Australian silky (snare) terrier: standard, diferențe și istorie

Miniatural și adorabil, în același timp, câine de lucru neliniștit și serios, acesta este Australian Silky Terrier. Rasa, similară vizual cu cea populară și iubită de mulți Yorkshire Terrier, cu toate acestea, spre deosebire de prietenul său decorativ, Silky, este un câine muncitor care ar prefera să prindă lăcuste și șoareci decât să stea liniștit în poșetă..

Referință istorică

Silky Terrier este un descendent al Yorkie și al Australian Old Style Terrier. Rasa își are originea în Sydney, capitala Australiei, în zilele în care continentul era o colonie britanică. Teritoriile din New South Wales și Victoria erau bogate în aur și alte minerale, motiv pentru care s-a reinstalat clasa muncitoare a britanicilor în Australia. Împreună cu oamenii, câinii au ajuns pe continent.

Terrierii australieni de tip vechi erau renumiți pentru calitățile lor excelente de lucru, au vânat și păzit proprietatea proprietarului cu mare succes. Nu există date fiabile despre originea Terrierilor australieni, dar se știe că rasa a fost crescută artificial. Ca experiment de extindere a paletei de culori a terrierilor australieni de tip vechi, femelele rasei au fost împerecheate cu Yorkies mari. Se știe că un alt vânător excelent, Skyteer, a participat la programul de reproducere..

Și apoi totul s-a întâmplat destul de haotic. Puii născuți din împerechere experimentală au fost înregistrați ca australieni, Yorkshire și Silky Terriers, deși erau deja hibrizi. Mai mult, câinii cu sânge „necurat” s-au încrucișat între ei ... și, probabil, nu este dificil să presupunem că, cu astfel de „bune intenții”, crescătorii potențiali riscau să aducă toate rasele în degenerescență.

În 1932, Uniunea Victoriană a Căminelor a interzis împerecherea între reproduceri și regula a fost respectată cât mai atent posibil pentru a urmări genealogiile. Noua rasă s-a dovedit a fi instabilă la împerecherea intrabreed, dar, în ciuda tuturor, în acel moment Sydney Silky Terrier a devenit popular ca un câine decorativ cu calități de lucru. În 1906, a fost dezvoltat un standard de rasă primară pentru capcană, iar în 1907 capcana din Sydney a început să cucerească inelele spectacolului din Australia. Până în 1909, experții statului Victoria își întocmiseră capcana „standard”, dar în curând a devenit clar că cele două descrieri de rase aveau diferențe semnificative..

Este interesant! Până în 1930, Silky Terrier cucerea deja experți în expoziții în Statele Unite, însă popularizarea finală a rasei în America a avut loc după sfârșitul celui de-al doilea război mondial, când soldații cu sediul în Australia s-au întors acasă însoțiți de prieteni cu patru picioare..

Standardele din Sydney și Victorian s-au diferit în descrierea tipului de urechi și a greutății câinelui. Situația concurențială a fost soluționată abia în 1926, iar adoptarea standardului final a avut loc în 1959. În același an, rasa a fost recunoscută în Statele Unite sub numele de Australian Silky Terrier, care a primit un nou standard american, care a fost revizuit din nou în 1967..

Aspect

Caracter plin de viață, capacitate de vânătoare, statură scurtă, corp moderat alungit, oase mijlocii, botul fermecător și înveliș mătăsos, parțial despărțit de lână - acesta este un companion ideal și un câine de casă. Terrierul Silky australian este un „clopot”, o sursă de energie și emoții pozitive și o „bona” excelentă pentru copii, în același timp, animalul de companie trebuie să demonstreze încredere în sine, vigilență și dorința de a controla situația.

Litigiile lungi și ajustările repetate la standard pentru a aproba un singur cadru pentru greutatea rasei s-au încheiat cu o opțiune de compromis. Greutatea lui Silky Terrier trebuie să fie proporțională cu înălțimea, care variază între 23 și 29 de centimetri. Trebuie remarcat faptul că pragul inferior nu este greu pentru femele..

Diferențe între Yorkshire și Silky Terriers

Și acum tambur, după ce ați studiat piețele din rețeaua mondială, puteți găsi cu ușurință puii Silky Terrier de vânzare, cu toate acestea, în fotografia din anunț veți vedea Yorkies. Pe ce se bazează potențialii crescători nu este deloc clar, dar din moment ce există o astfel de afacere, înseamnă că există o cerere pentru aceasta!

Silky și York sunt câini complet diferiți, care sunt similari doar în schema de culori, diferențele de puncte:

 • Lână - Yorkie are un păr de gardă lung, curgător și rezistent. Haina lațului este de asemenea lungă, dar foarte moale și ușoară.
 • Structura corpului - capcanele sunt întinse și ghemuit, iar York are un tip pătrat.
 • Cap - Fața lui Yorkie arată ca un cățeluș, maxilarul inferior este grațios, dinții sunt îngrijite. Mătăsos se mândrește cu o maxilară inferioară puternică (prinde și șobolani și șoareci!), Un cap de dimensiuni medii.
 • Greutate și dimensiuni - York-ul este mult mai mic și mai ușor de prins!
 • Terrier mătăsos australian Este o rasă foarte rară și scumpă!

Standard de rasă australian Silky Terrier

 • Capproporțional cu dimensiunea corpului, puternic, urechile așezate la distanță medie. Fruntea este plată, puțin mai lungă decât podul nasului. Trecerea de la frunte la nas este pronunțată. Nasul este negru, buzele cu un eyeliner clar definit. Dinții sunt uniformi, albi, mușcături de foarfecă. Părul care cade peste ochi, obraji, pomeți sau bucle lungi pe urechi nu este de dorit.
 • Ochi oval, neconvex. Aspectul este plin de viață, alert.
 • Urechi- triunghiular, erect cu cartilaj subțire, dar elastic. Nu există blană în auricule. Spre deosebire de standard, există terieri Silky cu urechi ondulate..
 • Corp - spate alungit, puternic, larg, plat. Gâtul este moderat arcuit, proporțional. Întregul corp, de la crupă până la occiput, este acoperit cu păr matasos, lung. Piept de lățime și adâncime medie, coaste moderat rotunjite.
 • Labe - puternic, uniform, nu prea gros. Coatele și umerii sunt amplasați armonios, orice abateri în unghiul de înclinare al articulației sunt considerate un dezavantaj. Periile sunt foarte puternice, colectate.
 • Coadă - aspectul depinde de lungime. „Coada naturală” este ridicată, vertebrele inferioare sunt verticale, restul este ușor curbat spre spate. Andocat, stă în poziție verticală. În ambele cazuri, haina este scurtă. Înfrumusețarea părului este considerată un viciu.

O nuanță importantă a rasei este culoarea câinelui. Culoarea albă sau argintie nu este permisă în desen! Tonul principal al spatelui și al cozii se numește albastru. Doar pe față este permisă o combinație de albastru, roșu și argintiu. O culoare bogată este încurajată, cu toate acestea, iluminarea de la spate la burtă este norma. Ghearele și ochii ar trebui să fie cât mai întunecați.

Lungimea hainei depinde de vârsta câinelui și de modul de îngrijire. Cu toate acestea, există cadre care nu sunt de dorit:

 • Haina nu trebuie să împiedice mișcarea animalului de companie.
 • Chiar și la lungimea maximă a stratului, atunci când stați în picioare, există un decalaj între linia de jos și suprafață.
 • Părul lung nu este permis pe picioare și pe coadă.
 • O despărțire uniformă este necesară pe spatele câinelui.

Important! La un catel sub 18 luni, negrul este considerat normal. La vârsta de 1,5 ani, haina ar trebui să își schimbe culoarea.

Caracter și antrenament

Activ, atent, sensibil, atașat de proprietar, capcană rapidă și destul de vicleană, poate deveni un animal de companie ideal sau „groază care zboară pe aripile nopții”. Terrierul mătăsos australian, în special puii, are nevoie de antrenament de înaltă calitate și socializare în timp util, ereditatea joacă, de asemenea, un rol important în caracterul câinelui.

Fiecare potențial proprietar ar trebui să înțeleagă că păstrarea Silky Terrier este o muncă zilnică și pe tot parcursul vieții. Câinele are nevoie de stres fizic și mental constant. Dacă locuiți într-o casă privată, fiți pregătiți pentru auto-activitate, sub formă de paturi săpate, lătrând, protejând teritoriul de rozătoare, pisici, păsări și chiar insecte.

Cu o educație și o îngrijire adecvate, Silky Terrier onorează familia și proprietarul, lucrează cu plăcere și îndeplinește comenzile. Trebuie remarcat faptul că câinele este foarte prietenos cu copiii mai mari, dar animalul de companie nu va tolera tragerea la coadă, urechi și păr! Împărtășirea cu pisicile și cu atât mai mult cu rozătoarele este nedorită. În mod corect, trebuie remarcat faptul că crescătorii de câini cu experiență au reușit să-și obișnuiască animalul de companie cu alte animale..

Important! Terrierul Silky australian va urmări pisicile - acesta este un instinct de vânătoare și prea greu de depășit! Până când câinele nu a aflat chemarea, este contraindicat mersul fără lesă! Regula se aplică și puiilor.

O persoană cu experiență, răbdare și discretă ar trebui să fie implicată în antrenamentul câinilor. Dacă nu aveți suficientă experiență, este optim să apelați la un manipulator de câini care vă va antrena mai întâi și apoi la câine. Terrierul Silky australian este foarte energic, ceea ce face dificilă antrenamentul. Literal, după 3-4 repetări ale comenzii, câinele începe să se distragă.

Important! În timpul orelor, ridicarea vocii sau pedeapsa fizică este contraindicată, în primul caz, câinele devine laș, în al doilea - agresiv.

Întreținere și îngrijire

Mătăsos - tradus ca mătăsos, irizat și natural, acesta se referă la descrierea „hainei de blană” a animalului de companie. Avantajul fără îndoială al rasei este vărsarea minimă și absența aproape completă a mirosului de lână. Cu toate acestea, pentru ca haina să se potrivească cu descrierea, câinele are nevoie de o dietă echilibrată și de o îngrijire atentă..

Notă! Hrănirea depinde de preferința proprietarului, cu toate acestea, crescătorii recomandă hrană uscată de înaltă calitate pentru câinii decorativi cu păr lung.

Îngrijirea hainei este în primul rând menținerea elasticității și pieptănarea zilnică. Printre recomandările pentru îngrijirea rasei, puteți găsi câteva sfaturi destul de ciudate, de exemplu, scăldând Australian Silky Terrier în fiecare zi sau o dată la trei zile. Silky Terrier este, în primul rând, un câine, apoi un animal de companie „deștept”. Nu este recomandat ca câinii să fie scăldați mai des decât o dată la șase luni sau după cum este necesar. Când utilizați șampoane și clătiri de înaltă calitate, Silky Terrier este scăldat o dată la 2-3 luni! Cea mai bună opțiune de îngrijire este o vizită la salonul de îngrijire, tăierea și tăierea părului o dată la 2-3 luni sau după cum este necesar.

Nu uitați să aveți grijă de ochi, urechi și dinți. Inspectați-vă zilnic ochii pentru a găsi părul coalizat. Urechile se șterg cu ulei sau cu o substanță mai curată o dată pe săptămână. Cu o dietă bine formulată, dinții câinelui rămân albi, dar tartrul la un animal de companie în vârstă este considerat normal. Verificați-vă în mod regulat dinții pentru a nu avea așchii și plăci și hrăniți câinele cu cartilaj moale și un băț special de curățat pentru îngrijirea orală. Dacă tartru este format prea activ, ar trebui să îi arătați animalului de companie medicului veterinar și să reglați dieta.

Notă! Câinele este ghemuit și pe vreme nefavorabilă, haina se murdărește repede, de aceea se recomandă purtarea lațelor în salopete care nu se înmoaie.

Plimbările lungi și jocurile active fac parte integrantă din existența confortabilă a unui animal de companie. Dacă locuiți într-o casă cu curte, acordați atenție cetății și înălțimii gardului. Nu vă lăsați păcăliți de mărimea mică a câinelui, capcanele sapă tranșee și sar suficient de sus.

Sănătate

Terrierul mătăsos american este predispus la răceli. Cel mai adesea, datorită scăldatelor frecvente, boala poate afecta chiar și un câine cu un sistem imunitar puternic. Acordați o atenție deosebită mersului în sezonul rece, capcana are o haină lungă, dar ușoară și este lipsită de substrat. Merită să fim atenți la îngrijirea atentă a cavității bucale, pierderea timpurie a dinților este o problemă obișnuită pentru Terrierii Mătăsosi..

La fel ca toți câinii activi și scurți, Terrierul Silky australian este predispus la displazie de șold și articulații malformate (boala Perthes). Există părerea că boala poate fi transmisă genetic, prin urmare, atunci când cumpărați un cățeluș, merită să vă familiarizați cu examenele veterinare ale părinților și să solicitați crescătorului garanții scrise că următoarea generație nu va avea boala. Risc displazii articulațiile cotului sunt mici, cu toate acestea, cu hrănire și încărcări dezechilibrate, se dezvoltă destul de repede.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Australian silky (snare) terrier: standard, diferențe și istorie