Voliera pentru ciobanescul german - "mana de mana si nimic mai mult"

Pentru mulți dintre noi, un câine nu este doar un prieten loial, însoțitor, ci, mai presus de toate, un paznic și paznic. Și acest lucru se aplică pentru o măsură mai mare a celor care locuiesc în propria lor casă privată, unde există o curte mare. Desigur, în acest caz, câinele de pază locuiește pe stradă într-o volieră sau în lesă. Dar, deoarece câinii de rase mari nu tolerează bine o lesă, atunci, desigur, este necesară o volieră pentru întreținerea lor. Ce ar trebui să fie și cum să-l faci cu propriile mâini, să vorbim acum.

Orice incintă, la fel ca orice spațiu pentru un câine mare, trebuie să respecte anumite standarde și cerințe zoohigienice. Acest lucru se aplică și organizării locului, echipamentului acestuia și întreținerii tuturor condițiilor necesare (lumină, căldură, schimb de aer).

Deci, primul lucru la care trebuie să ne gândim atunci când construim o volieră este alegerea unei locații. Ar trebui să fie amplasat într-un loc uscat, departe de dependințe (șoproane, cocini, porci), obiecte zgomotoase și locuri umede. Voliera nu trebuie să fie obstrucționată de clădiri, să fie întunecată, de preferință dacă va fi amplasată puțin pe un deal decât într-o groapă. Nu este de dorit ca alte animale să intre pe teritoriul câinelui, prin urmare, teritoriul incintei trebuie protejat cu un gard. Înălțime optimă - 2-2,5 metri.

Dimensiunea incintei poate fi selectată în funcție de capacitățile teritoriului, dar nu ar trebui să aibă o lățime mai mică de 2 metri. Pentru Ciobanescul German, dimensiunea optimă a teritoriului este de 8 metri, dacă își petrece cea mai mare parte a timpului în gard. Dacă are acces la mersul pe termen lung în curte, atunci se poate limita la 6 mp. metri.

În ceea ce privește materialele, se recomandă realizarea metalului de bază, de exemplu, dintr-o plasă. Dar și blocurile de beton, zidăria sau un gard obișnuit din lemn sunt potrivite ca gard. Principalul lucru este să vă gândiți la toate detaliile, astfel încât să nu existe fisuri, găuri sau posibilitatea de a submina.

Proiecta

Deci, doriți să construiți o volieră cu propriile mâini, dar nu știți pe care să o alegeți. Să spunem imediat că o volieră pentru un cioban german poate fi diferită. Puteți vedea toate opțiunile posibile în fotografia de mai jos. Am ales varianta obișnuită și, poate, cea mai obișnuită pentru a construi cu propriile noastre mâini. Este ușor să o faci singur și să găsești ușor toate materialele.

Să spunem doar că vom pune incinta noastră pentru Păstorul German pe pământ, dar dacă locuiți într-o regiune rece sau doriți să creați condiții mai confortabile pentru garda dvs., puteți alege opțiunea pe o bază de lemn. Este mai laborios atât pentru a construi, cât și pentru a-l îngriji, dar animalul tău de companie se va simți mai confortabil în el. Acest lucru poate fi văzut în fotografie și video..

Nu uitați că un volier nu este doar un gard pentru un câine, ci și teritoriul său privat. În el, câinele ciobănesc se va odihni, se va plimba, va dormi și va ușura nevoile naturale. Toate acestea sunt importante de luat în considerare la proiectare. Este important să lăsați deoparte o zonă în care câinele se poate odihni. Ar trebui să existe o cabină, un baldachin acoperit pentru a proteja de precipitații, este recomandabil să faceți o schelă mică.

Cum să construiești o volieră?

Deci, doriți să construiți o volieră și ați decis deja forma și proiecția sa. Acum rămâne să faceți provizii de materiale și puteți începe să lucrați. Pentru a construi cu propriile mâini o incintă confortabilă și funcțională pentru un ciobanesc german, să stabilim mai întâi reguli importante pentru selectarea materialelor. Poate că cea mai importantă parte sunt pereții. Acestea trebuie să fie durabile și sigure pentru câine..

Desigur, cel mai bine este dacă câinele poate vedea ce se întâmplă în jurul său, așa că vă recomandăm să le faceți plasă. Dar plasa trebuie aleasă puternică și groasă, astfel încât păstorul, când apucă toiagele cu dinții, să nu-i rănească gura. Plasa este întinsă peste stâlpi sau țevi metalice cu un diametru de cel puțin 100 mm. Toate elementele metalice trebuie tratate cu atenție cu materiale anticorozive, să fie netede și șlefuite, vopsite cu vopsea sigură deasupra.

Puteți plasa doar un singur perete principal și puteți acoperi tot restul cu ardezie plană sau placă de înveliș. În acest din urmă caz, trebuie să alegeți o placă de înveliș cu un conținut de umiditate de 10-15% și o grosime de 20 mm. Dar pereții din lemn nu trebuie să atingă solul, astfel încât fundul poate fi adâncit cu aceeași plasă sau acoperit cu ardezie. Este recomandabil să acoperiți zona de deasupra standului cu un acoperiș. Pentru aceasta sunt potrivite plăci metalice, ondulină, plăci ondulate, ardezie. Selectați toate celelalte materiale la alegerea dvs., pe baza capacităților și a designului volierei.

Materiale și instrumente necesare

 • bandă măsurătoare, pătrat, creion;
 • ferăstrău sau ferăstrău;
 • șurubelniță, burghiu;
 • aparat de sudura;
 • sârmă;
 • țeavă profilată;
 • înveliș (cherestea, scânduri, ochiuri);
 • scândură pentru podea;
 • OSB, foaie profesională;
 • șuruburi autofiletante;
 • balamale, bolt;
 • lac, vopsea, grund.

Etape

 1. Pregătim solul și podeaua în voliera. Dacă lăsați partea principală a podelei naturală, atunci ar trebui să fie acoperită cu pietricele mici netede, adică acoperite cu pietricele. Nu recomandăm betonul sau asfaltul, deoarece este un material rece. Dar dacă turnați podeaua cu beton sau asfalt, atunci trebuie să așezați o podea de scândură deasupra.
 2. Când faceți podeaua, țineți cont de ușoara pantă spre fațadă, astfel încât apa de ploaie să curgă în jos și să nu lase bălți. Dacă podeaua este uniformă, atunci realizăm un acoperiș pe toată suprafața incintei.
 3. Să trecem la cadru. Instalăm țevi metalice în funcție de dimensiunile necesare și conform desenului, realizând cadrul volierei. Dacă este necesar, este posibil să aveți nevoie de o mașină de sudat.
 4. Pe cadrul finit, întindem ochiurile pe peretele fațadei frontale, ținând cont de locul de instalare a ușilor. Restul pereților poate fi închis cu material solid. Am încastrat grila de 1 metru adâncime pentru a exclude opțiunea de subminare.
 5. În zona de recreere, conform desenului, unde va sta cabina, realizăm o schelă mică dintr-o grindă de lemn și așezăm o podea de scândură pe ea. Luăm dimensiunea în funcție de cât spațiu are nevoie câinele pentru o odihnă confortabilă.
 6. Realizăm un acoperiș peste zona de recreere în funcție de dimensiunea schelei. Săpăm în stâlpi din lemn cadru, realizăm o bază din lamele de lemn, o închidem deasupra cu țiglă metalică sau alt material de acoperiș.
 7. Montăm ușile pe partea din față a incintei, astfel încât să se deschidă spre interior. Atârnăm ușa de balamale și facem două încuietori de protecție.
 8. Instalăm un stand în voliera finită. Acum voliera este gata cu propriile mâini. Pentru dimensiuni mai detaliate, consultați desenele și opțiunile frumoase - în fotografie.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Îngrădirea câinilor: casa de vis”

Dacă ești îndrăgostit nebunește de câinele tău și vrei să-l transformi într-o adevărată casă cu drepturi depline pe stradă, atunci acest videoclip va fi nu numai interesant, ci și util. O idee grozavă și o minune de mână vă vor ajuta să transformați ceea ce doriți în realitate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Voliera pentru ciobanescul german - "mana de mana si nimic mai mult"