Alegerea hainelor și încălțămintei pentru shih tzu: sfaturi și sfaturi de la experți

Viitorul proprietar al unui câine mic ar trebui să înțeleagă că un garderobă cu patru picioare este o necesitate, nu un răsfăț. Reprezentanții raselor mici îngheață chiar și pe timp cald, fără protecție suplimentară în timpul iernii, răcesc și se îmbolnăvesc. Îmbrăcămintea pentru Shih Tzu are, de asemenea, un rol protector, deoarece părul câinelui se murdărește rapid și se încurcă.

În lunile de iarnă, pantofii pentru Shih Tzu sunt de asemenea relevanți. La contactul cu pielea, zăpada se topește puțin și se formează în bile mici. Broaștele se agață de părul dintre degete și împiedică câinele să meargă. În timpul unei plimbări lungi, cel cu patru picioare suferă de disconfort sever și durere. Toate deliciile sunt completate de sare, care este folosită pentru a prăfui cărările de mers. Tampoanele de la picioare zgâiate se coc mult, iar dacă labele câinelui nu au fost spălate după o plimbare, risc ridicat de arsuri chimice.

Important! Spălați labele câinelui numai cu apă rece! O diferență puternică de temperatură duce la o expansiune bruscă a vaselor de sânge, care este însoțită de o durere străpungătoare și înțepătoare.

Garderoba de iarna

În regiunile cu ierni înzăpezite, Shih Tzu riscă să-și distrugă haina luxoasă sau să se îmbolnăvească. Există cel puțin trei aspecte care complică viața secțiilor:

 • Frig și zăpadă - plimbările active și lungi sunt pline de răceală.
 • Vântul și înghețul - duc la hipotermie rapidă sau degerături.
 • Aer uscat excesiv în casă - duce la uscarea pielii, deteriorarea lânii, iritarea membranelor mucoase ale ochilor și nasului.

Important! Mersul pe jos este, de asemenea, foarte riscant în perioadele de tranziție, de exemplu, când după ploaie temperatura scade sub zero sau zăpada se topește activ.

Nu mulți oameni își dau seama că în timpul căderilor de zăpadă active, umiditatea aerului este mult redusă. Un câine care merge fără haine intră în condiții dificile - este frig, dar nu își poate controla pe deplin propria termoreglare. Câinii mici, fără excepție, ar trebui să aibă haine de iarnă, în special pentru pui. Observă-ți animalul de companie acasă, dacă urcă constant pe o canapea sau pat, ar trebui să te gândești la șosete calde și la un pulover.

Sfat: pentru a păstra haina Shih Tzu în cele mai bune condiții, puteți folosi balsamuri speciale de iarnă care învelesc firele de păr și le mențin umede.

Cumpărarea unei salopete sau coaserea acesteia cu propriile mâini este o chestiune personală, dar ar trebui să înțelegeți că pentru a face o parte atât de complexă a unui dulap trebuie să aveți anumite abilități.

Dacă dețineți o mașină de cusut la nivelul unui ceainic, este mai bine să cumpărați salopetă și o haină de ploaie, deoarece hainele trebuie să fie impermeabile. Câteva sfaturi utile pentru alegerea unui dulap de iarnă:

 • Cumpărați un costum dintr-o singură piesă, nu un costum divizat.
 • Evitați blana naturală și puf, acestea pot provoca alergii.
 • Umplutura optimă pentru haine este un iernet sau pâslă sintetică matlasată.
 • Glugile sunt incomode de purtat, este mai bine să alegeți haine cu o eșarfă înaltă.
 • Pentru plimbările de iarnă, sunt necesare cizme impermeabile, care sunt fixate deasupra lanțului câinelui. Cizmele și încălțămintea decorativă sunt relevante în sezonul cald.
 • Accesoriul nu trebuie să miroasă a nimic! Coloranții ieftini sunt toxici.
 • Materialul din care sunt fabricate pantofii și hainele nu trebuie murdărit.
 • Vă rugăm să rețineți că hainele câinelui dvs. trebuie spălate des, astfel încât materialul trebuie să fie de înaltă calitate și să se usuce rapid.

Sfat: salopetele cu guler alungit sunt puțin mai scumpe, dar protecția urechilor pe vreme geroasă este relevantă, deoarece rasele sunt predispuse la otită medie. Dacă nu ați găsit o salopetă potrivită, puteți achiziționa o eșarfă sau o pălărie închisă.

Haine pentru primavara si toamna

Plimbările în afara sezonului sunt deosebit de grozave, câinilor le place să alerge pe iarbă tânără și pe frunziș foșnitor. Primăvara și toamna ar trebui să aveți la îndemână un impermeabil și cizme / cizme.

Dacă soarele strălucește în afara ferestrei, atunci alegerea dulapului este aproape nelimitată:

 • Pătură - o pelerină fixată sub piept sau abdomen.
 • Ușoară salopete.
 • Costum despicat: jachetă și pantaloni scurți / fustă - o categorie deosebit de populară în rândul proprietarilor cărora le place să își îmbrace animalele de companie în haine pentru fete și băieți.
 • Pulover sau pulover lung - un articol de garderobă convenabil care poate fi cumpărat sau tricotat.

Notă! Pantofii pentru perioada de toamnă-primăvară nu sunt relevanți dacă câinele este obișnuit să-și spele labele după fiecare plimbare.

Cu abilități de bază, puteți tricota sau coase cu ușurință haine pentru toamna / primăvara Shih Tzu. Tricotatul sau croșetatul este și mai „convenabil”, pentru că ești nelimitat în imaginația ta și poți regla hainele pentru animalul tău de companie.

Pentru a face haine, puteți utiliza mai multe opțiuni:

 • Modificați lucrurile copiilor - O cantitate imensă de îmbrăcăminte poate fi găsită în magazinele second-hand. Astfel de copii nu au timp să demoleze sau să strice hainele, de fapt, sunt vândute noi, dar la un preț accesibil. De asemenea, puteți tiviti puțin hainele sau puteți introduce câteva subțiri manual (fără mașină de cusut).
 • Folosiți modele pentru Toy Terriers sau Yorkies, S-a întâmplat că există o mulțime de aceste materiale pe internet. Trebuie doar să ajustați dimensiunea pentru animalul de companie. Apropo, modelele pot fi folosite pentru cusut sau tricotat..

Sfat: dacă nu știți să coaseți și să tricotați, dar doriți ca animalul dvs. de companie să arate individual, trebuie să contactați meșterii care coase haine pentru câini. Avantajele sunt că puteți alege materiale de înaltă calitate, puteți obține îmbrăcăminte exclusivă și perfectă.

Haine de vara

Shih Tzu este una dintre puținele rase care au nevoie de haine de vară. Scopul principal este protejarea hainei de murdărie și încurcături. Cea mai bună opțiune este așa-numitul boot. Haină ușoară, respirabilă, în culori deschise. Atunci când alegeți un boot, trebuie să acordați atenție următoarelor detalii:

 • Hainele nu trebuie să împiedice mișcarea câinelui.
 • Materialul trebuie să fie moale - in, bumbac.
 • Culoarea este doar lumină, deoarece reflectă razele soarelui. Îmbrăcămintea întunecată poate contribui la insolarea!
 • Maneci scurte.
 • Elementele de fixare - nasturi, nituri, nu Velcro solid. Încercați să protejați câinele de praf, nu să-l încălziți, "etanșeitatea" este inutilă.

În căldură extremă, potecile și asfaltul sunt literalmente fierbinți. Pernele terenului de paradă sunt adaptate la temperaturi ridicate, dar există o limită pentru toate. Dacă observați că câinele încearcă să coboare de pe trotuar, respiră constant cu gura deschisă și adesea se întinde pe iarbă, luați plămâni cizme și sandale. Pantofii trebuie să fie echipați cu o talpă densă. Vremea caldă și însorită poate fi periculoasă din cauza insolării sau a insolării. Dacă animalul dvs. de companie nu este obișnuit cu litiera, trebuie să:

 • Treceți pe jos până dimineața devreme și seara târziu.
 • Cumpărați o pălărie ușoară de culoare deschisă / șapcă dacă vă duceți câinele la plimbări de o zi.

Sfat: dacă nu ai avut timp să te pregătești pentru vară și să cumperi o cizmă, o poți înlocui cu un tricou alb pentru copii. Excesul de țesătură poate fi asigurat cu o cravată sau cu agrafe.

Alegerea hainelor potrivite

Magazinele de animale de companie oferă o selecție destul de largă de îmbrăcăminte pentru câini, dar majoritatea produselor sunt realizate fără a lua în considerare caracteristicile anumitor rase..

Hainele de demi-sezon și de iarnă pentru Shih Tzu trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Numai cusături exterioare, dacă veșmântul este cusut în interior, lâna se va încurca.
 • Un minim de materiale sintetice, deoarece astfel de materiale sunt statice (electrificate). Excepție fac impermeabile și tratamentul extern al salopetelor calde..
 • Curele cu velcro sau nailon ca elemente de fixare - niturile și butoanele nu garantează că costumul nu se va uda, fermoarul poate trage lână.

Important! Aveți grijă atunci când alegeți o mărime - hainele nu trebuie să se tragă sau să atârne. În primul caz, patrupedul va freca calusurile și va strica haina, în al doilea, Shih Tzu va avea dificultăți în mers.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea hainelor și încălțămintei pentru shih tzu: sfaturi și sfaturi de la experți