcut.

Trebuie să pregătiți câinele de la cățeluș, atunci procedura de pieptănare va fi o plăcere atât pentru proprietar, cât și pentru animalul de companie. În timpul îngrijirii, se îndepărtează încurcăturile și substratul mat. În plus, această procedură face posibilă monitorizarea stării de sănătate a câinelui..

Pentru a rezuma, îngrijirea unui câine de pluș drăguț și jucăuș este destul de problematică. Iar întreținerea într-un apartament este extrem de dificilă. Dacă nu sunteți pregătit pentru o activitate fizică viguroasă, trezire timpurie și plimbări lungi, atunci o altă rasă merită luată în considerare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru a nu avea un husky, chiar dacă ai avut câini înainte