Vetom pentru câini

Vetom este un probiotic care a fost utilizat cu succes pentru câini în tratamentul disbacteriozei, precum și ca terapie adjuvantă pentru diferite boli. Aditivul pentru hrană sigur este disponibil în mai multe versiuni, deci este mai bine să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de utilizare. El vă va ajuta să alegeți cea mai bună opțiune în funcție de caracteristicile patologiei.

Dalmată

Aditivul pentru hrana animalelor este produs în 4 versiuni - Vetom 1.1, 2, 3 și 4. Preparatele diferă doar în tulpinile de bacterii benefice, care au un efect pozitiv asupra corpului animalului. În general, au un principiu de acțiune și proprietăți similare, iar diferențe minore vă vor permite să alegeți o opțiune medicamentoasă pentru tratamentul anumitor boli. Specialiștii Centrului de Cercetare LLC NPF au lucrat la dezvoltarea medicamentului.

Pulberea este inodoră și solubilă în apă. La prepararea soluției, poate apărea un precipitat pe fund. Se formează datorită amidonului, care este inclus în compoziție ca substanță auxiliară. De asemenea, conține zaharoză, datorită căreia bacteriile își păstrează proprietățile mult timp. Mai mult, sunt activate atunci când intră în intestin..

Pulberea poate fi păstrată timp de 2 ani de la data producției. Acordați întotdeauna atenție datei de lansare indicate pe ambalaj. Nu sunt necesare condiții speciale. Temperatura aerului nu trebuie să fie mai mare de 30 ° C, deși nu merită să congelați medicamentul. Temperaturile scăzute pot fi dăunătoare bacteriilor..

Vetom 1 pentru câini

Cum se

Principala caracteristică a tuturor veteranilor este că acestea conțin bacterii cu aciditate rapidă. Când intră în sistemul digestiv, nu mor sub acțiunea sucului gastric și, prin urmare, pătrund liber în intestine. În intestin, acestea sunt activate și încep să se înmulțească. Ca urmare a activității lor vitale, ele secretă enzime, aminoacizi și alte substanțe utile.

Sporii bacteriilor benefice au următoarele efecte asupra corpului animalului:

 • crește rezistența organismului la efectele diferiților factori negativi;
 • întărește imunitatea la nivel celular;
 • deplasează și suprimă activitatea microorganismelor patogene;
 • au efect antiviral;
 • stimulează regenerarea țesuturilor;
 • îmbunătățirea creșterii și dezvoltării;
 • reface metabolismul, îmbunătățește absorbția vitaminelor și a altor substanțe nutritive din intestine;
 • normalizează sistemul digestiv;
 • ofera rezistenta alergica;
 • reglează aciditatea stomacului;
 • reface microflora intestinală benefică.

Cățeluș în brațele chinului

Costul

Prețul Vetom depinde de mărimea pachetului:

 • 5 g - 15-20 ruble;
 • 50 g - 140-170 ruble;
 • 500 g - 640-680 ruble.

Etichetarea medicamentelor nu contează. Aditivul pentru furaje este vândut în farmacii veterinare obișnuite și pe portaluri de internet specializate.

Indicații de utilizare

Un aditiv furajer cu microorganisme benefice este utilizat pentru diferite boli. Atunci când alegeți un medicament, trebuie să luați în considerare caracteristicile și scopul acestuia..

Vetom 1.1

Principala caracteristică a produsului este conținutul de bacterii care contribuie la sinteza interferonului - o proteină specială care crește imunitatea animalului. Este utilizat cu succes pentru câinii cu imunodeficiențe provocate de diverși factori. Poate fi utilizat și dacă aveți următoarele probleme de sănătate:

 • oncologie;
 • ciuma, enterita parvovirusului, coronavirusul și alte boli virale;
 • diverse infecții;
 • diaree prelungită și perturbarea sistemului digestiv;
 • boli respiratorii etc..

În majoritatea cazurilor, aditivul pentru furaje este utilizat ca excipient. Cu o tumoare malignă, ajută la reducerea complicațiilor după chimioterapie, inițiază procese de regenerare și crește șansele de supraviețuire sau de continuare a vieții..

Vetom pentru câini

Vetom 2

Conform instrucțiunilor de utilizare, Vetom 2 pentru câini este de obicei utilizat pentru corectarea funcției intestinului. Bacteriile care alcătuiesc compoziția au efecte antifungice, antiinflamatoare, antivirale și imunostimulante. Acest tip de pulbere stimulează intestinele, ajută la scăderea proceselor putrefactive. Este prescris pentru următoarele patologii:

 • cu hepatită;
 • cu ulcer peptic;
 • cu gastrită;
 • cu ciroză hepatică;
 • cu dizenterie;
 • cu salmoneloză;
 • cu constipație;
 • cu diaree și alte boli ale sistemului digestiv.

Vetom 3

Aplicarea Vetom 3 pentru câini este practicată pentru bolile sistemului digestiv, inclusiv pentru cele cauzate de infecții. Utilizarea acestuia poate fi eficientă pentru diaree, dizenterie, gastroenterită, ulcer peptic și alte patologii.

De asemenea, aditivul pentru furaje este utilizat în următoarele scopuri:

 • stimularea creșterii puiilor;
 • tratamentul sau prevenirea imunodeficiențelor;
 • tratamentul alergiilor și al patologiilor respiratorii.

Acest tip de aditiv pentru hrana animalelor este adesea folosit pentru puii mici. De la naștere, pulberea este dată pentru a stimula creșterea și dezvoltarea adecvată, pentru a întări sistemul imunitar, care va deveni o apărare împotriva bolilor infecțioase și virale. De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a preveni problemele sistemului digestiv, de exemplu, atunci când se înțărcează de la o femeie sau se schimbă dieta.

Vetom 3 pentru câini

Vetom 4

Pentru câini, este utilizat pentru a restabili funcționarea intestinelor și a altor organe ale sistemului alimentar. Este utilizat cu succes pentru patologiile care sunt însoțite de tulburări metabolice. De asemenea, suplimentul alimentar poate fi utilizat pentru a stimula creșterea și a accelera perioada de reabilitare după o boală severă. Microorganismele benefice suprimă activitatea virușilor și a bacteriilor patogene, prin urmare Vetom 4 poate fi inclus în terapia complexă pentru tratamentul bolilor infecțioase și virale.

Important! Instrucțiunile indică faptul că orice tip de Vetom poate fi utilizat pentru câinii cu disbioză, inclusiv după terapia cu antibiotice.

Cum se aplică

Aditivul alimentar este ușor de utilizat, deoarece poate fi adăugat în furaje sau dizolvat în apă, lapte și alte lichide. Doza unică medie este de 50 mg pulbere la 1 kg de greutate, dar este acceptabil un exces ușor. Supradozajul nu provoacă efecte secundare.

Schema de utilizare a Vetom pentru câini depinde de natura problemelor de sănătate:

 1. Dacă doriți să restabiliți intestinele, pulberea se administrează de 2 ori pe zi timp de 20-22 de zile.
 2. Pentru a întări sistemul imunitar, este suficient un curs de 5-10 zile. În funcție de starea animalului, medicamentul este administrat de 1-2 ori pe zi..
 3. În tratamentul patologiilor virale și infecțioase, precum și a diareei, suplimentul se administrează la fiecare 8 ore. Dacă simptomele sunt severe, intervalul dintre doze se reduce la 6 ore. Tratamentul continuă până când starea animalului de companie se stabilizează..
 4. Când este utilizat profilactic, agentul se administrează o dată pe zi timp de 10 zile..

Dalmațian la plimbare

Vetom 1.1 și alte soiuri nu trebuie tratate termic. Trebuie să adăugați pulbere la alimentele reci sau calde (lichide).

Cu disbioză severă, este permisă aplicarea rectală a aditivului pentru hrana animalelor. Înainte de procedură, animalului i se administrează o clismă de curățare și apoi se injectează o pulbere diluată în apă caldă. Dozaj ca pentru administrare orală.

Suplimentul alimentar nu are contraindicații. Poate fi folosit pentru pui de la naștere, precum și pentru femelele însărcinate, animale bătrâne și slăbite..

Notă! Nu se recomandă utilizarea Vetom simultan cu antibiotice..

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul indicatorului:

„Când s-a mutat într-o casă nouă, câinele a suferit mult stres. Ca urmare, o perturbare gravă a sistemului digestiv. Nu am putut scăpa singuri de diaree, așa că am consultat un medic. În plus, haina animalului s-a estompat și a început să cadă. După examinare, ni s-a prescris Vetom 1.1 și drojdia de bere. Munca tractului digestiv s-a recuperat pe deplin. Câinele a redevenit activ, iar haina a strălucit cu un luciu sănătos. Instrumentul, deși nu este foarte ieftin, este eficient ".

Gennady, proprietarul Pomeranianului:

„Câinele nostru are un sistem digestiv foarte sensibil. Se asigură cele mai mici modificări ale dietei și diaree pe termen lung. Veterinarul este adevărata mântuire pentru noi. Apropo, am încercat diferite opțiuni, toate funcționează bine. Există întotdeauna câteva plicuri în dulapul cu medicamente ".

Pomeranian

Recenzii ale medicilor veterinari

Yana, medic veterinar practicant de la clinica Saratov:

„Vetom este un excelent aditiv pentru hrana animalelor. Îl folosesc de mult timp în cabinetul meu. Din experiența personală am fost convins de eficiență. Ajută la ameliorarea diareei și a altor probleme digestive. A efectuat un experiment privind utilizarea bolilor virale. Am observat că animalele se recuperează mai repede, există un risc mai mic de complicații. Iar principalul plus este siguranța absolută, chiar și în caz de supradozaj ".

Valentin, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Nu sunt deloc un fan al suplimentelor alimentare, dar Vetom este o excepție. Eficacitatea sa a fost dovedită în practică. Puțini oameni știu că medicamentul a fost inițial dezvoltat pentru oameni, dar sa dovedit că a fost mai ușor să-l breveteze pentru animale. Mulți oameni îl folosesc, deși instrucțiunile sunt scrise pentru animale. Acesta, desigur, nu este un panaceu, ci un bun sprijin pentru corpul animalului "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vetom pentru câini