Creșterea și instruirea unui husky acasă

Cum să crești un cățeluș huskyCâinii husky sunt creaturi uimitoare care au nu numai un aspect neobișnuit, ci și un caracter special. Acest lucru trebuie luat în considerare la creșterea unui astfel de câine, deoarece proprietarii experimentați de câini își pregătesc întotdeauna saloanele, ținând cont de caracterul lor.

Cățeluș Husky: cum să alegi un copil

Înainte de a trece la problema antrenamentului, trebuie să începeți cu primii pași - aceasta este alegerea unui cățeluș husky. De fapt ridică un câine bun nu este atât de ușor, așa că aici trebuie să ascultați următoarele sfaturi:

 • Cum să antrenezi un huskybebelușii pot fi văzuți doar după 3 săptămâni de viață, nu mai devreme, deoarece puii nou-născuți sunt încă prea mici și slabi, este pur și simplu imposibil să faci alegerea corectă în astfel de condiții. Cea mai bună perioadă pentru selectarea unui viitor prieten este la 3-6 săptămâni după naștere;
 • viitorul proprietar nu ar trebui să ezite să ceară crescătorului să-i arate întreaga așternut, atunci alegerea va deveni mai clară: va fi posibil să ridici un cățeluș nu numai după culoare, ci și prin comportament în rândul fraților și surorilor sale;
 • trebuie amintit că un câine husky în copilărie și la vârsta adultă este practic doi câini diferiți. Prin urmare, merită să decideți imediat care dintre ele este necesară: una care poate fi crescută în felul dvs. sau un animal de companie gata pregătit;
 • dacă alegerea se încadrează pe un cățeluș mic, atunci ar trebui să vă bazați imediat pe faptul că îngrijirea bebelușului va dura mult timp, iar aceasta este hrănirea și antrenamentul pentru a merge la toaletă (în timp ce cățelușul este foarte mic, nu ar trebui să-l luați afară), precum și jocuri și vizite la medicul veterinar;
 • mulți sunt interesați de modul de a alege un câine după culoare și sex. Aici nu există un răspuns clar și nu poate exista: ar trebui să iei cățelușul care îți place cel mai mult. Există doar un singur lucru de remarcat aici: huskii de sex masculin sunt mult mai puternici decât femelele, așa că, dacă o femeie se angajează să crească un cățeluș, atunci, după ce a crescut un astfel de câine, este puțin probabil să-l țină în lesă atunci când prietenul ei shaggy decide să fugă. Cu huskies de sex feminin, totul este puțin mai simplu, astfel încât nu vor avea un ghid cu ele la putere, ca o păpușă de cârpă, dar au un instinct de vânător mult mai puternic..

Așa cum se vede, orice criterii speciale nu există husky la alegere, astfel încât să puteți lua orice cățeluș acasă.

Bazele creșterii unui husky

Cum să crești corect un huskyToți cei care doresc să obțină un astfel de câine ar trebui să înțeleagă imediat că husky-ul este o rasă care funcționează. Este rezistentă, puternică, trebuie doar să ne amintim în ce condiții dure din nord este capabilă să trăiască și să lucreze. Acest lucru trebuie luat în considerare. Creșterea unui husky ar trebui să aibă loc în același mod cu creșterea copiilor mici, adică în procesul de joacă. Așa înțelege câinele și îndeplinește perfect toate comenzile. Pentru succesul animalului de companie, cu siguranță trebuie să laudați, altfel va refuza pur și simplu o formare suplimentară.

Câinele trebuie să înțeleagă autoritatea proprietarului său ca fiind cea mai importantă persoană din familie. În antrenamentele husky nu ar trebui să fie prezente lipse și nici o cruzime. Proprietarul unui astfel de câine trebuie să stabilească imediat o relație de încredere cu câinele său, să fie strict cu el, dar corect.

Atenţie! Desigur, un câine husky este extrem de adorabil și provoacă o afecțiune nesfârșită pentru toată lumea. Dar dacă sunteți în permanență atins și lisp cu ea, atunci nu va funcționa nicio disciplină și educație adecvată: câinele va deveni pur și simplu răsfățat și nu va asculta stăpânul său. Și invers, în niciun caz cruzimea nu trebuie folosită la antrenament: huskii sunt foarte inteligenți și înțeleg totul, prin urmare își vor aminti toate acțiunile excesiv de dure și, într-o stare adultă, le vor aminti și de la stăpânul lor.

După cum puteți vedea, un câine husky este inteligent ca o persoană. Când procesul de creștere a unui copil este în desfășurare, este necesar să se abțină de la conivință și abuz.. Exact același lucru este cazul și cu autoinstruirea câinelui: numai respect reciproc, corectitudine, rigoare și încurajare.

Cum să antrenezi un husky

Crescătorii de câini cu experiență sfătuiesc să înceapă să antreneze un cățeluș din 3 luni din viața sa, unii încep chiar mai devreme. Merită subliniat imediat: un astfel de câine este extrem de inteligent și voit, prin urmare, dacă nu ascultă, nu respectă poruncile și nu vrea deloc să continue să comunice cu stăpânul său, atunci acest lucru înseamnă că este plictisit, a decis să fie încăpățânat sau pur și simplu câinele nu vrea să în acest moment să studieze în ciuda faptului că înțelege perfect ce vor de la el.

Dacă apare această situație, atunci puteți încerca să schimbați jocul într-unul mai dinamic și mai incitant. Și câteva alte puncte foarte importante:

 • toate comenzile trebuie date cu o voce clară, pozată, de parcă instructorul ar fi profesor la școală;
 • Nu trebuie să-ți ridici tonul vocii, trebuie să vorbești calm;
 • așa cum am menționat mai devreme, un husky este un câine de lucru, dar nu un câine de serviciu, deci comenzile nu ar trebui să sune ca o comandă, ci ca o cerere.

Mulți stăpâni, datorită incompetenței lor, percep toate rasele de câini ca fiind una singură, atât pentru huski, cât și pentru păstori, de fapt sunt aceleași creaturi, ceea ce înseamnă că antrenamentul ar trebui să fie același. aceasta este o iluzie profundă. Și dacă nu țineți cont de natura husky-ului, atunci antrenamentul va eșua pur și simplu..

Cum să-ți încurajezi husky-ul

Cum să antrenezi un huskyUn husky inteligent și plin de resurse se va simți întotdeauna dacă proprietarul se teme de ea sau o răsfață prea mult, atunci ea își va lăsa toată viclenia și va începe cu voință, așa că ar trebui să o educi cu înțelepciune, asigurându-te că o vei încuraja pentru succes. Ca o laudă trebuie să folosiți o varietate de bunătăți, mai ales în primele etape ale antrenamentului. În viitor, deja cu un câine adult, încurajarea verbală va fi suficientă, în timp ce vorbirea ar trebui să se facă cu o voce blândă și plăcută. Scârțâitul de bucurie sau lăudarea cu voce scârțâitoare, imitarea copiilor, nu este necesară: huskii și, în principiu, toți câinii, nu suportă astfel de intonații.

Pedepsele nu ar trebui aplicate dacă câinele nu are spiritul să execute porunci, deoarece, ca orice altă creatură, are nevoie și de odihnă morală și fizică. Cu toate acestea, uneori așa situații în care câinele trebuie pedepsit, de exemplu:

 • agresiune față de proprietarul tău și de oamenii din jurul tău;
 • agresiune față de alte animale;
 • comportament care poate dăuna câinelui în sine.

Chiar și pentru acțiuni atât de periculoase În niciun caz câinele nu trebuie bătut; în schimb, este mai bine să utilizați următoarele metode:

 1. cu o voce strictă, încearcă să oprești comportamentul inadecvat al câinelui;
 2. luați animalul de greabăn și apăsați-l la pământ, nu dați drumul până nu se calmează.

Astfel, câinele va simți că proprietarul este mai puternic decât el, iar acesta din urmă, la rândul său, fără utilizarea forței, îl va calma și va stabili autoritatea în fața sa..

Echipe și alte reguli de antrenament

Cum să recompensezi câinii huskyDeci, cum să vă antrenați animalul de companie acasă? Cum predați diferite echipe? Întrebarea este complexă și simplă în același timp. În primul rând, câinele trebuie să-și amintească porecla ei și totul este simplu aici: trebuie să vă referiți la ea numai pe nume, în timp ce vă mângâiați ușor. Înainte de a hrăni câinele, ar trebui să-l sunați, trebuie să faceți acest lucru în mod constant și, în câteva zile, animalul de companie își va învăța porecla.

Câinele trebuie să înțeleagă clar cine este șeful. Husky este un câine gregar, așa că va căuta instinctiv un lider în familie după autoritatea sa. Dacă nu găsește acest lucru, atunci va încerca să devină ea însăși un lider, iar acest lucru va atrage deja neascultare și stricăciune cu ea..

Cum se numește un câine și predați echipei "din apropiere"? Totul este simplu aici - aceasta este o frază "pentru mine, pentru mine, asta e inteligent" intonație veselă și veselă plus un deliciu pentru munca depusă. Dacă secția nu vrea să se supună, puteți fugi puțin de el, atunci câinele se poate teme de distanța față de stăpânul său și va încerca să reducă această distanță. De îndată ce începe să alerge, trebuie să îl suni în continuare și, ca rezultat, să recompensezi cu o delicatesă.

Echipa "din apropiere" cu siguranță ar trebui să înveți cu ajutorul unei lese: acestea se agață de gulerul câinelui și îl conduc lângă piciorul stâng, pronunțând cuvântul "din apropiere". De îndată ce câinele încearcă să alerge înainte sau în lateral, trage de lesă și spune din nou "din apropiere". În câteva zile câinele își va aminti această regulă și va merge alături de proprietar așa cum ar trebui.

În ceea ce privește gulerul în sine, precum și botul, aici lucrurile pot fi oarecum contradictorii, deoarece husky este puțin probabil să-i placă ideea de a purta ceva străin. La început, ea va încerca să scoată gulerul, acest lucru va trebui monitorizat la început. Punându-i astfel de atribute, ar trebui să faci acest lucru în timpul jocului., tratarea comportamentului bun. În timp, aceste articole vor evoca asocieri plăcute la animalul dvs. de companie. Lesa trebuie folosită numai atunci când câinele se obișnuiește cu gulerul.

Husky sunt creaturi disciplinate și foarte curate, așa că ar trebui să fie obișnuiți imediat cu un loc special destinat dormirii. Nu vă lăsați câinele să alerge prin casă și să doarmă oriunde dorește. Puii mici și ar trebui păstrate deloc în incinte, uneori făcând promenade prin camere.

Dacă câinele nu știe să se comporte în prezența oaspeților, și anume, latră tare, sare pe toți la rând, cere mâncare și multe altele, atunci la astfel de acțiuni trebuie răspuns cu indiferență. Este mai bine să avertizați imediat oaspeții să nu alinteze câinele și să-i acordați atenție, altfel nu va rămâne în urma lor.

Și în cele din urmă: câinele ar trebui să fie obișnuit cu examenul veterinar. Vizitele la clinica de animale sunt cele mai bune încă din primele luni de viață, atunci animalul de companie nu se va teme de medic. De asemenea, de la o vârstă fragedă, ar trebui să o înveți să înoate, să taie și să se pieptene..

Dacă urmați cu strictețe toate sfaturile și regulile date mai sus, atunci nimeni nu va avea probleme cu cum să crească un husky, chiar și un amator.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creșterea și instruirea unui husky acasă