Pașaport veterinar pentru câini

Dacă vorbim despre un cățeluș de rasă, proprietarul nu trebuie să se gândească la cum să facă un pașaport pentru câine: crescătorul transferă bebelușul către o nouă familie împreună cu un pachet complet de documente. Dar dacă pașaportul veterinar devine inutilizabil, pierdut? Sau câinele este luat în custodie de pe stradă? Într-adevăr, indiferent de rasă, valoarea de reproducere și alți factori minori, un câine trebuie să aibă pașaport veterinar.

Treabe necesare sau inutile?

Călătoria în transportul public, transportul unui câine cu transportul privat, participarea la festivități de masă, expoziții, competiții sportive, participarea la reproducere - dacă proprietarului nu îi pasă cum să obțină pașaportul unui câine, toate acestea vor deveni inaccesibile animalului său de companie. Un pașaport veterinar face mai mult decât să certifice identitatea unui câine. Acesta este un document care demonstrează că un animal de companie este vaccinat împotriva infecțiilor virale care sunt periculoase pentru alte animale și oameni..

Printre altele, pașaportul veterinar vă permite să urmăriți datele tratamentelor pentru paraziți, momentul scurgerilor și, cel mai important, datele vaccinărilor. Acest lucru este convenabil și este o măsură de siguranță: animalul de companie nu este re-vaccinat din greșeală, nu li se va administra inutil un medicament nociv pentru viermi etc..

Un pașaport veterinar pentru un câine de vânătoare este necesar pentru a înregistra un animal de companie pe un bilet de vânătoare. Dacă nu întocmiți în mod corespunzător documente pentru un câine de vânătoare, proprietarul va fi acuzat de braconaj, i se vor aplica sancțiuni și poate chiar nu li se va permite să se înregistreze în viitor.

Unde și cum să obțineți un pașaport veterinar?

Medicul veterinar al clinicii alese va spune totul despre cum să faceți pașaportul unui câine. De obicei formularul este cumpărat pe loc, costă un ban. Dacă doriți, puteți cumpăra un pașaport frumos la o expoziție sau într-un club și apoi să îl aduceți la medic pentru a completa și marca data înregistrării clientului cu coadă.

Dacă câinele nu are nici o marcă, nici un cip, vă recomandăm cu tărie să efectuați una dintre proceduri. Câinii sunt ciobite chiar în clinică, puteți invita un manipulator de câini sau puteți contacta un medic veterinar pentru branding (unele clinici oferă și acest serviciu).

Conținut și completare

Nu există un design standard de acoperire a pașaportului. Unele pașapoarte sunt doar albe, cu litere negre, altele sunt colorate, luminoase, cu desene. Cluburile și rețelele mari de clinici veterinare utilizează un design unic ca reclamă. Pașaportul câinelui arată ca o broșură subțire mică, formată din 12-18 foi numerotate. Fiecare pagină este dedicată unor informații specifice. Ultimele foi sunt împărțite în tabele „Controlul viermilor”, „Tratamentul puricilor”, „Reproducerea” (estrus, data nașterii cățelușilor, numărul copiilor). Aceste tabele trebuie completate de dumneavoastră.

Pe prima pagină sunt înregistrate toate datele animalului de companie și ale proprietarului acestuia. Câine: caracteristici speciale, poreclă, data nașterii, rasă, sex, culoare. De regulă, sexul câinelui din pașaport nu este prescris în cuvinte, ci este marcat cu o bifă în caseta corespunzătoare. Există un loc pentru o căpușă lângă ferestrele „podelei”, care trebuie puse dacă câinele este sterilizat (castrat). Și în mod necesar - numărul ștampilei și / sau cipului. Fotografia câinelui de pe pașaport nu certifică identitatea cozii, deoarece animalele de companie de aceeași rasă și culoare arată aproape la fel pentru un profan..

Datele proprietarului: numele complet, adresa completă, telefon. Dacă pașaportul veterinar al câinelui conține o secțiune „Crescător”, nu fiți prea leneși să îl completați (aici puteți introduce datele de contact ale unei rude apropiate dacă câinele nu este achiziționat în canisa). Completarea paginii de copertă poate fi încredințată medicului sau puteți înregistra singuri datele. Cu toate acestea, pașaportul veterinar pentru câini nu trebuie să conțină erori și corecții, iar scrisul de mână trebuie să fie lizibil (de preferință cu litere mari, fără decorarea curlicurilor).

Dacă intenționați să călătoriți cu animalul dvs. de companie în afara țării de reședință, veți avea nevoie de un pașaport veterinar internațional pentru câini. Acesta diferă de „local” în secțiuni duble, intrări în care sunt păstrate în diferite limbi - limba țării de reședință și în engleză. În cazul în care pașaportul este completat numai cu litere rusești, este posibil ca câinele să nu fie permis să traverseze granița, deoarece ofițerul de control veterinar pur și simplu nu va putea evalua fiabilitatea informațiilor furnizate.

Toate paginile următoare sunt împărțite în coloane pentru înregistrările de vaccinare. Prima coloană este data, a doua este un autocolant special care conține descrierea vaccinului. A treia coloană este lăsată necompletată - se presupune că va introduce numărul lotului de vaccin, dar aceste date se află pe autocolant. Ultima coloană a secțiunii „vaccinare” a pașaportului veterinar pentru câini este ștampila și semnătura medicului care administrează vaccinul. Toate coloanele, fără excepție, sunt completate de un medic veterinar, fără ștampila clinicii și semnătura medicului, notele de vaccinare sunt nevalide.

Lucruri mici importante:

  1. Pașaportul veterinar este un document important, așa că păstrați-l corect. Pașaportul nu include date despre medicamentele prescrise și studiile efectuate - cumpărați un dosar pentru a păstra pașaportul lângă rezultatele testelor, prescripțiile și programările.
  2. Mergând într-o călătorie, la o clinică, la o expoziție - oriunde dincolo de propria curte, asigurați-vă că vă luați pașaportul veterinar cu dvs. În timpul vânătorii, un pașaport pentru un câine de vânătoare trebuie să vă fie și el, chiar dacă animalul de companie este inclus în bilet (licență, permis, card de membru etc.) și chiar dacă aveți un certificat pentru un câine de vânătoare.
  3. Este de dorit ca fotografia pașaportului câinelui să fie pe toată înălțimea, într-un suport lateral. Bineînțeles, o față drăguță cu urechi lungi pare mai atractivă, dar o imagine completă este mai informativă. Unele pașapoarte veterinare nu au o pagină pentru o fotografie, deoarece un câine este identificat numai prin numărul ștampilei sau a cipului.

Acum știi cum să obții un pașaport pentru câine și cum să-l completezi corect. Rămâne să alocați câteva ore pentru a merge la clinică și a vă transforma animalul de companie într-o personalitate deplină.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pașaport veterinar pentru câini