Akita americană: caracteristici și descrierea rasei

Americanul Akita fascinează prin măreția calmă și aspectul neobișnuit.

Bărbații frumoși, impunători, mari, cu o dispoziție mândră și o inimă devotată nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

Istoria rasei

Akita americană este foarte asemănătoare cu strămoșul său, Akita Inu, originar din Japonia. Akita Inu este una dintre cele mai vechi rase, de-a lungul existenței sale îndelungate, a suferit multe schimbări.

Sângele mastinilor, marilor danezi și păstorilor germani a fost adăugat la rasa inițială, care a fost inițial gardian și vânător al unui vânat mare. Acest lucru a fost făcut pentru a obține animale mai puternice și feroce, care au fost folosite ca câini de luptă..

ursuleț
ursuleț

Akita Inu a fost crescut în principal de cei de la putere și și-a ridicat conținutul într-un fel de cult. Dar, de fapt, Akita a rămas doar „samurai” pentru proprietarii lor, au fost trimiși la „arenă”, unde câinii au fost uciși de sute.

Referinţă: În Japonia, rasa Akita Inu a fost la un pas de distrugere completă de mai multe ori.

Câinii au venit în America după al doilea război mondial. Aici reproducerea rasei și-a urmat propriul curs. În 1956, primul club Akita a apărut în America, dar abia în 1972 rasa a fost recunoscută oficial în Statele Unite. În acest moment, japonezii și Akita americani erau deja izbitor de diferiți unul de celălalt..

Federația Internațională Cinologică a recunoscut Akita americană ca o rasă separată abia în 2000. Mai mult, rasa a fost denumită „Câine japonez mare”. Acest lucru nu s-a potrivit în niciun caz americanilor, așa că rasa a fost redenumită pe placul lor..

Descriere și standard de rasă

Americanul Akita este un câine puternic cu cap de urs și purtare mândră. Este mai mare decât Akita Inu. Datorită construcției sale armonioase, nu arată greu, dar literalmente radiază putere.

 • creșterea masculilor este de la 66 la 71 cm, cățelele de la 61 la 66 cm;
 • greutatea masculilor - 49-60 kg., cățelele - 32-45 kg .;
 • corpul este dreptunghiular, mai alungit la cățele. Spatele este drept, coapsul este ușor arcuit, musculos. Pieptul este lat și adânc, gâtul este scurt și masiv;
 • capul este mare, masiv. Botul este lat, de lungime medie, opritorul este pronunțat, neted, nasul este negru;
 • ochii sunt mici, adânci. Maro sau maro închis;
Rasa standard
Rasa standard
 • urechile sunt mici, erecte, ascuțite;
 • dintii albi, mari. Foarfecă sau mușcătură dreaptă. Limba roz, fără pete;
 • coada este lungă, îndoită într-un inel, se află pe spate. Mare, ridicat;
 • membrele drepte și puternice, bine musculate. Labe sunt rotunde, arcuite, cu tampoane groase;
 • haina este grosieră, cea mai lungă de pe coadă. Substratul este gros și moale;
 • orice culoare. Fața este caracterizată de o mască (absentă în cazul culorii albe).

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Americanul Akita este o personalitate deosebită, cu un caracter dificil. Independent, încrezător în sine și încăpățânat, este foarte dificil să îi găsești o abordare. Un câine nu va asculta niciodată pe cineva pe care nu îl respectă. Și să-i câștigi respect nu este ușor.

Akita nu este agresiv față de oameni, calm și pașnic. Este destul de tolerantă cu cei din afară, dacă aceștia nu intră pe teritoriul care i-a fost încredințat. Paznicii născuți de „americani” și oaspeții neinvitați nu vor putea intra în tine.

Un câine japonez mare este afectuos și amabil, dar ascultă de un singur stăpân. Animalul de companie nu va pătrunde niciodată, dar are nevoie de comunicare. Mai mult, comunicarea pe picior de egalitate - câinele nu va tolera neglijarea.

Câine mândru și loial
Câine mândru și loial

Akita nu iartă jignirile. Poate să „mângâie” pentru o lungă perioadă de timp, să ignore comenzile și să-și ridice nasul de la infractor. Dar a face pace cu un câine nu este dificil, pur și simplu vorbește din inimă și recunoaște-ți greșeala. „Americanul” poate nu imediat, dar el va înțelege și va avea milă.

Trebuie să ne amintim că câinele, având obiceiuri de conducere, vă va verifica în permanență pentru „adecvarea profesională”. În unele puncte, va trebui să faceți compromisuri, dar merită totuși să arătați perseverență și fermitate. Ridicarea vocii, înșelarea și cu atât mai mult lovirea Akitei americane este imposibilă. Te va dezbrăca pentru totdeauna de încrederea și respectul ei..

Atitudinea „americanului” față de copii este nesfârșită de răbdătoare. Akita nu va jigni nici măcar copilul altcuiva (ei bine, poate asta va speria), dar din „al său” va rezista orice. El va fi fericit să participe la toate farsele de sânge și va deveni tovarășul său loial.

Important! Amintiți-vă dimensiunea animalului dvs. de companie, nu-l lăsați singur cu copilul. Câinele poate lăsa accidental copilul sau îl poate zdrobi.

Relațiile cu alte animale sunt complexe. Și dacă cu pisica „sa” Akita poate menține neutralitatea, atunci cu un câine sunt posibile confruntări serioase și o luptă pentru dominație în casă.

Îngrijire și

American Akita poate fi păstrat într-un apartament fără probleme. Câinele este destul de îngrijit, nu zgomotos și nu are un miros neplăcut. Singurul lucru demn de luat în considerare este o haină caldă Akita, în care câinele poate fi fierbinte în casă. Merită să vă asigurați că animalul dvs. de companie are acces nestingherit la balcon. Și va trebui să ventilați apartamentul mai des.

Potrivit pentru păstrarea într-un apartament
Potrivit pentru păstrarea într-un apartament

Desigur, pe un teren personal într-o volieră cu o cabină caldă, Akita va fi mult mai confortabil. Frostul nu este teribil pentru ea, dar câinele se va ofili fără comunicare. Prin urmare, oriunde vă păstrați animalul de companie, va avea nevoie de multă atenție. Mersul pe jos este în orice caz o necesitate. Dar dacă un câine de oraș are nevoie de o plimbare de cel puțin 2 ori pe zi, atunci cu conținut gratuit, vă puteți limita la 4-5 plimbări pe săptămână.

Din procedurile de igienă, sunt necesare următoarele:

 • lâna are nevoie de periaj regulat. În perioadele de năpârlire - în fiecare zi. De asemenea, trebuie tratat sezonier pentru paraziți;
 • spălați câinele des, va trebui doar dacă animalul dvs. de companie participă la expoziții. În general, este suficient să faci baie câinelui de 2-3 ori pe an;
 • tăiați ghearele după cum este necesar, dacă nu se macină singure;
 • ochii, dacă este necesar, ștergeți cu un tampon de bumbac umezit cu apă caldă. Pentru prevenire, o dată pe săptămână, puteți clăti cu decoct de mușețel;
 • spală-te pe dinți cu o pastă de dinți specială. Cartilajul și oasele moi vor ajuta la combaterea tartrului;
 • urechi, pentru prevenire, o dată pe săptămână, ștergeți cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen;
 • inspectați labele și, dacă este necesar, dezinfectați rănile. Dacă apar fisuri pe tampoane - ungeți cu o cremă de grăsime și adăugați ulei vegetal în dietă (o lingură pe zi).

Baza dietei (60-70%) a unui câine japonez mare este carnea slabă, măruntaiele și peștele de mare. Restul sunt cereale, legume, fructe, produse lactate și ouă (o dată pe săptămână). Suplimentele necesare de minerale și vitamine sunt adăugate conform recomandărilor medicului veterinar.

Mâncarea comercială conține deja toate oligoelementele de care are nevoie un câine. Dacă decideți să vă hrăniți animalul de companie cu alimente gata preparate, ar trebui să acordați preferință numai mâncării premium.

educatie si antrenament

Chiar și la o vârstă fragedă, americanul Akita este foarte independent, așa că trebuie să-i înveți copilului comenzile de bază cât mai repede posibil. Comenzi precum „Vino la mine”, „Nu poți”, „Stai în picioare” ar trebui învățate de cățeluș în primul rând.

Instruire
Instruire

Atenţie! Akita crește încet, nu ar trebui să supraîncărcați copilul cu multe echipe. Cele noi ar trebui introduse treptat, deoarece cele anterioare sunt stăpânite..

Este imperativ să scoți cățelușul la plimbări, să te familiarizezi cu lumea exterioară. Deși Akita are un psihic stabil, socializarea este necesară pentru cățeluș. Datorită ei, în viitor câinele va reacționa mai calm la străini și va înțelege în mod adecvat situațiile.

Procesul de antrenament va deveni mai distractiv și mai ușor dacă îmbrăcați antrenamentul într-o formă jucăușă. Laudă, mângâie și tratează-ți animalul de companie cât mai des posibil. Este mai bine să ignorați ratările și doar după o vreme să reveniți la trucul eșuat. Nu transforma antrenamentul într-o rutină, Akita își va pierde rapid interesul și își va îndrepta atenția spre ceva mai interesant.

Nu certați câinele pentru un astfel de comportament, aceasta este vina ta. Amânați antrenamentul și încercați să-l interesați pe Akita cu o jucărie sau o delicatese. Dacă câinele se confruntă deschis cu un conflict, scuturați-l de scruff și apăsați-l pe podea. De îndată ce câinele se împacă cu poziția sa și încetează să se zvârcolească - eliberați.

„Americanii” sunt câini foarte inteligenți, dar uneori se adaugă doar la probleme. Câinele este sceptic cu privire la orice comandă, o analizează și poate refuza să efectueze o acțiune care, în opinia sa, nu este necesară..

Doar în cazul acceptării complete și necondiționate a proprietarului, ca lider, câinele se va supune fără îndoială. Dar, pentru a câștiga acest titlu, va trebui să lucrați mult și greu, strângând din dinți și apelând la toată răbdarea pentru a vă ajuta. „Americanul” te va testa constant pentru rezistență, înșelăciune și înșelăciune. Această bătălie de personaje poate dura foarte mult timp.

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Akita americană este o rasă destul de rară în Rusia, dar există pepiniere ale acestei rase în țara noastră. Gama de prețuri pentru pui este foarte largă și variază de la 20 la 80 de mii de ruble.

Copil
Copil

Gama de prețuri este explicată de mai mulți factori:

 • reputația și locația creșei;
 • nașterea părinților cățelușului;
 • sexul cățelușului;
 • clasa catelului. Clasa pentru animale de companie este un animal de companie, nu va fi permis să se reproducă și să arate, dar toate caracteristicile rasei cățelușului sunt normale. Clasa de rasă, nu va străluci la expoziții, dar va fi permis să se reproducă. Clasa de spectacol - viitori campioni.

Important! Este imposibil să se determine clasa exactă a unui cățeluș înainte de vârsta de 9 luni. Merită să fii precaut dacă crescătorul promite cu încredere un viitor strălucit pentru un bebeluș de 2 luni.

Când alegeți un cățeluș, asigurați-vă că vă uitați la părinții săi. La urma urmei, puii adoptă nu numai datele lor externe, ci și obiceiurile. Puiul în sine trebuie să fie activ și curios, fără semne de agresivitate sau frică, cu haina moale, lucioasă și ochii limpezi și curați..

De obicei, crescătorii se preocupă de reputația lor și sunt responsabili pentru reproducerea câinilor. Urmăriți soarta „absolvenților” lor și ajutați de bunăvoie cu sfaturi proprietarilor nou-creați.

Concluzie

Nu vă lăsați păcăliți de aspectul „de pluș” al Akitei. Pielea moale ascunde un caracter de oțel. Un câine japonez mare este capabil să devină un prieten loial și membru al familiei tale. Dar dacă nu ești încrezător în punctele tale forte și în stabilitatea sistemului nervos, este mai bine să te gândești la achiziționarea unei rase diferite, mai puțin încăpățânate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Akita americană: caracteristici și descrierea rasei