Alegerea unei lese pentru animalul dvs. De companie

Alegerea unei căptușeli pentru animalul dvs. de companieLesa

- una dintre principalele părți ale echipamentului pentru câini. Niciun animal de companie, chiar și cea mai modestă dimensiune, nu se poate lipsi de el astăzi. Alegerea acestui accesoriu depinde în mod direct de scopul său. Un accesoriu selectat corespunzător, luând în considerare toate cerințele și dorințele, va oferi o plimbare confortabilă și sigură cu animalul dvs. de companie. Vom învăța cum să alegeți o lesă pentru câinele dvs. și care sunt soiurile lor.

Nu poți face fără lesă

Scopul principal al lesei este de a ține câinele aproape de tine.Nu poți face fără lesăPot exista mai multe motive pentru aceasta:

 • merge cu agresiv rase de luptă, cărora li se interzice pur și simplu să fie scoși în stradă fără lesă;
 • câini plimbători, beligeranți față de alte patru picioare;
 • călătoriți cu un animal de companie în transportul public, care nu va fi permis fără bot si lesa;
 • câinii care pot fugi spre miros (în special bărbați) trebuie supravegheați;
 • participarea la expoziții în care câinele trebuie să îndeplinească anumite sarcini, inclusiv joggingul cu lesa.

Pe baza acestui scop, au fost create un număr mare de tot felul de lese:

 • pentru câini mari;
 • pentru roci decorative;
 • pentru antrenament;

Vă sfătuim să aflați care sunt avantajele și dezavantajele de a fi antrenor și de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător.

 • să participe la expoziții;
 • împodobit cu bijuterii;
 • din piele, prelată și alte țesături.

Principalele tipuri: cum să alegeți o lesă pentru un câine

Există diferite tipuri de lese pentru câini și sunt împărțite în funcție de scop, greutatea animalului, precum și de rasă. Este recomandat ca un câine să aibă mai multe specii diferite.

Ruletă

Ruleta este destinată în primul rând plimbărilor în oraș. Un câine pe un astfel de limitator se simte cât se poate de confortabil, alergând în direcții diferite pentru distanțe determinate de o bandă măsură fără obstacole. În același timp, lesa nu se lasă și nu se murdărește cu murdărie în pământ.RuletăUn dispozitiv de fixare special reglează lungimea cu care animalul de companie se poate îndepărta de proprietar. Acest tip este selectat în funcție de greutatea câinelui. Experții recomandă să luați o ruletă cu o marjă în cazul în care câinele o smuceste brusc, încercând să ajungă din urmă cu pisica.

Important! Acest tip de lesă nu este recomandat câinilor de talie mare..

Lese de ruletă pentru câini diferă în lungime (2-8 metri) și există, de asemenea, două tipuri:

 • Frânghie - sunt folosite pentru câinii mici. Sunt foarte confortabile, deoarece nu se răsucesc atunci când sunt întinse, dar mai puțin fiabile în ceea ce privește sarcina.
 • Bandă - potrivit pentru câinii mai puternici și mai rapizi datorită durabilității lor. Dezavantajul acestui tip este că se poate răsuci.
Printre producătorii de rulete de înaltă calitate, există companii „Roller”, „Flexi” și Ferplast. Sunt mai scumpe decât omologii lor chinezi, dar acest lucru este mai mult decât compensat de fiabilitatea lor..

Lanţ

O lesă cu lanț arată elegant și drăguț din lateral. Dar nu este potrivit pentru toate animalele. Toate lanțurile sunt destul de grele, deci nu va fi foarte convenabil ca bebelușii să meargă sub greutatea lor.LanţAcest tip de patru picioare cu părul lung nu este, de asemenea, potrivit pentru faptul că părul lor poate cădea în verigile lanțului și se poate încurca..

Pentru proprietarul unui câine cu părul lung, va fi util să știe ce este: îngrijire, tunderea, furminator și cum să alegeți un tuns.

Chiar și proprietarul, dacă este necesar, să înfășoare un lanț în jurul mâinii pentru a scurta distanța până la animalul de companie va fi extrem de incomod. Prin urmare, o astfel de lesă este folosită cel mai adesea pentru publicarea la expoziții sau concursuri..

Sună

Un alt design pentru plimbare este o magazie pentru câini. Să aruncăm o privire mai atentă despre ce este. Arată ca un stranglehold în aparență: construcție dintr-o singură bucată, cu balamale pe diferite laturi. Proprietarul se ține de unul dintre ei, iar al doilea este pus pe gâtul animalului și fixat. Dacă câinele smuceste inelul brusc, bucla se contractă, blocând respirația, iar apoi câinele slăbește presiunea.SunăAceastă opțiune este potrivită numai pentru participarea la expoziții, atunci când patrupedele trebuie să fie fixate în poziția necesară. Există multe modele de laț pentru câini, dar cel mai adesea sunt utilizate tipuri solide..

cadru de mers

Walkerul arată ca o buclă cu un carabiner. Este convenabil să infilezi o mână în buclă și să conduci animalul lângă tine. Scopul său este de a plimba câini mari în locuri aglomerate..cadru de mersPentru rasele mici, această opțiune va fi incomodă, deoarece proprietarul va trebui să se aplece foarte jos.

Pachet

Svorka, sau scânteia, este o lesă specială pentru proprietarii mai multor câini. Sparka este neobișnuit prin faptul că are mai multe carabine la sfârșit pentru plimbarea a doi sau mai mulți câini în același timp.

Știați? Gulere cu țepi au fost inventate în Grecia pentru a proteja gâtul unui animal de mușcăturile de lup.

Acest tip este foarte convenabil pentru expoziții și este adesea folosit de proprietarii câinilor de vânătoare. Pentru mersul pe termen lung, un astfel de design este incomod și practic nu este utilizat, deoarece limitează mișcarea animalului.Pachet

Valorifica

Hamuri va fi o opțiune excelentă pentru câinii mici sau animalele de companie prea active. Hamul este pus pe corpul animalului. Avantajul său este că nu strânge gâtul și oferă câinelui libertate de mișcare..

Important! Condiția principală este ca hamul să se potrivească perfect corpului.

Nu numai speciile: principalele criterii de selecție

Atunci când alegeți o lesă de câine, luați în considerare nu numai tipurile sale, ci și dimensiunea și materialul din care sunt fabricate..

În funcție de categoriile de greutate ale animalelor, se disting următoarele dimensiuni:

 • mini - pentru cele mai mici rase;
 • S - pentru câinii mici;
 • M - pentru câini de talie medie;
 • L - pentru câinii de talie mare;
 • gigant - pentru rase deosebit de mari.

Lungimea leselor sunt:

 • mic de statura - 1-3 metri (pentru activități de securitate, participare la expoziții);
 • lung - 3-10 metri (pentru mers).
Nu numai speciile: principalele criterii de selecție

Următoarele lese se disting prin calitatea materialului:

 • Piele - monostrat sau din mai multe straturi, utilizat în principal pentru antrenamente și antrenamente;
 • sintetic - cele mai practice opțiuni care pot rezista la sarcini și sacadaje grele;
 • metal - confecționate din diverse metale, par foarte plăcute din punct de vedere estetic și frumoase, dar nu foarte convenabile pentru purtător, deoarece pot răni mâinile atunci când sunt trase.

Știați? Cea mai frecventă boală canină este obezitatea.

Învățându-i câinele să leseze

Pentru a ușura obișnuința animalului de companie cu o lesă, ar trebui să fie introdusă în guler. În acest caz, punerea controlerului va fi mult mai ușoară. De asemenea, câinele trebuie să cunoască comanda „următor”. Datorită acestui fapt, nu va trage înainte sau în lateral..Învățându-i câinele să lesezeNu este dificil să înveți să mergi cu lesa, principalul lucru este să urmezi următoarea secvență:

 • ar trebui să începeți prin a vă deplasa într-un cerc pe comanda „următoare”, în timp ce ceva de interes pentru câine;
 • obiectul de interes trebuie ținut imperceptibil în mână și să nu se țină în fața feței animalului;
 • continuați antrenamentul până când secția stă pe stânga, după care îl puteți recompensa cu un tratament din mâna voastră.

După ce stăpânești comanda „următor”, poți trece la înțărcare din obiceiul de a-l atrage pe proprietar.

Va fi util ca proprietarul unui câine să știe cum să trateze un câine de la: puricii, păduchi, căpușe (ureche și subcutanat), lipsind și viermi.

Această procedură este minuțioasă, dar simplă. Cea mai ușoară opțiune este să puneți un guler cu curea cu vârfuri. Dar această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea..Învățându-i câinele să lesezeO abordare mai umană este după cum urmează: atunci când cățelușul începe să tragă de lesă, ar trebui să vă opriți și, prin urmare, să clarificați că nu îi veți urma literalmente exemplul. După aceea, trebuie să încercați să-i schimbați atenția asupra jocului, să mergeți sau să alergați după voi.

Orice antrenament necesită efort. Principalul lucru este înțelegerea reciprocă și respectul dintre proprietar și animalul său de companie. Numai în acest caz va fi posibil să crești un prieten cu patru picioare ascultător..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unei lese pentru animalul dvs. De companie