Voliera pentru alabai fă-o singur - descriere pas cu pas

Construirea unui stand pentru AlabayPăstorul asiatic aparține rasei care necesită o libertate constantă de mișcare. Mulți proprietari l-au pus pe cioban pe un lanț, privând-o astfel de libertate și provocându-i dureri morale violente. Prin urmare, dacă aveți un câine ciobanesc asiatic și doriți să îi oferiți cele mai bune condiții, vă recomandăm să instalați o volieră pentru păstrare. Puteți să o achiziționați și să o faceți singur.

Voliera pentru alabai fă-o singur

Câinele Ciobănesc din Asia Centrală nu este un câine care poate fi cazat într-un apartament. Pentru a păstra acest câine uriaș sunt necesare condiții speciale. Un astfel de câine ar trebui să locuiască într-o casă la țară sau într-o casă la țară, unde există o mulțime de spațiu pentru plimbare. Cea mai bună soluție pentru o rasă de câini atât de mare este construirea unei voliere.. Animalul tău de companie îți va mulțumi. Puteți construi o astfel de casă cu propriile mâini sau puteți cumpăra.

Cerințe pentru o volieră pentru Alabai

Înainte de a începe să construiți o casă pentru un câine, trebuie să știți cum ar trebui să fie. Pentru aceasta, au fost dezvoltate cerințe speciale pentru incinte pentru păstrarea raselor mari de câini..

 1. Cum să construiești un stand AlabayDimensiunea standului pentru Alabai ar trebui să fie considerabilă. Va trebui să plasați în volieră, o casă pentru câine, un loc pentru hrănire și un loc pentru liberă circulație. Astfel, trebuie să construiți versiunea minimă a apartamentului. Suprafața incintei ar trebui să fie de cel puțin zece metri pătrați sau chiar mai mult. Este mai bine să nu economisiți dimensiunea casei, altfel câinele va deveni trist și, ca urmare, se va îmbolnăvi.
 2. Înălțimea incintei trebuie să fie maximă. Masculii păstori sunt atât de puternici încât uneori pot sări peste un gard de trei metri. Prin urmare, cel mai bine este să faceți gardul cât mai sus posibil. De asemenea, nu ar trebui să instalați o cabină lângă gard. Această rasă de câine poate sări peste un gard și să iasă dintr-o casă pe care ați construit-o..
 3. Se recomandă instalarea pardoselilor combinate în volier. Nu se recomandă betonarea podelei. Aceste pardoseli sunt prea reci și ar putea provoca degerături pentru câinele dvs. Cel mai bine este să faceți podeaua în asfalt cel puțin parțial. O altă parte a podelei poate fi realizată din scânduri. Lemnul va completa interiorul și va menține indicatorul optim de temperatură. În zilele însorite și călduroase, pardoselile nu se vor supraîncălzi, iar în zilele reci nu vor lăsa animalul să înghețe.
 4. Cel mai bine este să construiești o volieră fără tavan și podea, sub forma unui gard de pământ. Dar este demn de remarcat faptul că Alabai le place să facă lucrări de teren. Prin urmare, trebuie să fii pregătit pentru asta..
 5. Pentru a-ți face animalul confortabil, cel mai bine este să faci un acoperiș în volier. Materialul ideal pentru acoperiș poate fi carton ondulat, țiglă, țiglă metalică sau ondulină.
 6. O ușă trebuie să fie prezentă pe o parte a incintei. Este necesar nu numai pentru câine, ci și pentru proprietar. Pentru a proteja pe toată lumea, cel mai bine este să faceți ușa din metal cu o încuietoare mortasă.
 7. Proprietarul câinelui ciobanesc trebuie să-și amintească că scopul principal al rasei este protejarea teritoriului. Prin urmare, voliera ar trebui să aibă o vedere bună. Câinele trebuie să se uite prin curte și să vadă toate locurile pe care un străin poate urca.
 8. Voliera în sine trebuie să aibă o dimensiune masivă. Alabai este un câine mare și datele fizice trebuie luate în considerare în orice caz. Cel mai bine este să instalați mecanismul de susținere într-o treime din toată lungimea în adâncime și să turnați beton. Ca gard, puteți alege o plasă de plasă sau orice altă opțiune. Dar gardul trebuie să fie puternic, altfel câinele îl va roade pur și simplu.

Parametrii voliereiCând construiți o volieră, merită să ne amintim că dimensiunea câinelui este impresionantă. El are șaizeci și cinci de înălțimi centimetri și toate cel puțin patruzeci de kilograme. În plus, dimensiunea standului ar trebui să fie de trei ori mai mare decât câinele. Nu vă mulțumiți cu o clădire mică. Pentru voliera ar trebui alocate cel puțin zece metri pătrați.

În cură în sine trebuie să existe un stand - o casă, precum și un loc pentru hrănire și plimbare. Este demn de remarcat faptul că, dacă intenționați să creați Alabai, trebuie să le oferiți un loc viitoarelor pui. La suprafața totală va trebui adăugat cel puțin cinci metri pătrați.

Loc pentru o volieră pentru Alabai

Înainte de a aborda construcția directă a unei voliere, trebuie să alegeți un teritoriu pentru acesta, a cărui dimensiune ar trebui să fie de cel puțin zece metri pătrați. Merită să ne amintim că funcția principală a câinelui este de a păzi. Adică, locul ar trebui să fie clar vizibil. În cazul în care nu este posibil să vizualizați obiectul, atunci voliera ar trebui să aibă prioritate. Este util să rețineți principalele nuanțe ale alegerii unui loc.

 • Se recomandă instalarea volierei departe de stradă. Este deosebit de important să-l plasați departe de străzile zgomotoase. Și merită, de asemenea, să-l plasați aproape de vizualizarea teritoriului fermei dvs..
 • Este necesar ca locul să fie departe de mirosurile străine. Alabai au un simț al mirosului excelent, astfel încât poate împiedica câinele să se simtă confortabil în noua casă.
 • Dacă aspectul site-ului permite acest lucru, atunci se recomandă instalarea unei voliere în partea de est sau de vest. Animalul se va simți practic. Vara nu va fi cald și iarna nu va fi frig.

Construim o volieră pentru Alabai cu propriile noastre mâini

Cum să construiești o volieră pentru AlabaiPuteți comanda o volieră în orice design. Multe companii chiar construiesc case din cărămidă pentru Alabai. Dar una dintre opțiunile simple și economice este de a construi o volieră cu propriile mâini. Astfel, puteți lua în considerare toate cele mai mici, dar importante detalii despre păstrarea și îngrijirea unui câine..

Fără abilități de construcție, material înseamnă că puteți completa designul ideal al volierei. De exemplu, luați ca bază un profil metalic și garduri de plasă sudate zincate. Nu vei avea nevoie de mult timp și bani pentru asta. O construcție complexă și costisitoare a unei voliere poate fi numită o casă din țevi metalice. Puteți utiliza o metodă mai scumpă - aceasta este instalarea țevilor metalice. Dar este demn de remarcat faptul că un astfel de proces ar trebui să fie însoțit mai întâi de săpături și după betonare. După aceea, rețelele pot fi sudate la bază. Pentru ca structura să trăiască cât mai mult posibil, toate piesele metalice trebuie amorsate și deschise cu smalț. Poate fi utilizată și metoda de vopsire la cald.

Instalați voliera nChiar și cu uși și o încuietoare sigură. Pentru podea, cel mai bine este să folosiți plăci șlefuite. Pentru a crește durata de viață, trebuie să deschideți podeaua cu o soluție specială. Și apoi tratați copacul cu material de la putrezire. Acoperișul este construit cu grinzi și acoperit cu ondulină. Pentru a proteja animalul de companie de vânt, se recomandă ca pereții incintei să fie din policarbonat. Partea frontală a volierei este realizată cel mai bine pentru un sondaj.

Pentru a oferi umbră iar răcoarea în sezonul estival este recomandată pentru plantarea plantelor urcătoare din apropiere. Ca opțiune economică, merită să executați construcția unei cuști în aer liber fără acoperiș. Dar trebuie să îngrădiți incinta în jurul perimetrului cu un cadru metalic. Merită să luați în considerare o singură nuanță, astfel încât câinele să nu sapă o cale diferită pentru el însuși, cel mai bine este să concretizați perimetrul sitului. Cel mai bine este să sapi adânc aproximativ patruzeci de centimetri. În loc de beton, puteți folosi ardezie, care, de asemenea, trebuie săpată adânc.

Cea mai bună opțiune pentru un stand de bricolaj

O altă opțiune este mai mult, cea optimă poate fi făcută manual. Această volieră constă din mai multe etape de lucru.

 1. Dimensiuni AlabaiElaborați desenul. Pentru aceasta, merită să luați în considerare dimensiunea câinelui și alte nuanțe. Și, de asemenea, cumpărați toate materialele necesare sau luați de acasă materialele disponibile la îndemână.
 2. Betonează podeaua adâncime de șapte centimetri. În acest fel puteți forma fundația. Cu ajutorul cofrajului, silueta de beton poate fi fixată. Înălțimea podelei poate fi de aproximativ douăzeci de centimetri.
 3. Se recomandă izolarea podelei într-un unghi. Cel mai bine este să folosiți scânduri din lemn natural ca material principal pentru podea..
 4. Un grătar metalic poate fi folosit ca pereți. Piesele de colț trebuie săpate adânc în pământ. Grilele trebuie sudate la ele. Pe de altă parte, faceți o ușă și puneți o încuietoare sau un zăvor.
 5. În cazul în care pereții laterali sunt înveliți cu material ușor, de exemplu, carton ondulat sau policarbonat. Astfel, va ajuta la păstrarea păstorului din vânt. Peretele din spate trebuie învelit în același mod.
 6. Cel mai bine este să începeți montarea pe acoperiș prin fixarea grinzilor de lemn. Este mai bine să fixați deasupra lor tabla ondulată sau ondulată. Dacă doriți ca voliera să aibă o izolare fonică bună, este recomandat să faceți un acoperiș din ondulin. Acoperișul este recomandat să fie realizat cu o pantă. Materialul metalic trebuie amorsat și vopsit.

Principalele calități ale exploatării volierei

Cum să construiești singur un standFiecare proprietar de câine trebuie să știi că nu este suficient să construiești o structură, ci trebuie să poți avea grijă de ea. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce trebuie să facă proprietarul în fiecare zi, astfel încât voliera să servească mult timp..

În primul rând, curățarea. Animalul de companie trebuie ținut curat. Voliera nu trebuie blocată. Spațiul din volier nu ar trebui să fie aglomerat cu obiecte inutile. În fiecare zi trebuie să măturați incinta de mai multe ori. Excrementele animalelor trebuie îndepărtate în mod regulat. Cel mai bine este să obțineți o spatulă specială și un recipient care să vă ajute să curățați.

De asemenea, oasele și alte resturi alimentare trebuie îndepărtate în mod regulat. În sezonul cald, trebuie să spălați voliera cu apă. Pentru ca apa să nu stagneze după ploaie sau curățare, se recomandă săpați un șanț special sau să faceți o tavă. Trebuie să aibă o pantă specială, iar apa trebuie să se scurgă în canalizare. Din echipamentul de curățare necesarVoi avea nevoie de o lingură, o mătură sau o lopată de lemn. Și gălețile mici pot fi, de asemenea, utile.

În al doilea rând, dezinfectarea trebuie efectuată în fiecare lună. Vara, trebuie să dezinfectați mai des casa câinelui. Dezinfectarea se efectuează cu o soluție de lizol sau creolină. Se diluează în apă caldă și apoi se pulverizează cu o sticlă de pulverizare. Dezinfectarea trebuie efectuată după o curățare amănunțită și curățarea acesteia de resturi. Trebuie să lansezi animalul.numai după ce suprafața tratată este complet uscată.

În al treilea rând, pentru ca lemnul să servească o perioadă lungă de timp, este necesară curățarea umedă rar. După efectuarea unor astfel de manipulări, trebuie să așteptați până când copacul este complet uscat. Nu este recomandat să supraîncărcați incinta cu plante. Ar trebui să existe cel puțin douăzeci de centimetri între plante și pereți..

În al patrulea rând, în sezonul de iarnă, trebuie să curățați în permanență acoperișul de zăpadă. Derivările de zăpadă trebuie îndepărtate în jurul perimetrului incintei. În perioada de încălzire, aveți nevoie privește cum se dezgheață zăpada. În timpul iernii, se recomandă să atârnați intrarea în cabină, izolând-o astfel.

Știind cum să ai grijă de un cioban, cum să construiți o volieră și să o operați în mod corespunzător; păstrarea unui câine atât de mare nu vă va provoca niciun inconvenient, ci doar îl va înveseli.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Voliera pentru alabai fă-o singur - descriere pas cu pas