Prietenii adevărați și un vehicul: descriere și fotografii ale raselor de câini de sanie

Câini de sanieCaracterizat de un nivel ridicat de temperament, rezistență, forță și activitate, câini de sanie a început să fie la mare căutare în rândul crescătorilor moderni de câini. Pe lângă funcția estetică, precum și rolul unui prieten adevărat al proprietarului lor, animalul de companie al întregii familii, aceste animale pot îndeplini o serie de alte sarcini. Câteva din acestea câini stăpânesc chiar profesii, care în unele cazuri sunt inaccesibile oamenilor și mijloacelor tehnice. Astăzi, până la două duzini pure pietre călare câini, dar unele dintre ele merită o atenție specială.

Alaska Malamute

Această rasă uimitoare, frumoasă și nobilă de câini din Arctica - una dintre cele mai vechi rase de sanie, folosit într-o sanie, uneori chiar numit „trenul de zăpadă din nord”. Alaska Malamute are o adaptabilitate excelentă la orice condiții, chiar și extrem de dure. El este capabil să transporte o sanie cu o persoană sau o încărcătură pe o distanță de câțiva kilometri..Alaska MalamuteRasa și-a luat numele de la un trib care trăiește în partea de vest a Alaska. Malamute din Alaska devine aproape întotdeauna un adevărat membru al familiei, preferatul tuturor acasă. Acești câini se caracterizează prin prietenie, sociabilitate, dragoste Joaca cu copiii, au nevoie de atenția proprietarilor.

Știați? Reprezentanții de rasă pură ai Malamutelor din Alaska au început în 1926, când au reușit să obțină rezultate pozitive în această chestiune și să-și crească semnificativ populația. Abia în 1935 această rasă a fost recunoscută oficial în întreaga lume. Malamutul din Alaska este pe locul 18 în lume printre 30 de rase populare. În 2010 a fost recunoscut ca un simbol onorific al Statelor Unite ale Americii..

Au abilități mentale neobișnuite, dar sunt și animale destul de încăpățânate, ceea ce duce la dorința lor frecventă de a domina alte animale de companie și chiar proprietarii înșiși. În același timp, Malamutele din Alaska sunt muncitori grei care au nevoie vitală de muncă și de activitate fizică semnificativă. Fără acești factori, pot deveni leneși, iar mintea lor naturală se poate degrada..Alaska MalamuteMalamute din Alaska binevoitor, generos, loial, iubitor și optimist. Pentru stăpânii lor, sunt capabili să devină prieteni adevărați, dar nu se așteaptă ca aceștia să fie supuși și ascultători..

Alaskan Klee Kai - Nord spitz un câine de tip husky care poate fi ținut înăuntru apartament și faceți fără plimbări lungi.

Aceștia sunt cei mai mari indivizi dintre câinii de sanie datorită scheletului și mușchilor lor puternici. Pe vreme caldă, Malamutele din Alaska se simt destul de incomode din cauza hainei groase și a stratului de acoperire. În acest moment au nevoie de mai multă îngrijire plecând.Alaska MalamuteAceasta este o rasă gregară, deci nu tolerează păstrarea în interior. voliera sau supus unei stări de singurătate prelungită. În acest caz, pot deveni retrași, nu mai avea încredere în proprietar, îl pot iubi și îl pot respecta. Lui Malamute nu îi place o rutină constantă, aceleași ordine, el poate percepe toate acestea ca lipsă de respect pentru el. Datorită bunăvoinței sale, el nu poate fi considerat un paznic de încredere în sensul deplin al cuvântului, pentru că va fi bucuros față de oaspeți, nu se va grăbi cu un străin, decât dacă există motive întemeiate.Alaska MalamuteMalamutul din Alaska este construit ferm, capul este puternic, pieptul este adânc. Blana acestui câine este ceva special: baza sa este rigidă, sub el este un substrat gros și moale. Lâna malamutei este aproape întotdeauna uleioasă, ceea ce îi permite să o mențină mai bine caldă și să nu se ude. Culoarea animalului este în tonuri de gri, alb, negru și chiar ușor albăstrui, iar ochii lui sunt, de asemenea, albaștri. Un adult al rasei cântărește mai mult de 40 kg, iar la greabăn înălțimea sa poate fi mai mare de 60 cm. Durata de viata Alaskan Malamute - până la 15 ani. Un câine din această rasă dă naștere cel mai adesea 5-6 cățeluși odată.Malamutul din Alaska necesită calitate și îngrijire atentă. Îi place doar să înoate. Paltonul lui are nevoie regulat pieptănându-se, mai ales în timpul multe, ghearele trebuie tăiate sistematic. Din moment ce este aproape imposibil să îndepărtați un malamute de obiceiul de a săpa pământul și dacă locuiește într-un apartament - podeaua, atunci o casă privată sau o cabană de vară este optimă pentru întreținerea sa.

Știați? Malamutul din Alaska simbolizează „goana după aur” și este un talisman pentru descoperitorii din Alaska.

Sania Groenlandei

Cea mai rară rasă de câini de sanie este câinele de sanie din Groenlanda. Reprezentantul acestei rase s-a dovedit a fi cel mai de încredere însoțitor pentru călătorul norvegian Amundsen, care a fost primul care a ajuns la Polul Sud. Din cele mai vechi timpuri, acești câini au fost ajutoare și tovarăși fideli ai omului. Ei îndeplinesc numai comenzile proprietarului, dar cu condiția ca aceste ordine să nu fie împotriva stării de spirit a groenlandezilor.Câine de sanie din GroenlandaReprezentanții rasei se caracterizează prin capacitatea de a lua decizii pe cont propriu, precum și evadarea neașteptată. Știu cum să-și protejeze teritoriul. Nu este recomandat să păstrați sania Groenlandei într-un apartament, pe un lanț, într-o volieră. În realitatea modernă, ei fac o treabă excelentă cu diverse sarcini: remorcarea schiorilor sau a bicicliștilor, livrarea mărfurilor. Înălțimea lor la greabăn poate fi de peste 60 cm, iar greutatea lor poate depăși 30 kg. Groenlandezii sunt denumiți Spitz, mulți cred că acești câini provin din nord lup. Sunt muncitori grozavi, duri, neobosiți, alergători puternici și rapizi..

Știați? Sania Groenlandei a ajuns pe teritoriul european în 1936. A fost adus de Paul Emile Victor după expediția la Pol. Primii săi proprietari au fost eschimoși. Danemarca este considerată locul de naștere al uneia dintre cele mai vechi rase de câini..

Reprezentanții acestei rase se disting prin frumusețea lor, puterea de constituție și scheletul, dezvoltarea mușchilor, forța labelor. Ochii sunt întunecați, dar arată destul de binevoitor pe o față asemănătoare unui lup. Câinii de sanie din Groenlanda se caracterizează printr-o haină netedă și un substrat gros. Culoarea acestor câini este destul de diversă..Câine de sanie din GroenlandaGroenlandezii sunt devotați proprietarului, dar nu diferă în ceea ce privește afecțiunea absolută; conștiinciozitatea în îndeplinirea muncii și îndatoririlor lor este principalul factor care dovedește dragostea acestor animale față de stăpânii lor. O minte extraordinară, independență și caracter iubitor de libertate, înclinații ale unui lucrător real - trăsături ale rasei de câini de sanie din Groenlanda.

Câinii nu sunt doar animale de companie drăguțe, ci îi ajută pe oameni într-o varietate de industrii: pasca turmele, servi polițiști și ghiduri.

Pentru ei înșiși, acești câini necesită atenție, atitudine pacientă, au nevoie de o consecvență Instruire. Nu sunt atât de ușor de ascultat, proprietarul va trebui să arate tot timpul că este principalul în casă, în familie, în relațiile cu animalul său de companie. Dar, cel puțin odată ce a pierdut respectul de sine în ochii unui groenlandez, este aproape imposibil să-l înapoiezi.Câine de sanie din GroenlandaSania din Groenlanda se remarcă prin sănătatea sa absolută, fără pretenții, fiind în frig, dar la temperaturi peste 15 ° C se simte destul de incomod. Reprezentanții acestor câini necesită muncă și efort fizic, altfel starea lor mentală poate fi zdruncinată. De asemenea, au nevoie de îngrijire și periaj atent. În condiții favorabile, un groenlandez poate trăi până la 15 ani.

Știați? S-a întâmplat ca sănii din Groenlanda să aranjeze lăstari în haite de lupi și să trăiască acolo de ceva timp, lupii nu le-au refuzat. În 1926, în Alaska, un reprezentant al acestei rase pe nume Drake Eyst, fiind un animal de companie, a fugit periodic într-o haită de lupi, a locuit acolo, apoi s-a întors și a continuat mai departe servi proprietari. Trebuia să fie împușcat.

Samoyed Laika

Cea mai atractivă și fermecătoare dintre toate rasele de sanie se caracterizează prin Samoyed Laika. Având un „zâmbet eschimos” fermecător, un samoyed prietenos (numit după primii crescători - tribul samoyed) se simte minunat în familie. Această rasă are peste 3000 de ani. Mulți pun sub semnul întrebării faptul că reprezentanții acestei rase au fost folosiți anterior ca câini de sanie adevărați. Deși putem spune cu siguranță că reprezentanții acestei rase au fost folosiți ca sănii (pot trage o încărcătură de 2 ori mai grea decât greutatea lor personală), dar adevăratul lor scop este să protejeze și să vânătoare.SamoyediSamoyed îi place - câini de talie medie, la greaban până la 60 cm, dar haina lor pufoasă, care se distinge prin densitatea, abundența, densitatea și strălucirea sa, contribuie la faptul că par mai mult mare. Culoarea lor este albă, cremă, albă, capetele firelor de păr sunt argintii. Sunt loiali, deștepți, înțeleg cu ușurință proprietarii. Samoyedele se disting, de asemenea, prin sănătatea și rezistența lor extraordinare. Aceștia sunt adevărați muncitori rezistenți. Sunt potrivite, ca aproape toți câinii de sanie, pentru a fi ținuți în propria casă, în aer liber, iar un apartament pentru păstrarea acestor animale de companie nu este considerat. Samoyedi

Important! Laika Samoyed sunt singurii câini de sanie care sunt Spitz de rasă, fără a se amesteca cu lupii.

Samoyedele, spre deosebire de alte rase de sanie, au o trăsătură extraordinară - ascultarea, prin urmare sunt bine antrenate. Dar în această chestiune, proprietarul trebuie să aibă răbdare, să aibă grijă, să nu manifeste agresivitate și forță. De asemenea, ele se caracterizează printr-o atitudine binevoitoare față de oameni, nepretenție, spontaneitate, adaptabilitate la orice condiții de detenție. Aceste animale au o imunitate puternică, nu cedează aproape niciunei boli. Nu tolerează singurătatea, au nevoie de comunicare cu proprietarul și cu ceilalți membri ai familiei.SamoyediSamoyedele se caracterizează prin deschidere, prietenie, independență, devotament, sunt câini inteligenți cu o dispoziție veselă. Nu manifestă agresivitate și frică, adoră jocurile, competițiile, plimbările cu proprietarul. Samoiedii înșiși nu vor deveni niciodată instigatori ai unei lupte, dar nici ei nu se vor ofensa. Ca adevărați paznici, au un sentiment sporit de pericol. Acești câini nu necesită îngrijire specială, trebuie să fie scăldați, uscați, pieptănați.

Important! În Statele Unite, medicii prescriu comunicarea cu Samoaed Laika celor care suferă de depresie și sentimente de singurătate, considerând că acești animale sunt câini pentru o dispoziție pozitivă..

Husky siberian

Una dintre cele mai renumite și populare rase de câini de sanie este Husky siberian. Inițial, doar locuitorii din nord foloseau reprezentanți ai acestei rase pentru nevoile domestice, dar după izbucnirea „goanei după aur” au început să fie folosiți pe scară largă și apreciați ca câini de sanie.Husky siberianVânătorii de metal prețios au început să se întoarcă acasă cu acești câini, iar rasa a început să câștige popularitate. După reproducere și popularitatea extraordinară a husky-ului cu ochi albaștri într-o cămașă neagră cu o frumusețe uimitoare, adevărații reprezentanți ai acestei rase s-au dovedit a fi o raritate.

O încrucișare între un husky și pomeranian numit pomski.

Husky siberianHuskii siberieni moderni sunt câini destinați spectacolului, însoțitori de încredere, în plus, care nu și-au pierdut complet abilitățile de lucru. Huskii siberieni sunt de dimensiuni medii, ei au o minte extraordinară, nu suportă singurătatea. Se simt destul de confortabil în companie cu un alt câine sau persoană. Le place comunicarea și jocurile. Dacă husky-ul se plictisește, atunci rănirea mobilierului sau a altor ustensile este garantată. Sunt capabili să-și facă treaba în echipă, să transporte încărcături ușoare pe distanțe mari.

Sakhalin Husky - una dintre cele mai vechi rase de câini de sanie, astăzi practic a dispărut. Câinii din această rasă au devenit prototipurile eroilor celebrului film „Captivitatea albă” cu Paul Walker: doi dintre cei 15 câini lăsați de cercetătorii japonezi în 1958 în Antarctica au reușit să supraviețuiască.

Husky siberianHuskii moderni se bucură de distracția de a alerga într-o sanie, sunt buni paznici și paznici. Au o haină cu o strălucire specială, care trebuie pieptănată în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Huskii cu ochi albaștri pot încânta pe oricine cu aspectul lor.

Știați? Deosebit de populare au fost huskii siberieni, care au participat la Cursa Milostivirii, care a fost organizată pentru a livra vaccinuri anti-difterice în orașul Nome din Alaska, complet separat de civilizație. Câinii au devenit adevărați eroi.

Sania Chukotka

În condițiile dure ale țărilor nordice, câinii de sanie Chukchi sunt cel mai optim mijloc de transport, uneori, acest instrument este singurul care poate fi utilizat. Calmul și nu starea de spirit pentru câinii de vânătoare din această rasă se comportă adesea roluri de păstor de reni. Câinii de sanie Chukchi pot fi utili în multe lucruri, preferă să lucreze decât să se răstoarne în utilizare.Câine de sanie ChukchiAceste animale sunt de înălțime medie, ușor alungite, constituție puternică, cu oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Exteriorul acestor câini este destul de potrivit pentru transportul lung și neobosit al mărfurilor într-un ham. Înălțimea la greaban acestor câini atinge 58 cm, greutatea de până la 30 kg. Culorile lor sunt destul de diverse. Câinii de sanie Chukotka sunt bine dezvoltați fizic, fără pretenții la condițiile de viață, rezistenți, eficienți. Au un fler fenomenal, cu care își găsesc drumul în cele mai dificile circumstanțe. Acești câini sunt câini de trot rapid și stabil..Reprezentanții rasei de sanie Chukchi se disting prin prietenia lor față de oameni. Acestea trebuie să aibă suficientă activitate fizică. Pentru popoarele din regiunile nordice, câinii de sanie Chukchi fac parte din cultura lor. Câinii îi însoțesc pe oameni aici ca ajutoare credincioase, sunt întotdeauna în apropiere, vă puteți baza pe ei în cele mai dificile cazuri. În cazul în care vehiculele nu pot trece, sănii Chukchi vor putea deschide calea.

Știați? A existat o perioadă în istoria sovietică în care câinii de sanie Chukchi au fost complet supuși exterminării pentru a impune o tehnologie modernă locuitorilor din regiunile nordice. Mai târziu rasa a fost reînviată.

Câinii de sanie Chukchi se disting prin independența lor de caracter, nu sunt emoționali în a-și arăta dragostea și sentimentele tandre, dar, de asemenea, nu le permit să simtă din nou agresivitate. Aceștia sunt muncitori care adoră să fie de folos oamenilor, așa că oportunitatea de a lucra este cea mai bună răsplată pentru ei..

Aflați mai multe despre rasele de câini de vânătoare: partea 1, partea 2, partea 3, partea 4, partea 5.

Mestizoare sportive norvegiene

Chiar numele rasei vorbește despre scopul acestor câini - sunt reali sportivi (ski joring, bike joring). Au fost retrase norvegian sport mestizo în anii 80 ai secolului trecut în Norvegia de către manipulatorul de câini Niels Andreas Hansen prin încrucișarea mai multor rase: indicator cu păr scurt, ogar și indicator. Pointerii mari cu păr scurt au diferit în ceea ce privește dimensiunea, iar ogarii - în indicatorii de viteză atunci când rulează.Mestizoare sportive norvegieneAmestecul acestor rase a dat rezultate excelente, dar îi lipsea rezistența. Prin urmare, acești câini au fost din nou amestecați cu Kurzhaars, rezultând mestizii. Au alergat bine, au fost caracterizați de o forță extraordinară, dar au diferit agresivitate altor reprezentanți ai câinilor, ceea ce a devenit un motiv de îngrijorare pentru stăpânii lor. Prin urmare, atenția pentru următoarea împerechere a fost atrasă de indicii din marea creșă italiană „Vento”. Acești câini pur și simplu nu aveau putere și ei înșiși erau complet neagresivi..Mestizoare sportive norvegieneCa urmare, câinii au ieșit cu suficientă putere pentru a trage un schior sau altă sarcină, intelectul, capacitatea de a dezvolta viteză mare, în plus, fără semne de agresivitate nerezonabilă. Acești câini au fost numiți de mestizii sportivi norvegieni.

Un dispozitiv de genul valorifica, folosit pentru a fi folosit doar în sanii, dar acum accesoriul este folosit pentru a controla comportamentul animalului de companie în timpul mersului și vă permite să țineți câinele într-o poziție confortabilă.

Eschimos Laika

Acest lucru unic rasa de câine asemănătoare lupului, trăiește lângă o persoană pentru o perioadă destul de lungă de timp, dar nu poate avea încredere în el până la capăt. Prin urmare, un husky eschimos nu trebuie pornit pentru întreținerea casei. În același timp, reprezentanții acestor câini au devenit în repetate rânduri adevărați salvatori pentru oameni, arătând conștiinciozitate în îndeplinirea muncii lor. Ei sunt capabili să rezolve orice, chiar și cele mai dificile probleme de transport în condițiile dure din nordul îndepărtat..Eschimos LaikaÎn condiții moderne, Eschimos Laika este recomandat să fie păstrat într-o cușcă în aer liber, caracterizată de un spațiu considerabil, într-o casă de țară privată. Reprezentanții acestei rase se caracterizează prin rezistență, sunt capabili să suporte calm cele mai scăzute temperaturi nordice și să rămână lucrători de încredere..

Important! La fel ca toți câinii de sanie, Eschimosul Laika aparține Spitz, dar obiceiurile reprezentanților lupilor sunt pronunțate în el. Ea abia chiar latră, dar doar urlă ca un lup.

Eschimosul Laika este o adevărată frumusețe nordică care poate uimi pe toată lumea cu fizicul ei, care se distinge prin putere și prin expresia botului ei, caracterizat de necompromis. Datorită condițiilor dure de supraviețuire, ea a început să posede severitate, aspect înfricoșător, perseverență, trăsături puternice. Muncă fizică grea, vânătoarea a devenit principalele sfere de aplicare a eschimosului Laika în condițiile dure din nord. Reprezentanții acestei rase au depășit toți ceilalți câini de sanie în ceea ce privește transportul de mărfuri, sunt capabili să transporte încărcături foarte grele pe distanțe lungi..Câine eschimos canadianCu toată „sălbăticia” lor, Eskimoii Laika sunt destul de ușor de învățat, încercând să-și asculte stăpânul, pe care îl percep mai degrabă ca un lider din cauza instinctului lor de turmă. Acești câini sunt foarte independenți și independenți. Abia aștepți ca ei să arate afecțiune și tandrețe, dar când sunt lăudați, sunt mulțumiți. Eschimosul Laika nu prezintă dragoste și devotament față de proprietar, dar are nevoie de el. Este atașată în special de cei mai tineri proprietari - copii. Funcția lor principală este de a ajuta o persoană, dar fără a arăta sentimente sentimentale..Câine eschimosHuskii eschimos sunt destul de mari, dar în același timp sunt caracterizați printr-un fizic compact și armonios. Au membre, oase, mușchi puternici. La fel ca toți câinii de sanie, haina lor este lungă și groasă, cu un substrat care se distinge prin densitatea sa și prezența grăsimii, care salvează câinii de înghețurile severe. Aspectul huskilor eschimos este similar cu cel al unui lup. Culoarea nu are anumite standarde, se schimbă constant. Fără o activitate fizică suficientă, huskii moderni eschimoși sunt predispuși la multe boli..

Citiți și despre soiurile de huskies: Rus-european, siberian, Yakut, câine urs karelian.

Aceste animale nu necesită îngrijire specială, trebuie, ca de obicei, să monitorizați curățenia hainei, să o pieptănați corect, în mod echilibrat a hrani, oferiți vitamine, mergeți, oferind libertate și oportunități pentru o activitate fizică suficientă. Huskii eschimoși sunt antrenabili, dar le place, de asemenea, să se joace în timp ce învață. Sunt gardieni excelenți. Ei nu așteaptă laude sistematice de la proprietar, uneori comportamentul lor este caracterizat de aroganță, dar sunt atașați de proprietar în felul lor..

Câinii cu sanie sunt animale speciale. Toți sunt rezistenți, fiabili, muncitori. Dar dacă există dorința de a avea un astfel de animal, atunci trebuie să vă gândiți cu atenție la toate argumentele pro și contra. Într-adevăr, reprezentanții acestor rase combină uneori incompatibilitatea în sine și necesită mult efort din partea proprietarului și a membrilor familiei. Prin urmare, proprietarii unor astfel de câini ar trebui, de asemenea, să fie, într-un fel sau altul, muncitori pentru a înțelege mai bine nevoile animalelor lor de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Prietenii adevărați și un vehicul: descriere și fotografii ale raselor de câini de sanie