Totul despre mâncarea câinilor chappi

Mâncare pentru câini ChappiCu mulți ani în urmă, o campanie extinsă de publicitate și-a făcut treaba și astăzi chiar și cei care nu au câini în viața lor știu despre „Chappi”.

Acest aliment este ușor de cumpărat în orice magazin de animale de companie și supermarket, unii îl laudă pentru disponibilitatea sa în segmentul lor de prețuri, în timp ce alții, dimpotrivă, îl critică pe baze calitative..

Ce este mâncarea Chappy, în ce constă, în ce caracteristici se caracterizează liniile sale, este posibil să hrănești un câine cu el - vom încerca să răspundem la aceste și la alte întrebări ale crescătorilor de câini în articolul nostru.

Scurtă descriere și țara de origine

Producătorul de alimente pentru câini uscate și umede "Chappie" este compania americană Mars, care și-a localizat activele de producție în Rusia. Este caracteristic faptul că, în ciuda rădăcinilor străine ale megacorporării, nimeni din străinătate nu a auzit vreodată despre un astfel de brand..

În consecință, puteți cumpăra produse numai în CSI. Aceeași situație s-a dezvoltat și cu alte bunuri „Marte”, cum ar fi, „Whiskas”, "Pedigri".

Important! Oamenii de știință cred că nutriția artificială este dăunătoare câinilor și pisicilor. Acestea își confirmă poziția prin numeroase experimente științifice, ca urmare a căruia s-a ajuns la concluzia că alimentele uscate provoacă dezvoltarea tumorilor maligne, insuficiența renală în corpul animalelor domestice și, de asemenea, contribuie la formarea pietrelor..

Între timp, producătorii poziționează Chappi ca un produs de înaltă calitate, ingrediente exclusiv naturale. Conform etichetei, nu există impurități chimice sub formă de coloranți, arome și arome printre ingredientele furajere..Mâncare pentru câiniAlimentele „Chappi”, potrivit producătorului, au un efect benefic asupra sănătății câinelui: haina acestuia devine strălucitoare și matasoasă, pielea devine curată, munca tractului digestiv și procesele metabolice sunt îmbunătățite, imunitatea este crescută.

Pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru animalul dvs. de companie, verificați avantajele și dezavantajele unora dintre ei: Bosch, „Gina”, "Mâncare de câine", „Câine fericit”, „Acana”, „Dealuri”, Farmina, „Lătrând capete”, „Almo nature”, „Planul Pro”, "Flatazor" și "Wolfsblut".

În plus, conținutul ridicat de calorii permite animalului de companie să obțină suficientă cantitate mică de alimente. Porția consumată îi este suficientă pentru a-și menține vigoarea și energia pe tot parcursul zilei..

Există 305 kilocalorii în 100 de grame de produs. Furajele aparțin clasei economice, care afectează compoziția și prețul său. La vânzare există pachete cuprinse între 500 g și 13,5 kg, cu un preț corespunzător de la 33 la 1400 grivne.Mâncare pentru câini

Știați? În China antică, un mic Pechinez a fost ultima soluție de protecție pentru împărat. Câinele s-a ascuns în mâneca stăpânului și, la cea mai mică amenințare, a sărit afară și a lătrat violent asupra infractorului..

Analiza compoziției

Mâncarea „Chappi” pentru câini conține:

 • cereale (nu se specifică care);
 • carne și organe (fără specificații);
 • extracte din plante proteice (fără a se specifica originea acestora);
 • grăsimi animale;
 • uleiuri vegetale;
 • morcov;
 • lucernă;
 • vitaminele A, D, E, precum și grupa B;
 • minerale;
 • uleiuri minerale.
Mâncare pentru câini

O analiză analitică a constituenților furajului Chappi pune la îndoială naturalețea și calitatea componentelor sale. Într-adevăr, informațiile producătorului nu conțin date privind utilizarea conservanților, deși durata de valabilitate a produsului este destul de impresionantă..

De asemenea, producătorul nu specifică ce substanțe din grupele indicate de el au fost utilizate pentru obținerea produsului. Prin urmare, pe baza ingredientelor de origine necunoscută, putem concluziona în siguranță că hrana este de calitate scăzută..

Știați? Când Lord Byron a aflat că Cambridge College, unde a studiat, și-a neglijat câinele, iar administrația nu l-a lăsat să intre în incintă, a adus un pui de urs ca răzbunare..

Producătorii fără scrupule ascund deseori deșeurile industriale în spatele unor fraze obișnuite precum „cereale”, „carne”, „măruntaie”. Prin urmare, astfel de alimente nu pot fi utilizate pentru dieta zilnică a câinelui. Nici o singură rasă nu va beneficia de aceasta din cauza inconsecvențelor din bilanțul energetic..Mâncare pentru câiniMerită să fim atenți la faptul că producătorul alocă doar 15% părții proteice a întregii compoziții a ambalajului. În același timp, una dintre sursele acestei componente sunt „extractele din plante proteice”, care se află pe locul trei în compoziție..

Dacă considerăm că cerealele conțin și proteine ​​și apar ca prim ingredient, atunci concluzia sugerează că componenta din carne este complet absentă..

Soiurile domnitorului

Sortimentul de alimente marca Chappi include versiuni uscate și conservate. Toate conservele sunt ambalate fie în plicuri, fie într-un recipient de tablă cu o capacitate de până la 1,2 kilograme. Astfel de alimente pot fi cu gustul cărnii de vită sau de pui, este recomandat pentru dieta zilnică..

Mâncarea uscată este împărțită în 4 linii principale:

 1. "Platou de carne" (conceput pentru câinii adulți de rase medii și mari) - compoziția se distinge prin mușețelul conținut și drojdia de bere.Platou de carne
  Știați? Gulerele pentru câini cu vârfuri au fost inventate de greci pentru a proteja animalele de companie de atacul lupilor.
 2. "Prânz consistent de carne cu carne de vită și legume" (destinat animalelor adulte).Prânz copios cu carne de vită și legume
  Vă recomandăm să citiți despre, cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă, cum să scapi de un miros îngrozitor din gura unui câine, când și cum să tai unghiile animalului tău de companie, cum să alegi bot, guler, valorifica și jucării pentru un câine și, de asemenea, ceea ce este tunderea și îngrijire.
 3. "Prânz consistent de carne cu pui și legume" - diferă de precedent doar prin gustul de pui.Prânz consistent de carne cu pui și legume
  Important! Dacă câinele dvs. mănâncă în mod regulat alimente uscate, asigurați-vă că păstrați apă proaspătă în vasul său. În caz contrar, echilibrul apei al animalului va fi perturbat, care este plin de diferite boli..
 4. „Abundență de carne cu legume și ierburi” (include hrană pentru câini de toate vârstele) - conține ingrediente tradiționale: morcovi și lucernă.Abundența de carne cu legume și ierburi

Producătorul își poziționează produsul ca fiind universal și, în publicitate, sugerează hrănirea „Chappies” câinilor de diferite vârste și rase, observând că puii, adulții și animalele bătrâne au nevoie în egală măsură de nutrienții conținuți, fibre și aminoacizi. Dar, în același timp, nu există o linie separată de alimente pentru cele mai mici secții..

Sfaturi nutriționale

Alături de publicitatea senzațională, experții și-au format propria opinie despre produsele companiei Marte. Mulți experți sunt indignați de Chappi și evaluează produsul la un punct.

Verificați ratingul feedului premium și super premium clasă și află, pot da câinelui mâncare uscată.

Unii oameni cred în general că este incorect să se ia în considerare această substanță în categoria hranei pentru animale. Alții glumesc că medicul veterinar va avea întotdeauna de lucru în timp ce crescătorii folosesc Pedigri și Chappi.

Consumatorii care au avut de-a face cu o astfel de dietă și consecințele acesteia vorbesc adesea despre reacții alergice. Acest fapt nu este deloc surprinzător, deoarece producătorul tace despre cerealele pe care le-a consumat în procesul de producție..Mâncare pentru câiniPrin urmare, este imposibil să se anticipeze în prealabil alergia sau sensibilitatea unui animal la orice ingredient. Pe această bază, experții recomandă să fie atenți la acest tip de bunuri. Dacă decideți să riscați, atunci trebuie să vă hrăniți prietenul cu patru picioare „Chappy” dimineața și seara după o plimbare. În acest caz, a doua porție ar trebui mărită cu o treime..

Important! Dacă îți iubești cu adevărat secția, nu fi leneș să-ți iei timp și să pregătești o dietă naturală echilibrată. La urma urmei, medicii veterinari avertizează că, chiar și în hrana de înaltă calitate, este permisă utilizarea unor loturi de carne defecte cu o cantitate excesivă de medicamente hormonale pentru a accelera creșterea și maturarea embrionară a fătului. Astfel de produse vor duce fără îndoială la o serie de boli, inclusiv cancer. În plus, numeroși oxidanți, coloranți, conservanți, aditivi grași și alte impurități chimice sunt adesea principala cauză a alergiilor..

Avantaje și dezavantaje

Fiecare proprietar vrea să ofere câinelui său iubit cea mai bună hrană. Prin urmare, pentru a lua decizia corectă, pentru a ajuta crescătorul de câini, vom înțelege toate aspectele pozitive și negative ale „Chappie”.Mâncare pentru câini

pro

Printre avantajele furajului se numără:

 • accesibilitate;
 • răspândit chiar și în sate mici;
 • lipsa aditivilor chimici (conform etichetei);
 • capacitatea de a cumpăra pachete mari și mici.

Minusuri

Dacă cântăriți avantajele și dezavantajele acestei nutriții, atunci chiar și un laic va fi evident defecte semnificative. Deoarece există multe întrebări și îndoieli cu privire la informațiile indicate de producător pe ambalajul mărfurilor, dezavantajele vor include:

 • inexactitatea compoziției;
 • lipsa specificațiilor și a procentului de ingrediente luate;
 • originea voalată a unor ingrediente;
 • localizarea componentei de carne este pe locul al doilea în compoziție și nu pe primul;
 • un set slab de vitamine;
 • o gamă îngustă care rezumă nevoile animalelor mici, adulte și mature, precum și ale bolnavilor.
Mâncare pentru câini
Știați? Cel mai rapid câine din lume este Greyhound cu porecla Star Title. Câinele dezvoltă o viteză de peste 67 de kilometri pe oră. Acest record a fost înregistrat în 1994, dar de atunci nu a existat încă un singur patruped care să fi depășit titlul de stea.

Indiferent cât de elocvente și invitante sunt sloganurile în publicitate, faptele rămân neschimbate. Ce este mai bine pentru secția dvs., decideți pentru dvs., dar în același timp analizați compoziția furajelor selectate și nu uitați să vă consultați cu medicii veterinari.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre mâncarea câinilor chappi