Carcase pentru câini (foto): casă pentru animale de companie bricolaj

Dacă aveți un câine și locuiți în propria casă, trebuie să vă gândiți unde va locui animalul de companie. În sate, standurile servesc ca astfel de case, iar în mediile urbane sunt necesare incinte pentru câini.

Dacă aveți un câine și locuiți în propria casă, trebuie să vă gândiți la locul unde va locui animalul de companie..

În sate, astfel de case sunt cabine, iar în mediul urban, sunt necesare incinte pentru câini.

Va fi convenabil pentru un paznic cu patru picioare în ele, iar oaspeților nu le va fi frică să vină la dvs. și nu trebuie să-l țineți în lesă - cui îi va plăcea.

Noaptea, desigur, animalul de companie ar trebui să fie eliberat, astfel încât oaspeții, dar nu mai invitați, să nu intre pe teritoriul dumneavoastră..

Canisele nu sunt doar o parte a site-ului, împrejmuite cu o plasă. Aceasta este, de fapt, casa câinelui, unde ar trebui să fie confortabil. Ea își va petrece cea mai mare parte a zilei în voliera, se va ascunde de soare, de ploaie și îngheț, se va plimba, va mânca, își va ușura nevoia naturală de a se odihni, de a merge

Canisele nu sunt doar o parte a site-ului, împrejmuite cu o plasă. Aceasta este, de fapt, locuința animalului de companie, unde ar trebui să fie confortabilă. Ea își va petrece cea mai mare parte a zilei în voliera, se va ascunde de soare, de ploaie și îngheț, se va plimba, va mânca, își va ușura nevoia naturală de a se odihni, de a merge

Cerințe pentru incintele pentru câini

Carcasele pentru câini (fotografii furnizate pentru referință) nu sunt doar o parte a site-ului, împrejmuite cu o plasă cu lanț. Aceasta este în esență locuința unui câine..

Prin urmare, oricum, nu o construiesc. Câinele dvs. ar trebui să fie confortabil, în primul rând.

Ea își va petrece cea mai mare parte a zilei în voliera, se va ascunde de soare, de ploaie și îngheț, se va plimba, va mânca, își va ușura nevoia naturală de a se odihni, de a merge.

Prin urmare, trebuie să alegeți un loc unde va fi amplasat câmpul pentru câini, dimensiunile acestuia trebuie să corespundă dimensiunii rasei.

  • Locul ar trebui ales în afara dependințelor (grajduri, hambare, bucătărie de vară, bazin), astfel încât mirosurile, zgomotul, gunoiul să nu ajungă în locuința animalului de companie. Același lucru este valabil și pentru distanța de la drumuri - nu agitați sistemul nervos al câinilor cu zgomot de pe autostradă, deoarece nu vă amenință siguranța. Ca standard, o volieră este organizată la o distanță de 500 de metri de sursele de iritare. Dar acest lucru se aplică caselor din sat. Când vine vorba de case private urbane, acestea sunt de obicei limitate la o distanță de 10-15 metri.
  • Voliera ar trebui să fie uscată și zăpada topită din întreaga zonă nu ar trebui să se scurgă în ea primăvara. Este bine dacă copacii cresc în apropiere, oferind umbră naturală. Arbuștii sunt mai puțin de preferat, deoarece vor ascunde viziunea câinelui.
Materialul pentru incintă poate fi diferit: cărămidă, scânduri din lemn, plăci. Dar rețeaua-plasă este mai des utilizată - câinele vede pe toată lumea și poate reacționa rapid la intruziune. Nu uitați de poartă - proprietarul trebuie cumva să intre în volieră

Materialul pentru incintă poate fi diferit: cărămidă, scânduri din lemn, plăci. Dar rețeaua-plasă este mai des utilizată - câinele vede pe toată lumea și poate reacționa rapid la intruziune. Nu uitați de poartă - proprietarul trebuie cumva să intre în volieră

  • Înălțimea gardului care înconjoară bariera trebuie să fie de cel puțin 2,5 metri. Și câinele tău nu va sări, iar străinii nu vor intra înăuntru.
  • Este de dorit ca incintele câinilor să fie iluminate noaptea (cel puțin o parte din acesta).
  • Materialul pentru incintă poate fi diferit: cărămidă, scânduri din lemn, plăci. Dar rețeaua-plasă este mai des utilizată - câinele vede pe toată lumea și poate reacționa rapid la intruziune. Nu uitați de poartă - proprietarul trebuie cumva să intre în volieră. Deși există îndoieli cu privire la grilă - citiți mai departe.

Pentru a împiedica câinele să submineze, ca Beethoven din filmul cu același nume, este nevoie de o zonă oarbă în jurul incintei.

Cu toate acestea, puteți face cu o rețea metalică așezată pe pământ sub gardul însuși.

Este imperativ să oferiți un loc pentru o cabină și o magazie în volier, unde câinele se poate ascunde de ploaie și zăpadă.

Partea cu vânt ar trebui să fie surdă pentru a proteja animalul de companie de vânt.

Uneori, casa pentru câini arată aproape mai bine decât casa proprietarului.

Uneori, casa pentru câini arată aproape mai bine decât casa proprietarului.

Dimensiuni voliere

Dimensiunea incintei este dictată de dimensiunea câinelui.

Există un anumit minim în zonă, care permite animalului din volier să se simtă confortabil, liber și încrezător.

Principalul lucru este că una dintre laturi are cel puțin 2 metri lungime..

Consultați tabelul pentru a vedea ce tip de incinte pentru câini trebuie să construiți sau să cumpărați.

Datele sunt date pentru animalele care petrec aproape întreaga zi în voliere.

Înălțimea câinelui (înălțimea greabănului)Suprafața minimă a volierei
1 câine2 câiniCâine cu pui
Rase de până la 45-50 cmDe la 6 mp mDe la 9 mp mDe la 9 mp m
Rase de la 51-65 cmDe la 8 mp mDe la 12 mp mDe la 12 mp m
Rase de la 66 cm și pesteDe la 10 mp mDe la 15 mp mDe la 15 mp m

Dacă câinele stă în volier numai în timpul zilei, iar seara și noaptea este eliberat în curte, zona poate fi micșorată.

Castel de câini pentru trei animale de companie

Castel de câini pentru trei animale de companie

Construim noi înșine o volieră

Carcasă pentru câini bricolaj - o slujbă care nu necesită instruire inginerească.

Prin urmare, nu vom spune cum să conducem stâlpi în pământ și să atârnăm un ghișeu - aproape fiecare om știe și știe cum.

Dar sfaturile practice privind amenajarea podelei, pereților, cabinelor vor fi utile - astfel puteți oferi toate detaliile.

Etaje voliere

De obicei, volierele sunt construite pur și simplu la sol. Dar dacă vorbim despre un loc civilizat pentru un câine, atunci un astfel de etaj nu este practic.

Iarna, solul îngheață, iar labele animalului se pot îngheța.

Primăvara și toamna, în timpul sezonului ploios, voliera va fi atât de murdară încât cu greu veți dori să o lăsați să curgă prin curte..

Prin urmare, este mai bine să faceți podeaua din beton, cărămidă, gresie, asfalt sau lemn..

O excepție este podeaua de ciment. În orice vreme, este frig (frigul este conținut în interior), ceea ce înseamnă că există un risc de reumatism la câini.

Pardoselile din piatră sau lemn sunt mai ușor de păstrat curate.

Când construiți o volieră, puteți utiliza această schemă

Când construiți o volieră, puteți utiliza această schemă

Caracteristica podelei din lemn

Arborele se pretează să se descompună, deci merită să faceți un spațiu de 5 cm sub podea pentru ventilație (conform acestui principiu, podelele sunt așezate pe terasă) și ca protecție împotriva pătrunderii diferitelor insecte de la sol.

Verificați calitatea plăcilor - acestea trebuie să fie perfect planificate, uscate, fără noduri, astfel încât așchii să nu cadă nici măcar accidental în labele animalului de companie.

Pereți de voliere

Mai sus am menționat deja despre plasele pentru pereți..

Merită luat în considerare faptul că un câine, dacă este activ și are un caracter puternic, poate încerca să muște prin plasă, distrugându-i astfel dinții sau dându-l într-un salt.

Prin urmare, dacă decideți să faceți o volieră cu propriile mâini, gândiți-vă la un alt material pentru pereți..

Un gard de zăbrele realizat din țevi, deși are un diametru mic, este potrivit.

Țevile sunt cimentate la fiecare 5 cm, dacă câinele nu este foarte mare, așa cum kern terrier, wolfspitz, mittel schnauzer, sau la fiecare 10 cm, dacă garda ta este mare rase de câini, ca Leonberger, Cane Corso, Hovawarta sau groenendael.

Acesta este ceea ce privește unul dintre pereții care oferă o imagine de ansamblu a ceea ce se întâmplă în curte..

Alți pereți pot fi surzi, cel puțin unul sau doi.

Pentru a face acest lucru, utilizați panouri din lemn, plăci ondulate, ardezie plană.

Puteți atașa incinta la peretele de cărămidă al garajului, dar există riscul ca câinele să perceapă peretele ca pe un copac în timp ce merge.

Merită luat în considerare faptul că un câine, dacă este activ și are un caracter puternic, poate încerca să muște prin plasă, distrugându-i astfel dinții sau dându-l într-un salt

Merită luat în considerare faptul că un câine, dacă este activ și are un caracter puternic, poate încerca să muște prin plasă, distrugându-i astfel dinții sau dându-l într-un salt

Cerințele pentru un perete de lemn sunt aceleași ca și pentru o podea - placa trebuie să fie uscată, netezită, fără noduri, tratată cu agenți anti-putrezire.

Plăcile sunt fixate ca un laminat (caneluri + creste), armate suplimentar cu șuruburi.

Nu uitați să faceți găuri în prealabil, altfel placa se poate despărți.

Important! Pentru a preveni formarea ciupercilor sub un perete gol din lemn, lăsați un mic spațiu între aceasta și podea.

Intrarea în voliera

A face o volieră pentru un câine și a nu oferi o intrare în el este o prostie.

Intrarea, adică poarta, nu trebuie să fie surdă - trebuie să vezi câinele când te apropii.

Aceasta înseamnă că trebuie să-l instalați din partea laterală a peretelui din zăbrele - de obicei aceasta este partea din față.

Ușa ar trebui să se deschidă spre interior, astfel încât animalul să nu poată sări afară.

Castelul este necesar nu numai în afara incintei. Furnizați un zăvor sau un șurub în interior.

Voliera la modă, cu piscină

Voliera la modă, cu piscină

Acoperiș de volier

Nu există cerințe speciale pentru acoperiș. Este acoperit cu materiale bituminoase, plăci ondulate, ardezie și plăci metalice..

Principalul lucru este că pereții incintei rezistă la acoperiș + presiunea precipitațiilor: ploaie, zăpadă, frunziș.

Acoperișul ar trebui să fie instalat la o pantă, astfel încât apa să se poată scurge și să nu fie prinsă.

Interior voliera

Cum să construiești o volieră pentru un câine este deja clar. Rămâne să-l echipați din interior: faceți o cabină, puneți un alimentator și un băut.

Este mai bine să puneți alimentatorul cu un băutor nu pe podea, pe un suport de 20 cm.

Acest lucru va împiedica vasul să se târască pe podea și câinele nu va trebui să se aplece în mod constant..

Cabina este ascunzătoarea animalului dvs. de companie, deci ar trebui să fie suficient de spațioasă pentru ca câinele dvs. să se odihnească..

Canisele de câini pot arăta foarte atractiv, îndeplinind nu numai funcția de adăpostire a unui câine, ci și decorarea grădinii tale

Canisele pentru câini pot arăta foarte atractiv, îndeplinind nu numai funcția de adăpostire a unui animal de companie, ci și decorarea grădinii tale

Proiectele nu ar trebui să meargă în canisa. Dacă locuiți în zone nordice sau cu vânt, va trebui să izolați pereții standului, făcându-i dubli și cu izolație în interior.

Din același motiv, o perdea cu prelată este agățată pe ușă. Acoperișul cabinei trebuie să fie plat, ușor înclinat și detașabil.

În primul rând, câinilor le place să se întindă pe acoperiș și, în al doilea rând, acoperișul detașabil facilitează curățarea canisa și îngrijirea câinelui dacă se îmbolnăvește..

Permite zona volierei - faceți câinele podea de vară, deoarece poate fi cald în cabină.

Câinele ar trebui să se simtă confortabil în incinta sa. Dar nu uitați să o lăsați să iasă uneori

Câinele ar trebui să se simtă confortabil în incinta sa. Dar nu uitați să o lăsați să iasă uneori

Sfaturi utile

Amplasarea volierei depinde de zona de reședință.

Deci, în fâșia de nord, voliera se recomandă să fie întoarsă cu partea deschisă spre sud, în zone fierbinți - la nord-est, într-un climat temperat - la sud-est.

Alegeți o volieră și o cabină pe baza mărimii câinelui

Alegeți o volieră și o cabină pe baza mărimii câinelui

Dimensiunea standului este determinată de măsurătorile câinelui.

  • Înălțimea este înălțimea câinelui + 10 cm
  • Lățimea este lungimea câinelui + labe + 10 cm
  • Adâncime - lungimea picioarelor + lungimea de la nas până la greabăn + 15 cm
  • Laz - lățimea pieptului + 10 cm
Iată o altă opțiune pentru o frumoasă incintă pentru câini.

Iată o altă versiune a unei frumoase incinte pentru câini.

Nu faceți cabina și voliera prea spațioase. În cabină, câinele se odihnește doar, dar în voliera va alege doar partea din față, observând viața în libertate.

Cuști pentru câini: casă pentru animale de companie DIY

Carcasele pentru câini sunt ca casa unui bărbat. Prin urmare, ar trebui să fie confortabil pentru animalul de companie, spațios. Cumpărați sau construiți - ceea ce este mai ușor și mai interesant? Tu decizi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Carcase pentru câini (foto): casă pentru animale de companie bricolaj