Wolfhound: rasa sau scopul câinelui?

Lupii sunt numiți în mod popular rase mari de câini, care sunt folosiți pentru a vâna lupi și alte animale sălbatice, precum și pentru a proteja animalele de fermă din pășune. De fapt, orice câine care este potrivit pentru o astfel de muncă poate fi numit câine de lup. La canin există o singură rasă cu un astfel de nume oficial - Irish Wolfhound.

câine lup de câine

Rase de câini Wolfhound:

  • Câine de lup irlandez;
  • Buryato Mongolski wolfhound (câine khotosho);
  • Câine ciobanesc din Asia Centrală (câine de lup turcman);
  • Câine ciobanesc caucazian (câine de lup caucazian);
  • Ogar de vânătoare rusesc (câine de lup rus).

Câine de lup irlandez

Wolfhound-ul irlandez este considerat una dintre cele mai mari rase. În ciuda numelui și mărimii atât de impresionante, irlandezul este surprinzător de pașnic și de bunăvoință, nu există absolut nicio agresiune în el, nu va fi primul care va intra în conflict. Nici el nu va proteja și păzi, dar va iubi și linge.

Origine

Se crede că strămoșii câinilor de lup irlandezi moderni erau câini mari, cu păr de sârmă, pe care celții din Irlanda i-au folosit pentru protecție și vânătoare. Mai aproape de modern, aspectul s-a format în Evul Mediu. Rasa a devenit foarte populară datorită ordinului lui Cromwell de exterminare a tuturor lupilor (pentru cei uciși au dat o recompensă monetară). În Irlanda, se crede că ultimul lup a fost ucis în 1786. Câinii de lup irlandezi au încetat să mai fie solicitați și sunt pe cale de dispariție. Numai datorită entuziaștilor care au reușit să facă un tovarăș din câine, câinele de lup irlandez a fost salvat.

Aspect

Rasa câinelui irlandez Wolfhound, așa cum se vede în fotografie, are o structură musculară, puternică, dar elegantă, piept larg, spate lung și puternic și picioare înalte. Capul este sus și mândru. Botul este îngust, ochii mici, urechile căzute. Coada este lungă. Paltonul este grosier, formând barbă și sprâncene pe față. Culoarea poate fi de culoare roșie, brună, grâu și negru.

Caracter

Câinii de lup irlandezi sunt inteligenți, prietenoși cu un psihic echilibrat, foarte atașat de proprietar, fără de care literalmente nu pot trăi. Cu toate acestea, o astfel de iubire nu implică ascultare de necontestat. Wolfhounds sunt independenți, autosuficienți, capabili să ia propriile decizii. Câinele irlandez lup este costisitor, prețul mediu este de 1000 USD.

Câine de lup irlandez

Buryat-Mongol wolfhound

Un alt nume pentru această rasă este Khotosho Nokhoi. Câinii sunt răspândiți în Mongolia, Buriatia și regiunile învecinate. La fel ca multe alte rase aborigene, câinele de lup este un câine bine construit, fără pretenții în întreținere și versatil în utilizare. Are o sănătate bună și o constituție funcțională care îi permite să facă o varietate de locuri de muncă.

Cuvântul "khotosho" - numele principal în limba buriat înseamnă "lup de curte" sau "câine de curte".

Origine

Rasa este considerată una dintre cele mai vechi. În timpul săpăturilor Așezării Hun de lângă Ulan-Ude, au fost găsite rămășițele câinilor, care, după analize, au fost caracterizate de oamenii de știință ca fiind rămășițele strămoșilor modernilor câini de lupi mongoli. În cartea de reproducere a Rusiei, câinii au fost introduși pentru prima dată în 2000, iar în 2006 au publicat un standard pentru rasă.

Aspect

Câinele de lup Buryat-Mongol este mai înalt decât media, puternic, cu un os masiv și mușchi de relief. Pielea formează falduri pe cap și pălărie pe gât. Învelișul este grosier, drept, cu un substrat moale și dens. Există mai multe tipuri de păr, stratul superior poate fi scurt, semilung sau lung. Culoare negru și cafeniu.

Caracter

Câinii de lup mongoli Buryat sunt echilibrați, loiali câinilor stăpâni. Instinctele înnăscute de pază și atitudinea grijulie față de toți membrii familiei au făcut ca rasa să fie cerută atât în ​​patrie, cât și în alte regiuni ale Rusiei. Astăzi sunt folosiți ca agenți de pază, paznici, însoțitori.

Buryato Mongolian Wolfhound

Câine ciobanesc caucazian

Spre deosebire de câinii ciobănești europeni, Câini de păstor caucazieni - „santinele”, nu pășeau niciodată oi, doar ajutau ciobanii să conducă turma, dar sarcina lor principală era să protejeze animalele de hoți și prădători.

Origine

Câinii ciobănești caucazieni sunt descendenți ai așa-numiților câini de munte din grupul molosian. Acasă, ele au fost folosite de mult timp pentru a proteja efectivele de animale de rău și animale prădătoare. Aceasta a jucat un rol în formarea aspectului și a tipului psihologic. Caucazienii sunt mari și puternici, independenți, capabili să lucreze fără o persoană și să ia propriile decizii.

La sfârșitul anilor 20 ai secolului trecut, au început lucrările de creștere a unei rase aborigene, care trebuia să consolideze cele mai bune calități ale câinilor de lupi. În 1931, standardul rasei a fost dezvoltat pentru prima dată. Câinii au fost prezentați la o expoziție în Newberg, Germania, despre care s-a vorbit în Europa, dar în ciuda interesului general, rasa practic nu s-a dezvoltat. Abia în 1990, ICF a înregistrat oficial Ciobanul Caucazian.

Aspect

Caucazienii sunt ca niște urși de pluș mari. Sunt duri, puternici și duri. Înălțimea este peste medie, greutatea este de 50-70 kg, dar poate ajunge la 100 kg. Capul este mare și puternic. Ochii întunecați și întunecați îi dau o expresie severă. Fizicul este puternic, șoldurile sunt ușor ridicate deasupra liniei din spate. Labe mari și grele.

Blana este foarte groasă, substratul este bine dezvoltat, ceea ce face ca îmbibările să pară și mai masive. Culori diferite: gri, maro gălbui, tigrat, alb.

Caracter

Câinele ciobănesc caucazian poate fi mândru și rebel, picioarele pentru a-l proteja pe proprietar vor fi prețul propriei sale vieți. Aceasta este o rasă dificilă în educație și întreținere, care este potrivită numai pentru crescătorii de câini cu experiență..

În mod popular, această rasă de câini este, de asemenea, cunoscută sub numele de câinele de lup caucazian sau caucazian, foto:

Câine de lup caucazian

Câine ciobanesc asiatic central

Lupul din Asia Centrală este rezultatul selecției naturale, este o rasă aborigenă, folosită pentru securitate și gardă. Astăzi este recunoscut oficial sub denumirea de „Câine ciobanesc din Asia Centrală”, dar și oamenii îl numesc Câine de lup turcman.

Origine

Asia Centrală este un reprezentant tipic al Molossoidelor. Se crede că strămoșii săi au fost câinii de război din Mesopotamia, precum și mastinii tibetani. Pe parcursul existenței lor, câinii au suferit o selecție naturală brutală care a modelat aspectul modern și caracterul temperat. În Turkmenistan, asiaticii de rasă pură sunt numiți câini de lup turcomani, sunt o comoară națională împreună cu caii Akhal-Teke.

Munca în fabrică a rasei a început în URSS în anii 30. S-a încercat folosirea asiaticilor pentru a păzi facilitățile guvernamentale, dar sarcina sa dovedit a fi dificilă din cauza psihologiei complexe a rasei. În 1990, industria agricolă de stat din Turkmenistan a aprobat standardul pentru câinele de lup turcman. A fost ofilit ca bază pentru înregistrarea rasei în 1993 în FCI sub numele de Câinele Ciobanesc din Asia Centrală.

Aspect

Asiaticii centrali sunt câini mari și puternici, cu oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Înălțimea minimă la greabăn este de 65-70 cm, greutatea 40-80 kg. Capul lor este masiv și lat, cu un bot bine umplut. Urechile atârnate, ca și coada, sunt ancorate. Blana este grosieră, dreaptă, lungimea câinelui este împărțită în două tipuri: cu părul scurt (3-4 cm) și cu părul lung (7-8 cm). Un substrat dens este bine dezvoltat. Culoarea poate fi oricare, doar ciocolata, ficatul și albastrul nu sunt permise.

Caracter

Trăsăturile principale ale câinelui de lup turcmen sunt neînfricarea, curajul, mândria, independența și stima de sine. În manifestarea sentimentelor, sunt destul de reținuți, dar în același timp sunt foarte puternic atașați de familia lor și vor face totul pentru a-i proteja. Animalele de companie din turma lor sunt de obicei tratate pașnic, gata să păzească fiecare pui din curtea stăpânului.

Câine de lup turcman

Ogar de vânătoare rusesc

Ogar de vânătoare rusesc - o rasă de câini de vânătoare mari care sunt capabili să dezvolte viteză foarte mare, au o vedere bună, putere, rezistență și sunt agresivi față de alte animale. Cuvântul „câine” din numele ogarilor l-a luat din cauza lânii, din vechiul rus. „Psovina” - palton mătăsos, ondulat.

Origine

Prima descriere a ogarilor ruși datează din secolul al XVII-lea. Înainte, ogarii erau numiți circasieni. La începutul secolului al XVIII-lea, sângele ogarilor europeni a început să curgă către ei, din secolul al XX-lea și al celor de munte și din Crimeea. Rezultatul este multe tipuri diferite. În 1888, a fost făcută prima descriere a rasei și a început formarea ei. Din 1874, au avut loc expoziții de ogari și au fost selectați cei mai buni reprezentanți. În anii 80 ai secolului XX, în Rusia existau aproximativ 3000 de ogari, dintre care aproximativ 2000 cu pedigree.

Aspect

Ogarul rus este un câine uscat, cu un cap lung îngust, ochi mari expresivi și urechi mici. Labele sunt înalte, pieptul este bine dezvoltat, linia abdomenului este foarte puternic strânsă. Paltonul este moale, ondulat. Culorile pot fi foarte diverse.

Caracter

Ogarii au un tip mobil de temperament, la un moment dat este calmă, dar când vede animalul, este imediat încântată și gata să lucreze. Sunt foarte independenți și autosuficienți, capabili să trăiască și să se hrănească fără o persoană și, totuși, intră cu îngăduință în serviciul proprietarului. În familie, ogarii sunt blânzi și încrezători, încearcă să devină membri deplini ai familiei și sunt ghidați de regulile stabilite. Casele se comportă calm, aproape imperceptibil.

Lupul rus

Această descriere este doar a acelor rase care sunt cel mai adesea numite câini de lup. Poate fi completat în mod semnificativ prin includerea, de exemplu, a raselor de câini de pază care au fost vreodată folosite pentru a proteja animalele de prădătorii gri (Akbash, Gampr, Tobet, câine de munte din Pirinei), Schnauzer uriaș, Baskhan Pariy), precum și ogarii crescuți în acele zone în care este posibilă vânătoarea de lupi (Taigan, Tazy).

Video despre câinii câine-lup - "5 rase capabile să omoare un lup":


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Wolfhound: rasa sau scopul câinelui?