Beagle - rasă de câine

Beagle-ul este o rasă veselă de câine care are o istorie lungă a aspectului său. Un animal de companie din această rasă are adevărate rădăcini englezești..

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, crescătorii englezi au crescut rasa Beagle în aspectul său modern. Se crede că beagle-ul a fost prima rasă de câini preferată a Elisabetei. Astăzi rasa este considerată foarte populară în Anglia, Italia, Franța, Australia și țările CSI. Numele rasei are mai multe versiuni posibile ale originii sale. Deci, din celtic "begel" înseamnă mic, iar din cuvântul francez "begueule" se traduce literalmente prin "gât conservat". Acești câini drăguți au primit acest nume pentru vocea lor pătrunzătoare și scoarța sonoră.

În 1861, a fost publicată o carte - „Un ghid pentru sporturile britanice”, care menționa vulpile de vânătoare de vulpi, terrierii cu beagle cu părul lung și beaglii pitici. Datorită acestei cărți, este clar că, ca urmare a numărului mic, câinele a început să piardă caracteristicile rasei. De asemenea, a fost influențat de factori precum:

 • lipsă;
 • încrucișarea cu alte rase;
 • interesul în scădere pentru câinii mici.

Dar, din fericire pentru beagle, fanii rasei au decis să ia inițiativa de a ține populația sub control. Pe de altă parte, engleza practică a fost ghidată de bunul simț. La urma urmei, păstrarea câinilor mici era mult mai ieftină decât creșterea concurenților mai mari, ceea ce înseamnă că păstrarea lor era pur și simplu profitabilă..

Oricum ar fi, rasa nu numai că a supraviețuit, ci și a devenit populară în întreaga lume. La mijlocul secolului al XIX-lea, câinii au început să fie expuși la spectacole de vânătoare, iar în 1890 a fost deschis un club de beagle. La cinci ani după deschiderea clubului, a apărut primul standard de rasă. Popularizarea beagle-urilor s-a dezvoltat în două direcții. Unii crescători au dorit să reînvie tradițiile de vânătoare cu participarea unui pachet de beagles, alții au privit câinele ca un posibil participant la expoziții și s-au străduit să recunoască oficial animalul.

La începutul secolului al XX-lea, beagle-ul a trecut prin momente grele. Încet, dar sigur, populația de câini a scăzut. Al doilea val de popularitate a depășit câinii antici aproape 50 de ani mai târziu la mijlocul secolului al XX-lea. În 1957, beagle-ul a primit standardul final al rasei și de atunci acest animal mic a fost patronator învingător al lumii, cucerind toate inimile noi..

În Marea Britanie, beagle-urile sunt încă folosite ca câini, dar aceasta este mai degrabă o excepție. În alte țări, animalul a prins rădăcini în rolul unui animal de companie și al unui însoțitor de încredere. Deși în unele cazuri nasul sensibil al câinelui servește legii. Bigleys servesc în vamă și aeroporturi în căutarea de explozivi. De peste 100 de ani, animalul de companie se află în Topul celor mai prestigioase rase..

Standarde de rasă

Beagle-ul este foarte asemănător cu aspectul altor rase de câini de vânătoare care erau folosiți pentru a prinde vânatul (de exemplu, Jack Russell Terrier sau Foxhound). Acest câine are o înălțime medie. Înălțimea la greabăn variază între 33 și 44 cm.

Greutatea reprezentantului mediu este de 8-14 kg. Un astfel de câine are picioare scurte și un corp compact puternic doborât, care se caracterizează prin mușchi bine dezvoltați. Câinii Beagle au o formă de cap ușor alungită, care arată destul de puternic. Ochii Beagle au o expresie bună, iar culoarea lor poate fi alun sau maro închis. Urechile lungi ajung la capătul nasului, care este de preferință negru. Culoarea unui astfel de animal de companie este o combinație de alb, negru și roșu. În același timp, maro deschis poate fi combinat și cu alb sau alte nuanțe ale culorilor de mai sus..

În Marea Britanie, bicolorul este cel mai apreciat. Culoarea alb-negru este de asemenea posibilă, dar este extrem de rară. Beagle-urile complet albe sunt la fel de rare. Apropo, versiunea cu o singură culoare pentru rasă este posibilă doar în această versiune. Indivizii pestriți sunt o altă raritate. În culoarea acestor câini, două culori pe un fundal alb nu sunt situate în zone obișnuite, solide, ci aleatoriu. Există, de asemenea, o clarificare a culorii prin culoarea predominantă:

 • bursuc-pestriț;
 • lamaie-pestriță;
 • iepurel.

Beagles avea, de asemenea, strămoși albastru-roșcat-alb, în ​​a căror culoare a existat o nuanță albastră de culoare în loc de negru. Acum, astfel de câini sunt foarte rare, dar uneori se nasc. Deși, din punctul de vedere al experților, o astfel de culoare nu este caracteristică câinilor, ca o nuanță gri de negru.

Deci, se pare că culoarea beagle-ului nu este doar tricolorul obișnuit pentru toată lumea, ci o mare varietate de culori și nuanțe, ceea ce face ca acest animal să fie și mai interesant.

Caracter

Beagle este un excelent câine de companie. Este deosebit de vesel și optimist. Un astfel de animal de companie are o energie neobișnuit de pozitivă și nu se va plictisi niciodată. Datorită naturii sale de vânătoare, beagle-ului iubește să fie în marile companii zgomotoase, atrăgându-i în mod constant atenția. Interesant este că, cu cât compania oamenilor din jurul unui astfel de câine este mai mare, cu atât se simte mai fericit.

Chiar și acelor oameni cărora nu le plac foarte mult câinii, farmecul beagle-ului nu te va lăsa indiferent. Datorită caracterului său răutăcios și agil, poate face multe mici trucuri murdare în casă. Cu această creatură drăguță, totul scapă, deoarece ochii săi iubitori sincer indică faptul că nu este răutăcios din răutate. Desigur, un câine nu va arăta niciodată un comportament barbar dacă îi acordați suficientă atenție..fotografie beagle

Beagle-ul nu este deloc agresiv și, dacă proprietarul chiar strigă la el, va încerca să netezească totul cu dispoziția sa veselă. De exemplu, dacă proprietarii casei încep să înjure între ei, beagle-ul va încerca să le atragă atenția asupra sa pentru a împăca situația. Un astfel de câine este ideal pentru cei care duc un stil de viață activ. Animalul de companie se înțelege bine cu copiii, stabilind cel mai apropiat și mai prietenos contact cu ei. Acest câine curios se înțelege bine cu aproape toate animalele domestice, cu excepția pisicilor. O pisică pentru un beagle este un adevărat dușman sau pradă, deci este mai bine să nu creezi o astfel de alianță. Beagle-urile au nevoie întotdeauna de atenție, deoarece singuri pot deveni agresivi și iritabili. Dacă proprietarul lucrează mult, atunci opțiunea ideală ar fi să cumperi o pereche pentru un beagle. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci, lăsând animalul de companie singur, asigurați-i o mare varietate de jucării.

Putem spune despre reprezentanții rasei că sunt deștepți și inteligenți. Este o rasă curioasă căreia îi place să fie dresată, dar interesant, când vine vorba de dresaj, realitatea nu este atât de simplă. Faptul este că beagle-urile au obrăznicie fermecătoare, pe care o folosesc fără niciun fir de conștiință cu orice ocazie. Animalul de companie nu-i place să se ridice la standardele stabilite. De exemplu, este dificil să-l obișnuiești cu un anumit loc. Beagle-ului iubește să alerge prin casă și se culcă oriunde i-ar intra în cap..

Proprietarii de beagle spun că curiozitatea câinilor seamănă mai mult cu curiozitatea irepresibilă. Animalul este gata să-și lipească nasul oriunde ajunge. Această trăsătură de caracter dă multe probleme, mai ales atunci când animalul de companie este lăsat singur acasă..

Îngrijire

Acești câini sunt foarte ușor de îngrijit. Deci, au vărsat aproape imperceptibil, iar curățenia lor este la cel mai înalt nivel. Este suficient să le pieptănăm blana o dată pe săptămână și în perioada de vărsare - de 2-3 ori. „Blana” acestor creaturi plictisitoare respinge perfect murdăria și, prin urmare, ar trebui să fie scăldate numai în caz de poluare puternică.

Îngrijirea ochilor unui câine este, de asemenea, extrem de simplă: pur și simplu ștergeți-i cu un șervețel, care este pre-umezit cu un dezinfectant special dintr-un magazin specializat. Urechile suficient de mari ale unui astfel de animal de companie trebuie curățate cel puțin o dată la 2 săptămâni. Dacă decideți să cumpărați un cățeluș din această rasă, atunci trebuie mai întâi să ascundeți toate prizele deschise, pantofii, încărcătoarele și telecomenzile, firele suspendate, cărțile și plantele din locuri proeminente. Încă o dată, merită să ne amintim că câinele ar trebui să aibă o mulțime de jucării mici, de exemplu, oase speciale sau jucării din cauciuc. În timpul plimbării, câinele se va juca cu bucurie frisbee alături de stăpânul său. Asigurați-vă că aveți grijă și de spațiul său personal de relaxare..

beagle în iarbă

Merită să ne amintim că o mulțime de câinele vechi rămâne în beagle. Câinele are nevoie de activitate fizică deplină, în primul rând - alergări lungi. În timpul zilei, un animal de companie poate alerga zeci de kilometri fără nici un efort. Dar un câine care aleargă este garanția unei seri calme și a unei comenzi în apartament..

Astfel de condiții de detenție te fac să te gândești. Și puteți oferi animalului o astfel de sarcină? Și dacă nu, veți putea rezista unui animal care are o energie nerecuperabilă irepresibilă, care va afecta cu siguranță starea mediului de acasă.

Jocurile în aer liber și jogging-ul sunt necesare nu numai pentru a menține casa ordonată, ci este, de asemenea, un punct important în ceea ce privește sănătatea beagle-ului. Unii proprietari cred că există o cale de ieșire. Trebuie doar să izolați sau să legați câinele în timpul absenței. Poate că acest lucru salvează lucrurile, dar evident că nu este bine pentru animalul de companie. Beagle, forțat să stea inactiv și să facă mișcare, începe rapid să se îngrașe, ceea ce afectează imediat sănătatea animalului de companie.

În primul rând, coloana vertebrală suferă, care nu este concepută pentru o greutate mare. Coloana vertebrală începe să se îndoaie, apar primele probleme cu mișcarea. Apoi vine rândul inimii. În general, acesta nu mai este beagle-ul care a trecut mai întâi pragul casei, ci un animal bolnav care are nevoie de îngrijire veterinară..

Alimente

Beagle este unul dintre acei câini cărora le place să mănânce bine. Beagle-ul este complet nepretențios în alegerea mâncării și îl poate înghiți în cantități uriașe. Proprietarul trebuie să monitorizeze cât mănâncă animalul de companie, deoarece beagle-ul este predispus la lacomie extremă.

Un beagle bine hrănit este o raritate. Câinele pare întotdeauna puțin subnutrit, ceea ce îl obligă pe stăpânul plin de compasiune să-l hrănească din ce în ce mai mult.

beagle

O astfel de mâncare excesivă poate duce la obezitatea câinelui dvs., care este plin de probleme de sănătate. Beagle-ul trebuie hrănit de 2-3 ori în timpul zilei și strict la o anumită oră. Este mai bine să dați preferință hranei naturale. În același timp, 70% din dieta totală ar trebui să fie carne (de preferință soiuri cu conținut scăzut de grăsimi), restul de 30% ar trebui să fie alcătuit din cereale, fructe și legume.

Alimentele uscate sunt o altă opțiune de hrănire care are propriile sale caracteristici avantajoase. Aici, principalul plus este de a calcula rata consumului de furaje, luând în considerare greutatea beagle-ului, ceea ce va exclude posibilitatea supraalimentării animalului de companie. În plus, nu este nevoie să lucrați la un meniu echilibrat și elimină procesul de gătit..

Următoarele alimente ar trebui excluse din meniul animalului de companie:

 • afumaturi;
 • alimente sărate și grase;
 • ficat;
 • o găină;
 • Hercule.

Aceste alimente pot duce la probleme digestive și reacții alergice.

Puii

Costul mediu al unei cutie atât de mici este de 20.000 de ruble. În acest caz, desigur, este mai bine să cumpărați un cățeluș în canisele oficiale sau de la crescătorii înregistrați. În ceea ce privește antrenamentul și creșterea, un cățeluș din această rasă trebuie, din copilărie, să indice ce poate face și ce nu, deoarece acest mic bătăuș poate face o mulțime de farse mici.

Beagle: contra și pro ai rasei

Ca orice câine beagle, poate fi caracterizat atât pozitiv cât și negativ. Să începem cu avantajele rasei:

 1. Animalul este îngrijit, varsă puțin, aproape nu miroase, nu slobber.
 2. Beagle iubește copiii și este bun la găsirea unui limbaj comun cu ei..
 3. Merge bine cu alte animale de companie.
 4. Inteligent și inteligent.
 5. Loial și credincios.
 6. Bine dispus.

Acum despre minusurile beagle-ului:

 1. Slab antrenabil.
 2. Dus, poate fugi de acasă.
 3. Instinctele de vânătoare se manifestă adesea.
 4. Predispus la obezitate dacă nu este hrănit corespunzător.
 5. Poate latra tare și continuu fără niciun motiv.

Să rezumăm. Dacă sunteți în căutarea unui câine amabil și vesel ca animal de companie, atunci puteți închide ochii la neajunsurile unui câine beagle. La urma urmei, animalul de companie are mult mai multe avantaje.

Fotografii

Imagini Beagle:
câine beagle

catel beagle

beagle mergând

beagle pe cărare

catel beagle

puii beagle

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Beagle - rasă de câine