Vârsta câinelui după standardele umane, câți ani are patrupedul tău?

Câine și vârsta umanăFiecare persoană care are un câine măcar o dată s-a gândit la cât de vechi este animalul său de companie conform standardelor umane. Acest articol se va concentra asupra raportului dintre vârsta unui câine și vârsta unei persoane, despre cum să prelungiți viața unui prieten cu patru picioare.

Ani de câine per om: în medie

Toată lumea știe că câinii se maturizează și îmbătrânesc mai repede decât oamenii. Există o versiune conform căreia 1 an din viața unui animal de companie este egal cu 7 ani umani. Dar acesta este un calcul mediu și prea superficial. Pentru a calcula corect vârsta animalului dvs. de companie, trebuie să țineți cont de câțiva factori de creștere.. Se dezvoltă mult mai repede în primele 24 de luni de viață.. De asemenea, rasa și greutatea prietenului cu patru picioare joacă un rol semnificativ în calcule..

Știați? Cartea Recordurilor Guinness include un câine care a trăit de 26 de ani și 8 luni. Se numea Puske și, conform calculelor specialiștilor japonezi, vârsta ei era egală cu 125 de ani umani.
Cum să aflați vârsta unui câine

Raportul dintre vârsta unui câine și o persoană, în funcție de rasă

Potrivit British Kennel Club, în ​​primele 24 de luni de viață, vârsta animalului poate fi calculată după cum urmează (raportul dintre vârsta animalului și omul):

 • pentru câinii mici - 1: 12-12,5;
 • pentru mediu - 1: 10,5;
 • pentru mari - 1: 9.
Vârsta ulterioară se calculează în funcție de rasă.

Știați? Câinii de rasă mică trăiesc mai mult, deși se dezvoltă mai repede în primii ani de viață. Și câinii de rase mari, dimpotrivă, cresc mai încet și trăiesc mai puțin..

Pentru rasele mici

După doi ani de viață, un an canin echivalează cu următorul număr de ani umani:

 • pentru miniatură teckelii (4-5,5 kg) - 4,32;
 • pentru terrier de frontieră (5-7 kg) - 4,47;
 • pentru shih tzu (4-6 kg) - 4,78;
 • pentru un cocker spaniel (12-15 kg) - 5,55;
 • pentru buldog francez (10-14 kg) - 7,65;
 • pentru mops (8-11 kg) - 5,95.
Rase de câini mici

Pentru mediu

După doi ani de viață, un an canin echivalează cu următorul număr de ani umani:

 • pentru labrador (25-35 kg) - 5,47;
 • pentru staffordshire bull terrier (15-20 kg) - 5,33;
 • pentru un buldog (18-25) - 13.42.

afla, cât trăiesc câinii.

Pentru mari

După doi ani de viață, un an canin echivalează cu următorul număr de ani umani:

 • pentru ciobănesc german (30-40 kg) - 7,84;
 • pentru boxer (25-32 kg) - 8,90.
Rase mari de câini

Cum se calculează vârsta câinilor după standardele umane: tabel

Pentru a corela durata de viață a unui animal de companie cu durata vieții umane, puteți utiliza tabelul:

Vârsta obiectivă a câinelui (numărul de ani) Vârsta câinelui echivalentă cu cea umană (numărul de ani)
până la 20 kg 21-50 kg 51-90 kg mai mult de 90 kg
0,25 6 5 4 4
0,5 unsprezece zece nouă 8
unu 16 15 14 13
2 24 23 22 douăzeci
3 27 27 27 28
4 31 32 33 36
5 36 37 40 42
6 40 42 45 49
7 44 47 cincizeci 56
8 48 51 55 64
nouă 52 56 61 71
zece 56 60 66 78
unsprezece 60 65 72 86
12 64 69 77 93
13 68 74 82 101
14 72 78 88 108
15 76 83 93 115
16 80 87 99 123
17 84 92 104
optsprezece 88 96 109
19 92 101 115
douăzeci 96 105 120
21 o sută 109

Cum să prelungiți viața animalului dvs. de companie: sfaturi utile

Câinii trăiesc în medie 12-14 ani. Și, deși o persoană nu poate schimba în mod fundamental ceva, poate extinde ușor vârsta animalului său de companie. Rasa și genetica decid mult, dar există și alți factori care depind exclusiv de proprietarul animalului..

Mulți proprietari de animale de companie își sărbătoresc zilele de naștere. Tu stii, cum se determină vârsta unui câine?

Mâncat sănătos

O alimentație adecvată și o dietă hrănitoare afectează foarte mult durata de viață a unui câine. Este important să respectați regulile de pregătire a alimentelor naturale pentru un animal de companie sau să selectați alimente de înaltă calitate care să se potrivească cu rasa.

Dieta naturală a câinelui trebuie să includă carne (carne de vită, pui, miel, iepure). Nu ar trebui să vă hrăniți animalul de companie cu carne de porc grasă.. Subprodusele (ficat, inimă, rinichi, mamă, plămâni) sunt considerate o sursă bună de proteine. De 1-2 ori pe săptămână trebuie adăugat la meniu pește de mare dezosat, cum ar fi merluciu, cod. Se recomandă refuzarea peștilor de râu, deoarece există posibilitatea infecției cu paraziți.

Mâncare pentru câini

afla, pot da câinelui mâncare uscată.
Alimentele naturale ar trebui să includă produse lactate fermentate, cum ar fi brânza de vaci, kefir. Dar este mai bine să nu dai smântână, iaurturi dulci și smântână grasă unui prieten cu patru picioare. Dieta corectă ar trebui să fie formată din 20% cereale (orez, hrișcă, fulgi de ovăz). Sursa de vitamine este legumele și fructele, care ar trebui să reprezinte 15% din dieta zilnică. Se pot da atât proaspete, cât și fierte..

Nu poți hrăni câinii de pe masa ta. Cârnații, chiflele, conservele și dulciurile sunt interzise animalelor de companie cu patru picioare.

Important! Câinele nu trebuie lăsat să mănânce în exces, deoarece acest lucru poate duce la obezitate. Cu un sistem nutrițional deranjat, nu numai corpul câinelui este acoperit cu grăsime, ci și organele sale interne, pentru care devine foarte dificil să își îndeplinească funcțiile. Drept urmare, corpul începe să îmbătrânească rapid..

Stresul fizic și mental

Animalele tinere vor fi fericite să alerge și să se joace. Dar pentru animalele de companie mai în vârstă este deja mai dificil să facă acest lucru, vor să se odihnească mai mult. Dar dacă încetați să împingeți câinele la activitate fizică, acesta va dispărea pe covorul său. Mersul pe jos, deși nu este atât de activ, îl va menține pe prietenul tău în formă.

Fiecare rasă necesită propriul nivel de activitate fizică. De exemplu decorativ și rase de păstorit (bichon frize, mini pinscher, york) 1-2 ore pe zi sunt suficiente pentru a merge pe lesă sau a face sport ușor. Terrierii necesită mai multă atenție. Ar trebui să mergi cu ei și să te joci fără lesă timp de aproximativ 3 ore pe zi..Pregătirea fizică a câinilorDIN vânătoare iar rasele care lucrează trebuie să se antreneze timp de 3-6 ore, inclusiv alergare, jocuri active și plimbări calme. Dar rasele de câini hiperactive, precum Husky sau Eskimo canadian, necesită o cantitate foarte mare de activitate fizică pentru a menține nu numai o formă bună, ci și o sănătate mintală..

Potrivit rezultatelor unor studii medicale, a devenit cunoscut faptul că dacă creierul uman nu funcționează, atunci corpul îmbătrânește mai repede. Acest lucru se aplică și animalelor de companie. Prin urmare, este foarte important să vă jucați cu animalul de companie, să vă amintiți comenzile, să faceți o plimbare pe diferite trasee - acest lucru vă va ajuta să vă mențineți mintea și corpul viguros..

Controale veterinare periodice

Câinii au nevoie de examene veterinare regulate, mai ales la bătrânețe. Corpul câinilor în vârstă nu mai poate rezista amenințărilor externe ca înainte. Prin urmare, se recomandă să vizitați un medic de câine de 2 ori în 12 luni. El va ajuta la reglarea dietei sau va observa la timp simptomele unei boli incipiente, care la etapa inițială este ușor de vindecat, prelungind astfel viața unui prieten cu patru picioare.

Important! Vaccinarea este o procedură obligatorie care vă va ajuta să vă păstrați câinele sănătos și să preveniți multe probleme.

Boli împotriva cărora este imperativ să se vaccineze câinele:

 1. Rabia. Vaccinarea este obligatorie, deoarece un câine poate infecta o persoană cu această boală.
 2. Ciuma. Boala este periculoasă, este foarte dificil de tratat, iar rata mortalității în rândul celor infectați este foarte mare.
 3. Leptospiroza. Boală severă. Se manifestă prin dureri abdominale, diaree și febră. Poate fi transmis oamenilor.
 4. Enterita parvovirusului. Cu această boală, corpul este deshidratat, vărsături și diaree dificil de oprit. Această boală este periculoasă pentru pui, deoarece duce la moarte..
 5. Enterita coronavirusului. O boală virală care se manifestă prin diaree și slăbiciune generală. Poate fi transmis oamenilor.

Vaccinarea la timp va ajuta la protejarea împotriva bolilor grave, dar trebuie să știți, când să vaccinați un câine.

Nu contează câți ani are animalul tău de companie. Este important ca câinele să fie sănătos, activ și fericit pentru întreaga familie. Prin urmare, respectați reguli simple pentru îngrijirea câinelui dvs., iar prietenul dvs. vă va însoți mult timp..

Video: vârsta câinelui după standardele umane

Feedback de la internauți

Cred că raportul dintre vârsta unui bărbat și a unui câine este atât de arbitrar încât nu ar trebui luat în serios. Este incorect să comparați două tipuri complet diferite de ființe vii. Există prea multe diferențe chiar și între câinii de rase diferite. De exemplu, câinii mici se maturizează mai repede, iar câinii mari și uriași mai încet..

De exemplu, un câine ciobănesc din Asia Centrală crește doar la vârsta de trei ani, înainte ca un cățeluș să fie un cățeluș. Și se calmează, devine mai calm și mai rezonabil abia după 8-9 ani.

Halatul meu, cu vârsta de până la 12 ani, călărea ca un cățeluș, nimeni nu credea câți ani are câinele. Principalul lucru este să ai grijă de animalul tău de companie din copilărie. Hrăniți corect, antrenați sistemul nervos, asigurați o activitate fizică suficientă. Atunci câinele va rămâne energic și vesel până la ultima.!

Tella

https://mydog.su/forum/sootnoshenie-vozrasta-sobaki-i-cheloveka#comment-21164

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vârsta câinelui după standardele umane, câți ani are patrupedul tău?