Top 13 motive pentru care câinii respiră un somn frecvent

Unul dintre indicatorii sănătății oricărui animal îl reprezintă caracteristicile respirației acestuia. Dacă este uniform și calm, atunci animalul de companie este aproape sigur sănătos. O creștere a mișcărilor respiratorii nu este întotdeauna un semn bun. În acest articol, vom răspunde la întrebarea de ce un câine respiră frecvent în timpul somnului..

Ceea ce este considerat un ritm normal de respirație

Pentru a vorbi despre respirație crescută la un animal de companie, trebuie să cunoașteți parametrii fiziologici normali ai câinilor.

În plus, în funcție de rasă, vârstă, greutate și alți factori, acești indicatori, chiar și în mod normal, pot varia semnificativ:

 • Avea rase mici rata normală de respirație poate fi de până la 30 de respirații pe minut.
 • Câinii de talie medie sunt mai „moderate” - numărul lor de respirații depășește rareori de 20-23 de ori pe minut.
 • Cei mai calmi din toate punctele de vedere sunt reprezentanții raselor mari și foarte mari. Unele dintre ele pot respira nu mai mult de 13 ori pe minut..

Important! Toți indicatorii de mai sus se referă exclusiv la perioada de veghe. Rata respiratorie scade întotdeauna în timpul somnului..

Să presupunem că câinele este o rasă mică. În consecință, când este treaz, frecvența respiratorie poate fi de până la 27-30 de ori pe minut.. Dar în timpul somnului ar fi mai bine dacă animalul de companie să respire nu mai mult de 20 de ori pe minut..

Dar toți aceștia sunt indicatori destul de subiectivi. Dacă proprietarului i se pare că câinele său respiră anormal și nefiresc des în timpul somnului și toate acestea sunt însoțite de semne de deteriorare a stării sale generale, este mai bine să contactați imediat medicul veterinar.

Cauze patologice ale respirației crescute

Motivele naturii „patogene” sunt destul de diverse; în practică, următoarele sunt cele mai frecvente:

 • Respirația se accelerează și devine superficială când bronşită.
 • Același lucru se poate spune și pentru pneumonie. Este adevărat, în ambele cazuri nu este dificil de ghicit motivul, deoarece câinele tușește, șuieră și „gâlgâie”.
 • Este posibil ca câinele să aibă o etapă inițială astm bronsic.
 • Patologii cardiace sau / și plămâni.
 • La câinii tineri (se remarcă mai ales la ei), cauza „întreruperilor” și o rapiditate ciudată a respirației în timpul somnului poate fi ... viermi. Larvele lor trăiesc în plămânii animalului timp de aproximativ două săptămâni. În plus, umed tuse, crescând brusc precis noaptea.
 • Diabet.
 • Uneori aceste semne pot indica otrăvire.

În ciuda tuturor motivelor de mai sus pentru o natură patologică, respirația poate deveni mai frecventă sub influența factorilor naturali, fiziologici. Nu necesită intervenție veterinară, dar în multe cazuri indică necesitatea de a regla condițiile de păstrare, hrănire etc..

Cauze sigure ale respirației crescute

În primul rând, să analizăm factorii „legali” care pot determina un câine să respire mai repede:

 • Oboseală și temperatură ridicată în cameră. Cel mai frecvent motiv. Deoarece practic nu există glande sudoripare la câini, singura modalitate de a le răci este evaporarea de pe suprafața limbii și, în consecință, o creștere semnificativă a ratei de respirație.
 • Inutil aer uscat în cameră. Aceasta este o problemă obișnuită în casele cu încălzire centrală..
 • La fel ca oamenii, visează și câinii.. Dacă animalul tău de companie visează la ceva interesant, poate respira frecvent, își smulge labele și poate prezenta alte semne de anxietate. Câinii prea emoționanți și impresionabili care nu se pot liniști chiar și în vis adesea „suferă” în acest fel.
 • Tineret. Câinii tineri respiră cu aproximativ 30% mai des decât omologii lor mai în vârstă.
 • Sarcina. Corpul unui câine însărcinat are deja dificultăți, iar în vis, când animalul de companie este culcat, sarcina asupra organelor interne crește și mai mult, motiv pentru care crește frecvența mișcărilor respiratorii.
 • Animalul de companie a mâncat o masă bună înainte de a merge la culcare. În acest caz, o mulțime de resurse sunt cheltuite pentru digestia alimentelor, iar nevoia de oxigen crește. Din această cauză, câinele începe să respire mult mai repede..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 13 motive pentru care câinii respiră un somn frecvent