Volpino italiano (spitz italian)

Volpino Italiano (italian Spitz) este o rasă de câini mici cu părul lung și fața ascuțită de vulpe. În ciuda aspectului lor de păpușă, Volpino sunt paznici vigilenți, hotărâți, curajoși și neîncrezători față de cei din afară. În cercul familial sunt prietenoși și afectuoși, îi tratează bine pe copii, jucăuși și veseli. Necesită întreținere regulată, dar simplă.

rasa de câine Volpino Italiano

Numele rasei provine din cuvântul volpino, care înseamnă „chanterelle” în italiană.

Primii Volpino Italianos au fost înscriși în caietul de studenți în 1901. În 1913 a fost dezvoltat un standard de rasă. În 1956, Volpino italiano a fost recunoscut oficial de către Federația Cinologică Internațională (FCI).

După cel de-al doilea război mondial, multe rase erau într-o stare deplorabilă, iar Volpino nu a scăpat de această soartă. În 1965, erau înregistrați doar 5 câini de rasă pură. Numai programul de conservare a raselor aborigene din Italia, lansat în 1984, a făcut posibilă refacerea efectivelor de animale prin selecția competentă și selectarea câinilor puternici și sănătoși care au supraviețuit de la săteni..

Video despre rasa de câine Volpino Italiano (Spitz italian):

Aspect

Volpino italiano este un mic Spitz cu o constituție armonioasă și un strat lung, ridicat. Dimorfismul sexual este moderat. Înălțimea la greabăn la bărbați - 27-30 cm, cățelele - 25-28 cm.

Capul este în formă de pană, lungimea este de 4/10 din lungimea corpului. Craniul este ovoid. Liniile superioare ale craniului și botului converg. Fruntea este convexă. Oprirea este destul de vizibilă. Botul se înrăutățește în mod vizibil, puntea nasului este dreaptă. Nările sunt bine deschise, pe aceeași linie ca linia superioară a botului, nu proeminente dincolo de linia buzei frontale. Buzele sunt negre, nu cad. Mușcătură de foarfecă, mușcătură dreaptă permisă. Ochii sunt deschiși, de dimensiuni medii, rotunjite. Pleoapele sunt negre. Culoarea ochilor - ocru închis. Urechile sunt de formă triunghiulară, erecte, scurte, îndreptate înainte, așezate la înălțime și apropiate una de cealaltă, lungimea urechilor este aproximativ egală cu jumătate din lungimea capului.

Gâtul este așezat vertical, lungime egală cu lungimea capului. Corp pătrat. Spatele este drept. Greierul iese în evidență deasupra liniei de sus. Lomul este ușor arcuit. Crupul este înclinat cu aproximativ 10 grade spre orizontală. Pieptul este coborât până la coate, alungit. Coaste sunt rotunjite. Abdomenul este moderat ascuns. Coada este o continuare a crupei, curbată peste spate, ușor mai scurtă decât înălțimea la greabăn. Picioarele sunt așezate vertical, paralel. Picioare ovale cu degetele de la picioare bine unite, cuie negre și tampoane.

Blana este foarte groasă, densă, lungă, dreaptă și proeminentă. Textura este fermă. Stratul superior este grosier. Un guler abundent pe gât. Craniul este acoperit cu păr semi-lung care ascunde baza urechilor. Părul de pe bot este scurt. Urechile sunt foarte moi, potrivite. Pene pe spatele membrelor. Coada este acoperită cu păr foarte lung. Culori: alb sau roșu. Șampanie permisă, dar nedorită.

Volpino Italiano este adesea confundat cu alte rase: câine eschimos american, spitz japonez, spitz mijlociu (spitz mic german), pomeranian.

Volpino italiano maro

Caracter și comportament

Volpino Italiano este un câine mic, vesel, prietenos, hotărât, cu un caracter echilibrat, loial, iubitor, inteligent și răbdător. Volpinos așteaptă, de obicei, proprietarii de la muncă fără isterie, adoră atenția, dar nu se comportă prea discret. Câinii mici sunt foarte energici și jucăuși. Rămân așa până la bătrânețe.

Un lucru interesant despre Volpino este că latră atunci când sunt entuziasmați. De exemplu, în timp ce joci, aștepți mingea și dacă câinele participă la agilitate, atunci în timpul unui salt sau în fața unui obstacol.

Spitz-ul italian este un bun paznic care îl va avertiza întotdeauna pe proprietar despre zgomote străine sau sosirea oaspeților. Învață rapid să distingă între zgomote străine care necesită într-adevăr atenția proprietarului. În absența oricărei educații, el latră mult peste fleacuri. Poate că îi este frică de străini, dar se comportă prietenos cu cei pe care îi cunoaște. Preferă să evite contactul strâns cu străinii, dar nu prezintă agresivitate sau nervozitate în viața de zi cu zi.

Cu condiția socializării timpurii, Spitzul italian este flexibil și ascultător, potrivit pentru tineri și bătrâni, pentru familiile cu copii. Este mai bine dacă sunt deja copii adulți care înțeleg cum să manevreze un animal și nu îl vor face rău din greșeală. Volpino se înțelege bine cu alte animale de companie, mai ales dacă este crescut cu ele.

educatie si antrenament

Volpino Italiano este inteligent, inteligent și suficient de receptiv pentru a fi recomandat ca prim câine. Se împrumută bine pregătirii de bază, învață rapid comenzi, dar pentru a obține un nivel ridicat de ascultare cu el, trebuie să fii răbdător, consecvent și persistent. Spitzul italian poate fi încăpățânat și avizat la o vârstă fragedă. Încep să crească un cățeluș devreme, literalmente din primele zile de apariție într-o casă nouă, majoritatea comenzilor de bază sunt incluse în viața de zi cu zi și necesită ușor implementarea lor.

Volpino italiano poate fi găsit în competiții de agilitate și alte sporturi similare.

rasa de câine Volpino Italiano

Caracteristicile conținutului

Volpino italiano este potrivit pentru a locui într-un apartament sau într-o casă privată. Acasă, câinii sunt deseori chemați să locuiască pe stradă, dormind în clădiri separate sau cabine. Volpino se adaptează bine oricăror condiții meteorologice, stratul superior respinge apa, iar stratul dens protejează de temperaturile scăzute. Volpinos se adaptează, de asemenea, bine la căldură. Mota sezonieră este foarte abundentă, restul timpului este moderat.

Mersul cel puțin 30 de minute în fiecare zi vă va ajuta câinele să elibereze energia acumulată în timpul zilei. Spitzul italian nu necesită efort fizic serios. Se adaptează bine stilului de viață al proprietarului. Sunt întotdeauna bucuroși să aibă jocuri active comune, diverse sarcini intelectuale sau sporturi, dar se pot mulțumi doar cu mersul pe parc. Mulți Volpinos adoră să înoate, scăldatul în sezonul cald va fi foarte benefic..

Îngrijire

Volpino Italiano necesită întreținere regulată. Procedurile de igienă includ:

  • Pieptănăm haina cu un pieptene de 1-2 ori pe săptămână. Procedura vă permite să îndepărtați părul mort și să reduceți cantitatea de păr pierdut în casă și, de asemenea, previne formarea de încurcături;
  • Spălarea este prezentată la fiecare 10 zile. Unii crescători susțin că galbenele ar trebui spălate nu mai mult de o dată la 3 luni. Înainte de scăldat, trebuie să vă asigurați că haina nu este măturată nicăieri. În plus față de șamponul obișnuit, un balsam este utilizat pentru a face pieptănarea mai ușoară;
  • Ghearele sunt tăiate după cum este necesar, de obicei la fiecare 2-3 săptămâni;
  • Părul dintre degete și tampoane este tăiat o dată pe lună sau mai puțin;
  • Spălați-vă dinții și urechile săptămânal;
  • Este important să vă păstrați ochii curați și uscați. De obicei, acestea sunt șterse dimineața și seara. Dacă acest lucru nu este suficient pentru a preveni colorarea căilor lacrimale într-o culoare roșu-maroniu, se utilizează și agenți de înălbire speciali..

Volpino Italiano nu are nevoie de tunsori regulate. La expoziție, câinele este prezentat în forma cea mai naturală. Doar părul dintre degetele de la picioare și perne este tăiat pentru a da labei un aspect rotunjit, îngrijit. Iar lâna de pe guler, cu pene și de pe corp este doar puțin măcinată.

Alimente

Volpinos au nevoie de alimente nutritive de înaltă calitate. Poate fi mâncare de casă sau mâncare industrială super premium sau mâncare holistică. Mâncarea uscată sau umedă este selectată în funcție de mărimea și vârsta câinelui. Mâncarea de casă ar trebui să fie o treime din carne și produsele din carne, carnea de vită ar trebui preferată. Restul cade pe cereale (orez, hrișcă), legume, fructe, produse lactate fermentate prin portabilitate.

Cățeluș Volpino Italiano

Sănătate și longevitate

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Volpino italiano (spitz italian)