Malamute din alaska: caracteristici și descrierea rasei

Frumusețea și brutalitatea acestor câini asemănători lupului atrage și fascinează. Și ceea ce sunt cu adevărat, mai multe despre asta mai târziu.

Istoria rasei

Se poate spune aproape autentic despre Malamutul din Alaska - numele său provine din tribul tribului Inuit Malemut. Inuții (popoarele indigene din nord, sub denumirea generală de eschimoși) au condus un stil de viață nomad. Și, bineînțeles, habar nu aveau pe teritoriul cărui state, de fapt, se plimbau. Așa că unele triburi au migrat peste strâmtoarea Bering direct în Alaska. Printre aceste triburi a existat și un trib Malemut (Malemut).

Au trăit în condiții extreme, iar câinii au ajutat la supraviețuire. Au târât sănii cu proprietăți simple în timpul migrațiilor, au ajutat la vânătoare, au alăptat copii și au încălzit proprietarii în nopțile de iarnă. Uneori, cățelele care alăptau împărțeau laptele cu bebelușii inuit.

Câine de sanie
Câine de sanie

Condițiile de viață au transformat câinii (prin selecție naturală severă) într-un animal puternic, nepretențios, foarte rezistent, cu un psihic sănătos. Pentru inuit, aceștia erau prieteni cărora li se încredea viața familiei și a lor.

În timpul „goanei după aur” de pe Klondike, prospectorii au apreciat calitățile malamutelor și nu numai ca forță de tragere. Competițiile de săniuș au devenit foarte populare. Și malamuturile au început să fie „diluate” cu alți câini. Rasa a fost răsfățată.

Începutul secolului al XX-lea este o perioadă de declin pentru malamutes. Din fericire, au existat entuziaști care au dorit să reînvie puritatea rasei..

Se poate considera că trei linii de malamute au participat la reconstrucția rasei. Aceasta:

 • M`Lut;
 • Kotzebue;
 • Hinmann.

Primele două linii diferă prin mărime (Kotzebue mai mică) și culoare. Linia M`Lut are o varietate de culori, dar kotzebue poate fi doar de culoare lup.

Linia Hinmann este puțină la număr, dar a avut un impact vizibil asupra rasei.

Rasa a fost recunoscută în 1935 odată cu crearea Clubului American al Malamutelor din Alaska.

Cu toate acestea, cel de-al doilea război mondial a redus în curând numărul de animale la aproape nimic. Câinii au fost „recrutați” în armată.

După război, pasionații de rase au început să folosească toate cele trei linii de rase pentru restaurarea sa..

Acum Malamutele din Alaska sunt simbolul și mândria statului Alaska..

Descriere și standard de rasă

Rasa Malamute este una dintre cele mai vechi rase de câini de sanie. Este un animal puternic, puternic, cu un corp muscular..

Rasa standard
Rasa standard

O caracteristică interesantă a rasei este o „șapcă” pe cap, un bot cu o mască și (sau) o bandă.

Conform standardului FCI, Malamute din Alaska are:

 1. Cap lat, nu grosolan sau greu, proporțional cu câinele.
 2. Nas negru, devine mai deschis iarna. Un nas maro este acceptabil la câinii roșii.
 3. Mușcă foarfeca, maxilar puternic, dinți mari.
 4. Ochi oblic, în formă de migdale, maro.
 5. Urechi vârfuri mici, triunghiulare, rotunjite. Așezați-vă larg, la nivelul ochilor.
 6. Înapoi drept, ușor înclinat spre crupă.
 7. Coadă la bază continuă linia spatelui - ridicată deasupra spatelui, arată ca un panou.
 8. Labe - tip „rață de zăpadă”, cu tampoane groase și rezistente. Părul crește între degete. Unghii puternice, scurte.
 9. Lână: părul de gardă este gros, grosier; pardoseala este hidrofugă, lungă până la 5 cm. Pe umeri și gât, pe spate, crupă, pe șolduri și coadă, lungimea hainei este mărită.
 10. Culoare rulează de la gri deschis la negru - sable, nuanțe de la sable la roșu. Culorile pot fi combinate în substrat, marcaje și pe pantaloni. Singura culoare solidă permisă a Malamute este albul. Albul domină sub corp, parțial pe picioare, picioare și pe bot.

Bărbați

Cățelele

Înălțime (cm)

64

59

Greutate, kg)

38

34

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Malamutul are caracterul unui „tip dur”, iar orice câine își va invidia încăpățânarea înnăscută. Ca un animal de școală, Malamute va încerca cu siguranță să ia locul liderului haitei (cu o educație adecvată, aceste încercări devin mai puțin frecvente și mai ușoare). În casa proprietarilor, aceștia se vor comporta așa cum se vor „pune” singuri. În ceea ce privește alte animale de companie, Malamute va „construi” rapid.

Nu este rasă agresivă
Nu este rasă agresivă

Este foarte important să se stabilească o legătură cu un cățeluș malamut - trebuie să știe că toate beneficiile (mâncare, afecțiune, plăcere) vin de la proprietari.

Jocurile cu oameni și câini aduc o mare bucurie băieților duri din nord - aici severitatea dispare, rămâne încântarea puiului.

Malamute Defender este așa, rasa nu este agresivă. Și pentru a purta serviciul de securitate și pentru a vă anunța că există străini în apropiere, câinele poate merge bine - nu este nevoie să-l învățați. Doar nu credeți că atunci când întâlniți un străin, Malamute își va arăta dinții și va mârâi. Acești câini nu au văzut răul de la oameni și, cu toată lumea, sunt prietenoși până la indecență.

Particularitatea malamutelor este că abia latră. Poate urla sau mormăi.

Animalele de companie sunt foarte active, au multă energie - proprietarul trebuie să o direcționeze în direcția corectă (plimbări lungi active, iarna nu vă fie frică să înșelați un adult sănătos Malamute într-o săniuță și să călăriți pe ea copiii țipând de fericire). „Șomerul” Malamute este un câine sărac. Un astfel de animal de companie va deveni atât distrugător, cât și agresor.

Îngrijire și

Malamutele nu tolerează foarte bine locuințele: ar avea o casă în nord, întinderi cu zăpadă și o turmă de cerbi care să le păscă. Nu lăsați-o în nord, ci o casă privată cu un teren mare și o gamă liberă de Malamute.

Nu te deranja cu voliera. Este de dorit ca câinele să aibă acces gratuit nu numai pe site, ci și să poată intra în casă, să fie printre membrii iubitei familii de turme.

Căldura nu este pe placul malamuturilor - în timpul fierbinte al zilei, nu luați animalul de companie la plimbare, este mai bine să-i oferiți un loc răcoros.

Câinii sunt curați - un mare plus - câinele (lâna) nu are aproape miros.

Activități acvatice
Activități acvatice

Malamutele, în ciuda dimensiunilor impresionante, sunt degetele mici. Sunt pretențioși la mâncare. Cu toate acestea, crescătorii și medicii veterinari nu recomandă combinarea alimentelor uscate cu alimentele naturale..

Îngrijirea animalelor de companie este o plăcere pentru câine și proprietar. Poți aduce această bucurie pentru tine de 2-3 ori pe săptămână..

Tăiați-vă unghiile o dată pe lună. Câinii nu sunt mulțumiți de această procedură..

Vă puteți spăla dinții câinelui (la fel ca dvs.). Nu există timp sau câinele rezistă - asigurați-i cu „oase” speciale din vene.

educatie si antrenament

 Câinii au o inteligență ridicată, toată memoria genetică are o „reglare” pentru oameni, ca însoțitor obligatoriu. Malamutul din Alaska a trăit cot la cot cu omul de secole, împărtășind munca și odihna. „Trenul de marfă al nordului” este foarte rezistent, deși este puțin probabil să stabilească recorduri de viteză. În plus, ajută la vânătoare, păzind tabăra ...

Cu o „specializare” atât de largă, animalele trebuie să poată lua decizii independente. În tundră, unde ziua va fi umplută până la refuz de lucru, câinele nu are timp să fie capricios. Fiind un tovarăș, trăind într-un apartament și relaxându-se, malamuturile „devin obraznici” rapid: se demonstrează un comportament dominant, dorința de a-și stabili propriile reguli..

Prin urmare, de la cățeluș și întotdeauna proprietarul este obligat să arate animalului de companie că este liderul. Evitați însă presiunea evidentă - malamutul este capabil să reziste de unul singur și va fi incredibil de dificil sau chiar imposibil să-l faceți să facă ceva..

Câine încăpățânat
Câine încăpățânat

Cunoscându-și locul în haită, câinele va fi calm, pentru el este corect și natural.

Și nu uitați că acest câine mândru are nevoie de libertate parțială. Dă-i câinelui tău pentru plimbări, în jocuri - cu cât sunt mai activi, cu atât mai bine pentru malamute.

De asemenea, trebuie să ne amintim că malamuturile au nevoie extrem de mare de comunicare constantă cu oamenii, de lauda proprietarului, de afecțiunea acestuia.
Cati ani traiesc malamutes?

Malamutele trăiesc în medie 12-15 ani. O bună îngrijire este esențială pentru ca un câine să-și ducă viața până la bătrânețe bucurându-se de viață..

Cât costă un câine și cum să alegi un cățeluș?

Un cățeluș bun Malamute, ca și în rândul eschimoșilor, este foarte apreciat. Prin urmare, decideți imediat dacă vă duceți animalul în casă, dacă nu visați expoziții și titluri sau dacă veți primi venituri. În acest caz, prețul va sări puternic..

Puii din clasa de animale de companie din Alaska Malamute în canisa costă de la 30 de mii de ruble - clasa de rasă (de la ea puteți obține și vinde descendenți) costă de la 55 de mii. Prețul puilor de clasă de spectacol malamute cu perspectiva de titluri și diplome de expoziție ajunge la 140 de mii de ruble.

Copii
Copii

Înainte de a cumpăra, obțineți informații despre pisică, despre părinți - meritele și victoriile lor. Aflați ce a fost hrănit cățelul. Nu uitați să luați un card de cățeluș și pașaport veterinar.

Regulile pentru alegerea unui cățeluș sunt generale:

 • ochi limpezi, fără urme de la ei;
 • pisoiul trebuie să fie bine hrănit, vesel;
 • curățați urechile fără murdărie, placă.

Concluzie

Așa sunt ei - muncitori și știind valoarea lor, copii blănoși din nord. Iubește-i și respectă-i - fii un lider înțelept și puternic pentru un malamut, el merită.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Malamute din alaska: caracteristici și descrierea rasei