Amstaff (american staffordshire terrier)

Amstaff, alias American Staffordshire Terrier, este o rasă de câini de renume mondial, cu o reputație controversată. Unii îl consideră o bona pentru copii, alții ca un câine rău de luptă. Într-un sens, ambele părți au dreptate. Amstaff este versatil, poate fi antrenat în aproape orice specialitate, dar mai presus de toate este un sportiv și însoțitor, care este potrivit pentru crescătorii de câini cu experiență, oameni cu un caracter puternic și o mână fermă.

rasa de câine Amstaff

Bulldogii au existat în Marea Britanie pentru o perioadă foarte lungă de timp, au mers la vânătoare cu ei și apoi au fost folosiți pentru momeala taurilor și luptelor de câini. Numai în secolul al XVIII-lea au diferit semnificativ de cele moderne. Aceștia erau câini agili construiți proporțional, care stăteau pe picioarele drepte de lungime medie. Terrierii care au luat parte la selecție rămâne o problemă controversată. Cel mai probabil în fiecare regiune a Angliei erau rase diferite. În Birmingham, o încrucișare între un terrier alb englez și buldog a dat naștere unei rase care este foarte populară și cunoscută sub numele de Bull Terrier. Și în Staffordshire a apărut staffordshire bull terrier. Acestea din urmă au fost exportate în mod activ în Statele Unite și deja la sfârșitul secolului al XIX-lea au devenit cunoscute în străinătate ca Pit Bull Terrier sau American Pit Bull Terrier.

În 1898, crescătorul american de pit bull Shauncey Bennett a fondat United Kennel Club, care a început să înregistreze mai întâi câini de luptă și apoi câini de vânătoare. Bennett a acordat atenție calităților de lucru, o condiție importantă a fost prezența vânatului la câini, dorința de a lupta și de a câștiga. Dar, de-a lungul timpului, au început să apară din ce în ce mai mulți proprietari care nu doreau să intre în contact cu bătăliile într-un fel sau altul și nu vedeau decât însoțitori în animalele lor de companie. Au contactat asociația crescătorilor de câini și au solicitat drepturi de înregistrare. AKC a fost gata să deschidă un carnet pentru studiul american Pit Bull Terrier, dar cu condiția ca numele rasei să fie schimbat. În 1936, American Kennel Club a recunoscut American Staffordshire Terrier ca un pitbull. A fost scris un standard pentru rasă. Scopul reproducerii a fost acum să reproducă câini de companie prietenoși cu oamenii, sportivi, care să se conformeze standardului dezvoltat în aparență..

Deci rasele pit bull terrier și Staffordshire Terrier au fost împărțite, dar această diviziune poate fi numită doar condițională, deoarece până în prezent liniile lor se intersectează adesea între ele, iar unii câini au înregistrare dublă într-o asociație, sunt înregistrați ca pitbuli, iar în cealaltă ca amstaffs.

Recenzie video a rasei American Staffordshire Terrier (Amstaff)

Cum ar trebui să arate amstaff în standard

Aspectul lui Amstaff fără cuvinte vorbește despre putere, încredere și tărie: fizicul este compact, aspectul este simplu, atent, mușchii de oțel se rostogolesc sub pielea uscată. Câinele stă ferm pe picioare chiar puternice, pomeți largi, spate și crupă, piept masiv - toate acestea dau impresia de fiabilitate și soliditate. Înălțimea ideală: 43-46 cm pentru cățele și 46-48 cm pentru bărbați.

Craniul este aproape pătrat. Botul este de lungime medie, opritorul este ascuțit, puntea nasului este rotunjită. Fălcile sunt bine definite, foarte puternice. Buzele sunt ferme, nu lăsate. Pomeții sunt pronunțați. Obrajii sunt bine muscați. Nasul este negru, iar ochii sunt maro închis. Se acordă preferință urechilor mici, netăiate, acestea pot fi roz sau semi-erecte. Ochii sunt mici, rotunjiți, adânci și distanțați. Pleoapele sunt bine pigmentate.

Urechile pot fi tăiate în țările în care nu este interzis.

La câinii bine construiți, lungimea corpului ar trebui să fie aproximativ egală cu înălțimea. Partea anterioară a sternului este foarte bine dezvoltată. Merită luat în considerare faptul că un piept excesiv de lat și, în consecință, picioarele la distanță mare, reduc mobilitatea câinelui. Pe laterale, cutia toracică este rotunjită, dar nu în formă de butoi. Coada este așezată jos, puternică, largă la bază, înclinându-se spre vârf, nu prea lungă. Abdomenul este moderat ascuns. Gâtul este voluminos, de lungime medie, lărgindu-se spre umeri. Picioarele sunt mari, puternice, de lungime normală. Degetele bine legate.

Palton scurt, neted, strălucitor, care aderă strâns la piele. Fără pardoseală. Culorile pot fi foarte diverse: solide, colorate, pete, tigrate. Inacceptabil pentru amstaff: negru și cafeniu, ficat și alb atunci când acoperă mai mult de 80% din corp.

rasa de câine Amstaff

Caracter

Amstaff este activ și curajos, are un simț al scopului, forță și un fel de inteligență. Personajul este într-un sens paradoxal, deoarece combină o serie de calități absolut opuse: tandrețe și forță, perseverență și sensibilitate, ireconciliabilitate și natură bună. Amstaff este neînfricat, dar angajat în siguranță. Jignit până la capăt și uneori răzbunător.

Contrar credinței populare, amstaff nu a fost crescut pentru luptă, dar a venit din rasa de luptă și acest lucru și-a pus amprenta asupra psihicului. Dacă vă uitați la standard, veți vedea următoarele:

 • Temperamentul este puternic, agil, echilibrat. Prin natură, amstaff ar trebui să fie vesel, independent, independent, alert, curios și foarte inteligent.
 • Dezavantaje: excitabilitate crescută, nervozitate, timiditate.
 • Viciile: psihic dezechilibrat, lașitate, agresivitate față de o persoană.

Amstaff este puternic atașat de proprietar și de restul familiei. Acasă se comportă destul de calm, dar în plimbări este un tovarăș activ și curios, un atlet minunat. Este insensibil la durere, nu aparține numărului de câini nervoși, stabil și echilibrat, face întotdeauna contact deschis.

Dacă este necesar, acest câine va apăra casa și familia, dar nu se recomandă categoric să aducă agresivitate în mod intenționat.. Amstaff este prietenos și sociabil din fire, își va da din coadă și va saluta oaspeții și nu ar trebui să se prindă de străini. Amstaff este puternic, încrezător, nu mârâie niciodată și foarte rar latră.

Un astfel de personaj minunat într-un Staffordshire Terrier ar trebui să fie standard. Din păcate, nu toți proprietarii și crescătorii de câini selectează în mod responsabil și competent perechi, urmașii sunt dați de câini cu diferite defecte sau chiar vicii descalificatoare: agresivi, proști, lași. Aceste calități pot fi moștenite de descendenți, care sunt tricotați iar și iar „pentru sănătate” sau pentru câștig material.

educatie si antrenament

Va fi nevoie de mult efort pentru a crește un Amstaff bun. Dificultățile pot apărea pe fundalul încăpățânării și hiperactivității cățelușului, precum și datorită interesului crescut față de frați..

Amstaff este potrivit pentru tineri, energici, care sunt gata să dedice mult timp antrenamentului cu câinele.

Amstaff se pretează bine antrenamentului, învață comenzile suficient de repede, dar poate să nu se grăbească să le execute. Câinele trebuie crescut în severitate, dar în niciun caz nu trebuie să manifeste agresivitate și cruzime. Amstaff are nevoie de un lider pacient și puternic pentru a deveni prieten și mentor. Un câine care nu recunoaște conducătorul în persoana proprietarului este un câine cu probleme.

Video: corectarea comportamentului nedorit al amstaff:

Caracteristicile conținutului

Amstaff nu este adaptat pentru viața de stradă, mai mult decât atât, câinele nu poate fi ținut într-o incintă închisă sau în lesă suferă psihicul său și comportamentul său în viitor poate fi imprevizibil. Amstaff este un câine de companie care trebuie să fie în permanență în contact strâns cu oamenii. Este posibil să nu doarmă pe patul stăpânului, dar trebuie să fie mereu acolo, să participe la toate afacerile de familie. În sezonul rece, amstaff are nevoie de izolație. Hainele sunt selectate în funcție de sezon, trebuie să fie de înaltă calitate și confortabile. Acasă, câinele trebuie să aibă un loc de dormit, boluri pentru apă și mâncare, jucării și muniție. Pentru antrenament, se recomandă utilizarea unui guler strangle sau un guler ascuțit; pentru plimbarea unui câine ascultător, un ham ar fi cea mai bună opțiune.

Trebuie să mergi mult cu Amstaff pentru a-i canaliza toată energia într-un canal liniștit..

Cu o activitate fizică suficientă, amstaff se va comporta calm acasă. Dacă câinelui nu i se acordă o atenție adecvată, acesta începe să strice lucrurile și să arunce energia acumulată în alte moduri nedorite. Puii foarte activi sunt adesea închiși într-o cușcă pentru o vreme, în timp ce nu este nimeni acasă, acest lucru vă permite să păstrați intacte lucrurile valoroase. Amstaff-urile sunt puternic atașate de jucăriile lor, dar pe stradă preferă să se joace cu ceva mai mare: o cărămidă, o anvelopă, un buștean. Amstaff se comportă bine în diferite sporturi.

Video: parkour-ul epic al American Staffordshire Terrier

Îngrijire

Îngrijirea amstaff este simplă. Periodic, câinele este periat cu o perie groasă sau cu o pisică specială pentru rasele cu păr scurt. Acest lucru este pentru a ajuta la reînnoirea hainei și la reducerea cantității de păr din casă. Se scaldă nu mai mult de o dată pe lună. După o plimbare, dacă este necesar, ștergeți lâna cu un prosop umed sau clătiți-o sub duș fără șampon. Acestea monitorizează starea ochilor și a urechilor, care ar trebui să rămână întotdeauna uscate și curate. Ghearele sunt ușor puse pe măsură ce cresc, dar cu o activitate fizică bună, mergând pe asfalt, se macină singure. Dacă câinele mănâncă natural, este recomandabil să-l învățați să se spele pe dinți și să efectueze procedura de 1-2 ori pe săptămână.

Hrănire

Cei mai mulți proprietari preferă să-și hrănească amstaff-ul cu produse naturale. Decizia se explică prin faptul că alimentele bine pregătite pot furniza nutrienți esențiali câinelui dvs., dar nu promovează câștigul muscular. Un alt lucru este nutriția naturală, a cărei bază este alimentația cu proteine. Într-o dietă cu carne, un câine care face și sport arată cu adevărat impresionant: robust, puternic, cu o ușurare vizibilă a mușchilor. Dieta naturală include, de asemenea, unele cereale, legume, fructe, ierburi, precum și produse lactate, ouă și pește.

Pentru animalele de companie care au un stil de viață moderat activ, sunt potrivite și alimentele gata preparate super-premium sau holistice. Acordați atenție dietei pentru rasele active de dimensiuni medii.

Este suficient să hrănești un câine adult de 2 ori pe zi. Cu o activitate fizică crescută, sunt permise gustări ușoare, crescând dieta zilnică cu 20-40%. Porțiile trebuie consumate dintr-o singură dată.

Sănătate și longevitate

În general, Amstaff-urile sunt în stare bună de sănătate, dar anii de selecție au lăsat o amprentă asupra geneticii. O serie de boli ereditare se disting în rasă:

 • Boli de inimă (malformații valvulare, stenoză subaortică, tulburări ale ritmului cardiac);
 • Displazia articulațiilor șoldului;
 • Cataractă;
 • Balonare și volvulus al stomacului;
 • Boala Von Willebrand;
 • Hipotiroidism;
 • Histiocitom cutanat și hemangiom. Odată cu vârsta, este posibilă dezvoltarea altor boli neoplazice, inclusiv a celor maligne;
 • Diverse tipuri de alergii.

Speranța de viață este de obicei de 10-12 ani. Principala prevenire a bolilor va fi vaccinarea de rutină, tratamentul împotriva paraziților externi și interni, precum și examinările medicale regulate.

Cățeluș Amstaff

Alegerea și prețul unui cățeluș

După ce ați luat în calcul decizia dvs. de a cumpăra un amstaff, începeți să căutați o așternut adecvat, acordați atenție nu numai cățelușilor, ci și părinților lor. Este recomandabil să vedeți cum se comportă cel puțin unul dintre părinți pe stradă, cum ascultă proprietarul și îi tratează pe semenii săi. Cereți crescătorului să furnizeze dovada filiației. Puii de trei luni ar trebui să aibă viermi și primele vaccinări.

Nu ar trebui să alegeți niciodată un câine doar dintr-o fotografie, mai ales când vine vorba de o rasă atât de serioasă..

La examinare, el va înțelege, va acorda atenție aspectului, bebelușii ar trebui să fie moderat bine hrăniți, activi, cu părul strălucitor și neted, nu ar trebui să existe roșeață sau revărsare pe membranele mucoase. Mușcătura este corectă. Pleoapele, nasul și buzele, chiar și la pui, ar trebui să fie deja pigmentate. Petele roz sunt un dezavantaj, acești pui se vând mai ieftin și aparțin așa-numitei clase de animale de companie. Este puțin probabil să primească note mari la spectacole și nu ar trebui să li se permită să se reproducă.. Se recomandă ridicarea cățelușului nu mai devreme de două luni. În cazuri rare, crescătorii își dau câinii proprietarilor cu experiență într-o lună și jumătate, imediat după înregistrare.

Costul puiilor Amstaff este surprinzător prin varietatea sa. Prețul începe de la 2000-3000 de ruble. și nu se termină la 30.000 de ruble. Această gamă este ușor de explicat. Puii nedocumentați de împerechere aleatorie sau de origine dubioasă nu costă mai mult de 5.000 de ruble. Câinii de la părinți cu titluri, dar fără documente costă 5000-10.000 de ruble. Puii din canise, care s-au născut ca urmare a unor pachete planificate cu o selecție competentă de producători și au documente de origine, costă de la 15.000 de ruble. Prețul este în mare măsură influențat de geografie și cerere..

Fotografii

Galeria conține fotografii ale câinilor din rasa American Staffordshire Terrier. Fotografia arată în mod clar cât de diversă poate fi amstaff-ul, cum arată cățelușii și câinii adulți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amstaff (american staffordshire terrier)