Aveți grijă de mimimetru: 8 dintre cele mai drăguțe rase de câini mici

De-a lungul anilor, numeroase rase miniaturale au fost crescute de crescătorii de câini. Au fost extrem de populare de câteva secole pentru dimensiunile jucăriilor și unicitatea individuală..

Papillon

Un câine minuscul numit după limba franceză. Într-adevăr, în franceză, cuvântul papillon este tradus ca fluture. A fost crescut în secolul al XVI-lea în Spania. Recunoscut ca fiind cea mai veche rasă de câini de rasă pură. Este artistică, amuzantă și plină de viață. Toate aceste calități provoacă sensibilitate, mai ales la femei și copii..

Papilonii sunt mari fani ai alergării după minge. Mobilitatea lor constantă și capacitatea de a alerga rapid prin casă și pe întreg teritoriul pot speria rozătoarele..

Standarde de rasă:

 • Greutate de la 2,3 kg la 4,5 kg.
 • Înălțimea de la 20 cm și nu mai mult de 28 cm.

Papilioanele sunt amabile, alerte, prietenoase și foarte inteligente.

Cu îngrijirea adecvată, pot trăi treisprezece până la cincisprezece ani.

Yorkshire Terrier

Acest bebeluș se distinge printr-o dispoziție și un comportament pozitiv. Afecțios și devotat. Trăiește bine atât într-un apartament de oraș, cât și într-un conac la țară. Istoria acestei rase datează din secolul al XIX-lea în Yorkshire, Anglia.

Standarde pentru câini:

 • Greutatea nu trebuie să depășească 3,2 kg.
 • Înălțimea nu trebuie să depășească 23 cm.

Yorkshire Terrierii sunt inteligenți, afectuoși, energici și curajoși. Sunt repede și ușor de învățat, iubesc copiii..

Un Yorkshire Terrier pe nume Sylvia a fost recunoscut ca fiind cel mai mic. S-a născut în 1943, trăind doi ani. Cântărea 113 grame, avea o înălțime la greabăn puțin peste șase centimetri, iar lungimea corpului de la vârful nasului la baza cozii era puțin peste nouă centimetri.

Malteză

Maltese lapdog (maltez) - provine din centrul Mediteranei.

Standarde de rasă:

 • Înălțime de la 20 și nu mai mult de 25 cm.
 • Greutate de la trei la patru kilograme.

Natura echilibrată îi permite acestui lapdog să devină un companion minunat. Câinii din rasa malteză sunt perfect antrenabili, au inteligență, caracter inteligent și o dispoziție veselă. Dimensiunile mici nu împiedică curajul și curajul acestor câini. Nu cunosc frică.

Pudel de jucărie

O rasă mică, care își conduce istoria din Anglia în secolul al XVI-lea. Acești câini erau iubiți de domnii englezi și îi foloseau la vânătoare..

Standarde de rasă:

 • Înălțime de la 23 și nu mai mult de 28 cm.
 • Greutate de la 3,6 kg și nu mai mult de 6,4 kg.

Câinele se distinge prin loialitate și este întotdeauna gata să-l ajute pe proprietar. Dimensiunile mici nu o deranjează deloc. Are o dispoziție veselă, așa că nu te vei plictisi de ea.

Shih tzu

Locul de naștere al acestei mici rase adorabile este Tibetul. Au scos-o cu mult timp în urmă. Anterior, acești câini aveau voie să fie ținuți doar de un reprezentant al familiei imperiale chineze. Era de elită.

Standarde de rasă:

 • Înălțimea nu mai mare de 28 cm.
 • Greutate de la 4 kg la 7,5 kg.

Câinii din această rasă sunt oaspeți foarte ospitalieri și bineveniți. Au un caracter independent, dar în același timp sunt prietenoși, blânzi și se disting prin loialitatea față de stăpânul lor.

Preferă pacea jocurilor active. Mai de casă. Este puțin probabil să fii un bun tovarăș pentru plimbări lungi sau active.

Terrier de jucărie rusesc

Un mic terrier rusesc de jucărie este cunoscut încă din secolul al XIX-lea; joacă adesea rolul unui câine de buzunar al unei doamne nobile. Are un caracter calm și loial proprietarului.

Standarde de rasă:

 • Înălțimea la greabăn nu mai mare de 25 cm.
 • Greutatea nu mai mult de trei kilograme.

Pomeranian

Este cea mai mică dintre familia Spitz. Și-a luat numele în onoarea regiunii istorice a Germaniei, Pomerania. Regina Victoria a Angliei este foarte pasionată de această rasă..

Standarde de rasă:

 • Înălțimea nu mai mare de 22 cm.
 • Greutatea nu mai mult de trei kilograme.

Va deveni un însoțitor ideal pentru o persoană sau o familie care duce un stil de viață activ, fără a sta într-un singur loc. Sunt neobosiți în energie, neliniștiți, sociabili și veseli. Ele se disting prin inteligență, dispoziție amabilă și neînfricare, în ciuda dimensiunilor lor de jucărie. Suntem întotdeauna gata să-i apărăm stăpânul. Perfect adaptat la antrenament și învățare datorită inteligenței lor rapide.

Dacă petreceți puțin timp cu câinele, nu studiați, nu predați, nu vă jucați, atunci va deveni ușor obraznic și agresiv. Exercițiul este o necesitate vitală pentru această rasă.

Aspectul câinelui este, de asemenea, fermecător - urechi de vulpe, vată, lână imprimată, bot scurt și obiceiuri amuzante. Ei coexistă calm cu alte animale de companie, iubesc copiii mici cu același caracter neliniștit.

Cu o grijă bună, trăiesc cu ușurință de la doisprezece la cincisprezece ani.

Cavalier King Charles Spaniel

Strămoșii acestei rase la începutul secolului al XVI-lea au participat pe deplin la vânătoarea domnilor. În prezent, această rasă este foarte populară printre crescătorii de câini englezi. Ei cred că acești câini sunt capabili să ofere confort și confort la orice casă..

Standarde de rasă:

 • Înălțimea nu trebuie să depășească 27 cm;
 • Greutate de la 3,5 kg și nu mai mult de 6,5 kg.

Au ochi devotați, o dispoziție veselă, un caracter aristocratic. Sunt renumiți pentru dragostea lor pentru proprietar, inteligență, inteligență. Practic fără întreținere.

Speranța de viață de la nouă la paisprezece ani.

O cățelușă de mărime jucărie poate fi găsită într-un apartament de orice dimensiune. Nu ocupă mult spațiu. Sunt mai ușor de îngrijit decât rasele mai mari. Mai mult, un câine de orice rasă în miniatură are toate calitățile unui bun prieten, însoțitor și protector. Sunt loiali stăpânului lor și devin adesea o sursă de bucurie și distracție în casă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aveți grijă de mimimetru: 8 dintre cele mai drăguțe rase de câini mici