Este posibil ca un câine să tusească de viermi: boli, simptome, tratament (medicamente)

La câini, pot fi luate în considerare cele mai frecvente boli helmintiaza

(prezența viermilor). De multe ori proprietarii nu consideră această problemă deosebit de relevantă și o ignoră simptome dezvoltarea bolii. Ca urmare, există semne periculoase precum tuse la un câine din viermi, vărsături paraziți, convulsii.

Efecte asupra corpului

Motivele pericolului de helmintiază rezidă în acțiunea parazitului asupra corpului:

 • Reduce nivelul tensiunii imunității în timpul vaccinării.
 • Este un factor care contribuie la dezvoltarea bolilor legate de imunitate și, de asemenea, provoacă progresia bolilor cronice.
 • Provoacă grade diferite intoxicaţie organism (în funcție de nivelul de infecție).
 • Poate duce la blocaj și intestinele rupte. În acest caz, fecalele cad în cavitatea abdominală, ceea ce la rândul său provoacă peritonită. În majoritatea cazurilor, această imagine se termină cu moartea..
 • Apar numeroase hemoragii microscopice.
 • Se dezvoltă procese inflamatorii.
 • Anumiți paraziți pot infecta mușchiul inimii, care este, de asemenea, adesea fatal..

Tipuri de helminți

Toate helminții sunt viermi, pot fi împărțiți în două tipuri: rotunde și plate. Dintre viermi plat, viermii tineri și viermii plate se remarcă..

Astfel, există 3 tipuri de helminți:

 • Trematode. Clasa de viermi plat. Există peste 3000 de specii. Au un ciclu de dezvoltare complex. Un individ matur sexual are formă de frunză. Există două ventuze pe corp pentru fixarea în corpul gazdei. Sunt hermafroditi.
 • Cestode. Această clasă de viermi paraziți include ordinea viermilor și a viermilor. Această clasă se caracterizează printr-un corp asemănător panglicii, împărțit în segmente (segmente). Există ventuze sau cârlige pe cap (scolex). Sunt biohelminti, ciclul lor de reproducere are loc cu o schimbare de 2-3 gazde.
 • Nematode. Un tip de viermi rotunzi. Este caracteristic pentru ei că, în secțiunea transversală a corpului, toți reprezentanții au forma unui cerc. Sunt dioici. Există 24 de mii de specii, dintre care majoritatea sunt libere.

Boli ale câinilor cauzate de trematode

Alarioza

Etiologie. Boala este cauzată de alaria, care nu depășește 0,4 cm. Larvele invazive înoată în corpurile de apă dulce, parazitează la mormoloci și broaște. Acestea pătrund în corp atunci când larvele sunt înghițite. Parazit alaria în intestinul subțire. În timpul ciclului de dezvoltare migrează către stomac.

Simptome. Tuse paroxistică, șuierătoare, dificultăți de respirație posibile. Cu o puternică invazie pe fondul intoxicației, se remarcă diaree sau constipație, vărsături, lipsa poftei de mâncare. Poate avea loc în fundal febră.

Tratament. Preparate pe bază de aricolină, hexichol, polytrem.

Opisthorhiasis

Etiologie. Parazitul are mai puțin de un centimetru lungime. Aceștia pătrund în corp atunci când înghit larve care infectează pești și pot fi, de asemenea, direct în apă. Parazitează în pancreas, vezică biliară, tract biliar, ficat.

Simptome. Acestea provoacă febră (acest lucru se datorează procesului inflamator în curs de dezvoltare al organelor afectate). Datorită mecanică icter colorare galbenă marcată a membranelor mucoase vizibile. Se notează simptome intoxicaţie: deshidratare, vărsături, diaree, constipație, precum și o tuse puternică. Fecalele sunt galbene sau albe. Durere severă în zona ficatului.

Pregătiri: praziquantel, populin, albendazol, chloxil.

Paragonimiaza

Etiologie. Paraziții sunt ovoizi, aplatizați în direcția dorsoventrală. Lungimea variază de la 1 la 1,3 cm. Larvele parazitează la micii crustacei, când sunt mâncați, câinii se infectează.

Simptome. Tuse, diaree, vărsături (pot fi spumoase), febră, convulsii, alergic manifestări.

Droguri. Medicamentele se bazează pe praziquantel.

Boli ale câinilor cauzate de cestode

Difilobotriaza

Etiologie. Cei mai mari paraziți care infectează câinii, cu lungimea lor la indivizi maturi sexuali, pot ajunge la 10 metri. Infecția apare atunci când mănâncă pește crud.

Simptome. Cestodul eliberează o cantitate mare de toxine, ceea ce duce la intoxicație severă la un câine infectat. Manifestat clinic balonare intestin, diaree, vărsături, diaree intermitentă cu constipație, lipsa poftei de mâncare, deshidratare.

Terapie efectuate cu preparate care conțin renthal, cestal, cestex, bunamidină.

Dipildioza

Etiologie. Dimensiunea parazitului poate ajunge la 30-40 de centimetri. Helmintul intră în corp prin ingerarea insectelor infectate cu sânge.

Simptome intoxicație severă: deshidratare, slăbiciune, vărsături, diaree.

Tratament. Dipilidia este sensibilă la acțiunea Arecoline, Praziquantel, Fenasal.

Echinococoza

Etiologie. Echinococii au o lungime de până la 1 cm. Localizați în intestin.

Simptome. Boala este deosebit de dificilă la pui și câini tineri. Simptome de intoxicație severă.

Pentru tratament se folosesc închiriere, cesteks, lopatol, bunamidină.

Boli ale câinilor cauzate de nematode

Hookworm

Etiologie. Dimensiunea helmintilor este de la 1 la 2 cm. Paraziții se hrănesc cu sânge. Infecția poate apărea prin pielea deteriorată sau cu alimente.

Simptome. În stadiul inițial de dezvoltare, boala este asimptomatică. Odată cu creșterea helmintilor, acestea rănesc peretele intestinal, care se manifestă printr-un amestec de sânge în fecale de intensitate variabilă. Câinele poate fi letargic și letargic din cauza anemic. Membranele mucoase vizibile devin palide.

Terapie efectuat de praziquantel, pirantel, mebendazol, fembendazol.

Toxascardioza

Etiologie. Paraziții sunt de culoare albă sau galben-albă. Dimensiunea ajunge la 8 centimetri. Infecția are loc la plimbarea câinilor într-un mod alimentar. Și, de asemenea, infecția poate apărea prin animalele din rezervor. Parazitează intestinul subțire.

Pare ca tulburare tractul gastro-intestinal, vărsături, lipsa poftei de mâncare. Există o epuizare progresivă a animalului.

Terapie: pirantel, ditrazină, fenbendazol, mebendazol.

Toxacaroza

Etiologie. Viermii au o culoare galben-albă și au o lungime de până la 20 cm. Pătrund în corp prin calea alimentară în locul unde merg câinii. Paraziții afectează țesuturile inimii, ficatului, plămânilor.

Tablou clinic: tulburare gastrointestinală, tuse, pneumonie, bronșită, convulsii. Anorexia progresează. Moartea este posibilă fără asistență calificată în timp util.

Terapie toxacaroza se efectuează folosind pirantel, ditrazină, fembendazol, mebendazol.

Dirofilarioza

Etologie. Boala poate fi cauzată de două tipuri de dirofolarie. Viermii inimii afectează mușchiul inimii și arterele pulmonare. Viermii pulmonari sunt localizați în țesutul subcutanat și în organele vizuale. Dimensiunea parazitului depinde de podea și este de 25-310 mm. Infecția apare cu mușcătura insectelor care suge sângele.

Simptome. Apare ca insuficienta cardiaca și febră. Din acest motiv, se dezvoltă edem, dermatită, stare de rău, slăbiciune, progres epuizare. Dacă organele vizuale sunt deteriorate, funcția lor poate fi afectată..

Tratament efectuată de selamectină.

Tratamentul helmintiazei

Trebuie să cumpărați specializat medicamente antihelmintice pentru animale de companie într-o farmacie veterinară. Vă reamintim că remediile umane nu sunt potrivite, deoarece există un conținut complet diferit de substanțe active, în plus, paraziții umani sunt foarte diferiți de helmintii animalelor. Trebuie remarcat faptul că este mai bine ca puii să cumpere preparate speciale create special pentru pui..

Medicamentele recomandate sunt prezentate în tabelul de mai sus. Dozajul, metoda de administrare depinde de agentul specific. Toate sunt sigure pentru câine, dar cu deparazitare sunt posibile consecințe negative, care sunt asociate cu moartea paraziților și descompunerea corpului lor în interiorul corpului gazdei. Pentru a evita rezultatele neplăcute, trebuie să respectați anumite reguli..

Reguli de deparazitare

Toate acestea vizează reducerea posibilității de intoxicație excesivă a corpului animalului:

 • Trebuie să urmați instrucțiunile exact.
 • Înainte de deparazitare, trebuie să consultați un medic veterinar, să examinați starea corpului animalului.
 • Este recomandabil să hrăniți medicamentul câinelui dimineața, astfel încât să puteți monitoriza reacția la medicament în timpul zilei.
 • Cu un puternic afectarea ficatului trebuie mai întâi să efectuați terapie simptomatică. Și abia apoi efectuați deparazitarea.
 • Dacă câinele varsă din cea mai mică cantitate de alimente, atunci utilizați picături care picură pe greabăn. Substanța activă ucide paraziții prin sânge.
 • Prima deparazitare planificată se efectuează nu mai devreme de 2 luni de viață (de obicei cu 3 luni). Dar, în prezența helmintiazei deja apărute, puteți începe tratamentul mai devreme..
 • Înainte de procedură, trebuie scapă de purici și alți paraziți cutanati care suge sângele. Această pregătire trebuie făcută la toate animalele de companie, deoarece puricii, căpușele și mâncărimea se pot deplasa de la un animal de companie la altul..

Prevenirea helmintiazei

Prevenirea necesar, deoarece scăparea de paraziți este însoțită de chinuri severe și este foarte ușor să-i ridici pe stradă.

Prin urmare, este necesar să respectați anumite reguli, astfel încât câinele să nu se îmbolnăvească:

 • Principala regulă de prevenire este deparazitarea anuală planificată. Ea este cea care oferă cea mai mare garanție (dar nu 100%) că animalul de companie nu se va infecta cu helminti.
 • Deoarece principala sursă de infecție sunt animalele sălbatice mici (broaște, șobolani etc.), ar trebui să împiedicați câinele să încerce să le vâneze..
 • De asemenea, este recomandabil să evitați să vă jucați cu bețe ridicate și alte obiecte murdare..
 • În general, este necesar ca animalul de companie de pe stradă să meargă bot, întrucât se poate infecta cu helmintii mâncând ierburi (și uneori câinii o fac), bând dintr-o sursă naturală.
 • Înainte de împerechere, viitoarea mamă trebuie să fie deparazitată.
 • Puiilor li se administrează medicamente antihelmintice în mod planificat la 2-3 luni, apoi la șase luni și un an.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil ca un câine să tusească de viermi: boli, simptome, tratament (medicamente)