Wolfdogs: descriere, caracter, preț și fotografie a unui câine lup

Wolfdogs - rezultatul traversării unui lup și a unui cioban germanCâinele natural de lup a fost crescut în Rusia destul de recent - acum aproximativ 15 ani. Încercările de a traversa un câine și un lup au fost făcute mai devreme, dar indivizii emergenți au avut multe defecte. În versiunea actuală, câinele lup are aproximativ 80% sânge canin și doar 20% - sânge de lup.

Volkosob: istorie de origine, descriere și fotografie

Luând cele mai bune caracteristici de la lup, animalul încă rămâne în cea mai mare parte un câine - acest lucru permite educați-l și instruiți-l, ceea ce este nerealist să faci cu un lup. Săpăturile arheologice în desfășurare au confirmat în repetate rânduri teoria posibilei împerecheri a câinilor domestici și a lupilor sălbatici. De exemplu, rămășițele fosilizate ale câinelui lup american au fost găsite în înmormântări care datează de mai bine de 10 mii de ani..

Istorie

Descrierea și obiceiurile câinilor lupRămășițele câinilor neobișnuiți care trăiau în apropierea așezărilor umane (dar nu alături de oameni, deoarece animalele nu erau în totalitate îmblânzite) în secolele XXII-XXIV î.Hr. (!) Au fost găsite în Europa. Deci, descoperirile antice pot fi considerate o dovadă incontestabilă a existenței câinilor lup? Dupa toate acestea hibridare naturală s-ar fi putut întâmpla fără participarea lupilor, iar faptul unei selecții deliberate este discutabil. Acum nimeni nu poate spune cu certitudine cum erau „lupii normali” și „câinii clasici” în vremurile străvechi..

Relativ recent (în 2010) în orașul Teotiucan (Mexic), a fost descoperită o descoperire „proaspătă”. Nu a fost posibil să se determine vârsta exactă a orașului, cu toate acestea, se știe cu siguranță că Teotiukan a fost un centru regional chiar și în secolul al II-lea d.Hr. Potrivit oamenilor de știință, imaginile găsite cu jumătăți de lupi, jumătăți de coioți și jumătăți de câini au o vechime de cel puțin 2 mii de ani. Din nou, este imposibil să spunem cu certitudine dacă hibridizarea a fost artificială sau naturală..

În 1766, experimentatorii englezi au încercat din nou să traverseze un lup mascul și o cățea de păstor domestică. Ca rezultat s-au produs nouă pui, care a devenit cunoscut sub numele de câini pomeranieni. Animalele semi-sălbatice erau fie vândute de aristocrați, fie plasate în amenajări speciale.

Și aici apare o întrebare complet logică: de ce crescătorii britanici nu și-au continuat experimentele? De fapt, încercările s-au repetat de mai multe ori, dar toate au eșuat lamentabil. Câinele lup englez nu a devenit altceva decât un reper în grădinile zoologice.

Dorința de a crea un hibrid de lup și câine nu i-a cruțat pe biologii germani. În Germania, s-a desfășurat cea mai mare muncă de reproducere (secolul al XIV-lea), în urma căreia s-au născut 200 de câini lupi. Cu toate acestea, niciunul dintre hibrizi nu a cedat socializării și instruirii, care a servit ca bază pentru a opri alte experimente. Animalele se temeau de oameni (cu excepția celor care le hrăneau), nu se supuneau și, când au încercat să învețe, au căzut în panică. În plus, erau foarte agresivi față de rudele lor..

Un fapt interesant este faptul că biologii germani au încercat să traverseze un pudel și un lup, dar acest lucru nu a adus niciun rezultat..

Wolfdogs - rezultatul traversării unui lup și a unui cioban germanÎn 1925, omul de știință olandez Lander Sarlos a crescut un câine-lup, recunoscut oficial de FCI (Federația Cinologică Internațională). Hibridul a fost obținut prin încrucișarea unui cioban german de sex masculin și a unei lupe Flera. Lucrările de reproducere au continuat și în 1962 rasa a fost din nou „Actualizat” cu sânge de lup proaspăt, traversând lupoaica Flera (II) cu un hibrid mascul.

După moartea șefului familiei Sarlos, familia sa a continuat să lucreze ca fabrică, dar la ceva timp după recunoaștere (în 1981), câinii lupi din Sarlos au fost recunoscuți ca de nediscut și incontrolabili, ceea ce a servit ca bază pentru a-i pune pe „lista neagră”. Animalele au fost repartizate în principal în grădini zoologice și doar câțiva câini-lup care au fost instruiți au fost trimiși să ajute serviciile speciale.

Interesant este că doar aproximativ 10% din sângele de lup a curs în venele acestor câini. În ciuda respectării tuturor recomandărilor pentru socializarea animalelor, standardele dezvoltate și încercările de a revigora rasa de câine lup olandez au fost pe cale de dispariție până în 2004. Până în prezent, nu se știe nimic despre soarta descendenților lui Flera.

De fapt, primul câine lup „de succes” este Lup ceh. „Creatorul” său a fost savantul Karel Hartl, care a lucrat în Libejovice (Republica Cehă) la o creșă militară. Ciobanesc german de sex masculin, care a fost cel mai bun producător de canis, a fost împerecheat cu lupa britanică din Carpați, crescută de om.

Puii din prima așternut s-au dovedit a fi inviabili și experimentul a trebuit repetat, înlocuind masculul. Persoanele rezultate s-au dovedit a fi puternice, puternice și, mai important, au perceput în mod adecvat o persoană. Rase jumătate erau antrenabile și chiar participau la grăniceri. Primul pas în recunoașterea mondială a Lupului ceh a fost faptul că Karel Hartl a reușit să obțină permisiunea de a exporta câini lup în străinătate..

Astăzi în Republica Cehă există cel puțin 4 creșe, de unde puteți cumpăra pui de câine lup. Cu toate acestea, condițiile de cumpărare acolo sunt destul de dure, iar prețul este destul de mare..

Lupul ceh seamănă doar cu un lup în aparență, dar în caracter aceștia sunt adevărați păstori germani.

Lup giyurid și câiniÎn Rusia, încercările de a crea o încrucișare între un câine și un lup au eșuat succesiv unul după altul, până când domnul VM Kasimov a „intervenit” în această privință. S-a întâmplat că prima împerechere a unui păstor german și a unei lupi a avut loc nu în condiții de laborator, ci „din dragoste”. Naida lupoasă îmblânzită, cumpărată de la un vânător după patru ani de căutări nereușite pentru o pereche pentru ea, ea a ales în mod independent un „mire german”.

În 2003, de la ei a fost obținută o așternut, cățelușii din care aveau caracterul unui tată și aspectul unei mame. După ce au trecut cu succes socializarea, copiii au fost numiți lup rus.

În raport cu rasele cehe și olandeze, termenul „lup” este folosit ca colocvial, iar în lumea științifică numai hibrizii permieni de câini și lupi sunt numiți astfel.

Până în prezent, proiectul pentru reproducerea câinilor lup a fost închis. Cu toate acestea, animalele obținute în timpul lucrului de reproducere (aproape 16 ani) continuă să servească în forțele de securitate ale Federației Ruse..

Caracteristicile câinilor lup

Crearea unui hibrid de lup și câine a fost un experiment riscant, dar biologii au decis totuși să o facă. Câinele lup diferă de un câine obișnuit într-o serie de calități:

  • Durata de viata. Câinele lup cumpărat poate trăi cel puțin 25 de ani. Unii lupi pot trăi până la 40 de ani, în timp ce câinii care se apropie de 20 de ani sunt deja considerați centenari..
  • Forța și puterea. Dinții hibridului sunt mult mai puternici și mai puternici decât dinții câinilor, deoarece rasa a fost creată inițial pentru ucidere. Câinii-lup bine antrenați devin o armă formidabilă capabilă să lovească inamicul cu viteza fulgerului.
  • Simțul miros acut. Hibrizii au capacitatea de a prinde mirosul de acum o săptămână, pot distinge sângele unui pacient cu cancer de o persoană sănătoasă și, de asemenea, miros o urmă într-o fracțiune de secundă. Din păcate, câinii nu au aceste beneficii..
  • Lipsa de afecțiune. Inițial, animalele au fost create în scopul utilizării lor pentru service și protecție, unde atașamentul la o persoană ar putea interfera cu munca. Spre deosebire de „congenerii” domestici, unui câine lup nu îi va lipsi stăpânul, iar toate simțurile sale, precum și activitatea creierului, vor fi îndreptate spre îndeplinirea îndatoririlor oficiale..

Particularitățile câinilor lupi moderni includ, de asemenea, trăsături de caracter unice, o inteligență destul de ridicată și un aspect înfricoșător, dar frumos..

Caracter

Caracterul unui câine lup este determinat de cantitatea de ADN de lup din sângele unui anumit individ, prin urmare nu există un standard definit pentru această rasă. Chiar și puii din aceeași așternut pot diferi semnificativ între ei, deci nu este încă posibil să se studieze pe deplin modelul de comportament al câinilor lup..

Caracteristicile raseiDar deja acum puteți vedea unele trăsături de caracter generale:

  • Inteligență înaltă (deasupra caninului) și înțelegere;
  • activitate;
  • inteligență rapidă;
  • capacitatea de a învăța rapid;
  • curiozitate.

În raport cu oamenii, câinele lup se comportă extrem de precaut și neîncrezător. Uneori poate fi agresiv și încăpățânat. Cu toate acestea, aceste calități sunt, de asemenea, inerente multor câini de rasă mare. În creșterea hibrizilor, absența pedepselor corporale este de o mare importanță, altfel animalele vor crește creaturi supărate și incontrolabile.

Indivizilor al căror comportament este complet compatibil cu caninul nu le pasă păstrează obiceiurile lupilor. Le place să vâneze animale mici, să mestece diverse obiecte, să sapă găuri, să sară peste garduri și, fiind într-un spațiu închis, să distrugă tot ce este în jur. O condiție prealabilă pentru păstrarea câinilor lup este prezența unei voliere, în timp ce plecarea este minimizată.

Poate că, în viitor, câinii lupi vor câștiga popularitate în întreaga lume și vor deveni o rasă cerută separat, ai cărei reprezentanți vor locui acasă și vă vor întâmpina cu bucurie de la locul de muncă. Cu toate acestea, câinii lupi moderni nu sunt încă capabili de acest lucru..

Câinii Lupi Trăsături distinctive ale unui câine câine lupCare este particularitatea rasei de câiniCum a apărut rasa câineluiDescrierea rasei câine lupCum arată un câine lupCaracteristicile raseiCare este dimensiunea câinelui lup de rasă de câineCaracteristicile câinilor lupCe mănâncă un câine lup?Istoria originii rasei
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Wolfdogs: descriere, caracter, preț și fotografie a unui câine lup