Alegerea unui șampon profesionist pentru câini

Un șampon pentru câini de calitate nu înseamnă doar siguranța animalelor de companie. Instrumentul profesional economisește nervii, timpul și banii proprietarului. După scăldat, haina rămâne curată mai mult timp, mai ușor de pieptănat și mai puțin vărsată. Șamponul agresiv pentru câini albi poate transforma o haină matasoasă într-un „fân” sau poate provoca dermatită, și aceasta este deja o vizită iminentă la medicul veterinar.

De ce să plătești mai mult?

În plus față de mâncărime ușoară, uscăciune și fragilitate, lipsa de strălucire și tendința de a se încurca, șamponul ieftin poate provoca alergii, căderea părului, otrăvire, boli oculare progresive și alte consecințe neplăcute. Desigur, atunci când alegeți șampoane profesionale pentru câini, trebuie totuși să țineți cont de multe caracteristici ale animalului de companie. Dar chiar dacă remediul se dovedește a fi inadecvat, problemele vor fi cosmetice, nu afectează sănătatea, iar acest lucru este deja ceva.
Șampoanele bune folosite pentru a menține haina în stare bună par doar foarte scumpe. De fapt, se pare că acestea nu sunt diferite sau chiar mai ieftine decât „bunurile de consum”. Cu cât șamponul este mai rău, cu atât câinele trebuie spălat mai des și cu atât mai mult produs va trebui utilizat pentru a curăța în mod eficient pielea și haina..
În general, toate produsele profesionale (nu numai șampoane, ci și balsamuri, balsamuri, geluri, paste etc.) de pe piața rusă îndeplinesc cerințele minime de calitate. După ce ați întrebat cu atenție crescătorii și îngrijitorii, vă sfătuim să acordați atenție următoarelor mărci de șampoane cosmetice, terapeutice și de albire pentru câini: Jerob, Biogroom, 8in1, Iv Sen Bernard, Pet Silk, All Systems, Ring 5, Pure Paws. Aproape toate aceste șampoane trebuie diluate cu apă 1k1, iar unele cu apă 1k3 sau 1k5 (citiți pe ambalaj, șampon obișnuit 1k1, concentrat 1k5, altfel lâna va „arde”). Este recomandabil să alegeți un balsam / balsam de aceeași linie sau neutru, menținând umiditatea și structura.

Produse cosmetice de îngrijire

Atunci când alegeți un remediu convențional, ar trebui să începeți de la tipul hainei animalului de companie. Acesta este un punct foarte important, deoarece chiar și cel mai bun șampon premium pentru câini poate ruina o haină dacă face opusul a ceea ce doriți. De exemplu, spălarea unui Yorkie cu șampon volumizant vă va oferi o mizerie dezvăluită cu părul mat, lipsit de viață. Dacă nu aveți suficientă experiență, puteți afla tipul de lână uitându-vă la standard. Descrierea spune cum ar trebui să arate haina: aerisită și voluminoasă sau netedă și curgătoare, aspră sau moale, perfect dreaptă sau ondulată.
Cel mai simplu mod este să contactați crescătorul sau să vizitați forumul rasei. Proprietarii cu experiență vă vor spune ce efect ar trebui să aibă un șampon pentru o anumită rasă de câine. „Ieșirea” ar trebui să fie așa cum se menționează în standard. Și nu este vorba doar de aspect. De exemplu, dacă înmoaieți excesiv un strat natural aspru, acesta se va încurca și se va murdări rapid, deoarece structura naturală este perturbată..
Multe companii produc șampoane concepute pentru un anumit tip de strat sau chiar pentru o anumită rasă. Acestea din urmă sunt deosebit de eficiente, dar alegerea nu este prea mare. Cu toate acestea, știind tipul hainei câinelui dvs. și rasa pentru care este destinat șamponul, puteți, de exemplu, să folosiți șampon pentru Yorkies (selecție mare) pe lână chineză, Shih Tzu sau malteză (nu puteți găsi altele specializate).
Părul și pielea sănătoase sunt relativ simple. Dar dacă doriți să îmbunătățiți calitatea hainei, să dați strălucirea hainei, să se înmoaie sau să facă haina mai rigidă, alegerea șamponului este complicată. Principala problemă este că proprietarii așteaptă rezultate imediate. De exemplu, se speră că șamponul de albire pentru câini va îndepărta galbenul de pe față și labe după prima spălare. Am cumpărat un borcan, l-am încercat - nu a funcționat. In gunoi. Am cumpărat încă unul, s-a aplicat șampon, haina strălucea de alb - minunat! Dar, în realitate, acest efect este rezultatul unei curățări aspre, care este imposibilă fără componente agresive. Drept urmare, lâna, lipsită de un strat protector, se murdărește și mai repede, trebuie să cumpărați litri de șampon pentru câinii albi și să vă spălați animalul de companie aproape o dată pe săptămână. Nu este surprinzător: cuticula părului a suferit, murdăria pătrunde cu ușurință în păr.
Un șampon bun nu este o baghetă magică; necesită timp. Lung, dar atent! Există șampoane care vă permit să realizați idealul pentru prima dată. Sunt folosite pentru pregătirea de urgență a expoziției, atunci când pur și simplu nu există altă cale de ieșire. Dar aceasta este o deghizare, nu o plecare. După spectacol, câinele este scăldat din nou, de data aceasta cu șampoane ușoare terapeutice. Produsele de camuflaj agresive nu pot fi utilizate tot timpul; acestea deteriorează haina.
Pentru a rezolva probleme specifice, trebuie doar să studiați cu atenție compoziția și descrierea acțiunii șamponului. Învelișul este uscat, lipsit de strălucire, mat - proteine ​​de cheratină, grăsime de nurcă, uleiuri vegetale, pantenol. Piele iritată, zgârieturi - șampon liniștitor pentru câini cu clorhexidină, extracte din plante, mentol, vitamina E. Păr dezordonat înfundat - „mătase lichidă”, diverse proteine, componente antistatice.
Chiar și un șampon perfect, de înaltă calitate, va strica haina dacă nu este clătită bine. În plus, efectul va fi insuficient dacă aplicați produsul pe un strat slab umezit sau distribuiți șamponul doar deasupra, fără a pătrunde în piele..
Apa cu săpun de slabă calitate poate fi văzută imediat. Efectul unui șampon bun se observă după trei până la cinci aplicații: lâna rămâne curată cel puțin trei săptămâni, nu se încurcă, nu se electrificează, strălucește, miroase bine (nu ar trebui să existe parfumuri grele de chihlimbar). Dar când ai nevoie de un șampon hipoalergenic pentru câini, nu poți experimenta. Este mai înțelept să mergeți imediat la medicul veterinar pentru a afla care componentă cauzează răspunsul imun anormal. Și chiar știind la ce este alergic câinele, este dificil să găsești un șampon profilactic fără sfatul medicului, deoarece diferiți producători pot numi același ingredient în mod diferit..

Fara apa

Sprayul și șamponul uscat pentru câini sunt invenții ingenioase. Dar aceasta este o măsură temporară, de urgență, și nu un înlocuitor pentru scăldatul tradițional. Pe drum, la expoziție, pentru puii mici (vărsați, descriși în box, s-au murdărit în ceva de neșters cu un șervețel), pentru animalele însărcinate și bolnave (pericol de hipotermie, stres sau rănire), acest remediu este destul de potrivit. Dar nu puteți „condimenta” în permanență haina de blană cu pulbere sau să o turnați cu un lichid de curățat. Haina va fi răsfățată fără speranță, iar munca glandelor sebacee va fi întreruptă.
Șamponul uscat vă va ajuta în timpul iernii, când trebuie să curățați haina unei incinte pentru câini. Este de neconceput să spălați o locuință caucaziană într-o cabină dacă temperatura exterioară este sub zero. Dar pulberea nu va afecta sănătatea unui paznic vigilent..
Aplicarea șamponului uscat pentru câini nu necesită experiență și dexteritate specială. Pulberea este frecată în strat, încercând să lase particulele produsului să pătrundă chiar în piele, acordând o atenție specială zonelor cele mai contaminate, iar apoi câinele este pieptănat complet. În același mod, se folosește șampon spray pentru câini, doar că în loc de pulbere, lichidul este distribuit peste strat dintr-o sticlă spray. Particulele produsului absorb excesul de sebum și „leagă” praful și murdăria. Și apoi toate acestea sunt îndepărtate cu o perie (pulbere) sau un prosop (spray).
La câinii negri, pulberea lasă pete. Dacă haina este pieptănată prost, rămân pete pe mobilier și pe hainele pe care animalul de companie le atinge. Dacă câinele are obiceiul să se îngrijească singur, există pericolul de otrăvire. Deși în ultimul caz există o cale de ieșire - puteți face șampon din ingrediente naturale: fulgi de ovăz, grâu sau făină de porumb plus amidon.
De regulă, efectul unei astfel de curățări este temporar: chiar și cea mai temeinică pieptănare sau ștergere cu un prosop nu permite îndepărtarea întregului exces de șampon inovator din strat. Acum funcționează împotriva ta, colectând murdărie și praf pe haina animalului tău de companie. Prin urmare, după astfel de șampoane, câinele trebuie spălat cu un produs obișnuit cât mai curând posibil..

Tratament și prevenire

Pentru a nu mă repeta, este vorba despre principalul lucru: pentru a rezolva orice problemă legată de păr și piele, puteți alege un remediu mai eficient decât șamponul. De exemplu, uleiul de nurcă se va ocupa de uscăciune mai repede decât șamponul cu ulei de nurcă. La fel, orice șampon medicamentos pentru câini este mai lent și mai puțin eficient decât medicamentele foarte vizate. Este mai ușor să puneți respirația puricilor pe greabăn decât să încercați să calmați paraziții cu șampon. Dar, din motive de completitudine, câteva cuvinte despre șampoane medicinale:
  • parte sampon pentru purici pentru câini, pot fi incluse extracte din plante și / sau componente chimice (otrăvuri). În mod natural, toxinele naturale sunt mai puțin eficiente și nu pot ucide toate insectele dintr-o singură dată. Chimia funcționează mai repede, dar este puțin din ea în șampon și, prin urmare, producătorii adaugă agenți puternici care sunt dăunători animalului de companie și proprietarului. În plus, orice șampon pentru purici pentru câini nu poate face față ouălor de paraziți și nu ucide insectele, ci doar le paralizează. Dacă, după spălare, câinele nu este pieptănat, reptilele mici se vor trezi și vor începe din nou să deranjeze animalul de companie-
  • în general este imposibil să vindeci un câine folosind șampon antibacterian. Pyoderma, eczeme, infecții stafilococice și alte nenorociri se retrag numai sub atacul medicamentelor, dar nu șampon. Cu toate acestea, același șampon pentru câini cu clorhexidină poate fi folosit pentru a preveni exacerbarea bolilor cronice ale pielii. Dar sfatul veterinar este încă necesar-
  • de asemenea, este destul de dificil să scapi de ciupercile patogene, precum și de bacterii, astfel că șamponul este doar o măsură preventivă. Și acest lucru nu este în toate cazurile, deoarece uneori scăldatul nu face decât să complice situația: sporii răspândiți pe suprafața pielii, boala progresează mai repede. Prin urmare, șamponul antifungic pentru câini poate fi utilizat numai conform instrucțiunilor unui medic veterinar și numai după însămânțare (aflând tipul de ciupercă).
Și, în sfârșit, câteva cuvinte despre mătreață. În majoritatea cazurilor, șampoanele pentru mătreață pentru câini au doar un efect cosmetic - spală excesul de sebum și fulgii de piele exfoliată amestecați cu sebum. Pentru a scăpa de mătreață odată pentru totdeauna, acordați atenție dietei și încercați să schimbați șamponul, uneori problema stă tocmai în dieta greșită sau în produsele cosmetice inadecvate. Dacă nu ajută, contactați medicul veterinar. Posibil o infecție fungică.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea unui șampon profesionist pentru câini