Eschimos american spitz: istorie, standard, aspect și caracter

Genul tetrapodelor de tip Spitz are o vechime de peste 6000 de ani, iar primii strămoși ai păsărilor decorative, câinii de turbă, erau „militanți” cu drepturi depline care păzeau teritoriul și participau la viața de zi cu zi a oamenilor. Eschimosul american este considerat a fi o rasă relativ tânără, dar recunoscută social. În procesul de formare, un serviciu bun pentru rasă a fost jucat de „fratele” său, germanul Spitz, a cărui „autoritate” a experților nu s-a îndoit.

Referință istorică

Spitzul Eskimo poate fi numit în siguranță o varietate a liniei de rasă germană. Câinii albi ca zăpada au fost obținuți prin selecția reproducerii Spitzului german de culoarea corespunzătoare. Există, de asemenea, o versiune neconfirmată pe care au folosit-o pentru a remedia parametrii Samoyed Laika. Poate că din cauza participării samoiedilor, numele rasei a fost completat cu termenul „eschimos”.

Spitzul german este progenitorul multor rase. Câinii au venit pe continentul american în 1931, după activarea coloniștilor care au părăsit Germania pentru un viitor mai luminos pe Novaya Zemlya. Din ce motive Spitz-ul alb alb a devenit american, istoria este tăcută. Ca o presupunere, se prezintă o versiune a intoleranței mondiale față de Germania și de tot ceea ce germană. Pe fondul cataclismelor din Primul Război Mondial, importanța patriotismului, a ideii naționale și a apartenenței a crescut activ în Statele Unite. De fapt, pentru a exclude disonanța, rasa a fost redenumită în câinele eschimos american și mai târziu în Spitz.

Notă! Eski este o versiune scurtată a numelui rasei..

Eschimosul Spitz a supraviețuit cu succes primului război mondial, cu toate acestea, rasa s-a transformat într-un „decorativ final” și nu a fost populară, cum ar fi, de exemplu, păstorul de serviciu. Câinii și-au primit „porțiunea de faimă” pentru performanțele lor reușite în arena circului, mai ales după ce Eskimo Spitz a mers pe coarda frânghiei la o înălțime de 40 de metri. Niciun media nu a ignorat înregistrarea câinelui, fotografiile și odele laudative dedicate rasei, răspândite în toată America și chiar în Europa.

Este interesant! Crescătorii europeni au fost prejudiciați împotriva animalelor de companie albe, încercând să evite riscurile unor posibile anomalii genetice. Americanii, pe de altă parte, au căutat mult timp să extindă bazele genetice ale raselor disponibile pentru a obține o culoare albă..

Pentru a crește populația de Albă ca Zăpada, a fost organizată NAEDA (Asociația Nord-americană a Eschimosilor Spitz Lovers Association). Admiratorii rasei foloseau „înregistrarea artizanală” pentru planificarea împerecherii, însă organizația nu avea autoritatea de a recunoaște favoritele. O descriere completă a rasei a apărut abia în 1985, după crearea AEDCA - American Eskimo Spitz Club.

Numeroase petiții pentru recunoașterea Spitz-ului Eskimo ca o rasă separată s-au încheiat cu eșec din motive foarte logice, existând deja un astfel de câine în lume - Spitz-ul german. Doar 10 ani mai târziu, până în 1995, crescătorii au reușit să obțină individualitate, iar AKC (American Kennel Club) a recunoscut o nouă rasă în spitzul Eskimo. Cu toate acestea, dincolo de America, „titlul” nu s-a răspândit, în Europa Spitzul american este înregistrat ca german.

Aspect

Probabil cea mai notabilă caracteristică a Eskimo Spitz este dimensiunea sa, mai exact, trei posibile opțiuni de creștere la greabăn:

 • Standard - până la 48,3 cm.
 • Miniatură - până la 38,1 cm.
 • Acea - de la 23 la 30,5 cm.

Greutatea câinelui trebuie să corespundă înălțimii și proporțiilor sale, dar în cele trei linii este cuprinsă între 2,7 și 16 kg. În caz contrar, toți câinii rasei arată la fel și, atunci când este judecat, principalul indicator al rasei este stratul și proporția corpului. Firește, datorită modei și rarității, acea linie este considerată cea mai rară și mai scumpă.

Rasa standard

Datorită faptului că rasa nu este recunoscută de organizațiile cinologice internaționale, Eski nu are un standard de rasă general acceptat, iar descrierea este redusă la caracteristicile colective ale Spitzului german și pomeranian. Inițial, rasa era renumită pentru abilitățile sale de lucru sau, mai degrabă, de pază, pe care Eski le-au adoptat de la strămoșii lor. Decorativul „Albă ca Zăpada” nu poate fi numit fragil sau inofensiv, sub chipul unui câine alb și pufos, un companion curajos, un coleg de cameră inteligent și un prieten fidel se ascunde.

 • Cap - rotunjit, de dimensiuni medii. Fruntea este moderat înclinată, îmbinându-se lin în partea din spate a capului și a gâtului. Puntea nasului este plană, se conice de la bază la nas. Trecerea de la frunte la nas este netedă, dar pronunțată. Botul este „uscat”, acoperit cu păr decorativ de-a lungul liniei orificiilor și a pomeților. Cutia maxilarului este alungită, triunghiulară. Buzele tonifiate, pigmentate negru.
 • Dinții și mușcăturile - gura este adanca, inchisa intr-o muscatura de foarfeca. Dinții sunt medii, dar puternici, aderența este slabă. Limba roz.
 • Nas - „fațetat”, iese ușor în fața cutiei maxilarului. Culoare exclusiv negru.
 • Ochi - mic, așezat la o distanță medie de podul nasului, în formă de migdale. Culoarea irisului este maro închis (binevenit) sau negru. Există indivizi heterocromi și cu ochi albaștri care sunt recunoscuți ca pedigree, dar se încadrează într-un grup de risc pentru sănătate. Eyeliner negru.
 • Urechi - erect, triunghiular, cu o rotunjire abia vizibilă la vârfuri, profundă. Auricul este dur, acoperit abundent cu păr pe spate.
 • Corp - format puternic, dreptunghiular. Cutia toracică este moderat adâncă și largă, coastele sunt alungite. Spatele este drept, proporțional cu lățimea corpului, cu mușchi bine dezvoltați. Brâul de umăr este puțin mai lat decât crupul. Pelvisul este puternic, nu alungit, moderat rotunjit de-a lungul liniei coloanei vertebrale.
 • Membre - picioarele din față și din spate sunt uniforme, cu grosimea proporțională. Articulațiile sunt flexibile, puternice, vizuale nu proeminente. Mușchii coapsei sunt bine dezvoltați. Articulațiile cotului și genunchiului paralele cu corpul.
 • Coadă - într-o stare îndreptată ajunge la articulația hock. Când este în repaus, este răsucit într-un inel sau jumătate de inel (agățat de lateral).

Tipul și culoarea stratului

Haina lui Eski nu este diferită de alte linii Spitz. Câinele este acoperit cu un strat dens, moale, care protejează de umezeală și frig. Părul de gardă este elastic, s-ar putea spune, dur. Un guler de îmblânzire se formează pe gâtul unui câine adult. Pe pantaloni și coadă, părul de gardă este puțin mai lung. Botul și labele sunt acoperite cu păr scurt (până la 2,5 cm). Când vă uitați la Eschimosul american Spitz, haina trebuie să arate completă, armonioasă și să nu distorsioneze proporțiile corpului..

Culoarea stratului este alb solid, fără pete, pete și nuanțe. Singura excepție este un ton cremos deschis (culoarea principală a Spitz-ului german este roșu). Există zvonuri că puii lui Eski pot „depăși” pete sau nuanțe, nimic mai mult decât o „mișcare inteligentă” a crescătorilor necinstiți.

Caracter și antrenament

La prima vedere, cele mai drăguțe creaturi au un instinct puternic de protejare a teritoriului, câinele este sensibil la ordine în casa sa și latră tare în caz de amenințare. Rasa nu are cerințe speciale, poate trăi într-un apartament sau casă. Eschimosul american este potrivit atât pentru persoanele singure, cât și pentru familiile numeroase cu copii. Caracterul animalului de companie este foarte polifacetic, câinele observă sensibil situația din casă și se adaptează la starea și starea de spirit a oamenilor.

Notă! Nu vă lăsați fascinați de apariția Spitzului american, rasa aparține câinilor foarte activi și temperamentali, are nevoie de antrenament de înaltă calitate și exerciții fizice regulate.

Antrenamentul eschimos este un joc și o plăcere. Datorită minții și intelectului său natural, câinele înțelege ce i se cere literalmente prima dată. Dimensiunile generale mici pe fundalul mușchilor dezvoltați fac din Eski un cascador excelent. O serie creativă permite rasei să participe la diferite tipuri de sporturi canine, Eski arată un succes deosebit în agilitate și freestyle. În ciuda aspectului său decorativ, rasa are rădăcini de serviciu și poate fi antrenată în abilități de lucru - căutarea de obiecte, oameni și substanțe chimice.

Important! Eschimosul american Spitz este perfect pentru antrenorii începători, câinele va funcționa bine cu proprietarul oricărui psihototip. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că cruzimea sau asprimea sunt permise în timpul antrenamentului, Eski are nevoie de motivație și încurajare..

Caracteristicile laudative de mai sus nu imploră faptul că gustul de lătrat al lui Eski este un obicei care poate strica viața atât a dumneavoastră, cât și a vecinilor voștri. Lătratul sub ușa din față nu este un capriciu, ci un instinct care nu ar trebui suprimat cu forța. Este mult mai ușor să antrenezi un câine pentru a comanda „Tycho”.

Antrenamentul și socializarea câinilor ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil, în mod optim după primirea vaccinării primare. La fel ca majoritatea animalelor mici cu patru picioare, Eskimo Spitz suferă de un complex de câini mare, adică poate intimida frații mari sau poate ataca o pisică de curte cu experiență. Acest comportament este tipic pentru câinii care sunt obligați să devină „canapea”. Educat corect, Eski onorează proprietarul, conviețuiește bine cu alți câini și pisici.

Fiecare iubitor de Spitz va atesta că câinele are nevoie pentru a crea o anumită rutină a zilei. Hrănirea, mersul pe jos, periajul și jocul la anumite ore vor ține câinele activ sub control. Apropo, Eski are nevoie de plimbări și încărcături lungi, în primul rând, acest lucru vă va salva casa de un posibil sabotaj și, în al doilea rând, rasa este predispusă la creșterea în greutate, iar exercițiile fizice pot împiedica câinele să fie supraponderal..

Important! Învață-ți câinele în mod activ jucăriile, este dificil pentru un animal de companie plictisit să reziste să mestece pantofi sau să „restabilească” tapetul nou.

Întreținere și îngrijire

Câini activi, alergători, săritori, îngropători, căutători și albi ca zăpada - creează o întrebare obsesivă, cum să păstrezi Eskitz Spitz curat? Într-adevăr, sarcina nu este ușoară. Dacă credeți că toate problemele pot fi rezolvate prin scăldat, dermatita cronică va înlocui haina murdară. Paltonul lung al unui câine are nevoie de îngrijire atentă și periaj regulat. Dacă doriți să aveți un prieten prezentabil, va trebui să mânuiți peria de 2-3 ori pe săptămână și în timpul năpârlirii - în fiecare zi. Este necesară și scăldatul, dar nu mai des de o dată la 6 luni, cu excepția lânii albe ca zăpada, Eski are pielea delicată și uscată. Cea mai bună modalitate de a menține aspectul câinelui este să vizitați în mod regulat saloanele de îngrijire și să purtați îmbrăcăminte de protecție pe timp slushy..

Nutriția spitzului eschimos este un punct fundamental în menținerea sănătății câinelui. Rasa nu este absolut capricioasă față de mâncare, chiar și ... va mânca orice găsește. Sarcina proprietarului este de a stabili în mod clar un regim de hrănire și o dietă echilibrată, altfel animalul de companie se va confrunta cu obezitate, apatie, probleme cu sistemul hormonal și cardiovascular.

Dinții și urechile au nevoie de inspecție și curățare periodică. Dacă câinele primește cartilaj și hrană tare, atunci nu este nevoie de curățarea mecanică a dinților. Auriculele sunt acoperite cu piele roz deschis și murdăria este clar vizibilă pe ele, care poate fi îndepărtată cu ușurință cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei pentru bebeluși sau vaselină. Aproape toți Eskimo Spitz au o piele foarte delicată și o reacție acută la mușcăturile de paraziți, prin urmare este extrem de important să protejăm câinele de purici și căpușe.

Sănătate

Printre bolile de rasă ale Eskimo Spitz se pot distinge:

 • Dermatita de purici - rezultat aproape garantat în cazul infecției unui câine cu paraziți care suge sângele.
 • Displazia articulației șoldului - patologia comună a câinilor de serviciu. Aceasta nu este o greșeală, Eski este considerat un animal de companie decorativ interior, dar linia câinilor Spitz este un serviciu.
 • Probleme de vedere: cele mai frecventecataractă sau atrofie retiniană.

Important! Merită identificat separat Eskimo Spitz cu ochi albaștri. Da, puii albi ca zăpada cu ochi albaștri sunt irezistibili și adorabili, cu toate acestea, estetica nu merită riscurile posibile, și anume orbirea și surditatea..

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Eschimos american spitz: istorie, standard, aspect și caracter