Totul despre pembroke welsh corgi

Pembroke Welsh Corgi RaceCâinele este prietenul omului

. Mulți crescători de câini și pur și simplu iubitori de aceste animale vor fi de acord cu această afirmație. Acești ochi amabili și fermecători nu pot să nu atingă, sunt loiali proprietarilor lor și, în general, sunt doar drăguți. Astăzi vom vorbi despre câinii zâmbitori ai rasei Welsh Corgi Pembroke.

Inițial, rasa corgi era destinată păzirii și păstoririi vitelor, dar acum câinii din această rasă au migrat din pajiști rurale într-un mediu confortabil de casă, devenind foarte popular printre iubitorii de crescători de câini. Acești fermecători „englezi” cu picioare scurte au cucerit mult timp inimile umane și tovarăși buni pentru stăpânii lor.

Există multe mistere și mituri despre originea acestei rase. Ce nu este un motiv pentru a-i cunoaște mai bine?

Pembroke Welsh Corgi

Originea rasei Welsh Corgi

În ciuda staturii sale mici, rasa corgi este un membru cu drepturi depline al familiei de păstori. Se crede că au apărut pentru prima dată în Țara Galilor, o regiune veche a triburilor celtice care a trăit în secolul al X-lea. Picioarele scurte cu un corp puternic și statura scurtă sunt permise fă-ți bine treaba păstori și se feresc cu îndemânare de coarnele și copitele vitelor de fermă. Corgis a mușcat vacile și oile pentru a le împiedica să se împrăștie și să le țină în turmă.

Cinologii nu au stabilit de unde provine numele rasei, dar există două ipoteze. Unul dintre ele este că cuvântul „corgi” este tradus ca „câine pitic” din limba galeză. În al doilea rând, că aceasta este o formă modificată a cuvântului „paznic”, care înseamnă - "caine de paza".

Această rasă de câini cu picioare scurte și diverse legende nu este privată. Există o poveste frumoasă printre oameni despre cum au fost acești câini minune donat de zane locuitorilor din Albion ceață. Legenda spune că creaturile magice foloseau corgi pentru sanie și călărie. Pentru a demonstra acest lucru, au existat urme ușoare ale șeii și hamului pe spatele și botul câinilor..

Câini celtici

Există o altă poveste a apariției lor - una reală. Au fost găsite imagini cu câini similari printre triburile celtice din Marea Britanie. Apoi, vârsta acestei rase devine foarte impresionantă - 1500 î.Hr. eh. Unii istorici cred că celții au așezat acești câini în Marea Britanie, unde s-au format în cele din urmă în Corgs galezi moderni..

Desigur, există o altă versiune a aspectului acestei rase, bazată pe presupunerea unei locuiri anterioare a corgiilor pe aceste meleaguri. De exemplu, oamenii de știință au o teorie conform căreia acești câini au fost crescuți în epoca de piatră. În acea perioadă, populația insulei mânca animale marine și terestre, iar corgiul galés era folosit pentru căutarea și capturarea păsărilor, trăind pe stânci și mamifere în desișuri dese de păduri.

Celții care au ajuns în Anglia s-au angajat în creșterea vitelor, au început să folosească rasa corgi ca păstori. Acești câini nu numai că își supravegheau turma, dar au alungat și animale prădătoare sau turma altcuiva care le-a ocupat teritoriul. Aceste prieteni cu patru picioare neagresivi au făcut o treabă excelentă cu munca lor și au fost întotdeauna adunați și tăcuți în timpul procesului său.

Chiar și în acele timpuri străvechi, după ce au apreciat meritele acestor câini, au început să fie folosiți ca protectori ai întregii familii, în special a copiilor. În 1925, această rasă a fost documentată oficial pentru prima dată la o expoziție din Țara Galilor. Cu toate acestea, datorită profesiei sale, rasa corgi nu a câștigat multă popularitate în acel moment, lăsând loc unor persoane mai strălucitoare.

În ciuda acestui fapt, crescătorii nu și-au pierdut speranța de a îmbunătăți calitatea rasei și în curând Welsh Corgi a primit atenția pe care o merita. În 1934, American Kennel Club a împărțit această rasă în două tipuri:

 • Welsh Corgi Pembroke;
 • cardigan Welsh Corgi.

De asemenea, este imposibil să nu menționăm că printre vedetele acestei rase - câini ai reginei engleze Elisabeta a II-a, cine este un mare fan al lor. În principal datorită Reginei Marii Britanii, acești câini au câștigat o astfel de popularitate în rândul iubitorilor de câini..

Câinii preferați ai reginei Elisabeta a II-a

Apariția câinilor

Dintre toți câinii de păstor, corgi - cel mai mic. Au un corp lung, îndesat și picioare puternice. În ciuda membrelor lor scurte, corgisul este destul de rapid și activ..

Pembroke Welsh Corgi diferă de cardigan în dimensiuni compacte, înălțimea lor variază de la 25 la 30 de centimetri și cântăresc în medie 10-14 kilograme. Pentru comparație, creșterea cardiganului corgi are în medie 30 cm și cântărește 14-16 kg. Aceste două nume de rase sunt derivate din numele regiunilor din Țara Galilor: Pembroke și Cardigan.

Blana Pembroke este foarte strălucitoare - cu o culoare aurie, urme albe pe față, piept și labe. Sunt adesea comparate cu vulpile, iar loviturile contrastante din jurul gurii dau impresia că zâmbesc..

Cele mai comune culori ale Welsh Corgi Pembroke sunt următoarele:

 • roșu cu alb;
 • tricolor (negru, roșu și alb);
 • negru (foarte rar);
 • cerb.

O altă diferență între corgiul pembroke și cardigan este absența unei cozi. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul, deoarece nu toate Pembroke sunt bobtail de la naștere, unele sunt pur și simplu andocate. Cu toate acestea, în unele țări a fost interzisă oficial tăierea cozii câinilor încă din anii 80 ai secolului trecut. Prin urmare, manipulatorii de câini observă din ce în ce mai mult soiurile de corburi pentru calitatea cozilor lor și apar din ce în ce mai multe pembroke cu coadă, deja asemănătoare cu vulpile..

O caracteristică distinctivă a Welsh Corgs este rezistența la umezeală a lânii, care are aproape aceeași lungime ca și câinii ciobănești, dar are o senzație mătăsoasă și o strălucire uimitoare. Conform regulilor compoziției speciilor, corgiul nu poate fi monocromatic - aceasta este o abatere de la norma rasei. O creștere semnificativă a dimensiunilor greutății, capului și pieptului va fi, de asemenea, considerată o abatere de la normă. În aceste cazuri, calitățile de lucru ale rasei sunt semnificativ reduse..

Câini de rasă Corgi pambroke de culoare neagră

Natura corgiilor galezi

Această rasă de câine engleză se distinge prin dispoziția sa amabilă și dispoziția veselă. Sunt inteligenți, activi, uneori vicleni și curioși. Corgi au o memorie excelentă - își amintesc cu ușurință locația lucrurilor din casă și vor aduce cu plăcere orice obiect la comanda ta.

Câinii din această rasă sunt foarte loiali și prietenoși, pot chiar să se împrietenească cu alte animale de companie, cum ar fi o pisică sau un iepure. Aceste tetrapode au o slăbiciune specială pentru copii, sunt întotdeauna gata să le protejeze și să se joace cu ele. Viața de oraș este pe placul lor. Welsh corgi adaptate oricărui climat, dar preferă mai mult frigul decât căldura, din cauza hainei groase.

Aceste rase se bucură de plimbări lungi și jocuri în aer liber. Nu sunt pretențioși și, în ciuda dispoziției lor jucăușe, se pot opri la timp..

Corgi nu au favorite, îi tratează pe toți membrii gospodăriei în mod egal. Iar de la cei care nu-i favorizează, preferă să stea departe, fără a exprima nicio agresiune. Acești câini simt intuitiv când este posibil să se apropie de animalele de companie și când să fie mai liniștiți decât apa și sub iarbă. Dacă li se atribuie sarcini, ei le îndeplinesc cu blândețe. Ei văd când li se permite să păcălească și când să fie serioși..

Rasele Pembroke și Cardigan au un caracter foarte asemănător. Amândoi sunt echilibrați, afectuoși față de casa lor și cei dragi, fermecători și tactici, sociabili și chiar au propriul lor simț al umorului (înregistrat în standardele rasei). Diferența dintre ele este că Pembroke este mai puțin asiduă și mai excitabilă, în comparație cu cardiganul calm și rezonabil..

Acești ciobani cu picioare scurte se împrumută bine la antrenament și încă de la a doua oară își amintesc de comenzi, ceea ce nu este neobișnuit, ci norma pentru o astfel de rasă. Este foarte interesant să înveți actele de circ cu un Pembroke. Aceste animale de companie se bucură de mare participare la competiții precum agilitate, flyball și alte tipuri..

Răzbunarea și răzbunarea nu sunt despre ele, astfel de trăsături de caracter le sunt străine și neobișnuite. Și își folosesc viclenia doar în anumite tipuri de activități, dacă au una. De asemenea, își amintesc și asimilează subtilitățile proprietarilor lor, ceea ce ajută câinele să se adapteze la starea lor de spirit..

La fel ca slujitorii reginei, acești câini au maniere inalte. Corgis practic nu latră, doar ocazional dau glas, întâmpinând proprietarii sau oaspeții. Unii dintre indivizi pot urla irizant, ceea ce este destul de amuzant. Acest urlet este denumit în mod popular „cântece de tort”, dar aceasta este mai degrabă o excepție decât o regulă și este ușor de corectat în procesul de educație.

Câine Welsh Corgi Pembroke

Îngrijirea animalelor de companie

Pentru a vă menține animalul sănătos și îngrijit, trebuie să respectați regulile generale de igienă. Părul Corg este foarte gros și trebuie îngrijit, mai ales în perioada de năpârlire, care are loc de două ori pe an. Pentru această perioadă, trebuie să aveți răbdare, deoarece lâna va trebui să fie pieptănată în fiecare zi..

Cumpărați o perie specială pentru câinii cu păr lung. De obicei, câinii din această rasă se bucură de această procedură, astfel încât aceasta să nu fie o problemă. În plus față de perioada de vărsare, acestea pot fi pieptănate în orice moment pentru a menține curățenia și frumusețea substratului..

Este recomandat să vă examinați urechile și ochii după fiecare plimbare. Și o dată pe săptămână, curățați urechile unui britanic cu patru picioare cu un tampon de bumbac. Supuneți dinții la aceeași procedură. Și spălați-vă ochii numai dacă apare nevoia.

Scăldatul pe scară largă este recomandat de cel mult trei ori pe an sau în caz de urgență. Pentru animalul dvs. de companie, ar trebui să alegeți doar șampoane de înaltă calitate concepute exclusiv pentru câini.

Acești câini englezi se disting printr-un stil de viață activ și plimbările frecvente sunt o necesitate pentru ei. Corgiile galezești pot fi păstrate în curte, dar au nevoie de o volieră spațioasă și de o cabină bine izolată.

Pembrokes sunt foarte impresionabili și adoră să exploreze lucruri noi, așa că, pentru a-ți mulțumi exploratorul activ, încearcă să alegi locuri și rute noi pentru mers pe jos.

Cățeluș corgi galez

Nutriția și sănătatea câinilor

Posedarea unei constituții corporale specifice - un corp alungit pe picioare scurte, supraalimentarea și excesul de greutate sunt extrem de contraindicate pentru această rasă. Acest lucru poate duce la deformarea coloanei vertebrale și letargie. De asemenea, nu sunt recomandate săriturile în înălțime, care pot aduce leziuni la nivelul vertebrelor sau membrelor inferioare..

Atunci când alegeți o dietă pentru animalul dvs. de companie, luați în considerare greutatea, vârsta și gradul de activitate. Pembrokes sunt destul de vicleni și ingenioși când cerșesc niște delicii interzise. Dar, pentru a proteja corpul animalului de companie de supraalimentare, este necesar în primul rând să te educi pe tine și pe gospodăria ta, pentru a nu fi condus de câine. Într-adevăr, din cauza greșelii tale, un câine dintr-un prieten activ și energic se poate transforma într-o persoană leneșă grasă și stângace, cu o dispoziție mereu proastă.

Pentru corgi Pembroke, hrana uscată special concepută pentru animalele predispuse la obezitate este potrivită. Pentru puii mici, mâncarea solidă ar trebui să fie mai întâi înmuiată. Cu o astfel de dietă, animalele de companie au nevoie de acces constant la apă..

Acești câini nu suferă de alergii alimentare și hrana naturală nu este contraindicată pentru ei. Trebuie doar să vă asigurați că animalul dvs. de companie primește cantitatea necesară de vitamine și minerale. În același timp, 30% din meniul total ar trebui să fie carne și produse din carne..

Alegeți alimente cu conținut scăzut de grăsimi pentru prietenul cu patru picioare. Eliminați carnea de porc și folosiți pui alergenic cu precauție. Dintre cereale, cel mai bine este să alegeți orez și hrișcă, dar printre legume există mai multă varietate - acestea sunt sfeclă, morcovi, dovlecei, ardei și altele. Dacă întâlnești un adevărat gourmet, lui îi va plăcea peștele fiert.

Modul de hrănire pentru corgi este de 2 ori pe zi la anumite ore. Nu-l hrăniți înainte de mers sau imediat după activitatea fizică. După o plimbare activă, trebuie să așteptați cel puțin o oră și jumătate.

Datorită geneticii sale, această rasă de câini poate avea probleme de sănătate, de exemplu, poate suferi de boli precum:

 • obezitate;
 • epilepsie;
 • nașterea dificilă;
 • eczemă;
 • glaucom;
 • atrofie retiniană;
 • paralizia membrelor.

Dar, în general, corgiii galezi au o imunitate destul de stabilă, speranța lor medie de viață este de 12-14 ani. Deci, dacă doriți să aveți un însoțitor cu urechi pentru voi în următorii ani, atunci Pembroke Welsh Corgi este cel de care aveți nevoie..

Activitatea câinilor Welsh Corgi Pembroke

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre pembroke welsh corgi