Alabai: caracteristici detaliate ale rasei (+ fotografie și video)

Poveștile de groază și sperieturile care „înfrumusețează” personajul lui Alabaev nu sunt altceva decât o invenție sau o experiență a proprietarilor care nu și-au educat secțiile. Nimeni nu va nega faptele mușcături

sau chiar tragedii asociate cu câini serioși, dar asta e ceea ce sunt câini rase serioase, ei trebuie educați, au început în mod conștient, în cele din urmă, fiecare proprietar este (în primul rând) responsabil pentru acțiunile animalului său de companie.

Standardul rasei descrie caracterul câinelui ciobanesc din Asia Centrală ca fiind discret, nobil, neînfricat, decisiv, și nici un cuvânt despre răutate, agresivitate față de oameni etc. Mai mult, agresiunea explicită față de o persoană este recunoscută ca un viciu serios, câinele și descendenții săi (dacă există) sunt categoric descalificați din reproducere.

De ce se numește Alabai o rasă serioasă?

Pentru început, asiaticii sunt câini mari și puternici. Ipotetic, un patruped incontrolabil poate face multe probleme, mai ales dacă incidentul implică un atac asupra unei persoane.. Un punct foarte important este socializarea., cu cât Alabai este mai puțin în contact cu lumea exterioară, cu atât este mai furios față de ceilalți.

Există o frază: „Nu există câini stupizi, există proprietari stupizi”, în raport cu câinii ciobănesc din Asia Centrală, această afirmație este mai mult decât adevărată. Proprietarii fără experiență apreciază frumusețea, forța, răutatea, laudă și susțin aceste calități vizibile. Distrăgând atenția de la esență, proprietarul crește un narcisist care nu este controlat de cuvinte și acțiuni, apoi se plânge că este înfricoșător să lase câinele să iasă din incintă.

Caracteristicile rasei Alabai vorbesc de la sine. Accentul este pus pe nobilime. Puțini oameni știu că oamenii au încercat să implice oamenii din Asia Centrală în bătălii sângeroase, dar nu au reușit. Esența spectacolului este moartea inamicului. Așadar, nobilii giganți nu au terminat învinsul, au avut suficientă predare a rivalului suprimat.

Astăzi, unii „fanatici” cred că Alabai este testat în luptă și pentru aceasta își pune în mod intenționat câinii împotriva rudelor lor. Este inutil să condamnăm sau să lăudăm acest „proces”. Oamenii care iubesc cu adevărat câinii nu îi vor pune în mod conștient la risc, fanaticilor le pasă de statut și indiferent ce fel de sânge este obținut. Cu toate acestea, chiar și prin existența luptelor asiatice, se poate judeca cu privire la ascultare și abilitatea de a asculta, deoarece este neobișnuit ca rasa să lucreze pentru a se "arăta".

Relațiile de familie - cum să te înțelegi cu Alabai

Dacă doriți un câine canapea afectuos, un asiatic vă va dezamăgi. Acești câini sunt foarte intenționați și (important) independenți. Dacă proprietarul nu este o autoritate, fiara cu coadă va fi ghidată de propriile sale considerații și intuiție. Abilitatea de a lua propriile decizii este adesea considerată ca neascultare, iar acest lucru este fundamental greșit. Într-o luptă cu un lup, Alabai decide ce să facă și nimeni nu îi dă comenzi, sarcina câinelui devine supraviețuirea și protecția.

Atunci când cumpărați un cățeluș de o rasă atât de serioasă, trebuie să înțelegeți că va trebui să căutați o abordare a câinelui și nu invers. Ciobanesc din Asia Centrală trebuie să motivați, nu să forțați, cu ea trebuie să negociați, nu poate fi limitat (în limite rezonabile).

Important! Majoritatea puiilor rase de paza predispus la mâncare agresiune. Comportamentul nu poate fi considerat ca o tulburare mintală, dar trebuie eliminată imediat sau oprită cât mai mult posibil.

Una dintre întrebările importante este atitudinea copiilor. Complet socializat Alabai face distincție între adulți și copii, aceștia din urmă îndură și iartă pentru farse. În același timp, fiara cu coadă nu va asculta copilul, ci va da viață în apărarea sa (dacă este necesar).

Important! Proprietarul câinelui ciobanesc din Asia Centrală trebuie să fie un adult, puternic din punct de vedere moral și fizic, o persoană cu calități de conducător.

Dacă doriți să vedeți toate laturile întunecate ale rasei - închideți Alabai în voliera, restricționați mișcarea în jurul sitului sau plantați-l pe lanţ. În mai puțin de un an (la propriu), câinele va deveni brutal și va arăta agresivitate față de toate viețuitoarele. Nu ar trebui să vă bucurați de furia paznicului, într-o zi el va rupe lanțul și toată lumea va fi pentru sine.

Important! Alabai poate fi fixat pe un lanț, dar nu pentru mult timp! În plus, câinele trebuie învățat treptat să fie legat, făcând clar că aceasta nu este o pedeapsă, ci o măsură necesară..

Pubertate și „revoltă” a adolescenților

Aproape toți proprietarii câinilor ciobănesc din Asia Centrală trec printr-o perioadă de „rebeliune”. La un moment dat (la vârsta de 8-12 luni), un animal de companie ascultător și liniștit se transformă în dictator. Câinele încearcă să se urce pe mobilă, cere mâncare de la masă, se comportă neceremonial în plimbări, nu răspunde la un apel sau chiar mârâie către proprietar. Nu, câinele tău nu a fost schimbat, este doar momentul pubertății..

Comportamentul ciudat este cauzat de o furtună hormonală și de lupta animalului cu complexe nou găsite, iar cu cât se comportă mai urât secțiunea, cu atât se simte mai nesigur. Sarcina ta nu este să renunți la funcție, ci și să nu „presezi” animalul în zadar. Fiecare pedeapsă care suprimă o rebeliune trebuie să fie deliberată și atentă. Este necesar să alegeți din timp tactici de comportament, deoarece acțiunile necorespunzătoare vor fi neașteptate. Țipetele și stimularea fizică îi vor arăta câinelui că nu sunteți încrezători, iar aceasta nu mai este o poziție de conducere..

Important! Cel mai bun mod de a lupta este să întrerupeți în tăcere acțiunile nedorite și să ignorați. Desigur, dacă fiara cu coadă începe să muște sau să atace membrii familiei, nu trebuie să rămâi tăcut, dar nici pedepse simple nu vor funcționa aici. Problemele grave necesită intervenția unor profesioniști cu experiență.

Abordarea corectă a învățării

Caracteristicile caracterului câinilor ciobănesc din Asia Centrală necesită o abordare experimentată Instruire. Prima și principala regulă - Alabai nu trebuie învățat trucuri și o gamă completă de comenzi. Chiar dacă intenționați să vă expuneți animalul la expoziții, cunoștințele de bază sunt suficiente. Obligatoriu pentru stăpânirea comenzii: Este imposibil, Mie, Sta, A te intinde pe jos, A sta. Din apropiere, Un loc. Abilități de servit vot, da o laba, dinții de spectacol sunt relevanți pentru câinii de spectacol sau animalele de companie care sunt interesate să învețe. Trucurile și alte comenzi care necesită energie, dar care nu sunt utile, pot fi excluse din procesul de învățare.

Mulți manipulatori de câini sfătuiesc să elaboreze comenzi de bază până la 100% de execuție și apare următoarea problemă, Câinii Ciobănesc din Asia Centrală nu suportă monotonia. Dând comenzi la rând, veți vedea în ochii animalului de companie „Așezați-vă, dacă vreți, m-am săturat de asta”. O atitudine similară poate fi urmărită în depunerea unui aport, deja pentru a doua oară, cel cu coadă se întreabă "de ce o persoană proastă aruncă un băț dacă are nevoie de el".

Este preferabil antrenamentul la domiciliu, dar trebuie să țineți cont de tiparele de exerciții. Abordarea ar trebui să fie scurtă 10-15 minute și să nu fie monotonă (adică constă din diferite activități). Apropo, în orice manual de instruire se recomandă aducerea echipei la execuție. În cazul Alabai, forțează câinele stai / întinde-te inutil. Este necesar ca comanda să fie executată, dar prin contract, încurajare, inclusiv jucării sau alte stimulente în învățare.

Următorul factor important este optim vârsta catelului pentru antrenament. O singură recomandare - cu cât mai repede, cu atât mai bine, cel puțin în perioada în care copilul este interesat de jucării. Un câine adult este încet și reticent în a învăța chiar și peste delicii. Apropo, acest factor joacă un rol major atunci când Alabaev este numit dificil de învățat sau nu este supus corectării comportamentului. De fapt, un câine de orice rasă și la orice vârstă poate fi dresat, întrebarea este cât de mult va dura acest proces.

Cursuri și securitate ZKS

Mulți proprietari neexperimentați și chiar manipulatori de câini recomandă câinilor ciobănesc din Asia Centrală să urmeze cursuri de protecție. Această măsură este valabilă numai pentru puii care prezintă un comportament modest sau timiditate.. Câinii cu un psihic stabil nu au nevoie de ZKS și există trei motive pentru aceasta:

  • Securitate iar capacitatea de a lupta este inerentă Alabaiului prin natură.
  • Câinele nu va lucra pentru public, deoarece conservă instinctiv energia pentru sarcini reale.
  • Lucrul la ZKS, în special cu un antrenor fără experiență, poate ajuta la dezvoltarea agresivității necontrolate. În procesul de antrenament, câinele este lăudat pentru că a atacat (!) O persoană, protejând proprietarul, revenind la primul punct, Alabai știe deja că proprietarul trebuie protejat.

Important! Un antrenor cu experiență în ZKS nu va efectua instruirea câinelui ciobanesc din Asia Centrală, dacă câinele nu a stăpânit OKD (cursul general de formare). A doua condiție este capacitatea de a observa munca câinelui într-un mediu familiar (adică într-o zonă protejată).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alabai: caracteristici detaliate ale rasei (+ fotografie și video)