Plimbări de primăvară: cum să vă protejați animalul de companie de căpușe?

Primăvara este o perioadă de căldură și mult așteptate plimbări lungi în aer curat cu membrii familiei cu patru picioare. Din păcate, debutul zilelor calde nu este doar un moment de bucurie pentru oameni și animalele lor de companie, ci și perioada de debut a activității insectelor parazite, inclusiv a căpușelor - purtători de boli periculoase..

Se știe că căpușele pot ataca un animal nu numai în timpul unei plimbări lungi în pădure sau pe un teren de antrenament pentru câini, ci și pe o scurtă plimbare de câteva minute, în curtea din centrul unei metropole. Adesea, o mușcătură de căpușă poate costa o viață unui câine. Pentru ca debutul primăverii să nu fie umbrit de boala sau moartea animalului de companie, este necesar să se asigure în prealabil protecția acestuia..

Ce boli așteaptă animalele de companie în timpul plimbărilor de primăvară?

Activitatea purtătorilor de căpușe a diferitelor boli apare atunci când termometrul crește la 5 ° C. În timp ce își așteaptă prada, căpușele se ascund pe tulpinile plantelor, unde rămân complet invizibile. Purtătorii agili de boli străpung nedureros pielea animalului și se lipesc de el, eliberând un anestezic, astfel încât este aproape imposibil să detectați imediat mușcătura parazitului. Când, în timpul comunicării cu un animal de companie, proprietarii găsesc pe corp o bifă sau o mușcătură, cel mai probabil, infecția a avut loc deja.

Babezioza, borrelioza, ehrlichioza, anaplasmoza, piroplasmoza și alte boli purtate de căpușe, duc adesea la invaliditate sau chiar la moartea animalului.

Căpușele sunt mici arahnide, ale căror corpuri sunt capabile să crească de mai multe ori după ce parazitul este saturat cu sângele unui animal mușcat. De regulă, căpușele masculine după ce au fost mușcate își cad singure de pe piele, iar femelele trebuie îndepărtate cu ajutorul unor substanțe și dispozitive speciale. Pe baza acestui fapt, absența unei căpușe pe pielea câinelui nu garantează integritatea acestuia: este foarte posibil ca un prieten cu patru picioare să fi fost mușcat de un bărbat.

Este imposibil să se determine „prin ochi” dacă un parazit găsit pe pielea unui animal este purtătorul unei boli periculoase. Pentru a identifica purtătorul infecției, o insectă extrasă sau prinsă pe corpul unui câine trebuie livrată la laborator pentru cercetare.

Protecție fiabilă împotriva căpușelor

Bolile care sunt letale pentru un prieten cu patru picioare pot fi evitate dacă, odată cu debutul primăverii, în ajunul plimbărilor lungi, se asigură siguranța animalului de companie. Cea mai bună soluție poate fi să oferiți câinelui dvs. o protecție fiabilă în timpul perioadei de căldură, purtând un guler special cu efecte combinate. De exemplu, gulerul antiparazitar "Dana Ultra", care protejează în mod fiabil câinii de mușcăturile tuturor insectelor periculoase timp de trei luni, oferind un efect protector versatil.

Gulerul conține componente cu diferite mecanisme de apărare, care sunt eliberate treptat, minimizând riscul de supradozaj și otrăvire a animalului. Gulerele sunt disponibile în lungimi de 80, 65 și 40 cm, astfel încât iubitorii de animale de companie pot găsi cu ușurință protecția potrivită pentru animalele lor de companie. Pentru câinii de rasă mică (așa-numiții câini „canapea”), care petrec puțin timp pe stradă și practic nu ies niciodată din oraș, poate fi mai convenabil să folosiți spray-ul „Dana Ultra”. Spray-ul poate fi aplicat chiar înainte de a ieși afară și puteți fi sigur că animalul dvs. de companie este în siguranță.

Sezonul cald este momentul în care membrul familiei cu patru picioare are nevoie de protecție împotriva mușcăturilor de căpușe mortale. Pregătirea în avans pentru sezonul plimbărilor lungi în sânul naturii va asigura bucuria comunicării cu animalul și îl va menține sănătos.

Vera Antonova, medicul clinicii veterinare „Center” de pe bulevardul Tsvetnoy.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Plimbări de primăvară: cum să vă protejați animalul de companie de căpușe?