Pudel mare regal. Pudelul are un singur dezavantaj - nu poate trăi pentru totdeauna!

Pudel mare regal.Regal pudel considerat unul dintre cele mai inteligente zece rase de câini în lume, însă, inteligența nu este singura caracteristică pozitivă a acesteia. Combină armonios frumusețea, caracterul dulce și farmecul. Să aruncăm o privire mai atentă la descrierea acestei rase și să analizăm mai detaliat toate avantajele sale..

Evaluarea performanței și informații

Apariția acestui lucru câini se ridică la înălțimea numelui său, pentru că are un purtare perfectă, un fizic perfect și o haină uimitoare buclată sau cu frânghii. Greutatea pudelului regal este de 20-23 kg, iar înălțimea la greabăn este de la 45 la 60 cm. Culoarea animalului de companie poate fi negru, alb, gri, cais, maro, negru și cafeniu și bicolor, care se mai numește și „arlechin”.

Știați? Pudelii sunt capabili să adopte talentele proprietarilor lor. De exemplu, câinele celebrului compozitor și dirijor Richard Wagner a fost înzestrat cu cea mai bună ureche pentru muzică - a participat la toate repetițiile proprietarului și, cu ajutorul lătratului, a indicat notele false care sunau.

Originea rasei și scopul

Istoria pudelului regal are rădăcini în Grecia Antică - se crede că câinii care seamănă cu cei de astăzi au trăit deja atunci. Cu toate acestea, acest fapt nu a fost dovedit științific, ci este folosit ca o legendă..

Pudel mare regal.

Punctul de plecare pentru apariția acestei rase este considerat a fi sfârșitul secolului al XV-lea - începutul secolului al XVI-lea. La acea vreme, în Europa, astfel de câini puteau fi ținuți doar de reprezentanții familiei regale - tocmai din această cauză marele sau, așa cum se numește și pudelul standard a primit prefixul monarhist al numelui. Scopul principal al câinilor era de a ajuta la vânătoare și pășunat, iar frumusețea și prietenia erau considerate secundare, deși nu erau ignorate în acel moment.

Faptul că pudelul regal a apărut în fața noastră în forma în care suntem obișnuiți să îl contemplăm a fost precedat de mulți ani de lucrări de selecție. Cei mai buni crescători din Franța și Germania au lucrat pentru a îmbunătăți rasa. Apropo, aceste două țări s-au certat mult timp despre care dintre ele merită să fie numită patria acestui câine și, în cele din urmă, Franța a câștigat campionatul..

Aspect - cerințe pentru standard

Pudelii regali duri, musculoși, slabi arată uimitor, dar pentru a fi la înălțimea standardului, trebuie să îndeplinească exact o serie de numeroase criterii:

Pudel mare regal.

 • Capul câinelui trebuie să fie armonios, cu un occiput mic și o tranziție lină de la frunte la nas..
 • Nasul drept, puțin mai scurt decât craniul.
 • Arcurile ochilor, obrajii și pomeții sunt neteziți.
 • Buzele - nu groase, conturate cu o linie clară.
 • Acești câini au o mușcătură corectă, dinți frumoși, uniformi, albi ca zăpada..
 • Culoarea nasului coincide cel mai adesea cu culoarea animalului, dar și negrul este permis.
 • Tăierea ochilor este în formă de migdale, potrivirea lor este estimată ca medie în adâncime și înălțime. Culorile lor variază de la chihlimbar deschis la maro intens..
 • Urechile ating colțurile buzelor, adică sunt suficient de lungi, rotunjite până jos - aproape de cap.
 • Corpul pudelului este atletic, animalul este foarte proporțional. Un dreptunghi este construit din linii de siluetă.
 • Coada netedă a fost ridicată, ancorată în reprezentanți buclați.
 • După tipul hainei, pudelii pot fi buclați și cablați..

Important! În conformitate cu standardul rasei, sunt permise următoarele tipuri de tunsori: „engleză”, „modernă” și „leu”.

Caracterul celui mai versatil dintre toate speciile de câini

Pudel regal mare.

Pudelii regali sunt foarte jucăuși, cuminți și prietenoși. Le place să fie în centrul atenției. Înțelegeți-vă foarte bine cu copiii și animalele de companie. Agresivitatea poate fi manifestată numai în cazuri de pericol, și anume atunci când amenință membrii familiei. Animalelor de companie le place foarte mult să petreacă timpul în aer liber cu proprietarul lor, doar să meargă sau să joace diverse jocuri. Tradus din limba germană, „pudel” înseamnă a stropi în apă - ei chiar adoră foarte mult apa, așa că o excursie la rezervor în timpul verii va fi un adevărat tratament pentru câine.

Citiți și top 10 rase mari de câini, pentru apartament, luptă și mărime medie

Care gazdă este potrivită

Pudelul poate deveni un prieten fidel și însoțitor pentru orice persoană; animalele de companie se leagă rapid și strâns de proprietar. Numai să rămâneți singur mult timp poate deveni agonisitor, așa că, dacă sunteți afară de cele mai multe ori și nu vă puteți oferi câinelui suficientă grijă și atenție, este mai bine să nu obțineți un pudel. Aceste animale de companie sunt foarte active și curioase din fire, deci este de preferat ca proprietarul să fie ușor pe picioare și să-i placă să se miște, altfel câinele va deveni plictisit și neinteresant.

Pudel mare regal.

Instruire și educație

Deoarece marile pudeli regali se disting printr-un nivel ridicat de inteligență, Instruire iar antrenamentul unui animal de companie nu va fi dificil. Este suficient să repetați comanda cățelușului de mai multe ori, astfel încât să o învețe.

Important! Datorită inteligenței sale și a intelectului dezvoltat, pudelul regal are nevoie de instruire și îmbunătățire regulată, deci trebuie să fie instruit în mod constant, dar să nu fie supraîncărcat cu informații.

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Cel mai bine este să cumpărați un câine de la o crescătoare de încredere sau crescători cu experiență. Luați ceva timp pentru a căuta și a verifica recenziile pe Internet. Pudelul regal este una dintre rasele populare, așa că veți găsi o mulțime de oferte. Prețul pentru un astfel de cățeluș începe de la 300 USD și poate ajunge la 1500 USD, totul depinde de pedigree și de respectarea standardelor.

Inspectați cu atenție animalul înainte de a cumpăra, observă-i comportamentul, fără a-l ignora pe mama sa, deoarece animalul de companie poate adopta unele dintre trăsăturile sale de caracter. Studiați în avans informațiile despre vaccinare, astfel încât să înțelegeți bine care dintre acestea vaccinări trebuie să fie cu animalul în momentul cumpărării.

Pudel mare regal.

Cățelușul ar trebui să fie activ, curat, fără semne de disconfort. Acordați atenție detaliilor: urechi, ochi, blană - totul ar trebui să fie în stare perfectă. Nu ezitați să puneți întrebări vânzătorului - dacă el este reticent să răspundă sau să evite un răspuns, nu vă grăbiți să cumpărați.

Achiziționarea unui câine este un pas crucial, prin urmare, indiferent de cât timp petreceți în căutări, decizia finală ar trebui luată numai atunci când vedeți că este pudelul dvs. regal cu care veți trăi în perfectă armonie în următorii 15-17 ani.

Condiții de viață și întreținere

Caniche mare rege - un câine complet exclusiv, care se bucură de purtarea și frumusețea sa, este incredibil de inteligent și, în același timp, nu este deloc capricios și nu solicită condițiile de păstrare. Poate locui perfect într-un apartament sau o casă la țară, poate îndeplini funcții de securitate sau poate fi doar partener și prieten.

Îngrijire

Îngrijirea animalelor de companie, Desigur, nu poate fi numit simplu, dar este suficient să te implici în ritm și nu va cauza prea multe probleme. Trebuie doar să învățați reguli simple care ar trebui respectate..

Pudel mare regal.

Reguli de lână și tunsoare

Blana pudelilor necesită o atenție specială, deoarece, deoarece este creț, câinele trebuie pieptănat în mod regulat. Cel mai bine este să faceți acest lucru în fiecare zi, oferind procesului 10-15 minute pentru a preveni încurcările.. Tunsoare pentru pudelul regal Este o procedură obligatorie care trebuie efectuată la fiecare 4-6 săptămâni. A tăia Puteți face animalul de companie singur sau puteți încredința munca unui profesionist - totul depinde dacă veți participa la expoziții cu câinele dvs. Dacă da, atunci este mai bine să aveți încredere în profesioniști, deoarece la astfel de evenimente cerințele pentru o tunsoare sunt foarte mari, trebuie să respecte cel puțin standardul.

Pudel mare regal.

Datorită faptului că pudelii nu se varsă, iar haina lor nu are un miros specific, astfel de câini nu provoacă alergii, ceea ce reprezintă un alt avantaj incontestabil al acestei rase.

Știați? În timpul domniei sale, Napoleon Bonaparte a emis un ordin ca pudelul să fie o parte integrantă a echipamentului ofițerului. Câinii au fost trimiși pe câmpul de luptă în rucsaci militari, iar dacă proprietarul a fost rănit, animalul de companie a ieșit de acolo și a chemat medicul în ajutor.

Urechi, ochi, dinți, gheare

Urechile câinelui trebuie păstrate întotdeauna curate, deoarece acestea se murdăresc - curățați urechile cu un tampon de bumbac, care trebuie umezit mai întâi cu apă caldă. Dacă observați brusc scurgeri din urechi, care sunt însoțite de un miros neplăcut, trebuie să vă contactați imediat medicul veterinar. Păstrați întotdeauna ochii curați și sănătoși.

Pentru îngrijirea părului pentru animale de companie puteți utiliza pieptene furminator sau clamă de păr.

Este important să nu ratați examinările obligatorii cu un oftalmolog, care sunt prezentate câinelui la fiecare 6 luni. Igiena orală este, de asemenea, una dintre componentele importante ale îngrijirii animalelor. Dinții trebuie spălați de mai multe ori pe săptămână cu un special pastă de dinţi și previn formarea plăcii și pietrelor.

Pudel mare regal.

Picioarele trebuie spălate și inspectate după fiecare pas afară. Ghearele sunt tăiate la fiecare 1,5-2 luni cu foarfece și apoi depuse.

Baie

În ciuda faptului că marele pudel regal îi place foarte mult apa, nu merită să-l scăldăm prea des - principalul lucru este că procedura este regulată. O desfășoară pe măsură ce se murdărește: de exemplu, un animal de companie alb și cais are nevoie de scăldat mai frecvent decât unul negru și gri, deoarece lâna lor se murdărește mai repede. Pentru a vă spăla câinele, asigurați-vă că utilizați șampon și balsam pentru câini, apoi pieptănați bine blana, dacă este necesar, uscați-o cu un uscător de păr..

Mersul pe jos

Mersul mult timp în aer curat nu este doar o necesitate, ci și una dintre activitățile preferate ale animalului de companie. La urma urmei, acesta este singurul mod în care îți poți satisface cel puțin puțin curiozitatea fără margini și te poți încălzi bine. Mersul trebuie să fie zilnic, de cel puțin 2 ori pe zi timp de 1-1,5 ore.

Pudel mare regal.

Alimente

Inițial, trebuie să decideți ce va mânca câinele - mâncare naturală sau mâncare pentru câini. Ambele sunt permise și sunt bune și utile în felul lor. Furajele speciale conțin toate vitaminele, mineralele, micro și macroelementele necesare - pentru a compune o astfel de dietă din alimente naturale, va trebui să lucrați din greu și să vă gândiți bine la meniu. Nu este permisă hrănirea animalului de companie de pe o masă comună.

Vei fi interesat să afli top-8 și evaluarea celui mai bun feed clasa premium

Trebuie să vă hrăniți câinele cu mâncare simplă, fără exces de grăsime, condimente și sare. Dieta întâmpină cereale, carne slabă, fructe și legume, produse lactate fermentate, precum și ulei vegetal. Dulciurile și carnea afumată sunt categoric contraindicate pentru câini..

Important! Acordați întotdeauna preferință furajelor și produselor de calitate, deoarece depinde de acestea sănătatea animalului tău de companie.

Sănătate și boli caracteristice

Pudelii regi mari, cu îngrijire adecvată, practic nu a te imbolnavi, dar totuși, acești câini au puncte slabe și o predispoziție genetică la anumite boli despre care trebuie să știți. Cele mai frecvente afecțiuni ale acestor animale de companie:

Pudel mare regal.

 • boli oculare: glaucom, cataractă, dezlipire de retină;
 • boli ale urechii, și anume otita medie și surditatea congenitală;
 • perturbarea tractului digestiv;
 • Diabet;
 • epilepsie;
 • alergie.
Pentru a preveni apariția și dezvoltarea bolilor, trebuie să vă vizitați în mod regulat medicul veterinar și să vă vaccinați în timp util.

Citiți și despre cele mai frecvente boli ale câinilor, cum ar fi: micoplasmoza, enterită, ciuma, criptorhidism, viermi, piroplasmoza, bursită, acarian, dirofilarioza, lichen, demodicoză

Pudelul regal este un câine minunat care te va încânta cu frumusețea sa, va deveni un prieten loial și de încredere și, de asemenea, te va proteja la momentul potrivit. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că un animal de companie este o mare responsabilitate și treburi suplimentare care cad pe umerii proprietarului, așa că, înainte de a începe un animal de companie, cântăriți argumentele pro și contra.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pudel mare regal. Pudelul are un singur dezavantaj - nu poate trăi pentru totdeauna!