Totul despre dachshunds, caracteristicile rasei de câini dachshund

Caracteristicile rasei de câini TeckelÎn vremea când s-a născut omenirea, oamenii trăiau prin vânătoare și adunare. A trebuit să supraviețuiesc fără arme.

În acest moment, câinii îmblânziți de oameni au venit în ajutor, protejându-și stăpânii de animalele sălbatice. Potrivit oamenilor de știință, în istoria dezvoltării câinilor au existat două ramuri: reprezentanți mari și vânători de tufișuri mai compacte.

Câine teckel coborât din câini. Dar în clasificarea Federației Cinologice Internaționale, Teckelii au un grup separat - rasele de câini Teckel.

Întreținerea taxei în apartamentAnimalele care se îngropă nu sunt doar hrană pentru câini, ci și o materie primă valoroasă pentru oameni. Nevoia de resurse a oamenilor a dus la dezvoltarea unei noi rase de câini.

Locul de naștere al rasei Dachshund este Germania. Arheologii descoperă în sudul țării, un număr mare de schelete de câini cu membre scurte și dimensiuni mici.

Mai mult, tendința de reducere a creșterii scheletului este clar vizibilă, pe măsură ce ne apropiem de timpul nostru. Acest lucru sugerează că reproducerea teckelilor a fost efectuată în mod intenționat..

Deja până în secolul al XVIII-lea, rasa Dachshund a fost pe deplin stabilită ca o rasă pentru vizuină. Câinii au devenit populari printre oameni și creșterea câinilor de vânătoare în număr mare i-a determinat pe oameni să îi ducă acasă ca însoțitori..

În prezent, taxele pot fi împărțite condiționat la tipul de lână:

 • Păr neted - este cel mai vechi tip de rasă de dachshund.
 • Păr lung - crescut prin încrucișarea raselor cu păr neted, cu un spaniel.
 • Cu fir - a fost crescut prin împerecherea cu un terrier.

Proprietari îmbunătățirea activă a rasei. După apariția competițiilor, cei mai de succes reprezentanți ai genului lor au început să câștige în selecția de selecție.

Caracteristicile rasei Dachshund

Caracteristicile rasei de câini TeckelOrice varietate de dachshunds disponibile trebuie să respecte standardele. În general, Dachshund este câine puternic ghemuit cu membrele scurte.

Cablurile standard Dachshund au diferențe externe clare față de cățele. Teckelii au o formă alungită a corpului, dar în același timp sunt foarte flexibili și activi. Lungimea corpului teckelului este irelevantă pentru standardul acceptat.

Să ne uităm la descrierea rasei Dachshund, standardul acesteia:

 • Cap - standard, mic, dar foarte puternic. Are o formă de pană. Fruntea este plată, puntea nasului este largă. Există o brazdă divizabilă vizibilă pe frunte. Botul se fluture ușor spre vârful nasului. Dar odată cu aceasta, nu ar trebui să existe margini ascuțite sau tranziții ascuțite. Nasul are culoarea pigmentului principal.
 • Dinții - bine dezvoltat, au un set complet de dinți. Caninii sunt drepți și nu formează goluri atunci când sunt închise. Mușcătura câinelui trebuie să fie corectă fără abateri.
 • Ochi - sunt ovale, neconvexe. Pleoapele sunt de grosime medie, cu o culoare care se potrivește cu buzele și nasul. Culoarea ochilor poate varia. Cea mai comună culoare maro. Permis cu culori de ochi nuanțate de albastru, dar descurajat.
 • Urechi - proporționale între ele în lungime, nici mici, nici subțiri. Urechile nu au pliuri, există un pli de cartilaj în treimea inferioară a urechii.
 • Corp - are un cadru muscular puternic. Perfect pliat proporțional. Există un gât lung fără să cadă. Greierul este clar exprimat, trecând în spate. Pieptul câinelui este rotund, în formă de pară. Are coaste lungi și flexibile. Burtica ascunsa.
 • Labe - bine musculos, cu unghiuri naturale pronunțate. Are omoplați ușor alungiți, oasele labelor sunt îndreptate înainte. Încheieturile sunt puțin mai înguste decât antebrațele. Antebrațul este scurt. În postură, puteți vedea că picioarele din spate sunt puțin mai late decât picioarele din față. Îmbinările picioarelor la câinii Teckel sunt flexibile, degetele închise între ele. Gheare puternice și lungi.
 • Coadă - are o formă de sabie. Merge de-a lungul extensiei coloanei vertebrale.

Separarea teckelelor în funcție de tipul stratului

Teckel cu părul scurtDupă cum s-a menționat deja, toate Dachshunds pot fi împărțite în funcție de tipul de lână.

Păr neted - haina este foarte scurtă și foarte groasă. Nu are pardoseli.

Descrierea standardului de culoare Dachshund:

 • Lână de o singură culoare - are o culoare maro standard. Gradient de la galben la roșiatic. Cu cât tonul este mai saturat, cu atât mai bine. Sunt permise pete albe pe piept.
 • Bicolor - cea mai mare parte a hainei este neagră sau maro, cu o nuanță închisă. În acest caz, petele albe de pe piept sunt acceptabile, dar nu sunt de dorit..
 • Pestriţ - culoarea principală este negru sau gri.Există și teckel roșu sau marmură. Are pete și marcaje roșii de dimensiuni medii, cele două culori sunt adesea armonioase și nu se impun una peste alta.

Părul neted are o copertină scurtă, groasă, fără substrat. Părul este scurt pe urechi și alungit pe coadă. O ușoară pene la vârful cozii poate fi tolerată.

Părul lung are o haină lungă și moale. Paltonul este dens. Pe piept este o haină ondulată. Puntea nasului are părul scurt.

Teckelii cu păr sârmă au un strat dur la atingere. Sprâncenele sunt clar definite și există o barbă mică pe bot. La soare, o astfel de lână strălucește, iar culoarea pare saturată.

Îngrijirea teckelului

Îngrijirea câinilor TeckelMărimea și tipul hainei nu sunt importante; în oricare dintre variante, Dachshund trebuie să locuiască într-o locuință. Trebuie scoasă la plimbare mult timp. Teckelul este foarte activ și, dacă nu îl plimbi, îți va mesteca toate mobilierele și pantofii..

Câinele este foarte jucăuș la o vârstă fragedă și va fi interesat de mediu. Trebuie să cumpere gummies ca să o țină ocupată..

Pentru mers pe jos, Teckelii trebuie să cumpere haine, mai ales în perioadele ploioase.

Fără haine, animalul dvs. de companie va fi murdar în mod constant și va trebui să fie scăldat după fiecare plimbare..

Iarna, este necesar un kit de iarnă. De vreme ce câinele este predispus la răceli. Acest lucru se aplică și locului de dormit, este imposibil ca câinele să doarmă pe podea, va fi suflat și se va îmbolnăvi.

Este necesar să hrăniți Dachshund-ul cu produse naturale. Este indicat să dai lapte și brânză de vaci. Carnea și peștele ar trebui adăugate la dieta câinelui. Dacă doriți să începeți să vă hrăniți hrana uscată pentru câine, alegeți un produs de calitate superioară pentru acest produs. Puii sub 1 an trebuie hrăniți intens, deoarece au nevoie de vitamine și minerale.

Cățelușul poate fi hrănit cu alimente uscate, dar înainte de asta, asigurați-vă că îl înmuiați timp de 10-15 minute în apă, până când se umflă. Acest lucru este necesar pentru o bună absorbție intestinală a cățelușului și, de asemenea, păstrează integritatea smalțului dinților..

Hrănirea trebuie să fie echilibrată. Mulți teckeli vor încerca să mănânce toată mâncarea lor. Această tendință poate duce la supraalimentare, precum și la dezvoltarea obezității..

În medie, dachshunds trăiesc 12-17 ani.

Educație

Ridicarea unui teckelTeckelul este un câine destul de deștept. Ea este capabilă să învețe rapid o nouă comandă. Dar este demn de remarcat faptul că teckelii din rasa lor au o serie de instincte care nu pot fi înecate de educație. Câinele este destul de activ și, dacă nu îl plimbați, va începe să mestece mobilier și pantofi. Dacă observați acest lucru pentru câinele dvs., atunci cel mai probabil trebuie doar să meargă mai mult. Pedepsele nu vor rezolva problema.

Nu este necesar să vă antrenați câinele învățându-i abilități complexe de comunicare cu oamenii. Dar ar trebui să vă antrenați cu siguranță câinele pentru comenzi precum: "un loc" "ugh" "din apropiere". Acest lucru se datorează faptului că, în timp ce merge, câinele trebuie să te asculte. Acesta este un animal de rucsac și, dacă nu arăți cine este liderul în rucsacul tău, câinele nu te va asculta..

Toate teckelii sunt predispuși la vânătoare. Uneori, proprietarii lor observă tendința de a se elibera și de a fugi. Aceasta înseamnă că câinele a simțit prada pe care este posibil să nu o puteți vedea și încearcă să o ajungă din urmă. Are instincte de vânătoare foarte dezvoltate, iar câinele își va prinde prada pentru o perioadă foarte lungă de timp, alergând din ce în ce mai departe de casa și proprietarul său. Dacă se întâmplă acest lucru, din nou, câinelui îi lipsesc plimbările lungi. Această situație poate fi rezolvată prin plimbări lungi de câini..

Alegerea unui catelus

Alegerea unui catelus teckelCâinii din această rasă sunt predispuși la boli articulare și la o serie de alte boli genetice. Din păcate, acest lucru nu poate fi identificat și trebuie să vă bazați pe un vânzător de bună credință. După achiziționarea unui cățeluș, acesta trebuie examinat de un medic veterinar..

Pentru pui, alimentele complementare sunt importante. În timpul creșterii, tinerii au o mare nevoie de microelemente pentru formarea scheletului, articulațiilor și mușchilor. Cea mai bună mâncare pentru cățelușul tău este alimentele naturale..

Este important să fii atent la părinții cățelușului, aceștia nu trebuie să fie prea agresivi și sălbatici. Nu ar trebui să fie neîncrezători, subțiri și neîngrijite. Când cumpărați un cățeluș, acordați atenție culorii ochilor părinților și puiilor. Reprezentanții cu ochi albaștri ai acestei rase pot avea boli congenitale grave, să fie surzi, să aibă probleme cu sistemul musculo-scheletic.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre dachshunds, caracteristicile rasei de câini dachshund