Totul despre câini duce

Lesa este un atribut important al fiecărui câine, deoarece este legătura dintre animalul de companie și proprietar. Vă vom ajuta să alegeți tipul și materialul corect al lesei, vă vom spune cum să vă învățați catelul cu o lesă și vă vom învăța cum să faceți o lesă de câine cu propriile mâini.

Pentru plimbări

Accesoriile clasice de mers pe jos sunt cel mai adesea realizate din pânză și piele. Aceste lese sunt cele mai durabile și practice. Cabana din piele este rezistentă și naturală și are un aspect atractiv. De asemenea, atunci când este udă, o lesă din piele se împrăștie rapid la deformare și se „lipsește”, își pierde elasticitatea și se poate sparge.

Comparativ cu pielea, o lesă cu prelată arată mai puțin plăcută din punct de vedere estetic, dar este mai durabilă, se pliază ușor și nu se fisurează. O lesă de prelată este mai puțin susceptibilă la influențele negative asupra mediului, rezistă la cele mai grele încărcături.

O astfel de ocazie este potrivită pentru rasele mari și puternice de câini, în timp ce pielea este mai bună pentru rasele mici și mijlocii. Dacă nu este necesară o îngrijire specială pentru prelată, atunci pielea va trebui tratată în mod regulat cu o impregnare specială pentru piele.

Sună

Inelul vă va ajuta să vă arătați animalul de companie în ringul de spectacol cât mai profitabil posibil, în timp ce rămâne invizibil și nu distrage atenția prea mare. Un câine cu o astfel de lesă dobândește în picioare și poartă. Halterul este format din două bucle (pe gâtul câinelui și pe mâna proprietarului), care sunt conectate printr-un mic carabiner.

cadru de mers

Un walker este un avantaj foarte scurt pentru utilizarea pe termen scurt. Este o buclă alungită prin care proprietarul își trece mâna. Walkerul este potrivit numai pentru rasele mijlocii și mari, va fi excelent pentru rasele de câini mici.

Lanţ

Lanțul este deosebit de popular în rândul crescătorilor de câini începători, deoarece un lanț strălucitor și grațios arată mult mai elegant decât o prelată veche sau un halter de piele uzat. Cu toate acestea, lanțul are multe dezavantaje: este greu, părul câinelui poate fi ciocănit în verigi, iar frâiele sunt ușor rupte dacă verigile nu sunt sudate corespunzător..

Sparka

A Spark sau Svork este o lesă pentru doi câini, care permite mai multor animale de companie să meargă în același timp. Cu toate acestea, rola este utilizată numai pentru plimbări pe termen scurt sau expoziții, deoarece cu utilizarea pe termen lung un astfel de accesoriu constrânge mișcarea animalelor.

Obișnuindu-se cu lesa

Este foarte important să-ți înveți animalul de companie să meargă cu lesa. Pentru a vă învăța câinele să meargă calm cu lesa, vă sugerăm să vă familiarizați cu comanda „Următorul”. În plus, nu veți avea nevoie de mult timp pentru a stăpâni comanda: 2-3 ședințe - iar câinele pe lesă merge alături.

Aproape de comandă

Pentru a preda unui animal de companie comanda „Următorul”, antrenamentul trebuie citit de la vârsta de 2-3 luni. Cel mai bine este să-ți înveți câinele să meargă lângă stânga ta..

 1. Mergeți în cercuri, atrăgând cățelul și repetați mereu: „În apropiere”.
 2. Ține deliciul în mână, dar nu-l da animalului tău de companie.
 3. Așteptați ca câinele din lesă să se apropie de dvs. și să ia poziția dorită (stânga).
 4. Oferiți-i animalului dvs. de companie un tratament meritat.
 5. Repetați procedura din nou și din nou până când animalul de companie dezvoltă un reflex și începe să meargă pe cont propriu fără solicitări..

Cum să nu mai tragi

Puii își dezvoltă adesea un obicei prost de a trage frâiele. Pentru a evita astfel de situații, vă vom spune cum să vă înțărcați animalul de companie din tragerea frâielor, mai ales că este mult mai ușor să vă înțărcați animalul de companie din tragere decât să-l învățați să umble lângă el. Alegeți cea mai nepopulată zonă pentru antrenament, astfel încât să puteți schimba rapid direcțiile. De asemenea, luați o frâu lung (3-5 metri).

În următorul videoclip, un crescător cu experiență vă va spune cum să vă înțărcați animalul de companie de la tragere și tragere..

 1. De îndată ce câinele din lesă începe să te tragă de tine, cheamă-l pe nume cu o voce calmă și trage ușor..
 2. După aceea, schimbați traiectoria mișcării și încetiniți considerabil ritmul..
 3. Trebuie să obțineți un astfel de efect pentru ca câinele să vă urmeze.
 4. Pentru a înțărca trageți, încercați să nu faceți mișcări bruște, scuturele netede după câteva sesiuni vor da rezultatul.

Lesa DIY

Dacă vechiul motiv este deja uzat și nu există dorința de a stabili o sumă decentă pe una nouă, oferim un master class în care veți învăța cum să faceți o lesă de câine acasă.

Unelte și materiale

Pentru a face un halter lung de 180 cm, luați:

 • 210 cm bandă de bumbac sau nailon lată de 3 cm pentru un câine de dimensiuni medii (pentru rasele mari luăm o bandă mai largă);
 • banda decorativă este deja de bază de 2 ori;
 • carabină;
 • un ac și fir sau o mașină de cusut.

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Folosiți o mașină de scris pentru a atașa banda decorativă la banda principală, care o va întări și mai mult.
 2. Îndoiți marginea benzii rezultate astfel încât să obțineți o buclă pentru carabină.
 3. Coaseți bucla de mai multe ori pentru rezistență, după ce ați fixat carabina acolo..
 4. Pe de altă parte, creați o buclă mai mare pentru mână..

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Alegerea unui motiv pentru un animal de companie”

În următorul videoclip, veți afla despre avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de lese..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre câini duce