Alegerea unui tăietor pentru câinele tău iubit

Fiecare crescător de câini știe că un prieten cu patru picioare are nevoie de îngrijire cel puțin minimă. Proprietarii de rase cu părul lung „înțeleg” mai ales, pentru că, conform recenziilor pentru o coamă și îngrijire frumoasă, aveți nevoie. Și întrucât nu toată lumea își poate permite o călătorie la maestrul de îngrijire, problema tunsorilor de sine este foarte relevantă. Ce fel de aparate de tuns există pentru animalele de companie și cum să alegeți un dispozitiv de înaltă calitate - puteți afla din articolul nostru!

Există dispozitive profesionale și există amatori. Dacă aveți nevoie doar să tăiați ocazional haina unui câine, atunci un tăietor mecanic amator este destul de potrivit. La urma urmei, dispozitivele profesionale sunt mai potrivite pentru saloanele specializate și, în consecință, costă mult mai mult.

Toate tăietorii pentru câini sunt împărțiți în:

  1. Mecanic. Simplu aranjat, principiul funcționării lor este adesea comparat cu cleștele, care sunt echipate cu dinți de tăiere la capăt. Un aparat de tuns mecanic manual pentru câini este bun deoarece este silențios, cu toate acestea, este incomod să efectuați o cantitate mare de muncă. Ideal dacă aveți nevoie să tăiați o zonă mică de păr pe picioare, cap sau urechi fără sursă de alimentare.
  2. Electric. Aceste dispozitive necesită o sursă de alimentare sau baterii. Mașinile electrice, la rândul lor, sunt împărțite în vibrații, baterii sau rotative.
  1. Vibrațiile, de regulă, sunt utilizate pentru cantități mici de muncă și pentru câinii cu părul nu foarte lung, deoarece puterea acestor dispozitive este redusă. În plus, la modelele cu vibrații este destul de dificil să înlocuiți blocul de cuțit.
  2. Modelele reîncărcabile pot fi alimentate atât de la baterie, cât și de la rețea. Foarte bine la expoziții, când trebuie urgent să corectați „părul” animalului de companie. Sunt mai puternici decât vibratori.
  3. Mașinile rotative sunt considerate cele mai puternice, funcționează mult și fac față chiar și cu părul lung și încurcat. Aproape toate modelele rotative sunt echipate cu un sistem de răcire intern și sunt cea mai bună opțiune pentru tăierea câinilor mari cu păr lung.

Când cumpărați un tuns pentru un câine, acordați atenție puterii sale și prezenței unui sistem de răcire. Dispozitivele mecanice nu au un sistem de răcire și, prin urmare, nu pot fi utilizate prea mult timp, asigurați-vă că dispozitivul nu se supraîncălzește. În plus, cu aproape orice mașină, puteți schimba blocurile de cuțit și reglați lungimea lânii tăiate folosind atașamente speciale de 0,5-15 mm.

Blocurile de cuțite pot fi achiziționate separat, pot fi diferite, ceea ce vă va permite să lăsați diferite lungimi de lână în diferite zone sau să faceți modele frumoase.

Varietate de modele

Am dori să ne oprim asupra mai multor opțiuni pentru îngrijirea câinilor și să le luăm în considerare mai detaliat.

Moser

Dispozitivele companiei germane Moser sunt unul dintre cele mai populare printre crescători. Ideal atât pentru tunsori profesioniști, cât și pentru amatori. În funcție de tipul de câine pe care trebuie să îl tăiați și de cât de des, puteți alege dintre modelele Moser cu puteri diferite. De exemplu, printre modelele Moser există opțiuni de vibrație și opțiuni rotative mai puternice. Proprietarii de câini cu haine subțiri și nu foarte problematice pot trece cu ușurință cu modelul Moser 1400 de 10 wați..

Moser 1400 este ideal pentru câinii de rasă mică, cum ar fi Yorkshire Terrier, Cocker Spaniel, Pomeranian și alții. Moser 1400 are mai multe accesorii interschimbabile care vă permit să reglați lungimea lânii pe care o tăiați (sunt disponibili 4,5 mm, 9 mm, 14 și 19 mm). Moser 1400 este, de asemenea, perfect pentru îngrijirea pisicilor. Versiunea 1400, precum și mai puternicul Moser 1245, sunt echipate cu cuțite de oțel inoxidabil de calitate. Următorul este un videoclip pe care puteți vedea diferite modele de dispozitive de la această companie..

Dacă câinele dvs. are o haină lungă și încâlcită sau intenționați să tăiați o mulțime de câini, este alegerea dvs. Rotary Moser 1245. Moser 1245 are o putere de 45 W, ceea ce îl face un dispozitiv profesional. Se crede că puterea modificării 1245 este suficientă chiar și pentru tunderea cailor. În plus, modelul 1245 poate înlocui periodic lamele, ceea ce îi prelungește semnificativ durata de viață. Moser 1245 este compact și poate funcționa la viteze diferite.

Si este

Mașinile Andis sunt fabricate în SUA și au o gamă destul de largă de produse. Dispozitivele Andis sunt foarte compacte, multe dintre ele funcționând cu baterie. Echipat cu un regulator al lungimii lânii tăiate și un număr diferit de atașamente. Multe modele Andis au o viață promisă de 20 de ani, sunt realizate din materiale de calitate și sunt create ținând seama de diferențele în structura câinilor de diferite rase..

Wahl

Wahl este cel mai mare producător american de tăietoare pentru câini. Numele complet al companiei este Wahl Clipper Corporation. Nu cu mult timp în urmă, Wahl a achiziționat una dintre fabricile Moser din Germania, dar cuțitele pentru mașini continuă să fie produse în SUA. Mașinile Wahl sunt cel mai adesea alese de profesioniști; sunt alegerea ideală pentru saloanele de îngrijire. Produsele Wahl sunt foarte silențioase, dar suficient de puternice, au viteze multiple și nu se supraîncălzesc..

În plus, arsenalul de produse Wahl include aparate de tuns buzunare la îndemână, care vă permit să curățați rapid haina animalului de companie. Puterea dispozitivelor Wahl poate fi diferită - de la 10 la 45 W.

Oster

O altă opțiune fabricată în SUA pentru a păstra haina animalului de companie în stare excelentă. Tăietorii Oster sunt, de asemenea, destul de populari, printre care puteți alege o opțiune de putere diferită și pentru lână diferită. Toate dispozitivele Oster sunt prevăzute pentru protecție la zgomot redus și supraîncălzire. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni profesionale, atunci dispozitivul ideal pentru tăierea câinilor este Oster cu o putere de 45 W și o viteză de 3200 rpm..

Cum să alegi o mașină bună?

Practic, alegerea unui aparat de tuns, după cum probabil ați ghicit deja, depinde în mare măsură de tipul și dimensiunea câinelui dvs. Mulți crescători recomandă cumpărarea de mașini pe site-uri specializate de la producătorul sau distribuitorul unui anumit model. De asemenea, atunci când alegeți un dispozitiv, acordați atenție puterii și prețului. Modelele mecanice sunt mult mai ieftine, prețul pentru ele începe de la aproximativ 1000 de ruble. În același timp, un model de 45 W de la Wahl sau Moser va costa cel puțin 5.000 de ruble..

O altă nuanță: dacă cumperi un dispozitiv fabricat în America (de exemplu, Wahl), fii atent. Cele mai multe dintre ele sunt adaptate condițiilor noastre, dar unii „americani de rasă pură” pot fi evaluați la 127 de volți. De asemenea, puteți oricând să completați aproape orice model achiziționat cu diferite atașamente și blocuri de cuțite vândute separat. Și acest lucru este foarte convenabil, judecând după recenziile utilizatorilor.

Video despre îngrijirea câinilor

Și cât de exact are loc tunsoarea unui câine folosind o mașină specială demonstrează în mod clar videoclipul de mai jos!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unui tăietor pentru câinele tău iubit