Vizsla maghiară (foto): un vânător deștept cu un aspect luminos

Vizsla maghiară este o fiară cu părul roșu care uimește cu energia ei stupidă și cu inteligența sa înaltă. Acest câine afectuos poate fi atât un prieten loial, cât și un vânător profesionist, atacând în mod inconfundabil urmele prăzii

Clasificare

Origine: Austria, Ungaria

Clasă: Vizsla maghiară poate avea două standarde FCI: nr. 57 (câini cu păr scurt) și nr. 239 (câini cu păr de sârmă). Grupa 7. Câini arătători. Secțiunea 1. Câinii de indicare continentali. Subsecțiunea 1.1 Tipul câinilor orientali continentali. Diplome de lucru pe teren

Folosind: caine de vanatoare

Culoare: roșiatic-auriu și nuanțele sale

dimensiuni: înălțime la greabăn: bărbați - 56 - 64 cm, femele - 53 - 61 cm - greutate: bărbați - 20 - 29 kg, femele - 18 - 25 kg

Speranța de viață: 12 - 15 ani

Vizsla maghiară este o fiară cu părul roșu care uimește cu energia ei stupidă și cu inteligența sa înaltă.

Acest câine afectuos, ca Laika kareliană-finlandeză, poate fi atât un prieten devotat, cât și un vânător profesionist, atacând în mod inconfundabil urmele prăzii.

Pentru alte rase de vânătoare, consultați articolul https://rum.animalefans.com/câini/2967-rase-de-câini-de-vânătoare-fotografii-cu-nume.html

Vyzhla lovește pe loc cu frumusețea sa: un corp puternic și musculos, aspect nobil, haina strălucitoare - un astfel de câine este greu de ratat.

Vyzhla este un vânător profesionist

Vyzhla este un vânător profesionist

Istoria rasei

Istoria originii vizslei maghiare datează din secolul al X-lea.

Se crede că sângele vizsla conține ceva din câinele ardelean, câine galben turcesc, pointer englez și Indicator german cu păr scurt.

Timp de multe secole, vizsla maghiară a fost favorita nobilimii maghiare și a fost folosită pentru șoimerie..

„Vyzhla” în maghiară înseamnă "aduce", „Căutați”, astfel încât câinele are un nume semnificativ.

Câinele este renumit pentru parfumul său precis și abilitatea de a găsi cu precizie prada. Vânătorii îl respectă pe polițista maghiară pentru capacitatea ei de a lucra bine atât pe apă, cât și pe uscat.

Acest câine are calități excelente. câine de câine, de aceea rezistența și presiunea lui sunt comparate cu Ruși și Câini estonieni.

În timpul celui de-al doilea război mondial, a supraviețuit, la fel ca multe alte rase, fiind pe cale de dispariție. Apoi, manipulatorii de câini s-au trezit și au început să protejeze rasa națională a Ungariei.

Și când, în a doua jumătate a secolului XX, vizsla maghiară a devenit un vizitator frecvent în Statele Unite, americanii s-au asigurat de calitățile excelente de vânătoare ale câinelui, iar câinele și-a luat locul de onoare într-o haită de polițiști..

Rasa maghiară Vizsla este recunoscută drept unul dintre cei mai inteligenți câini, ceea ce o ajută fără îndoială la vânătoare. În viața de zi cu zi, acest lucru afectează învățarea rapidă și o bună educație.

Rasa maghiară Vizsla este recunoscută drept unul dintre cei mai inteligenți câini, ceea ce o ajută fără îndoială la vânătoare. În viața de zi cu zi, acest lucru afectează învățarea rapidă și o bună educație.

Psihologie

Vizsla maghiară, a cărei fotografie vorbește de la sine, este foarte activă și mobilă. Acest câine grațios are o construcție atletică și un temperament glorios..

 • Capacitate mentala. Rasa maghiară Vizsla este recunoscută drept unul dintre cei mai inteligenți câini, ceea ce o ajută fără îndoială la vânătoare. În viața de zi cu zi, acest lucru afectează învățarea rapidă și o bună educație..
 • Activitate. Un câine de vânătoare bun trebuie să fie jucăuș, agil și activ. Afară pe stradă Ogar rusesc, nu sta inactiv niciun minut, încearcă să-și dedice tot timpul liber exercițiilor fizice.
 • Devotament. Vizsla maghiară își tratează loial proprietarii. Alege întotdeauna un membru al familiei pe care îl consideră liderul haitei și îl respectă la infinit.
 • Vigilenţă. Câinele va ridica toată casa în picioare dacă vede un intrus. Datorită vigilenței sale, a supraviețuit, așa cum schipperke, poate fi și un bun paznic.
 • Prietenie. Vyzhla este un câine sociabil, prietenos și cuminte, care va găsi cu siguranță un limbaj comun cu copiii. Acest câine se poate înțelege chiar cu pisicile..
Un câine de vânătoare bun trebuie să fie jucăuș, agil și activ. Pe stradă, ea nu stă inactiv nici un minut, încearcă să-și dedice tot timpul liber exercițiilor fizice

Un câine de vânătoare bun trebuie să fie jucăuș, agil și activ. Pe stradă, ea nu stă inactiv nici un minut, încearcă să-și dedice tot timpul liber exercițiilor fizice

 • Rezistență. Câinele magician de îndreptare tolerează diferite condiții meteorologice, poate rezista la plimbări lungi, ceea ce este indispensabil pentru vânătoare. Vă poate însoți, de asemenea, într-o drumeție.
 • Calm. Spre deosebire de stradă, câinele se comportă liniștit și neobservat în casă. Vyzhla captivează prin caracterul său calm și flexibil.
 • Nevoia de socializare. Este necesar să instruiți și să educați un câine din copilărie, dacă începeți acest proces, câinele va fi dificil de recalificat.
 • „Rumegătoare”. Vyzhla iubește să mestece în mod constant ceva. Este mai bine să vă aprovizionați cu jucării moi și din cauciuc decât să regretați pantofii preferați mai târziu..

Important! În procesul de instruire și educație, nu încercați să fiți nepoliticos cu câinele, să-l bateți sau să strigați. Deci nu veți obține rezultatul dorit, ci doar întoarceți câinele împotriva voastră. Dar lauda și un tratament preferat pot aduce rezultate mult așteptate..

Vizsla maghiară își arată cea mai bună parte în vânătoarea pe uscat și pe apă

Vizsla maghiară își arată cea mai bună parte în vânătoarea pe uscat și pe apă

Cerere

După cum s-a menționat mai sus, rasa maghiară Vizsla a fost folosită de mult timp pentru vânătoare. Ea își arată cea mai bună latură pe uscat și pe apă.

Desigur, în timpul nostru, mulți proprietari tren Câinele arătător maghiar ca câine de pază sau însoțitor, animal de companie, dar totuși este un păcat să îngropi abilitatea acestui câine de vânătoare în pământ.

Activă și veselă - o astfel de vizsla maghiară, puii ei ar trebui să fie, de asemenea, mobili, sănătoși, plinuți și curați. Se recomandă alegerea unui cățeluș de talie medie. Verificați bebelușul pentru defecte vizibile la nivelul ochilor, maxilarului, urechilor și labelor

Activă și veselă - o astfel de vizsla maghiară, puii ei ar trebui să fie, de asemenea, mobili, sănătoși, plinuți și curați. Se recomandă alegerea unui cățeluș de talie medie. Verificați copilul pentru defecte vizibile la nivelul ochilor, maxilarului, urechilor și labelor

Cum să alegi un cățeluș

Dacă, atunci când alegeți un câine, v-ați stabilit pe rasa Vizsla maghiară, cel mai bine este să-l cumpărați într-o canisă specializată, din care acum sunt mulți..

Datorită marii popularități a vizlului, există riscul de a fi înșelați de un vânzător fără scrupule, în timp ce în canisă puteți verifica toate documentele pentru câini.

Activă și veselă - o astfel de vizsla maghiară, puii ei ar trebui să fie, de asemenea, mobili, sănătoși, plinuți și curați.

Se recomandă alegerea unui cățeluș de talie medie. Verificați bebelușul pentru defecte vizibile la nivelul ochilor, maxilarului, urechilor și labelor.

Asigurați-vă că o vizsla maghiară frumoasă va crește dintr-un copil sănătos și puternic. Prețul acestui câine variază de la 100 $ la 700 $.

Vyzhla este de două tipuri: cu sârmă și cu păr scurt. Fotografia prezintă o vizsla maghiară cu păr de sârmă

Vyzhla este de două tipuri: cu sârmă și cu păr scurt. Fotografia prezintă o vizsla maghiară cu păr de sârmă

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Rasa maghiară este nepretențioasă în îngrijire și nu necesită îngrijire.

O persoană cu păr sârmă trebuie să fie pieptănată de mai multe ori pe săptămână cu o perie special rigidă sau furminator, Ei bine, o vizsla cu părul scurt se poate descurca fără pieptene.

Pointerul maghiar nu are un miros caracteristic de câine, așa că de multe ori nu este nevoie să-l scăldați, o dată la două luni va fi suficient.

Dar ghearele câinelui vor trebui tăiate în mod regulat..

Important! Este foarte important să rămâi tot timpul în compania oamenilor. Fără o persoană, se va plictisi și se poate îmbolnăvi. Acest câine nu este recomandat celor care petrec zi și noapte la serviciu..

Câinele iubește doar timpul liber: joggingul în comun, jocurile sportive și exercițiile pentru el vor fi mai bune decât orice delicatese. Câinele va fi fericit pentru plimbări lungi în pădure, înotând într-un iaz

Câinele pur și simplu iubește timpul liber activ: joggingul în comun, jocurile sportive și exercițiile pentru el vor fi mai bune decât orice delicatese. Câinele va fi fericit pentru plimbări lungi în pădure, înotând într-un iaz

Mersul pe jos

Vizsla maghiar este un câine care se adaptează cu ușurință oricăror condiții. Câinele va putea trăi perfect într-un apartament din oraș, supus plimbării active zilnice.

De asemenea, se va simți confortabil în aer curat într-o curte împrejmuită. Doar nu înlănțui câinele, nu este pentru el.

Polițistul iubește vara și vremea însorită, așa că excursiile în natură sau la casa de țară îi vor oferi multă plăcere.

Important! Dacă vizsla nu este folosită pentru vânătoare, are nevoie de o plimbare zilnică de cel puțin două ore cu o activitate fizică bună.

Câinele iubește doar timpul liber: joggingul în comun, jocuri sportive precum agilitate iar exercițiul pentru ea va fi mai bun decât orice delicatese.

Dacă un astfel de câine activ nu vi se potrivește, vă recomandăm să alegeți o rasă din lista din articol https://kot-pes.com/10-porod-sobak-dlya-lenivyx-xozyaev/

Câinele va fi fericit pentru plimbări lungi în pădure, înotând într-un iaz. Cel mai bine este să mergi vizslu fără lesă. În caz contrar, utilizați ham pentru câini.

Câinele magician de îndreptare tolerează diferite condiții meteorologice, poate rezista la plimbări lungi, ceea ce este indispensabil pentru vânătoare. Vă poate însoți, de asemenea, într-o drumeție

Câinele magician de îndreptare tolerează diferite condiții meteorologice, poate rezista la plimbări lungi, ceea ce este indispensabil pentru vânătoare. Vă poate însoți, de asemenea, într-o drumeție

Alimente

Deoarece Vizsla este un câine foarte activ, are nevoie de o jumătate până la două ori mai multă hrană decât rudele de dimensiuni similare.

Pentru a menține câinele în formă, trebuie să-l hrăniți cu alimente cu conținut scăzut de grăsimi, care conțin suficiente proteine ​​și carbohidrați. Poate fi adăugat la dietă furaje uscate cea mai înaltă calitate.

Evitați carnea de porc și alte carne grase, dimpotrivă, acordați atenție legumelor și vitaminelor.

 • Pește și fructe de mare foarte utile pentru câinii activi.
 • Este recomandat să dați pentru a hrăni câinele cu carne, și nu numai pentru pachete și deșeuri.
 • Diverse cereale doar înfundă tractul digestiv al câinelui, așa că nu fiți zeloși cu ei.
 • Oasele sunt o modalitate de a curăța dinții, nu un aliment zilnic.

Dacă nu puteți decide care este cel mai bun mod de a vă hrăni câinele: mâncare preparată sau mâncare naturală, vă recomandăm să citiți articolul https://kot-pes.com/chto-luchshe-korm-ili-naturalka-dlya-sobak/

Vizsla maghiară este un câine sociabil, prietenos și cuminte, care va găsi cu siguranță un limbaj comun cu copiii

Vizsla maghiară este un câine sociabil, prietenos și cuminte, care va găsi cu siguranță un limbaj comun cu copiii

Sănătate

Boli tipice

Vyzhla este un câine puternic și sănătos, dar nimeni nu este imun la bolile genetice. Un polițist poate fi rupt de astfel de afecțiuni:

 • Displazia articulației șoldului
 • Epilepsie
 • Limfosarcom
 • Hipotiroidism
 • Rac de râu
 • Atrofia progresivă a retinei
 • Cataractă
Vyzhla este întotdeauna pregătit pentru orice aventură

Vyzhla este întotdeauna pregătit pentru orice aventură

Vaccinări

Vaccinarea puiilor începe la 8 săptămâni.

La această vârstă, trebuie să faci vaccinări de la enterita parvovirusului, ciuma, parainfluenza, hepatita infecțioasă, leptospiroza, rabia, enterita coronavirusului.

O lună mai târziu, revaccinarea se efectuează cu același vaccin ca și pentru prima dată.

Amintiți-vă, vaccinările se administrează numai puii sănătoși, deparazitați..

Spre deosebire de stradă, câinele se comportă liniștit și neobservat în casă. Vizsla maghiară captivează prin caracterul său calm și docil

Spre deosebire de stradă, câinele se comportă liniștit și neobservat în casă. Vizsla maghiară captivează prin caracterul său calm și docil

Tricotare

Câinele vizsla maghiar este o rasă foarte populară în zilele noastre, așa că pe internet puteți găsi multe reclame de împerechere.

Dacă ați luat un cățeluș dintr-o canisa, cel mai bine este să contactați o canisa specializată în căutarea unui însoțitor..

Dacă crești câini pentru spectacole, nu este nevoie să creezi rase de spectacol cu ​​câini de vânătoare. Va strica doar exteriorul câinilor de spectacol..

Vizsla maghiară își tratează loial proprietarii. Alege întotdeauna un membru al familiei pe care îl consideră liderul haitei și îl respectă la infinit

Vizsla maghiară își tratează loial proprietarii. Alege întotdeauna un membru al familiei pe care îl consideră liderul haitei și îl respectă la infinit

Vizsla maghiar este un companion ideal al vânătorului, câine sensibil, agil, rapid și inteligent.

Este potrivit pentru familiile active care sunt gata să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu câinele, cu accent pe joc și exerciții fizice.

Anna Lyakhovich8 Rezumat general Agresivitate caracteristică 4 Adaptabilitate8 Activitate10 Greutate8 Instruire10 Prietenie10 Jucați8 Inteligență10 Zgomot4
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vizsla maghiară (foto): un vânător deștept cu un aspect luminos