Tipuri de câini lapte: caracter, întreținere și îngrijire

Majoritatea oamenilor se gândesc la toți câinii albi ca niște câini de lapte. Aceasta este o părere greșită. Lapdog-ul este o rasă separată care are mai multe specii care aproape nu diferă între ele. Sunt foarte populare în rândul fanilor câinilor decorativi, în ciuda faptului că îngrijirea zilnică a hainei acestor câini este dificilă și consumă mult timp. Animalele mici, dar curajoase și vesele, sunt minunate pentru familiile cu copii mici, deoarece ei înșiși rămân pui până la bătrânețe.

1 Standard general

Lapdogs sunt un grup de mai multe tipuri de câini de interior decorativi. Rasa și-a luat numele din orașul italian Bologna. Câinii eleganți și fermecători au câștigat inimile femeilor din întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri, au fost deosebit de apreciați de regalitate și au fost numiți câini regali.

Toate speciile au caracteristici și descrieri similare. Ușoare diferențe numai în mărime, lungime și strat. Unele specii au părul creț (bolognez), altele au părul drept, mătăsos (maltez). Creșterea câinilor variază de la 20 la 35 cm la greabăn, greutatea - până la 2-5 kg. Excepția este malțele pitice, care ating 15-20 cm și cântăresc 1,5-2 kg.

Lapdogs, a căror înălțime depășește standardul permis, sunt considerate mari, sunt respinse și nu au voie să participe la expoziții. Câinii au o durată de viață de 12-14 ani. Scopul lor este tovarășii.

Toate tipurile de câini de lapte aparțin numai câinilor cu părul lung, câinii cu părul scurt și chelii nu există.

Descrierea de bază a standardului rasei:

Parti ale corpuluiDescriere
Botul și buzeleBotul este de lungime medie, puntea nasului este dreaptă. Cainii de rasă de rasă pură au doar nasul și buzele negre, cu excepția câinelui de culoare rusă, care are aceeași nuanță ca lâna. Din interior, buzele câinelui formează un semicerc și sunt ușor răsturnate, membrana mucoasă de la colțurile gurii este invizibilă
Forma craniuluiCraniul câinelui este cu 3/11 mai lung decât botul întregului cap. Lungimea și lățimea craniului la toate speciile diferă cu numai 3-5 mm. Lățimea pomeților se potrivește cu lungimea lor
Dinții și maxilareleFălcile sunt drepte, dinții sunt uniformi, albi. Mușcătură de foarfecă. Un defect este maxilarul inferior care se extinde din partea superioară sau care iese înainte
OchiMare, rotundă, bine deschisă, de culoare maro. În maltezul negru și în câinele lapid rus, culoarea irisului coincide cu nuanța hainei. Pleoapele sunt uscate, moderat proeminente, cu margini negre
UrechiSet triunghiular, înalt, atârnat de cartilaj. Poate fi ridicat ridicat și rotit ușor în funcție de locația ieșirii sonore
GâtGâtul este scurt, grațios, uscat, fără pălărie. Greierul este clar vizibil. Postura este dreaptă, capul este ușor înclinat înapoi
Corpul și pieptulCorpul este întins, pieptul este lat, adânc, ajunge la articulațiile cotului
Spate și coadăSpatele este drept și puternic. Lomul este conectat la linia coloanei vertebrale, moderat muscular
Burta, părțile laterale, crupulBurta este ascunsă. Laturile au aceeași lungime ca și coada. Crupul este larg cu un unghi de înclinare de la sacru la baza cozii de cel puțin 10%
Brate, umeriBrațele sunt drepte și verticale. Umerii și omoplații sunt poziționați oblic, se mișcă calm când merg. Coatele sunt strict paralele
Încheieturi, jaluzele și picioareÎncheieturile sunt verticale, fuzionându-se în pastele uscate, puternice. Picioarele sunt rotunde, degetele de la picioare sunt strânse. Tampoane și gheare numai negre
Coapse și tibieParalel, muscular, convex, oblic. Complet acoperit cu pene fine pe spate
Metatars, tarsCârligele, privite din spate, sunt o extensie a șoldurilor. Lungimea tarsului este paralelă și depinde de cât de lung este metatarsul.
CoadăCoada este arcuită, de formă regulată, ridicată. Gros la bază, înclinându-se puternic spre vârf. Profund acoperit cu părul lung
PieleNetedă, roz, strânsă la corp, fără pliuri sau riduri
Culoare și stratFiecare tip de strat este strict individual. Poate fi cret (lapdog de culoare rusă), cret (bichon francez), care cade drept pe laturi (maltez). Culoarea depinde și de tipul de câine lapid

2 tipuri de câini lapid

Varietatea speciilor îi permite viitorului proprietar să aleagă un companion minunat pe care să-l poți lua cu tine la o petrecere, la cinematograf sau la un restaurant.

2.1 Bichon Frise

Acești câini albi ca zăpada, pufoși, ca un ursuleț de pluș se disting prin inteligența lor ridicată, datorită căreia pot manipula cu ușurință proprietarul..

Învață cu ușurință bunele maniere și fă-te prieten cu alte animale de companie. Nu le place să fie singuri, pot strica mobilierul sau pot face o băltoacă pe covor.

2.2 Havana Bichon

În ciuda dimensiunilor lor reduse, Bichonii din Havana se remarcă prin curajul și determinarea lor. Sunt, de asemenea, buni paznici. Demnitatea lor este că le place să participe la jocurile copiilor și să le permită mult copiilor.

Cu o lungă separare de proprietar, câinii pot cădea într-o depresiune profundă. Capabil să fie ofensat grav de strigăte grosolane sau violență.

2.3 Bolognese (lapdog francez)

Câinii din această rasă sunt foarte timizi și discreti, nu tolerează violența împotriva lor și vorbirea grosolană. Sunt foarte geloși, așa că încearcă să nu lase alte animale lângă proprietar, deși se înțeleg bine cu ei în absența lui.

Iubesc atenția, afecțiunea și nu reprezintă un pericol pentru copiii mici.

2.4 Lapdog maltez

Câinele arată ca un nor deschis, păr lung alb ca zăpada și ochi întunecați expresivi pe o față inteligentă atrag imediat atenția. Câinii curioși și neagresivi sunt ușor de dresat, precum plimbările lungi și au nevoie de activitate fizică constantă.

Maltezii vin și în pitic și negru.

2.5 Maltese pitic

Acest câine este o versiune pitică a câinelui lapid maltez, ambele specii sunt similare ca caracter și descriere. Câinii, în ciuda dimensiunilor lor, sunt foarte curajoși și îl apără cu înverșunare pe proprietar, nici măcar nu se tem de animalele care au de câteva ori înălțimea și greutatea lor..

Rasa are dezavantajul ei - este foarte emoțională. Orice zgomot, sunete dure sau sosirea oaspeților provoacă lătrături violente, ceea ce nu este adecvat pentru întreținerea apartamentului. Acest lucru trebuie luat în considerare de viitorul proprietar atunci când alege un cățeluș..

2.6 Lapidog de culoare rusă

În ciuda dimensiunilor minime (20-24 cm la greabăn), acești câini sunt cei mai duri dintre toate tipurile de câini de lapte, sunt ușor de dresat, sunt înțelepți și docili în natură. Strâns atașat de proprietar și, cu o lipsă de atenție, se poate îmbolnăvi grav sau poate cădea într-o depresie prelungită.

Se înțeleg ușor cu animalele de companie, dar rareori găsesc un limbaj comun cu copiii..

2.7 Câine leu mic (levhen)

Levhenov sunt numiți câini leu din cauza tunsoare tradițională care îi face să arate ca niște lei în miniatură. Rasa se distinge printr-o minte ascuțită, un caracter docil și lipsa de agresivitate.

Câinii pot fi foarte încăpățânați și răutăcioși, mai ales dacă sunt lăsați singuri într-un apartament mult timp..

2.8 Coton de tulear

Câinii cu lână moale albă ca zăpada, care amintesc de bumbac, sunt foarte activi, ușor de dresat, adoră copiii și plimbări lungi. Străinii sunt precauți. Nu suport să fii singur.

Iubesc atenția, dar în același timp sunt discrete. Dacă proprietarul nu are chef, stă unul lângă altul și așteaptă în liniște să se schimbe situația în bine.

3 Caracteristici de îngrijire și întreținere

Îngrijirea câinilor este ușor, cu o serie de acțiuni simple, câinele va arăta îngrijit și sănătos. Procedurile de îngrijire necesare includ:

 • plimbări de două ore;
 • mâncare sănătoasă raționalizată;
 • tunsoare (bolognese, bichon Havana);
 • pieptănare zilnică;
 • frecarea ochilor (pe măsură ce devine acru);
 • curățarea urechilor (la fiecare 2 săptămâni);
 • tăierea ghearelor;
 • îndepărtarea tartrului (procedura este efectuată numai de un specialist);
 • scăldat (o dată pe săptămână).

După ce a mâncat, fața câinelui trebuie spălată..

3.1 Educație și formare

Lapdogs, ca orice altă rasă, trebuie să fie educați corespunzător, altfel va provoca o mulțime de probleme proprietarului. În primul rând, cățelul trebuie să fie conștientizat de ceea ce se poate face și de ceea ce absolut nu este permis. Cuvintele proprietarului ar trebui să fie percepute de câine prima dată, indiferent de vârstă.

Atunci când dresează un câine lapid, proprietarul trebuie să ia în considerare faptul că toți câinii decorativi nu sunt conștienți de dimensiunile lor mici și pot ataca un animal mai mare, iar acest lucru este plin de consecințe. Prin urmare, în primul rând, cățelul trebuie instruit în comenzile de bază: "Mie", "Fu", "Sta", "A te intinde pe jos", a căror implementare strictă îi va asigura siguranța în timpul plimbărilor.

După finalizarea cursului de formare de bază, puteți trece la abilități suplimentare, de exemplu, urcați independent în geantă, ceea ce vă va fi foarte util atunci când călătoriți cu transportul public.

3.2 Nutriție

Se recomandă să le oferiți câinilor de lapte mâncare specială premium uscată, deoarece au toate setul necesar de vitamine. Dar dacă câinele refuză să le folosească, dieta sa este alcătuită din produse naturale, cu adaos de complexe minerale și vitaminice. Acesta ar putea fi:

 • carne de vită slabă;
 • o găină;
 • pește (fără oase);
 • cereale (orez, hrișcă);
 • produse lactate fermentate (brânză de vaci, iaurturi);
 • legume, fructe și ierburi.

Carnea și legumele se servesc fierte. Puteți alterna între alimentele naturale și alimentele uscate. La achiziționarea unui animal de companie, crescătorul vă va spune despre preferințele culinare atât ale cățelușului, cât și ale câinelui adult.

Nu este recomandat să oferiți câinelui hrană de la masă, dulciuri, afumături. Orice deficiențe nutriționale vor afecta negativ sănătatea și starea hainei animalului de companie..

3.3 Sănătate

Cainii de lapte au o sanatate buna, dar sunt predispusi la unele afectiuni ale rasei. Acestea sunt boli asociate cu vederea (glaucom, orbire, blocarea conductelor lacrimale), suferă și de boli de inimă, dermatită de drojdie, criptorhidie, surditate.

Toate aceste patologii sunt moștenite, astfel încât acestea pot fi diagnosticate la o vârstă fragedă și tratate cu succes sub îndrumarea unui medic veterinar..

4 Alegerea unui catelus

Este mai bine să cumpărați un cățeluș în pepiniere bine-cunoscute de la crescători de încredere care își cunosc bine animalele de companie, vor putea ajuta la alegerea unui bebeluș și vor sfătui despre caracteristicile îngrijirii și hrănirii.

Câinele trebuie să fie sănătos, curios, agil, de marcă și vaccinat în funcție de vârstă.

5 porecle

Porecla ar trebui să fie scurtă și ușoară pentru câine. Băiatul poate fi numit:

 • Diamant;
 • Archie;
 • Jazz;
 • Husar;
 • Lorik;
 • Muscat;
 • Lotus;
 • Cornet;
 • Bezea;
 • Orfeu;
 • Dandy;
 • Yucca.

Este convenabil să o suni pe fată:

 • Agatha;
 • Bella;
 • Vixie;
 • Dara;
 • Aria;
 • Zlata;
 • Caramel;
 • Coroană;
 • Doamnă;
 • Marchiz;
 • Rhonda;
 • Sandra;
 • Liza;
 • Aelita;
 • Lyalya;
 • Yuna.

Un cățeluș de rasă este numit de crescător, care adaugă porecla la pedigree, iar noul proprietar poate da animalului un nume de casă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de câini lapte: caracter, întreținere și îngrijire